Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ευθύμιος Τζανετόπουλος: Επιστολή στον Μεγαλόπολη FM

Κυρία Δημητρακοπούλου,

Άκουσα με πολλή προσοχή την εκπομπή σας από τον ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ F.M. στις 18-5-15 που επανελήφθη και τις επόμενες ημέρες, στην οποία μεταξύ άλλων θεμάτων της επικαιρότητας υποστηρίξατε ότι στα 23 χρόνια που λειτουργείτε, προβάλετε πάντα τις θέσεις και την κριτική της εκάστοτε Αντιπολίτευσης ή Αντιπολιτεύσεων του Δήμου, διότι θεωρείτε (και σωστά) ότι έτσι προάγεται ο δημοκρατικός διάλογος, και η αντικειμενική πληροφόρηση των πολιτών (πολύ σωστά).

Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανακαλύψατε και εφαρμόσατε αυτή τη δημοσιογραφική δεοντολογία με καθυστέρηση αρκετών ετών, δηλαδή από το έτος 2007 και εντεύθεν, όταν άλλαξε η Δημοτική αρχή, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια είχατε απόλυτα ταυτιστεί με την προηγούμενη 12ετή διακυβέρνηση της παράταξης του κ. Τσιριγώτη, που στο μεταξύ είχε αποκτήσει καθεστωτική νοοτροπία και συμπεριφορά.

Τότε που λειτουργούσατε ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της τότε Δημοτικής αρχής και προβάλατε με επαίνους και τυμπανοκρουσίες – μαζί με άλλα δημοσιογραφικά γιουσουφάκια και λοιπά ψωμιζόμενα παπαγαλάκια – οτιδήποτε έλεγε ή έπραττε η τότε πλειοψηφία, την οποία θεωρούσατε θεόσταλτη που είχε το αλάθητο του Πάπα, και εκπροσωπούσε το φως, ενώ η τότε Αντιπολίτευση την οποία είχα την τιμή να εκπροσωπώ ήταν στο σκοτάδι, (πάντα κατά την τότε άποψή σας), τότε που η λέξη αποκάλυψη ήταν άγνωστη και απαγορευμένη και κυριαρχούσε η απόλυτη συγκάλυψη δηλαδή η μούγγα στην κατ’ ευφημισμόν δημοσιογραφική στρούγκα.

Τότε που, σε κάθε τεκμηριωμένη καταγγελία της Αντιπολίτευσης, αναλαμβάνατε εργολαβικά να καλύψετε την πλειοψηφία, και να καταχεριάσετε (κατά το κοινώς λεγόμενο) την Αντιπολίτευση γιατί χάλαγε την ωραία ατμόσφαιρα.

Όμως, έστιν δίκης οφθαλμός ος τα πανθ’ ορά!

Χαίρομαι διπλά, που έστω και με καθυστέρηση αρκετών ετών ανακαλύψατε ότι ο θεσμικός ρόλος της Αντιπολίτευσης, είναι να ελέγχει την εξουσία, να ασκεί κριτική, και να στηλιτεύει κάθε τι μη νόμιμο που συνιστά αυθαιρεσία και κακοδιαχείριση και κάθε τι μη ηθικό και μη διαφανές. (δικά σας λόγια και συμφωνώ απολύτως μαζί σας).

Τέλος, χαίρομαι πολλαπλά που έστω και τώρα αντιληφθήκατε ότι: οι κατατμήσεις και οι απ’ ευθείας αναθέσεις έργων, από τον εκάστοτε Δήμαρχο, συνιστούν διαπλοκή και λειτουργούν ως εργαλείο εκμαυλισμού και ρουσφετολογίας. Θα θυμάστε ότι αυτό υποστήριζα σταθερά τότε που ήμουν στο Δήμο, και βεβαίως αυτό πιστεύω και σήμερα χωρίς στρογγυλέματα και περικοκλάδες.

Η καθαρή και διαφανής διαδικασία είναι ο διαγωνισμός, και όλα τα άλλα που λέγονται, που συζητούνται, που ακούγονται για μοιρασιές και λοιπές αλχημείες είναι «έπεα πτερόεντα» και άλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε.

Οι απ’ ευθείας αναθέσεις δικαιολογούνται μόνο για την αντιμετώπιση – πραγματικών έκτακτων αναγκών – και όχι για την εξόφληση υποχρεώσεων ή πιέσεων ή ισορροπιών στη λογική, όλοι να βολευτούν για να μη μιλάνε.



Ευχαριστώ για τη φιλοξενία


Ευθύμιος Αθ. Τζανετόπουλος

Μεγαλόπολη

10 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΥΘΥΜΙΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ FM ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΛΠ ΟΤΑΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΤΕ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ. ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ FM ΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΔΩΘΗΚΕ. ΜΗΠΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΕΡΤΙ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΟ ΣΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Γιάννη, που κατάλαβες να λέει ότι ζήτησε χρόνο και δεν τον πήρε;
    Λέει με απλά λόγια ότι ο σταθμός πάντα ήταν με τον Τσιριγώτη, είτε αυτός ήταν Δήμαρχος είτε ήταν στην αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OI ΣΚΕΛΕΤΟΊ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΊΟ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τζανετοπουλε εχεις να μας πεις τι εκανες με τα λεφτα του ΕΑΠ που σκορισανε οταν ησουν στην νομαρχια? για πες μας τι τα κανατε ?ποσα εκατ.ευρω και που πηγαν?τι εργα κανατε ?και ποσες θεσεις εργασιες για την μεγαλοπολη δημιουργησες? εχεις να πεις κατι????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΕΑΠ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ ΑΝ ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΤΣΙΑ ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ 47.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΑΠ; ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ...

      Διαγραφή
    2. Ήταν ο κάθε Τζανετόπουλος Νομάρχης ρε μπαγλαμά; Μήπως ήταν μέχρι πρόσφατα και ο Δημήτρης Αποστολόπουλος Περιφερειάρχης; Με 2 Μεγαλοπολίτικες ψήφους μέσα στο Νομαρχιακό συμβούλιο και μία αργότερα (του Δημήτρη) στης Περιφέρειας περιμένατε να γίνουν θαύματα για την Μεγαλόπολη;
      Έπειτα ο ρόλος του Δήμου Μεγαλόπολης ποιός είναι εάν όχι οι διεκδικήσεις;
      Ρωτάς για το ΕΑΠ ρε μεγάλε; Μας δουλεύεις τώρα ή δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με αυτό το ζήτημα; Μάλλον και τα δύο. Το Αρκαδία Α.Ε σου λέει κάτι;
      Το Α' (1997-2002) και Β' (2002-2006) Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης σου λέει κάτι; Μήπως ξέρεις ποιούς Δήμους αφορούσε; Να σου φρεσκάρω λοιπόν εγώ την μνήμη. Τους τότε Δήμους Μεγαλόπολης, Γόρτυνος, Φαλαισίας και Τρικολώνων. Οι τρείς πρώτοι Δήμοι σήμερα έχουν γίνει ένας, ο Δήμος Μεγαλόπολης και οι τρείς τότε Δήμαρχοι που διαχειρίστηκαν τα ΕΑΠ είναι σήμερα παρεάκι στην "νέα" δημοτική αρχή Μεγαλόπολης.
      Επειδή όποιος ψάχνει βρίσκει, δες τί βρήκα παρακάτω

      http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=11

      Στα σχόλια κάτω από το άρθρο υπάρχει και ένα σχόλιο που υπογράφεται από τον τότε Δήμαρχο του Δήμου Φαλαισίας. Γράφει λοιπόν ο κύριος Φουσέκης κλείνοντας

      "το πρώτο και το δεύτερο ΕΑΠ προτάθηκαν από τα Όργανα Δημοκρατικού Προγραμματισμού (Δημοτικά Συμβούλια – Νομαρχιακό Συμβούλιο – Περιφερειακό Συμβούλιο)
      καθώς και στην Επιτροπή Παρακολούθησης συμμετέχουν αιρετοί, οι οποίοι ποτέ δεν μειοψήφησαν σε καμία σχεδόν απόφαση του ως άνω Οργάνου."

      Με λίγα λόγια δηλαδή ο κύριος Φουσέκης λέει πως από κοινού όλοι οι φορείς συναποφάσισαν για το πώς θα διατεθούν τα χρήματα των ΕΑΠ και ουδείς μειοψήφησε. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό, ο κύριος Φουσέκης σε καμία περίπτωση δεν αφήνει ούτε μισή υπόνοια ότι τα χρήματα των ΕΑΠ δεν διατέθηκαν στους τελικούς αποδέκτες (τους Δήμους), το αντίθετο μάλιστα (τέτοια παραμύθια μόνο ο Σπύρος ήξερε να πουλάει). Όλα αυτά τον 12ο του 2005.
      Επομένως μεγάλε άμα έχεις τα κότσια να πας να ρωτήσεις το παρεάκι σου, την "αγία τριάδα" που ψήφισες πάλι για να σε διοικήσουν για το τί έκαναν τα ΕΑΠ και να μην ψάχνεις να βρεις ευθύνες σε ανθρώπους που έχουν διατελέσει νομαρχιακοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και δεν έχουν πιάσει στα χέρια τους αυτά τα χρήματα.
      Όσο για τους κοπρίτες και τα τούβλα της Μεγαλόπολης που περιμένουν το βόλεμα στο δημόσιο (πόσες θέσεις εργασίας δημιούργησες στην Μεγαλόπολη ρωτάς γιατί δεν έχεις μάθει πως μόνο στα κομμουνιστικά καθεστώτα το κράτος δημιουργεί θέσεις εργασία και θεωρείς ότι το κράτος πατερούλης είναι υποχρεωμένο να σε βολέψει σε θεσούλα), και γι' αυτό ψήφισαν ξανά την καταστροφική παλιατζούρα της Μεγαλόπολης, επιφυλάσσομαι να σας τα σούρω στο άμεσο μέλλον .
      Τικ τακ τικ τακ είναι ο ήχος από την αντίστροφη μέτρηση για τις αλήθειες που έχουν αρχίσει να έρχονται στην επιφάνεια.
      Κάποιοι μεγαλώσαμε αρκετά, σπουδάσαμε, είμαστε σε θέση να ψάχνουμε και να βρίσκουμε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες που αναδεικνύουν την αλήθεια και δεν ανεχόμαστε να μας δουλεύει ο κάθε μπουρτζόβλαχος κομματάρχης. Ούτε εξαγοράζεται η σιωπή μας με θέσεις στα διόδια του Μπόμπολα, στα σκουπηδοεργοστάσια που σκοπεύουν να εγκαταστήσουν στην Μεγαλόπολη κάτι Αγραφιώτηδες ΤΕΡΝΑ (πρώην δεξιά χέρια του Άκη) και κάτι Τατούληδες ή στην ξεχαρβαλωμένη ΔΕΗ που έχει γίνει εδώ και δεκαετίες τσιφλίκι των τσοπαναραίων συνδικαλισταράδων της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.

      Διαγραφή
    3. ΜΕΓΑΛΕ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΕ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΑΠ; ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...

      Διαγραφή
    4. @Ανώνυμος10 Ιουνίου 2015 - 1:11 μ.μ.
      Ορίστε κυρίες και κύριοι, θαυμάστε τον τρόπο με τον οποίο ο μέσος μπαγλαμάς Μεαγαλοπολίτης δεν χάνει την ευκαιρία να αποδείξει το πόσο ανόητος είναι.
      Παραπάνω παρουσιάζω αποδείξεις που καταρρίπτουν τους αστικούς μύθους που κυκλοφορούσαν κάποιοι "έξυπνοι" στην Μεγαλόπολη ότι και καλά τα χρήματα των ΕΑΠ δεν πήγαιναν στους Δήμους ή πως τα ΕΑΠ δεν τα διαχειρίζονταν οι Δήμοι. Όπως λέει όμως ο κύριος Φουσέκης στο σχόλιό του, οι Δήμοι όχι απλά διαχειρίζονταν χρήματα των ΕΑΠ αλλά ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ για τα έργα και τον τρόπο κατανομής των ΕΑΠ.
      Μετά από όλα αυτά κοιτάξτε λοιπόν τί ερώτηση βρήκε να κάνει ο ανόητος (και δεν καταλαβαίνω γιατί η φραγκόκοτα δεν αναφέρει το όνομα του προσώπου για το οποίο αφήνει υπόνοιες). Στην Μεγαλόπολη τους δείχνεις το δάσος και οι ανόητοι εξακολουθούν να σου λένε ούτε καν για το δέντρο αλλά για ένα κλαδί ενός δέντρου του δάσους!!!
      Ο μέσος νεοέλληνας που είναι τσακωμένος με το διάβασμα και την μελέτη αναρωτιέται για πράγματα τα οποία είναι μπροστά στα μάτια του. Λογικό κι επόμενο είναι λοιπόν να επιλέγει να τον διοικούν κλέφτες, αγράμματοι στούρνοι και λοιποί πολιτικάντηδες. Διαβάζω λοιπόν να αναρωτιούνται για το πού πήγαν τα χρήματα των ΕΑΠ από την στιγμή που οι πίνακες με την κατανομή των έργων των ΕΑΠ, των χρημάτων αλλά και των φορέων που είχαν αναλάβει το κάθε έργο, έχουν δημοσιευθεί και είναι στην διάθεση του καθενός.
      Αυτά είναι προφάσεις και φθηνές δικαιολογίες της συνένοχης στο έγκλημα τοπικής κοινωνίας η οποία στρουθοκαμηλίζει και εξαπολύει αόριστες κατηγορίες κατά παντός υπευθύνου νομίζοντας πως έτσι εξιλεώνεται.
      Ορίστε παραθέτω παρακάτω τους Πίνακες των ΕΑΠ 1,2 και 3 τους οποίους εάν μελετήσει κανείς βλέπει ποιος διαχειρίστηκε τι, ποια έργα έγιναν ολοκληρωμένα, ποια λειψά και καθόλου και κατά συνέπεια βλέπεις και ποιος έκανε τα χρήματα χαρτοπόλεμο. Να δούμε τώρα που παραθέτω τα επίσημα στοιχεία για τα ΕΑΠ συγκεντρωμένα όλα μαζί πόσοι Μεγαλοπολίτες θα αντιδράσουν (ο κανένας προφανώς)
      ΕΑΠ 1 προσοχή τα ποσά που αναγράφονται σε αυτό είναι σε δραχμές
      http://kafeneio-megalopolis.gr/?page_id=12763

      ΕΑΠ 2
      http://kafeneio-megalopolis.gr/?page_id=12766

      ΕΑΠ 3 Χρησιμοποιείστε το βέλος στα δεξιά για να γυρίσετε τις σελίδες
      http://issuu.com/panosalevizos/docs/3o___.__.__.

      Εγώ βλέπω για παράδειγμα πως ΜΟΝΟ από το πρώτο και δεύτερο ΕΑΠ (1997-2006) ο Δήμος Μεγαλόπολης (και όχι ο φούφουτος) έλαβε περίπου 5.515.000 € για την τηλεθέρμανση (βάλτε και τα ποσά που δανείστηκαν και φορτώθηκε με χρέη ο Δήμος) και το αποτέλεσμα ποιό ήταν; Παραπάνω από την μίση πόλη να μην έχει τηλεθέρμανση τα στοιχεία του 2011 έκαναν λόγο για 510 κτίρια συνδεδεμένα ενώ το σύνολο αφορά 1606 κτίρια.
      www.arcadiaportal.gr/news/kala-nea-gia-tin-tilethermansi-megalopolis
      Δηλαδή λιγότερο από το 32% εξυπηρετεί το λειψό έργο της Τηλεθέρμανσης για το οποίο δαπανήθηκε τόσο χρήμα. Για ένα έργο το οποίο έπρεπε να είναι έτοιμο από την δεκαετία του '90 κι έχουμε φτάσει στο 2015 τώρα πια. Διαβάζω επίσης στο ΕΑΠ 1 πως δόθηκαν στον Δήμο Μεγαλόπολης 38.694.496 δρχ (113.557€) για έργα για την αύξηση της βοσκοϊκανότητας των βοσκοτόπων Δήμου Μεγαλόπολης!
      Έχοντας λοιπόν κατά νου τις μετεκλογικές δηλώσεις σε συνέντευξη στον Μεγαλόπολη FM του αντιπεριφερειάρχη κύριου Γιαννακούρα που μας έλεγε ουσιαστικά ότι επιτέλους είχε απέναντί του πλέον μια απολύτως συνεργάσιμη δημοτική αρχή Μεγαλόπολης και μελετώντας το 3ο ΕΑΠ βλέπω μόνο τα πόσα έργα ΔΕΝ έγιναν (και το ένα που έγινε αχταρμάς)στην Μεγαλόπολη στα οποία φορέας διαχείρισης είναι η Περιφέρεια και καταλαβαίνω ένα χρόνο μετά τί εννοούσε (αν και προσωπικά πιστεύω πως αυτό που πραγματικά εννοούσε θα το μάθουμε μόλις ανακοινωθεί ότι η Μεγαλόπολη γίνεται επισήμως ο σκουπιδότοπος της Πελοποννήσου). Στο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης φορέας είναι η Περιφέρεια και ένα χρόνο μετά η Μεγαλόπολη έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη με χαντάκια και χαρακώματα, το νέο δίκτυο ακόμη δεν λειτουργεί στο σύνολό του και ο Δήμος Μεγαλόπολης σφυρίζει αδιάφορα χωρίς να κάνει την παραμικρή νύξη στην Περιφέρεια για αυτά τα χάλια.

      Διαγραφή
  6. Κύριοι,
    ο τρόπος εκτέλεσης της εξουσίας στην Μεγαλόπολη εν προκειμένω ήταν και είναι βασισμένος στον αυτοσχεδιασμό από ανίδεους με τις χειρότερες προθέσεις. Η εύκολη επαγγελματική και κοινωνική αποκατάσταση υπήρξε πάντοτε το νούμερο ένα κίνητρο για οιονδήποτε Μεγαλοπολίτη έθετε υποψηφιότητα για μέλος του Δήμου ή Δήμαρχος και η διαχείριση των οικονομικών γινόταν αποκλειστικά προς τέρψιν συγκεκριμένων ψηφοφόρων και για εξασφάλιση ψήφων για τις επόμενες εκλογές. Ο γνήσιος Μεγαλοπολίτης πολιτικός που "σέβεται τον εαυτό του" δεν θα σπαταληθεί ποτέ να διαβάσει, να μάθει, να αμφισβητήσει, να αυτοαξιολογηθεί. Όχι. Δεν θα οραματιστεί μια όμορφη μικρή πολιτεία- αυτό δηλαδή που η Μεγαλόπολη έπρεπε να είναι- με το θέατρό της εν ενεργεία και πολιτιστικό τουρισμό τα καλοκαίρια, με μουσείο, πεζόδρομους για περπάτημα και ποδηλάτες,επιχειρηματική δραστηριότητα των πολιτών που να καλύπτει όλες τις θεματικές ενότητες του λιανικού εμπορίου ώστε η πόλη να καταστεί εμπορικά αυτόνομη. Με σχολεία αποδοτικά και όχι θερμοκήπια διαμόρφωσης ξανά-αμόρφωτων και πάλι από την αρχή νεο-Μεγαλοπολιτών με όραμα το βόλεμα στη Δεή και μετά το τίποτα. Προνόμια, λούφα, σπιταρόνα, αμαξάκι, βουτίτσες Καλαμάτα και εν κατακλείδι άγριο βρίσιμο για το "κωλοεργοστάσιο" με το φραπέ στο χέρι διότι ο ...σκληρά...εργαζόμενος ΜΕΓΑΛΟπολίτης νιώθει πως.. αδικείται εκεί μέσα. Συνεπώς, και οι πολιτικοί μας στην πόλη μας είναι η εικόνα μας. Η επιστολή του Ε. Τζανετόπουλου, που είναι και η αφορμή για την συζήτηση, καταδεικνύει την υπόθαλψη της δράσης των ανίδεων που αλωνίζουν στον Δήμο Μεγαλόπολης από τον ραδιοφωνικό σταθμό-δηλωμένο όργανο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όνειδος σε κάθε περίπτωση για τα αυτιά μας, και όταν ακούμε την ιδιοκτήτρια να αγορεύει αλλά και όταν παίζει το playlist. Ο Τζανετόπουλος δεν βγάζει σκελετούς από την ντουλάπα, απλά μιλάει την γλώσσα της πολιτικής αλήθειας - πάντα άλλωστε το έκανε - χωρίς φόβο και με ψυχραιμία. Η έλλειψη ψυχραιμίας είναι χαρακτηριστικό εκείνων που έχουν λεκέδες στην πολιτική τους ιστορία και ο εν λόγω δεν πάσχει από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή