Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Απαράδεκτη και εκτός τόπου και χρόνου χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σημειώματα για πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος του οικονομικού έτους 2013.
«Το Επιμελητήριο Αρκαδίας αντιλαμβανόμενο την κρισιμότητας της οικονομικής κατάστασης που διανύει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας και δη το τελευταίο διάστημα με τον αγώνα των διαπραγματεύσεων, βλέπει για ακόμη μία φορά να πληρώνουν τη «νύφη» οι επιχειρήσεις.
Κατανοούμε το γεγονός ότι πρέπει η κυβέρνηση να μαζέψει ρευστό στα ταμεία της, ωστόσο δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη. Τα ταμεία τους έχουν στραγγίξει», τονίζει ο κ. Μπουντρούκας.
«Πέρα όμως από το γεγονός ότι θα κληθούν να πληρώσουν δυο φορές τέλος επιτηδεύματος (μια για τη χρήση 2012 και άλλη μια για τη χρήση 2014) υπάρχουν και άλλα ζητήματα, όπως τι γίνεται με τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν διακόψει τις εργασίες τους και έχουν κλείσει τα βιβλία τους. Εκεί που νόμιζαν ότι τελείωσαν με την εφορία, ξαφνικά καλούνται να πληρώσουν 1.000 ευρώ» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου