Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Σύριζα Ναυπλίου & Αρκαδίας: "Οι κόκκινες γραμμές είμαστε εμείς" / Αναστολή καταβολής δόσεων πυρόπληκτων δανείων / Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου σας καλεί στην ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση, την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:30 στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείο) , με θέμα «Οι Κόκκινες Γραμμές είμαστε Εμείς» και ομιλητή τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκη.

«Η συμφωνία για να καταλήξει πρέπει να έχει κάποιες προϋποθέσεις για εμάς, να μην ρίχνει το βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει: καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτά αποτελούν όρους για εμάς.

Η συμφωνία θα πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμη. Δηλαδή θα πρέπει να δίνει δημοσιονομικό χώρο και κάποιο χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Κι αυτό εξασφαλίζεται με χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα και με μια συμφωνία που οι σημερινοί όροι της, τα προαπαιτούμενα, θα είναι ενιαία και για την αναδιάρθρωση του χρέους και θα εξασφαλίζουν ένα νέο επενδυτικό σχέδιο. Όλα αυτά εξασφαλίζουν την προοπτική της χώρας και για το μέλλον»

---------------------------------------

Αναστολή καταβολής δόσεων και επιμήκυνση περιόδου εξόφλησης πυρόπληκτων δανείων εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς, σχετικά με τα πυρόπληκτα δάνεια που δόθηκαν με εγγύηση του δημοσίου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 σε επιχειρήσεις πυρόπληκτων περιοχών.
Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες οδηγούν τους δανειολήπτες επιχειρηματίες σε αδυναμία αποπληρωμής δύο δόσεων μαζί ανά εξάμηνο από 30-6-2015, όπως ορίζουν προηγούμενες αποφάσεις. Είναι σημαντικό για την οικονομία να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις για τους επαγγελματίες και το δημόσιο από την καταγγελία των δανείων από τα πιστωτικά ιδρύματα. Οι βουλευτές ζητούν νέα παράταση καταβολής των δόσεων και επιμήκυνση της περιόδου εξόφλησης των δανείων, σύμφωνα και με σχετική παρέμβαση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Κώστας Ζαχαριάς
βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ


Αποδεικνύεται ότι η Τρίπολη έχει να ζήσει ακόμα πολλές επιτυχίες από αυτή την ομάδα, έχοντας βάλει πολύ ψηλά τον πήχη.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ

--------------------------------


Αδικαιολόγητες παρεμβάσεις και παραλείψεις που αφορούν τη λειτουργία του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης επισκέφτηκε την Παρασκευή 12/6 και τη Δευτέρα 15/6 ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς και συζήτησε με τη διοίκηση και εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τη μετακίνηση ακτινολόγου γιατρού σε Κέντρο Υγείας της Αττικής και τη διακοπή λειτουργίας της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Βοηθών Νοσηλευτών που λειτουργεί ως παράρτημα του Νοσοκομείου.

Ο βουλευτής δήλωσε ότι θεωρεί αδικαιολόγητη την μετακίνηση ακτινολόγου γιατρού με απόφαση της 6ης ΥΠΕ, το ίδιο διάστημα που έληξε η θητεία και του επικουρικού ακτινολόγου και το Ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου με υπηρεσίες κλασσικής ακτινολογίας, μαστογραφίας, υπερήχων, αξονικού και μαγνητικού τομογράφου, παραμένει με μόνο δύο ειδικευμένους γιατρούς. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Ακτινολογικού τμήματος με επαρκές ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, για να καλύπτεται η εφημεριακή νευραλγική λειτουργία του και να εξυπηρετούνται οι ασθενείς.

Επιπλέον, τερματίζει τη λειτουργία της η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Βοηθών Νοσηλευτών που λειτουργεί από το 1987 ως παράρτημα του Νοσοκομείου, ενώ δόθηκε η δυνατότητα ίδρυσης δημοσίων ΙΕΚ της ομάδας προσανατολισμού Υγείας και Πρόνοιας στη θέση των καταργούμενων ΕΠΑΣ. Παραβλέποντας τη θετική εισήγηση της διοίκησης του Νοσοκομείου, τη διάθεση πλήρους ιδιόκτητης κτιριακής υποδομής, το αδιάλειπτο ενδιαφέρον φοίτησης, τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε νοσηλευτικές εξειδικεύσεις και κυρίως την παράδοση της νοσηλευτικής εκπαίδευσης στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, το Υπουργείο Υγείας παρέλειψε αδικαιολόγητα την ίδρυση δημόσιου ΙΕΚ ως παραρτήματος του Νοσοκομείου. Το ίδιο διάστημα το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στη ίδρυση 42 Δημοσίων ΙΕΚ ανά την Ελλάδα σε σύνολο 48 σήμερα λειτουργούντων ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών.

Ο βουλευτής επισκέφτηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και ζήτησε την παρέμβασή του για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του Ακτινολογικού Τμήματος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και τη δημιουργία δημοσίου ΙΕΚ της ομάδας προσανατολισμού Υγείας και Πρόνοιας στη θέση της καταργούμενης ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών.

Επιπλέον κατέθεσε σήμερα 15/6 στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τις αδικαιολόγητες παρεμβάσεις και παραλείψεις που αφορούν τη λειτουργία του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, οι οποίες και πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν.

Κώστας Ζαχαριάς

βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου