Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Νίκος Μπελιάς: Κατασκευή επιχειρηματικού πάρκου στη θέση «Ψαθί». (Μεγαλόπολη)

Κατασκευή επιχειρηματικού πάρκου στη θέση «Ψαθί».

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, στην συνεδρίαση της Τετάρτης (6Απριλίου 2022), διόρθωσε μία εν μέρη άστοχη και απερίσκεπτη ενέργεια του Δημάρχου να σταματήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού πάρκου, σε ιδιοκτησία του Δήμου, στη θέση «Ψαθί».
Για το συγκεκριμένο πάρκο υπήρχε μεγάλος βαθμός ωριμότητας έχοντας συνταχθεί προμελέτες και μελέτες για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Με το πρόσχημα της κατασκευής του «Μεγάλου Πάρκου» σε διαφορετική θέση και σ’ ένα χώρο που στην ουσία δεν υπάρχει, υπογράφτηκαν συμβάσεις και μνημόνια από την σημερινή Δημοτική Αρχή, στα όρια της νομιμότητας, υποθηκεύοντας το μέλλον του Δήμου μας.
Το μεγάλο κόστος και η καθυστέρηση που θα είχε το παραπάνω εγχείρημα του «Μεγάλου Πάρκου», επέβαλε να επανέλθουμε στον ιδιόκτητο χώρο που προ πολλού ο Δήμος είχε ξεκινήσει να υλοποιεί.

Μία έκταση που απαξιώθηκε συνειδητά και δεν δηλώθηκε στο κτηματολόγιο, ως όφειλε, από την σημερινή Δημοτική Αρχή.
Για την θέση «Ψαθί», έχουν δρομολογηθεί και είναι σε τελικό στάδιο, η ολοκλήρωση μελετών αδειοδότησης του πάρκου, από την «Αρκαδία ΑΕ».
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνταν έχοντας την σύμφωνη γνώμη της σημερινής Δημοτικής Αρχής από την έναρξη της θητείας της.

Σε καμία περίπτωση η υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου στο Ψαθί δεν εμποδίζει την προοπτική δημιουργίας και μιας άλλης ΒΙΠΕ, όταν βρεθεί και αγοραστεί ο χώρος και χρηματοδοτηθεί η κατασκευή της.
Η ύπαρξη ενός αδειοδοτημένου πάρκου, το συντομότερο δυνατό, είναι θέμα ζωής και θανάτου για την επιβίωση του τόπου μας.
Είναι υποχρέωση της διοίκησης του Δήμου να ολοκληρώσει το Επιχειρηματικό Πάρκο στη θέση «Ψαθί» και να προστατέψει την περιουσία του Δήμου.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΛΙΑΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου