Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Δήμαρχος Μεγαλόπολης : 800 θέσεις επιδοτούμενης εργασίας για τους ανέργους του Δήμου μας! / (βίντεο)

O Δήμαρχος Μεγαλόπολης  Αθ. Χριστογιαννόπουλος 
σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 
προέβη σε ενημέρωση μέσα από τηλεοπτικό βίντεο για τα παρακάτω θέματα:

1. Για τα 2 Επιδοτούμενα Προγράμματα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου μας.
1ο Πρόγραμμα
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
800 άνεργοι ΜΟΝΟ από τον Δήμο Μεγαλόπολης (με κάρτα ανεργίας)
άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Αιτήσεις για να προσλάβουν εργαζόμενους μπορούν να κάνουν επιχειρήσεις της Μεγαλόπολης , καθώς και επιχειρήσεις από όμορους δήμους
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
Η επιχείρηση λαμβάνει από 75% έως 100% ( και για μισθό και για ΙΚΑ). Οι περισσότερες κατηγορίες είναι στο 100%.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
12 ή 15 ή 18 μήνες
ΠΡΟΣΟΧΗ!!
Αιτήσεις των επιχειρήσεων μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2021
2ο Πρόγραμμα
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
550 νέοι άνεργοι, ηλικίας δεκαοκτώ (18) έως είκοσι εννέα (29) ετών από το Δήμο Μεγαλόπολης και από τους όμορους δήμους.
Η επιδότηση είναι 100% και το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες.
Μην ενημερώνεστε ανεύθυνα από ανθρώπους που δεν ξέρουν ή που έχουν άλλους λόγους να σας παραπληροφορήσουν.
Ενημερωθείτε υπεύθυνα από τον Δήμο, τον Εμπορικό Σύλλογο και τον ΟΑΕΔ.
800 εργαζόμενοι στην Μεγαλόπολη σημαίνει 550 χιλιάδες το μήνα στη πόλη με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της.
-------------------------------------------
2. Για την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας που θα πραγματοποιηθεί 15-19 Δεκεμβρίου στο κλειστό Στάδιο Μεγαλόπολης.
Ο Δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες του Δήμου μας να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 30 σωματεία και κοντά στους 200 αθλητές, αθλήτριες. Κριτές, διαιτητές και συνοδοί. Οι αποστολές των σωματείων και όλοι οι παράγοντες της διοργάνωσης θα προσέλθουν στην πόλη μας από το απόγευμα της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου.
Είναι μια ευκαιρία προβολής της πόλης μας και τόνωση της αγοράς της Μεγαλόπολης για 5 μέρες.
--------------------------------------------------------------------
3. Για το Πλαίσιο Προκαταρκτικής Συμφωνίας, μεταξύ Δήμου Μεγαλόπολης και ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε., για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη.
Πιστεύαμε ότι αυτή η συμφωνία θα συμβάλλει τα μέγιστα για την επίτευξη του στόχου κατασκευής του πάρκου, Μιας υποδομής που θα μπορέσει να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής.
Φυσικό αέριο, επιχειρηματικό πάρκο, φυλακές εργασίας, εκθεσιακό κέντρο παράρτημα της ΔΕΘ, είναι οι μεγάλοι στόχοι της απολιγνιτοποίησης. 

Τώρα όμως αυτό που προέχει είναι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.
ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ  div>



1 σχόλιο:

  1. Τραγικές ανακοινώσεις από τις οποίες απορρέει μια δόση απόγνωσης και μπόλικη δόση οπισθοδρομικών κι αδιέξοδων αντιλήψεων παλαιοκομματισμού (όχι ότι έχει αλλάξει βέβαια και τίποτα στα κόμματα του σήμερα ως προς τις αντιλήψεις και τις πρακτικές τους σε σχέση με το χθες).

    "800 εργαζόμενοι στην Μεγαλόπολη σημαίνει 550 χιλιάδες το μήνα στη πόλη με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της."

    Για τις πράξεις παίρνεις άριστα Δήμαρχε (όντας μαθηματικός), για την αντίληψη στο πεδίο της οικονομίας και της αγοράς παίρνεις μηδέν.
    Πρώτον μιλάμε για 800 επιχορηγούμενους, αν κι εφόσον βρεθούν και καλυφθούν 800 θέσεις.
    Δεύτερον, να είσαι σίγουρος Δήμαρχε, ο άνεργος, πόσο μάλλον ο μακροχρόνια άνεργος, τα πενιχρά 600 τόσα ευρώ θα σπεύσει να τα ρίξει στην τοπική οικονομία κι όχι για να κλείσει τρύπες και εκκρεμότητες οικονομικού χαρακτήρα. Αν ήταν να πέσουν κρατικές επιχορηγήσεις στην τοπική οικονομία ΔΕΝ θα έβγαζαν σαχλοπρογράμματα του ΟΑΕΔ για τα μάτια του κόσμου. Πάλι στα κρατικά ταμεία θα καταλήξει το μεγαλύτερο ποσοστό της επιχορήγησης "εργασίας".
    Τρίτον και σημαντικότερο. Εάν το πρόβλημα των τοπικών επιχειρήσεων (οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης) ήταν η έλλειψη εργατικού δυναμικού, με λίγα λόγια εάν είχαν ανάγκη από υπαλλήλους, αυτό όπως είναι αυτονόητο, θα είχε ήδη καλυφθεί από μόνο του.
    Το πρόβλημα των τοπικών επιχειρήσεων είναι ότι διακατέχονται από εσωστρέφεια καθώς δραστηριοποιούνται κατ' αποκλειστικότητα σε μία κλειστή τοπική οικονομία, της οποίας κύριες πηγές τροφοδότησης ήταν η εθνική οδός όσο περνούσε μέσα από την Μεγαλόπολη και η ΔΕΗ μέσω της λιγνιτικής δραστηριότητας. Η μία πηγή έχει στερέψει εδώ και χρόνια και η δεύτερη εάν κι έχει συρρικνωθεί αρκετά οδεύει κι αυτή στο να στερέψει εντελώς με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.
    Το εν λόγω πρόγραμμα λύνει κανένα πρόβλημα για τις τοπικές επιχειρήσεις με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και τους ανέργους; Μετά το πέρας της περιόδου επιχορηγούμενης "εργασίας", θα είναι σε θέση οι επιχειρήσεις να επωμιστούν το κόστος και οι επιχορηγούμενοι άνεργοι να διατηρήσουν την θέση εργασίας; Η απάντηση είναι φυσικά, όχι. Γιατί με αυτό το πρόγραμμα οι τοπικές επιχειρήσεις δεν αλλάζουν χαρακτήρα, εξακολουθούν να απευθύνονται κατ' αποκλειστικότητα στην ίδια τοπική οικονομία, ο κύκλος εργασιών τους παραμένει ο ίδιος που ήταν και χθες (η και χειρότερος εφόσον μιλάμε για πηγή που στερεύει). ΔΕΝ επιτυγχάνεται ανάπτυξη με την ανακύκλωση των εγχώριων πόρων Δήμαρχε και λοιποί.
    Άρα όλοι ξέρουμε την κατάληξη. Η Χ επιχείρηση θα κάνει αίτηση στο πρόγραμμα για να πάρει τον Ψ συγγενή, φίλο κτλ. κι όταν λήξει η επιχορήγηση θα γυρίσουν εκεί που ήταν και πριν το πρόγραμμα.
    Καλό και θεμιτό το όποιο πρόγραμμα αφορά ανέργους αλλά να το αναγάγεις σε σημαία σου δείχνει άλλα πράγματα. Και θυμίζει έντονα τις εποχές με τα περιβόητα επιχορηγούμενα προγράμματα - σεμινάρια νέων αγροτών στα οποία λάμβανε μέρος και το παρδαλό κατσίκι που γραφόταν αγρότης μέσα σε μια νύχτα. Και ύστερα ήρθαν οι μνημονιάρες που χρέωσαν τα σπασμένα στις επόμενες γενιές.

    "Πιστεύαμε ότι..." όταν ζητήματα της απτής πραγματικότητας μεταφέρονται στην σφαίρα των φιλοσοφικών αναζητήσεων και ανάγονται σε θέμα πίστης, τότε άστα να πάνε.

    "φυλακές εργασίας" Καλό, πολύ καλό! Προτείνω όμως κάτι ακόμη πιο πιασάρικο ως τίτλο, φυλακές βιομηχανίας! Εε;

    Με αυτά που λένε έχουν αρχίσει να μου θυμίζουν έντονα κάτι μνημονιολάγνους την εποχή κυβέρνησης ΓΑΠ τύπου Προκοπάκης, Δοξιάδης που έλεγαν ότι τα μνημόνια ήταν ευλογία και πως το θέμα οικονομία είναι κατά κύριο λόγο ζήτημα ψυχολογίας!!! Καλούσαν τότε τον κοσμάκη που καταστρεφόταν και δικαιολογημένα αγανακτούσε, να κρατάει αισιόδοξη στάση, να υποστηρίζει την σφαγή του και να χαμογελά γιατί έτσι θα ερχόταν το μπουμ στην οικονομία προς τα πάνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή