Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Μεγαλόπολη: Υπεγράφη το μνημόνιο για τις αγροτικές φυλακές μεταξύ Δήμου και Υπουργείου/ Βίντεο ενημέρωσης Δημάρχου


Μεγαλόπολη, 13.10.2021

Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ανέγερση
Πρότυπου Ανοιχτού Καταστήματος Κράτησης
στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Μετά από σειρά επισκέψεων του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιου Χριστογιαννόπουλου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου είχε συναντήσεις με τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου και με στελέχη της Εταιρείας του Δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ) Α.Ε., υπογράφτηκε χθες Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΚΤΥΠ Α.Ε. και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την ανέγερση Πρότυπου Ανοικτού Καταστήματος Κράτησης στο Δήμο Μεγαλόπολης.





Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας,

· το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη/ Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής εντάσσει στο σχεδιασμό του τη δημιουργία του νέου Καταστήματος Κράτησης στο Δήμο Μεγαλόπολης για τις ανάγκες εφαρμογής της σωφρονιστικής πολιτικής της χώρας.
Αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση της εκπόνησης όλων των υποστηρικτικών μελετών (περιβαλλοντική, γεωλογική, γεωτεχνική, έγκριση όρων δόμησης κλπ) για την ωρίμανση του έργου.

· Η ΚΤΥΠ Α.Ε., που διαθέτει εμπειρία υλοποίησης ανάλογων έργων, αναλαμβάνει την εκπόνηση των ανωτέρω μελετών καθώς και την υλοποίηση του έργου, ως Αναθέτουσα Αρχή.
· Ο Δήμος Μεγαλόπολης αναλαμβάνει όποιες απαραίτητες δράσεις εμπίπτουν στη χωρική και νόμιμη αρμοδιότητά του για την υλοποίηση του έργου.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατασκευή αυτής της υποδομής, που θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας του Δήμου μας, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας κανονίστηκε να επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες το Δήμο μας, η κα Σοφία Νικολάου, Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και οι κ.κ. Τιμολέων Κατσίπος και Αθανάσιος Γιάνναρης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα της ΚΤΥΠ Α.Ε., για επιτόπιο έλεγχο επί του επιλεγέντος χώρου και τη συνέχιση των διαδικασιών.

Η Δημοτική Αρχή εργάζεται μεθοδικά και συντονισμένα για την επίτευξη αυτού του σημαντικού σκοπού, όπως πράττει και για άλλα σημαντικά έργα για το Δήμο μας.

Ακολουθεί βίντεο με σχετική ενημέρωση που πραγματοποίησε για το θέμα αυτό ο κ. Δήμαρχος Μεγαλόπολης στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, χθες Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021.

Εκ του Δήμου



7 σχόλια:

  1. Ζήσε Μάη μου δηλαδή. Σε καμιά 50αρια χρόνια θα τις δείτε κιόλας.
    Ρε δεν υπάρχει ο παράς για κατασκευή φυλακών κι ας λένε όσα φούμαρα θέλουν. Αν υπήρχε παράς για φυλακές σήμερα θα μιλούσαμε για προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή τους.
    Ενδεικτικό είναι ότι το μνημόνιο συνεργασίας αφορά την εκπόνηση μελετών. Από τις μελέτες του ελληνικού δημοσίου μέχρι την υλοποίηση έργου μεσολαβούν κάμποσα έτη φωτός απόσταση, μέχρι και η αιωνιότητα. Πόσα μνημόνια συνεργασίας για εκπόνηση μελετών έχει υπογράψει Ο Δήμος τόσα χρόνια με διάφορους φορείς του δημοσίου (του αρχαίου θεάτρου και μόνο να μετρήσουμε φτάνει), τί έγινε; Το απόλυτο τίποτα.
    Εδώ ένα παλαιοντολογικό μουσείο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση κι ακόμη να παραδοθεί (το να λειτουργήσει κιόλας είναι άλλη πονεμένη ιστορία για αυτό το κράτος χάρβαλο) και η δημοτική αρχή βλέπει θέσεις εργασίας και τόνωση της οικονομίας από τις μελέτες που θα εκπονήσει το υπουργείο.
    Αυτά είναι τα μεγάλα έργα που θα ανακοίνωνες Δήμαρχε; Οι μελέτες για τις φυλακές; Σε έχουν πιάσει κότσο οι κυβερνητικοί μου φαίνεται και βλέπω να καταλήγεις να κάνεις κι εσύ παρέα στον Σάκη. Κι αυτός τα ίδια έλεγε για μεγάλα έργα που θα έρχονταν μέχρι το τέλος της θητείας του, κάνοντας υποκλίσεις στους τότε κυβερνητικούς υπογράφοντας μνημόνια συνεργασίας για μελέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά τα λες υπάρχει και ανεργία αν αυτό τους λέει κάτι

      Διαγραφή
  2. Αυτό το πρότυπο ανοικτό κατάστημα κράτησης, θα είναι μικτό, δηλαδή και ανδρών και γυναικών, μήπως πρέπει να γίνει κάποια διευκρίνηση από τον κ. Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά δεν παιζόμαστε με τίποτα!
    Τι θέλετε δηλαδή; να φτιαχτούν οι φυλακές έτσι με ενα νεύμα;
    εδώ κοτέτσι ή μάντρα πας να φτιάξεις και θες μήνες για άδειες και χαρτομάνι
    εσείς θέλετε φυλακές με την μία
    ρε δεν παίζεστε να μην πω δεν τρώγεστε με τίποτα!
    Εγώ θα πω πάλεψέ το δήμαρχε και καλά το πας
    και μην ακούς του κάθε πονεμένου τον καημό
    Εκλογές έχουμε σε 3 χρόνια
    τότε θα κριθεί και το έργο και τα αποτελέσματα του καθένα
    Βουρ λοιπόν μπας και δούμε άσπρη μέρα και δεν ξενητευτούν τα παιδιά μας για 500 ευρώ μισθό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα το παει θα φτιαξει την τριπολη και την οιχαλια αντι την μεγαλοπολη

      Διαγραφή
    2. @ Ανώνυμος13 Οκτωβρίου 2021 - 8:34 μ.μ.

      Όταν χάνεις σωρηδόν θέσεις εργασίας, χρήμα από την τοπική οικονομία (που με την σειρά του οδηγεί σε επιπλέον απώλειες θέσεων) και φυσικά δυναμικό (κοινώς, τους νέους) που πάει να εγκατασταθεί σε άλλες περιοχές που τους δίνουν προοπτικές, έτσι με ένα νεύμα της κυβέρνησης που αποφάσισε να βάλει άρον άρον λουκέτα στην Μεγαλόπολη...τότε εξυπνάκια μου απαιτείς κι εσύ άμεσες ενέργειες και δράσεις που θα αποδώσουν άμεσα αποτελέσματα.
      Οι εκλογές είναι σε δύο χρόνια κι όχι σε 3. Ενδεικτικό του ό,τι τα βολεμένα κομματόσκυλα έχετε χάσει την αίσθηση του χρόνου γιατί πολύ απλά δεν σας νοιάζει τίποτα πέρα από την καλοβολεμένη πάρτη σας και τις εκλογές. Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια και δεν έχει ανοίξει ούτε μισή νέα θέση εργασίας στην Μεγαλόπολη αλλά έχουν χαθεί ήδη ακόμη και οι ορισμένου χρόνου των 8μηνων.
      Βεβαίως, οι νέοι δεν θα ξενιτευτούν, θα καθίσουν άνεργοι στην Μεγαλόπολη αναμένοντας τις πλουσιοπάροχες αποδοχές από τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν... οι μελέτες των υπουργείων!!!
      Μέχρι να γίνουν φυλακές στην Μεγαλόπολη (αν κατασκευαστούν ποτέ) τα παιδιά θα είναι πλέον σε ηλικία συνταξιοδότησης και ίσως τότε τα βόδια της Μεγαλόπολης να ξυπνήσετε, πολύ αμφιβάλω για το τελευταίο φυσικά.

      Διαγραφή
  4. Τραγικό ατόπημα του δημάρχου πού μίλησε πάλι για μνημόνιο. Αφου ξέρει ότι τα παιδιά ανήκουν από αρχαιοτάτων χρόνων σε αντημνιμονιακα μπλοκ τους εκνεύρισε και έφυγαν. Εντωμεταξύ αν μαζευτούν οι κομματικές ταυτότητες τον περισσότερων συμβούλων που δηλώνουν αλεργεια στην λέξη θα μαζευτούν πιο πολλά και από το αρχείο του Βατικανού

    ΑπάντησηΔιαγραφή