Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση των μονάδων αποθήκευσης ενέργειας της Eunice Energy Group (EEG) στη Μεγαλόπολη καθώς εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ η άδεια παραγωγής.
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.
Ο προγραμματισμός του Ομίλου για δύο σταθμούς (Μεγαλόπολη και Πτολεμαϊδα) προβλέπει την έναρξη κατασκευή τους εντός του 2021 και έναρξη λειτουργίας από το 2022, εφόσον ολοκληρωθούν εγκαίρως οι απαιτούμενες εγκρίσεις όρων περιβαλλοντικών αδειών, όρων σύνδεσης και κατασκευαστικών αδειών.
Να σημειώσουμε ότι
1) Το έργο της Μεγαλόπολης, "τιτλοφορείται" ως Μεγαλόπολη , αναφέρεται όμως με την περιγραφή: "στην ευρύtερη περιοχή Μεγαλόπολης" (δηλ. Δόριζα)
(energypress.gr)
2) Στην δημοσιευμένη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση της ΡΑΕ, αναφέρεται η ακριβής θέση:
"Δημοτική Ενότητα Βαλτετσίου- Δήμου Τρίπολης"
Πρόκειται για μονάδες δυναμικότητας 250 MW η κάθε μία οι οποίες, όπως επισημαίνει ο όμιλος συμβάλλουν στην ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο, αυξάνοντας τη δυνατότητα για συμμετοχή στην περιφερειακή και ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας και ταυτόχρονα υπηρετούν τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) που προβλέπουν αύξηση της παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Οι μονάδες αποθήκευσης ενέργειας αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ασφαλή και οικονομική ανάπτυξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, καθώς και την υποστήριξη της ενεργειακής ασφάλειας και αυτάρκειας της χώρας.
Η Eunice υπογραμμίζει πως τα έργα συνδέονται με το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών και εξασφαλίζουν τη βέλτιστη χρήση των υφισταμένων δικτύων Υψηλής Τάσης των περιοχών.
Οι μονάδες αποθήκευσης θα αξιοποιούν την τεχνολογία των ιόντων λιθίου, ενώ οι μπαταρίες και άλλα υποσυστήματα θα παράγονται στη χώρα μας.
-----------------------------------------------------------------------------
Συμπληρωματικά....
ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Άδειες για 8 έργα αποθήκευσης ισχύος 930 MW
H ΔΕΗ Ανανεώσιμες κατέθεσε στη ΡΑΕ 8 αιτήσεις για έργα αποθήκευσης ενέργειας ισχύος 930 MW τα οποία παρέχουν χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας 3 GWh.
Από τις 8 αιτήσεις, οι δύο αφορούν έργα στη Μεγαλόπολη και οι 6 έργα στη Δυτική Μακεδονία, στις περιοχές δηλαδή της απολιγνιτοποίησης, όπου η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προγραμματίζει μεγάλου ύψους επενδύσεις σε ΑΠΕ.
Η επένδυση για την ολοκλήρωση των μονάδων εκτιμάται στα 600 εκατ. ευρώ.
Η επένδυση αυτή θα γίνει στην Δόριζα (Τρίπολη) και όχι στην Μεγαλόπολη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμα μια περίπτωση που χρήματα και επενδύσεις πηγαίνουν εκτός Μεγαλόπολης.
Και καλά να τα γράφουν οι άλλοι που δεν ξέρουν, τουλάχιστον εδώ στην Μεγαλόπολη , μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας.
Καλό μεσημέρι
Διαγραφήέχετε δίκιο και είναι δυστυχώς έτσι
Υπογραμμίσαμε και δώσαμε έμφαση στα επίμαχα σημεία του άρθρου ....