Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

(Μουλάτσι) Ελληνικό Αρκαδίας: "Το ονειρικό χωριό της Αρκαδίας" ( πλήρες άρθρο στο Travelstyle)

Το Μουλάτσι Αρκαδίας μπορεί λίγοι να το γνωρίζουν και να μην έχει τη φήμη των διάσημων γειτόνων του, της Καρύταινας και της Στεμνίτσας, όμως αποτελεί ένα παραμυθένιο χωριουδάκι της ορεινής Αρκαδίας, που μάλιστα είναι προστατευόμενος οικισμός.
Στην Ορεινή Αρκαδία βρίσκεται ένα χωριουδάκι που είναι πανέμορφο και λίγος κόσμος το ξέρει ή το έχει επισκεφτεί.
 
Το Μουλάτσι είναι χτισμένο στα 700 μέτρα υψόμετρο και είναι γνωστό επίσης και ως Ελληνικό Αρκαδίας αλλά και ως Τρίλοφο, ακριβώς επειδή βρίσκεται τοποθετημένο πάνω σε 3 λόφους. Αποτελεί προστατευόμενο οικισμό αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος του Δήμου Γορτυνίας και έχει 204 μόνιμους κατοίκους.
Από τα πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας, κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη με τα παραδοσιακά του σπίτια και τα πέτρινα κελντερίμια. 
Πολύ καλά διατηρημένο, θα το λατρέψετε κάνοντας βόλτα ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια, τα παραδοσιακά καφενεία, οι πέτρινες βρύσες, τα πολλά πηγάδια, ενώ η όμορφη φύση και οι φιλόξενοι κάτοικοι συμπληρώνουν την αίσθηση που θα αποκτήσετε κατά την επίσκεψή σας εκεί.
Μια επίσκεψη στην Αρχαία Γόρτυνα, στην πανέμορφη γέφυρα του Λούσιου ποταμού αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο “Ελληνικό” επιβάλλεται.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου