Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση: Για τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων του Δ.Σ. Μεγαλόπολης, εν όψει Δ.Σ.

Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μεγαλόπολης.
Μεγαλόπολη 25 Φεβρουαρίου 2021.

Προς :
τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαλόπολης.

Θέμα : Για τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων του Δ.Σ. εν όψει Δ.Σ..

κ. Πρόεδρε.
Σας έχουμε κάνει γνωστό ότι διαφωνούμε με τον τρόπο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά συνέπεια της ψήφισης, ιδίως των σοβαρών θεμάτων. Είναι λογικό και επόμενο να ψηφίζονται κάποια θέματα δια περιφοράς, αλλά το ότι έχετε αναγάγει αυτόν τον τρόπο σε κυρίαρχο, είναι απαράδεκτο, καθιστά τους δημοτικούς συμβούλους “καλλωπιστικά φυτά” και πλέον για εμάς συνιστά προσπάθεια φίμωσης. Άσε που περιμένουμε τη δημοσίευση στη Διαύγεια για να δούμε τι αποφασίσαμε.

Μπορεί αυτό να σας βολεύει, γιατί στην ουσία δεν υπάρχει η δυνατότητα διαλόγου, ερωτήσεων ή αντιπαραθέσεων, γλυτώνετε ώρες και στην τελική ελάχιστες φορές λάβατε υπόψη σας τις απόψεις των άλλων παρατάξεων. Είναι όμως επικίνδυνο γιατί ερμηνεύετε κατά το δοκούν την θέση μας και την ψήφο μας, όπως αυτή εκφράζετε μέσα από μία γραπτή τοποθέτηση και το χειρότερο, δεν μπορούμε να τις υπερασπιστούμε. Ζωντανό παράδειγμα η πρότασή μας για μείωση κατά 10% των δημοτικών τελών που από πλειοψηφούσα άποψη (19 ψήφοι υπέρ – 8 κατά) έγινε με διάφορα τερτίπια και την βοήθεια της αποκεντρωμένης και του κ. συντονιστή, μειοψηφούσα και δεν μπορέσαμε να πούμε κουβέντα. Και δεν είναι η μοναδική.

κ. Πρόεδρε.  
Εκτός των άλλων, μας καλείτε στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. να συζητήσουμε και ένα σοβαρότατο θέμα. Την παροχή γνώμης για την τιμολογιακή πολιτική έτους 2021 του ΦΟΔΣΑ. Δηλαδή μας ζητάτε να διασφαλίσουμε μέσω του ΦΟΣΔΑ τα κέρδη της ΤΕΡΝΑ για 28 χρόνια σε βάρος της τσέπης και της υγείας των δημοτών μας. Και να το κάνουμε χωρίς συζήτηση, δι’ αλληλογραφίας (ηλεκτρονικής).

Για την παροχή όμως αυτής της γνώμης, αποκρύπτονται σκόπιμα τα στοιχεία που καθορίζουν το πραγματικόβάρος που φορτώνεται στους δημότες. Πρώτο και κυριότερο αυτό που προκύπτει από το παράρτημα 6 της ΣΔΙΤ και αφορά τομηχανισμό πληρωμών. Δεν γνωρίζουμε τίποτα και το ερώτημα είναι γιατί δεν το γνωστοποιούν. Αν εσείς το έχετε και το γνωρίζετε, παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσετε, για να μάθουμε και εμείς και οι συμπολίτες μας τι πραγματικά καλούμαστε να πληρώνουμε.
Δεν μας εξηγούν επίσης γιατί φορτώνουν στους δημότες οφειλές παρελθόντων ετών, που αντιστοιχούν σε ποσό που ξεπερνά το έναεκατομμύριο ευρώ, αντί να καταλογισθούν σε αυτούς που ευθύνονται γι’ αυτές.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους (αρκετοί και σοβαροί όμως) για να σας πείσουν ότι πρέπει αυτά τα θέματα να συζητηθούν με άλλο τρόπο και όχι δια περιφοράς, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο (αναβολή συζήτησης κάποιων θεμάτων ή αναβολή του Δ.Σ.).Προφανώς γνωρίζετε πως συνεδριάζουν άλλοι Δήμοι και ελπίζουμε να μην συνεχίσετε να πρωτοτυπείτε.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μεγαλόπολης
Κατσιρούμπας Γεώργιος
Παναγουλοπούλου Λίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου