Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΝΕΑ ΑΡΧΗ: Σχετικά με ψήφιση θεμάτων στοΔΣ Μεγαλόπολης της 8ης Φεβρουαρίου 2021

Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 συνεδρίασε το Δ.Σ. Μεγαλόπολης με μοναδικό θέμα: 
Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την πρόταση/παρέμβαση του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου περί μοριοδότησης στον ΑΣΕΠ όλων των κατοίκων του Ν. Αρκαδίας στο πλαίσιο της μεταλιγνιτικής εποχής της Μεγαλόπολης.

Η πρόταση-παρέμβαση της παράταξης μας ΝΕΑ ΑΡΧΗ είναι η εξής:
Δεν θα εμπλακούμε σε σκοπιμότητες και μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος των κατοίκων του Δήμου μας !!!
Έχουμε ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης για το κλείσιμο των εργοστασίων της ΔΕΗ.
Η απολιγνιτοποίηση αφορά μόνο το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και τα όποια αντισταθμιστικά , κίνητρα , η μοριοδότηση σε διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π. ,επιδοτήσεις από το ταμείο Δίκαιης Μετάβασης , θα δοθούν ΜΟΝΟ στους κατοίκους και επιχειρήσεις του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης !!!

Κύριοι συνάδελφοι του Δημοτικού Συμβουλίου ,
Η Παράταξή μας ΝΕΑ ΑΡΧΗ, δεν συμφωνεί με την πρόταση του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σε επιπλέον μοριοδότηση σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ, για όλους τους κατοίκους της Π.Ε. Αρκαδίας, στα πλαίσια της μεταλιγνιτικής εποχής της περιοχής της Μεγαλόπολης.
Τα όποια αντισταθμιστικά, κίνητρα ή μοριοδότηση ανήκουν μόνο στους κατοίκους του Δήμου της Μεγαλόπολης.

Να θυμίσουμε στη Δημοτική Αρχή, για άλλη μία φορά, την πρόταση της παράταξής μας πριν ένα χρόνο για δημιουργία Διαπαραταξιακής επιτροπής διαχείρισης όλων των ζητημάτων που θα ανέκυπταν κατά την πορεία της απολιγνιτοποίησης.
Τότε το Δ.Σ. την έκανε ομόφωνα δεκτή, δυστυχώς η Δημοτική Αρχή την απαξίωσε με συνέπεια να μείνει στα χαρτιά.
Εάν είχατε υλοποιήσει την πρότασή μας, θεωρούμε ότι θα είχαν γίνει πολλά πράγματα στον τόπο μας, γιατί μόνο ενώνοντας δυνάμεις, με συνεργασία και διαφάνεια γίνεσαι πιο ισχυρός και υπολογίσιμος.

Από την πρώτη στιγμή της ψήφισης της τροπολογίας της μοριοδότησης, δημοτικά Συμβούλια όμορων Δήμων με ομόφωνες αποφάσεις διεκδικούν προνόμια και κίνητρα της απολιγιτοποίησης για τις περιοχές τους.
Δυστυχώς έχετε επιλέξει σαν Δημοτική Αρχή το μοναχικό δρόμο με αδιαφανείς διαδικασίες και μυστικές συμφωνίες.
Ασχολείστε ως Δημοτική Αρχή με ανταλλαγή δελτίων τύπου, για το ποιο προκαλεί γέλια και ποιο κλάματα!!!

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής σας καλούμε εδώ και τώρα να αλλάξετε πλεύση!!!
Σταματήστε την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί αυτό είναι το κυρίαρχο όργανο, ώστε να αποφασίζει για το μέλλον του τόπου μας.
Μόνο με πνεύμα συναίνεσης – συνεργασίας και σύνθεσης απόψεων, μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο για το Δήμο και τους Δημότες μας.

Η Δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΑΡΧΗ καταθέτει την πρότασή της προς ψήφιση στο Δ.Σ. :
1.Δεν συμφωνούμε με την πρόταση του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σε επιπλέον μοριοδότηση σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ για όλη την Π.Ε. Αρκαδίας.
2.Δεν συμφωνούμε να δοθούν κίνητρα και επιδοτήσεις από το Ταμείο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για βιομηχανίες εκτός της περιοχής της Ζώνης απολιγνιτοποίησης.
3.Καλούμε την Κυβέρνηση τους Βουλευτές του Νομού μας και όλα τα θεσμικά όργανα να σεβαστούν και να στηρίξουν τις ομόφωνες αποφάσεις του Δήμου Μεγαλόπολης, που κρίνουν το μέλλον της περιοχής μας.
Τέλος συμφωνούμε με την πρόταση του Εισηγητή και προτείνουμε στο τελικό κείμενο ψηφίσματος να ληφθούν υπόψη και οι τοποθετήσεις όλων των Παρατάξεων.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»
1.Κωνσταντίνος Μιχόπουλος
2.Αθανασόπουλος Σταύρος
3.Γιώτης Δημήτριος
4.Δημόπουλος Νικήτας
5.Κακκαβάς Πολύβιος
6.Καρατζαφέρης Φώτιος
7.Κουρής Ηλίας
8.Κουρουνιώτης Βασίλειος
9.Μπάζιος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου