Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Μεγαλόπολη: ενδιαφέρον για υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας/ 500 στρέμματα, 100 εκ ευρώ, 400 θέσεις εργασίας

Συναντήσεις με επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης επισήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον 
που επιδεικνύουν επενδυτές για την περιοχή της Μεγαλόπολης.
Οσον αφορά τις συναντήσεις, η πρώτη αφορά στην δημιουργία -στην περιοχή της Μεγαλόπολης- μονάδας για την υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας. 
Η επένδυση, που αναμένεται να προσφέρει 400 – 500 θέσεις εργασίας στην περιοχή, είναι ύψους 100.000.000 ευρώ και θα αναπτυχθεί σε έκταση 500 στρεμμάτων.

Η δεύτερη συνάντηση αφορά επιχειρηματία, με έδρα την ΒΙΠΕ Τρίπολης, ο οποίος ασχολείται με την επεξεργασία αρωματικών φυτών και ειδικότερα με την οργανική ρίγανη και επιθυμεί συνεργασία με αγρότες τις περιοχής.

Από το εν λόγω φυτό παράγει έλαιο το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής και καλλυντικών.

5 σχόλια:

  1. Οποιο θερμοκηπίο έχω δει, πακιστανους εργατες εχει. Αυτες οι 400 θεσεις τι θα ειναι; με 400€ μισθο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνωμη κύριε ,δεν ξερω ούτε τι δουλειά κάνετε κ η αλήθεια είναι οτι ούτε μ ενδιαφέρει να μάθω.Αλλα εδω κ χρόνια ο μισθός του μέσου Έλληνα ειναι 540 ευρώ.400 ευρώ μισθό καλώς ή κακώς παίρνουν πάρα πολλοί πτυχιούχοι που δεν εχουν άλλη επιλογή για εργασία.Τώρα αμα περιμένετε να πάρετε κανα χιλιάρικο μισθό ,λυπάμαι αν σας σοκάρω αλλά μαλλον μερικοί έχουμε μάθει κ ζούμε χρόνια με 400 ευρώ κ λέμε κ ευχαριστώ που δε βάζουμε τους γονείς μας στη διαδικασία να μας χαρτζιλικώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν τα 400 ευρώ τα βρίσκεις στον κήπο σου φίλε μου,ασε να πάει για δουλειά κανένας που θα τα εκτιμήσει.Κ ας είναι κ πακιστανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζεις τα θλιβερά σχόλια από άτομα που έχουν αποδεχθεί την μιζέρια και την εξαθλίωση ως κάτι το φυσιολογικό και καταλαβαίνεις αμέσως γιατί σε αυτή την χώρα εξακολουθούν να βγαίνουν στην εξουσία οι τύποι που την χρεοκόπησαν.
    Καλέ μην είστε τόσο απαιτητικοί, εγώ σας προτείνω να δουλεύετε άνευ αμοιβής. Τουλάχιστον θα έχετε δουλειά, λίγο είναι αυτό; Βρίσκεις δουλειά και στον κήπο σου;
    Κατά τα άλλα θα πάνε οι ραγιάδες φέτος να γιορτάσουν και τα 200 χρόνια από την επανάσταση. Γιατί εκπλήρωσαν στο έπακρο το όραμα του Γέρου και φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ΘΑ" δε λένε μόνον οι πολιτικοί αλλά και οι "επενδυταί"...Μη σκοτωνόμαστε ρε πατριώτες από τώρα. Ας περιμένουμε να κάνουν πράξη οι "επενδυταί" όσα λένε πως θα κάνουν σε αυτόν τον έρμο τον τόπο, κι έπειτα συζητάμε για τι μισθούς θα παίρνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή