Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής: "δεκάδες θέσεις εργασίας στις αγροτικές φυλακές Μεγαλόπολης"

 Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2021
η εφημερίδα Realnews
δημοσίευσε άρθρο που αφορά
στις 5 νέες φυλακές
που προωθεί
το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Η  Σοφία Νικολάου Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής
έκανε δήλωση  για τις φυλακές στη Μεγαλόπολη
Μία μόλις εβδομάδα μετά το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Έτσι έχουμε και την πρώτη επίσημη αντίδραση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στοιχείο που επιβεβαιώνει την αναφορά Χρυσοχοϊδη, ότι:" διερευνάται με τα συναρμόδια υπουργεία η γρήγορη υλοποίηση του έργου"

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής δήλωσε:

"Η απολιγνιτοποίηση των μονάδων στη Μεγαλόπολη οδηγεί στη δημιουργία νέου καταστήματος κράτησης . 

Θα είναι αγροτική φυλακή , δηλαδή ανοιχτού τύπου , ενώ αναμένεται να προσφέρει και δεκάδες θέσεις εργασίας , ειδικά μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της ΔΕΗ"

7 σχόλια:

  1. Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής: "Εκατοντάδες τόνους σανό για την Μεγαλόπολη"

    Κάνουν και πάλι ανακύκλωση τα περί νέων σωφρονιστικών ιδρυμάτων για την αποσυμφόρηση των παλαιών κι αναχρονιστικών μπλα μπλα μπλα. Υπόθεση με μακρά ιστορία που κρατά από την εποχή Σημίτη και κάθε τόσο την βγάζουν από τα συρτάρια οι υπουργοί για τους ευνόητους λόγους. Οι φυλακές της Δράμας ανήκαν κι αυτές σε εκείνον τον αρχικό σχεδιασμό που έκανε λόγο για 10 νέα σωφρονιστικά ιδρύματα εκ των οποίων τα 7 θα ήταν αντίστοιχα με αυτές στο Μαλανδρίνο (της Ανδρίτσαινας θα ήταν η μία από αυτές τις 7). Από τις 7 ίδιες κατασκευάστηκε και λειτούργησε μόλις μία (Μαλανδρίνο). Οι Φυλακές της Δράμας ξεκίνησαν να κατασκευάζονται το 2002 και παραδόθηκαν τον Ιούνιο του 2020 (μόνο 18 χρόνια μετά). Από τον αρχικό σχεδιασμό των 10 νέων φυλακών τις εποχές που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα και μετά από σχεδόν 22 χρόνια, έχουν υλοποιηθεί μόλις οι δύο και λειτουργεί η μία. Τώρα από το υπουργείο τάζουν μια σειρά από νέες φυλακές την ίδια ώρα που δεν υπάρχει φράγκο, κοντεύουν να συμπληρωθούν 7 μήνες από την παράδοση των φυλακών Δράμας κι ακόμη συζητάνε για τις προσλήψεις που ΘΑ κάνουν σε αυτές. Το κερασάκι στην τούρτα του άρθρου της εφημερίδας είναι η αναφορά περί του νέου Κορυδαλλού που κτίζεται στον Ασπρόπυργο. Όσο κτίζεται η περιβόητη επένδυση στο Ελληνικό (από την οποία τα μεγάλα ονόματα έχουν αποχωρήσει από το σχήμα κάνοντας πάσα τις μετοχές τους)άλλο τόσο κτίζεται ο νέος κορυδαλλός στον Ασπρόπυργο. Όπως στο Ελληνικό, πήγαν μια ημέρα με τις κάμερες εκεί στον Ασπρόπυργο, έβαλαν μια τσάπα να κατεδαφίζει ένα από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της πρώην νατοϊκής βάσης στην συγκεκριμένη περιοχή, στήθηκαν μπροστά με φόντο το μηχάνημα και είπαν το γνωστό ποίημα για να μεταδοθεί στα πρόβατα. Μετά την κατεδάφιση όλων των παλαιών κτιριακών εγκαταστάσεων και την απομάκρυνση των μπάζων ακολουθεί η διαμόρφωση του χώρου και το έργο εκσκαφής, μετά η θεμελίωση και μετά ξεκινά το κτίσιμο. Ο αρθρογράφος του άρθρου πήγε απευθείας στο κτίσιμο το οποίο υποτίθεται ότι υλοποιούνταν την ώρα που έγραφε αυτές τις σειρές. Σανό με το τσουβάλι. Εντελώς τυχαία παρέλειψαν εντελώς την παραμικρή αναφορά για τα της χρηματοδότησης των μεγαλεπήβολων έργων. Καλά ε αυτή η χρηματοδότηση δεν υπάρχει!!! (στην κυριολεξία όμως)
    Οι Μεγαλοπολίτες μπορούν να ελπίζουν, καμιά 20αρια χρονάκια θα πάρει μόνο η κατασκευή κι αν κατασκευαστούν καμία δεκαετία ακόμη μέχρι να γίνουν προσλήψεις, 30 χρονάκια καλά είναι πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τριάντα χρόνια μία χαρά να έχεις και εσύ να ασχολείσαι με κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πονάει η αλήθεια και δεν είναι κι εύπεπτη, το ξέρω. 50 χρόνια αδιάλειπτης σανοφαγίας στην Μεγαλόπολη, δύσκολο να βγάλετε το κεφάλι από το παχνί.
      Δεν πειράζει θα προσγειωθείτε όμως ξανά στην πραγματικότητα, όπως προσγειωθήκατε και με τον "αέναο λιγνίτη" και την "αέναη ΔΕΗ". Κι όταν έλεγα ότι είναι πολύ λίγα τα ψωμιά του λιγνίτη, χλεύη εισέπραττα από τους σανοφάγους που άκουγαν αυτούς που μιλούσαν για λιγνιτική παραγωγή μέχρι και πέρα από το 2030. Λες και ήταν ποτέ το κυρίαρχο ζήτημα η ποσότητα του λιγνίτη κι όχι η σχέση κόστους/κέρδους.

      Διαγραφή
    2. Ρε πατριώτη, εσύ ο "ΕΓΩ ΣΑΣ ΤΑ' ΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΔΕ Μ' ΑΚΟΥΓΑΤΕ" πού βρίσκεσαι; Εσύ που δεν τρως σανό, εσύ ο ξερόλας τέλος πάντων, πού ήσουν κρυμμένος; γιατί δεν έβγαινες να μας διαφωτίσεις τόσα χρόνια;
      Σε είχαν φιμωμένο; Σε είχαν αλυσοδεμένο;
      Εφόσον μπορούσες να μας ανοίξεις τα μάτια και δεν το έκανες, έχεις τεράστιες ευθύνες! Ήξερες και δε μίλαγες και τώρα κατρακυλάμε στο γκρεμό! Εάν υπάρχει κανένας Εισαγγελέας με φιλότιμο, θα έπρεπε να σε κλείσει στη φυλακή.
      Κιότεψες, πατριώτη, και δεν ακολούθησες το παράδειγμα του Προμηθέα! Λυπάμαι!

      Διαγραφή
    3. @ Ανώνυμος9 Ιανουαρίου 2021 - 1:52 μ.μ.

      Γράφεις τεραστίων διαστάσεων ανοησίες φίλτατε.
      Πρώτον δεν ισχυρίστηκα αυτό "σας τα έλεγα αλλά δεν με ακούγατε", προφανώς δεν ξέρεις ούτε τα βασικά της γραμματικής (για κοίτα ξανά τι χρόνο χρησιμοποίησα παραπάνω) και γι' αυτό καταλήγεις σε λανθασμένα συμπεράσματα. Δεύτερον αρκετοί στην Μεγαλόπολη έχουν πει (και με σχόλια στα τοπικά μέσα και με άρθρα και με δημόσιες τοποθετήσεις) τα πράγματα με το όνομά τους αλλά η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας ζει μόνιμα σε μία κατάσταση άρνησης της πραγματικότητας κι έχει επιλέξει να τους αγνοεί. Δεν είμαι ο μόνος που έχει πει και λέει κάποια πράγματα.
      Με αυτά που γράφεις περί εισαγγελέων εκτίθεσαι και γελοιοποιείσαι, ελπίζω κάποια στιγμή να το αντιληφθείς αυτό και να σοβαρευτείς.
      Δες και τώρα πως αντέδρασες με τις αλήθειες που έγραψα παραπάνω και ίσως καταλάβεις ότι δεν γίνεται να σου ανοίξει κανείς τα μάτια όταν εσύ έχεις επιλέξει να τα κρατάς ερμητικά κλειστά. Όταν έχεις επιλέξει ως στάση ζωής τον στρουθοκαμηλισμό.
      Και στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον πάλι αυτό θα ισχυρίζεσαι, πως δεν είδες και δεν άκουσες από κανέναν τις αλήθειες, γιατί πολύ απλά αυτή την
      στάση ζωής έχεις επιλέξει.

      Επίσης ξέχασα να γράψω παραπάνω ότι το έργο περί φυλακών στον Ασπρόπυργο δεν έχει δημοπρατηθεί καν αλλά ο "αντικειμενικός δημοσιογράφος" έγραψε στο άρθρο ότι κτίζονται. Κατά τα άλλα αύριο θα σκούζετε πάλι ορισμένοι και θα λέτε ότι δεν σας είπε κανείς τίποτα, λες και χρειάζεται να σας πει κάποιος για όλα αυτά που είναι μπροστά στα μάτια σας και μπορείτε να τα δείτε από μόνοι σας.
      Ο ανώριμος λαός, το βρέφος, που θέλει κηδεμόνες για να τον καθοδηγήσουν και δεν έχει ποτέ καμία ευθύνη ή υποχρεώσεις, μόνο δικαιώματα.

      Διαγραφή
  3. Γραφικές φιγούρες παλαιοκομματισμου πού προσπαθούν να βρουν νόημα στην ύπαρξή τους έχοντας παρατάξει τό εγώ τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπε ο άνθρωπος που έχει κατεβάσει αμάσητο το σανό του παλαιοκομματισμού που κυβερνά, του ίδιου ακριβώς παλαιοκομματισμού που χρεοκόπησε την χώρα το 2009. Κοιτάξου στον καθρέπτη και μετά μιλάς για παλαιοκομματισμό. Στην Μεγαλόπολη μόνο παλαιοκομματικό καθεστώς υφίσταται, υπενθυμίζω ότι σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο έχει ταχθεί υπέρ των φυλακών τις οποίες χαρακτηρίζει αναπτυξιακό έργο. Κάτι που δεν ισχύει σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη πλην της χρεοκοπημένης Ελλάδας στην οποία κάνουν όλοι κρα για κρατικό χρήμα και θέσεις. Ήθελα να ήξερα ποια τοπική παράταξη είναι η προοδευτική που πρεσβεύει το νέο, γιατί τόσα χρόνια ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα.
      Από εκεί και πέρα τρομερά επιχειρήματα κι εντός θέματος, τι να λέμε τώρα.

      Διαγραφή