Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ


Μεγαλόπολη, 
28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 


Σε συνέχεια προηγούμενων επαφών του, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, συνοδεία του Αντιδημάρχου Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μανιάτη, επισκέφθηκε το Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική, κ. Ελευθέριου Οικονόμου και του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον απόδημο Ελληνισμό και Βουλευτή Ν. Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση, ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Υπουργό, σχετικά με την πρόταση του Δήμου μας για την ίδρυση σωφρονιστικού καταστήματος ανοικτού τύπου (αγροτικής φυλακής) στη Μεγαλόπολη, τονίζοντας ότι κρίνεται επιβεβλημένη η υλοποίησή της, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, εν όψει της μεταλιγνιτικής περιόδου.

Ο κ. Δήμαρχος εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, έπειτα και από το σημερινό (28 Δεκεμβρίου) δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο τονίζεται για άλλη μια φορά η πρόκριση της παραπάνω πρότασης από την Πολιτεία και η πρόθεσή της για τη γρήγορη δρομολόγηση του έργου, στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης.
Το έργο αυτό είναι σημαντικό για τον τόπο μας. Η βούληση της Πολιτείας είναι σαφής, η συναίνεση της κοινωνίας είναι επιβεβαιωμένη και, ως εκ τούτου, η Δημοτική Αρχή, σε στενή συνεργασία με την Πολιτεία, εργάζεται με προσεκτικά βήματα για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρόσφατα (8 Δεκεμβρίου), κατόπιν αιτήματος του Δήμου μας, με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κας Σοφίας Νικολάου, συστάθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης Καταλληλότητας των προτεινόμενων εκτάσεων για την κατασκευή αγροτικής φυλακής στη Μεγαλόπολη, που αναμένεται να επισκεφθεί το Δήμο μας στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, ο Δήμος μας προχωρά άμεσα στην εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας ίδρυσης αγροτικής φυλακής. 
Οι λοιπές μελέτες που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου, θα υποστηριχθούν και από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ ΑΕ), τον αποκλειστικό κατασκευαστικό φορέα του Δημοσίου, που δραστηριοποιείται επί πολλά χρόνια, στη μελέτη και κατασκευή σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.
Πιστεύουμε σθεναρά ότι θα επιτευχθεί και αυτός ο στόχος, όπως ισχύει και για άλλες μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή μας.

Εκ του Δήμου

12 σχόλια:

  1. Μπράβο στη Δημοτική Αρχή που εργάζεται αθόρυβα και σταθερά και με ενέργειες κάνει ότι μπορεί να έχουμε θέσεις εργασίες και οικονομική προοπτική.
    Μακάρι να έχουμε καλά νέα και για το ΒΙΟΠΑ σύντομα , που είναι το σπουδαιότερο μέσο ανάπτυξης και προσέλκυσης επιχειρήσεων. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο αθόρυβα θέλεις βρε Έλληνα? έβγαλαν δελτίο τύπου δεν σου φτάνει αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο αθόρυβα από ποτέ χωρίς φανφάρες και κοροιδιες στον κόσμο βέβαια υπάρχουν μυαλά πού βουίζουν είναι λόγο των ανήσυχων εποχών

      Διαγραφή
  3. Αφού ο μόνιμος σχολιαστής της περιοχής δεν συμφωνεί με τις φυλακές.Η δημοτική αρχή πρέπει άμεσα να σταματήσει κάθε ενέργεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και άμα τις δείτε ποτέ εμένα να μου γράψετε.

    Υ.Γ. Για τους ανόητους της Μεγαλόπολης, ο σχολιασμός μου δεν αφορά τις όποιες ενέργειες της δημοτικής αρχής. Ο σχολιασμός μου βασίζεται σε γεγονότα κι αφορά την κεντρική διοίκηση, από εκεί και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει και να ελπίζει στο οτιδήποτε. Στην προκειμένη κάποιοι έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ότι ο Χρυσοχοϊδης θα τους φτιάξει φυλακές. Ο άνθρωπος που ως υπουργός υποδομών στα τέλη Αυγούστου 2014 επισκεπτόμενος την Σπάρτη διαβεβαίωνε ότι το τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη θα δινόταν έτοιμο στην κυκλοφορία μέσα στο φθινόπωρο του 2014. Κι ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία τον Απρίλιο του 2016 με άλλη κυβέρνηση κι άλλη ηγεσία στο υπουργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλού με τρίβεις Γούμενε, κι αλλού έχω τον πόνο.

      Διαγραφή
    2. @ Ανώνυμος30 Δεκεμβρίου 2020 - 8:58 μ.μ.

      Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται.

      Διαγραφή
  5. Την ίδια ελπίδα ετρεφαν και οι κάτοικοι της ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ. Άραγε σε πιο στάδιο κατασκευής βρίσκονται.. ΑΠΌ ΤΟ ΤΑΞΙΜΟ ΚΎΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΈΧΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια όταν γράφεις ένα τέτοιο σχόλιο πόση ικανοποίηση νιώθει η βαθιά σου επιθυμία να μην γίνει τίποτα στην πόλη και το τραγικό είναι ότι δεν είσαι μόνος σε αυτό το παραλήρημα.ανωνυμε επώνυμε σε ότι έχει να κάνει με την Μεγαλόπολη είμαστε με το δήμαρχο αυτόν και όποιον άλλον είναι δεν είμαστε με τις προσωπικές μας εμπαθειες

      Διαγραφή
    2. ΑΛΛΟΣ ΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΊ ΓΙΑ ΝΑ ΔΏΣΕΙ ΝΈΑ ΔΥΝΑΜΙΚΉ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΌΛΗ ΑΥΤΗ

      Διαγραφή
    3. Στην οποία Ανδρίτσαινα να συμπληρώσω είχαν αρχίσει να εκτελούνται και οι εργασίες για την κατασκευή.

      @Ανώνυμος30 Δεκεμβρίου 2020 - 10:46 μ.μ

      Το θέμα είναι γιατί σπεύδεις εσύ (το τραγικό είναι ότι δεν είσαι ο μόνος) να χαρακτηρίσεις ως επιθυμίες τις εύλογες ανησυχίες που εκφράζει κάποιος. Δεν ξέρω για τον παραπάνω σχολιαστή, εγώ θα μιλήσω για εμένα. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι ότι εάν εσύ π.χ είσαι επιρρεπής στην σανοφαγία και σε ρόλο παλαμακιστή πολιτικών (κυβερνήσεων, κομμάτων, πατάξεων κτλ.), αυτό δεν σημαίνει πως κι όλοι οι άλλοι πρέπει να έχουν την ίδια στάση. Ούτε πως εάν δεν την έχουν ότι κατατάσσονται αυτομάτως σε κάποιου είδους εχθρό.
      Μεγάλε τώρα σε πήρε εσένα και τόσους άλλους ο πόνος για το να γίνει κάτι στην πόλη; Είναι κάπως αργά. Και ξέρεις γιατί δεν έγινε τίποτα στην Μεγαλόπολη; Γιατί μια ζωή υπήρχατε εσείς οι παλαμακιστές να δίνετε την ψήφο σας άνευ όρων σε όλους τους μαυρογιαλούρους ξανά και ξανά και ξανά. Δεν είναι θέμα Δημάρχου, ακόμη να το πάρετε χαμπάρι ορισμένοι; Είναι θέμα πρωτίστως των αποφάσεων των κεντρικών διοικήσεων οι οποίες μπορούν πανεύκολα να σου τάξουν λαγούς με πετραχήλια, έτσι κι αλλιώς δεν αποτελείς την εκλογική τους περιφέρεια , ούτε έχεις το μέγεθος για να τους προκαλέσεις εκλογική ζημιά. Ο εκάστοτε Δήμαρχος μόνο σε θέση να διεκδικεί είναι και τίποτε παραπέρα. Άλλοι κρατάνε και το μαχαίρι και το καρπούζι στο σύστημα διοίκησης που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Δεν ανήκεις στις χώρες που οι Δήμοι έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.
      Οι κεντρικές διοικήσεις λοιπόν διαχρονικά μας έχουν φλομώσει στην παραμύθα οπότε αφήστε εμάς να διατηρούμε τις αμφιβολίες μας. Για παράδειγμα από την δεκαετία του 80 θυμάμαι ότι μόνιμη δέσμευση όλων των πολιτικάντηδων ήταν και καλά η προστασία της υγείας των Μεγαλοπολιτών κι έτσι έταζαν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση την τοποθέτηση ηλεκτροστατικών φίλτρων στις μονάδες 1 & 2. Την κατάληξη την ξέρουμε όλοι πιστεύω, οι μονάδες 1 & 2 αποσύρθηκαν ολοκληρώνοντας τον κύκλο ζωής τους και τα περιβόητα φίλτρα έμειναν για πάντα αέρας κοπανιστός.
      Έτσι και σήμερα από την μία έχουμε το δεδομένο του τερματισμού της λιγνιτικής δραστηριότητας με δεδομένες απώλειες θέσεων και οικονομικών πόρων (που υπενθυμίζω ξεκινάει επίσημα από το καλοκαίρι που μας έρχεται με το λουκέτο στο 50% της υπάρχουσας), κι από την άλλη προφορικές δεσμεύσεις και συστάσεις επιτροπών και παρα-επιτροπών για μεγαλεπίβολα έργα που ΘΑ εξεταστεί να γίνουν κάποτε και δεν έχει ανοίξει ούτε μισή νέα θέση εργασίας. Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο.
      Στο μεταξύ ακόμη εκκρεμεί η ολοκλήρωση των εργασιών για την σύνδεση της μισής πόλης με το νέο δίκτυο ύδρευσης (εκκρεμότητα 6ετίας). Κι ακόμη γίνονται οι εργασίες μετασκευών στις εγκαταστάσεις της τηλεθέρμανσης για την αυτόνομη λειτουργία της με υγραέριο, κάτι που θα ήταν έτοιμο από τον Οκτώβριο. Και μιλάμε για έργα συμβασιοποιημένα και με δεδομένες χρηματοδοτήσεις. Αλλά κάποιοι έχετε συνηθίσει στο να βγαίνει ο εκάστοτε πολιτικάντης να σας λέει πως ο γάιδαρος πετάει κι εσείς από κάτω να αναφωνείτε ομαδικά πετάει, πετάει!

      Διαγραφή
  6. Πάντως δε χρειάζεται φυλακή η πόλη ψυχιατρείο χρειάζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή