Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Β. Γιαννακούρας: κ. Νίκα γιατί παραμένουν στάσιμα 13 μήνες,140 έργα που ήταν έτοιμα προς υλοποίηση;

Προς: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
Επερώτηση προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Θέμα: «140 ενταγμένα και με εξασφαλισμένες πιστώσεις , ύψους πάνω από 20 εκ. ευρώ από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή , έργα οδοποιίας στην Αρκαδία παραμένουν στάσιμα»

Ενάμισι χρόνο μετά τις περιφερειακές εκλογές και 13 μήνες από την ανάληψη της περιφερειακής αρχής από την παράταξη Νίκα, υλοποιήθηκαν τρία έργα στην ΠΕ Αρκαδίας, κα αυτά αφορούν το δρόμο Παραλογγοί-Τριπόταμα, ο δρόμος προς Τρανή Λάκκα Γορτυνίας και Καστρί-Άγιος Πέτρος –Άστρους, έργα τα οποία είχαν δρομολογηθεί από τη δική μας περιφερειακή αρχή. Ο Χειμώνας είναι μπροστά και όταν ξαναρχίσουν οι εργασίες θα είναι Μάιος –ήτοι δύο χρόνια από τις Περιφερειακές Εκλογές.

Αφήσαμε ενταγμένα και με εξασφαλισμένες πιστώσεις ,και πολλά εξ αυτών σε προχωρημένη ωριμότητα, περισσότερα από 140 έργα που αφορούν σε δρόμους της Αρκαδίας. Έργα ύψους πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ήταν όλα έργα επιλεγμένα είτε μετά από αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και φορέων είτε μετά από προτάσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Αρκαδίας, είτε κατόπιν δικής μας πρότασης μετά από επιτόπια παρατήρηση και γνώση των προβλημάτων συγκεκριμένων δρόμων.

Δε σεβαστήκατε τίποτα από αυτά και ήδη έχετε απεντάξει πολλά εξ αυτών, άλλα καρκινοβατούν και ωριμάζουν με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ τα πιο πολλά βρίσκονται σε πλήρη αδράνεια. Αυξομειώσατε κάποιες πιστώσεις για να φαίνονται δικά σας έργα και στην ουσία δεν προχωρήσατε στην υλοποίηση των έργων που βρήκατε έτοιμα με εξασφαλισμένες πιστώσεις.

Τα έργα αναλυτικά είναι:......
(αναφέρονται ονομαστικά)

Σας ζητώ να μου εξηγήσετε το λόγο που απεντάξατε τα συγκεκριμένα έργα που ήταν έτοιμα προς υλοποίηση. Γιατί υπάρχει τόση καθυστέρηση στα υπόλοιπα που έχουν και πιστώσεις και μελέτες και θα λύσουν σοβαρά προβλήματα του οδικού δικτύου της Αρκαδίας.

Βαδίζετε στο δεύτερο έτος της θητείας σας. Δεν υπάρχει πλέον λόγος για καθυστερήσεις στα έργα, όπως έγινε επί θητείας μας με την αλλαγή του Νόμου για τις δημοπρασίες, κάτι που ήταν και ο βασικός λόγος που δεν υλοποιήθηκαν τα εν λόγω έργα επί των ημερών μας.

Και αν μου απαντήσετε γιατί δεν τα υλοποιήσαμε εμείς, σας απαντώ εκ των προτέρων ότι υλοποιήσαμε 600 έργα στη θητεία στην ΠΕ Αρκαδίας και εκ των πραγμάτων δεν προλάβαμε να υλοποιήσουμε τα τελευταία 150 έργα. Επειδή δε κάποιες φορές επικαλείστε την έλλειψη μελετών για τα έργα αυτά, σας απαντώ ότι στα πιο πολλά από αυτά έργα δεν απαιτούνται εξειδικευμένες μελέτες και αρκούν οι μηχανικοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Απλά και μόνο υπάρχει μία τεράστια και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, που έχει επιπτώσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών των περιοχών που είχαν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν τα ανωτέρω έργα.

Για την Παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου»
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Βαγγέλης Γιαννακούρας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου