Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Η Πυροσβεστική Μεγ/λης απέκτησε "μάτι" στο Μπλεσίβο (Μαίναλο)

Η Π.Υ. Μεγαλόπολης διαθέτει πλέον ένα επιπλέον επιχειρησιακό εργαλείο και συγκεκριμένα την απόκτηση μετεωρολογικών δεδομένων και πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο χάρη σε σταθμό που τοποθετήθηκε στο πυροφυλάκιο Μπλεσίβο στο όρος Μαίναλο.


Ο εν λόγω σταθμός τοποθετήθηκε εντός του πυροφυλακίου, το οποίο συντηρήθηκε και αναμορφώθηκε με τοποθέτηση αλουμινένιων κουφωμάτων, καμερών και κεραμιδιών.

Στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας συνέβαλαν η Λιγνιτική Μεγαλόπολης, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και η εταιρία SKYTELECOM με έδρα την Τρίπολη.

Την σύλληψη της ιδέας και τον επιτυχή συντονισμό της Υπηρεσίας με τους ανωτέρω είχε ο μαθηματικός Ιωάννης Κουρέτας ενώ ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο έντονο ενδιαφέρον και στην προσωπική παρέμβαση, του Αρκά Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση.

Ο Διοικητής Αντιπύραρχος Χρήστος Π. Μπουντούρης μαζί με τις ειλικρινείς ευχαριστίες αναφέρει πως η συμπαράστασή στο δύσκολο έργο, ειδικότερα στην δύσκολη αυτή περίοδο, είναι άξια επαίνου και μίμησης και η ευγενέστατη προσφορά ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για αποτελεσματικότερη εκπλήρωση των καθηκόντων των Πυροσβεστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου