Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Ρεκόρ για θερμοκρασία Μαΐου: 1η η Σπάρτη 5η η Μεγαλόπολη !!!

Σε αρκετούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. έσπασαν ρεκόρ οι θερμοκρασίες για τον μήνα Μάιο.

Μερικά χαρακτηριστικά σημερινά ρεκόρ είναι τα παρακάτω:
Σπάρτη, 40,7 βαθμοί (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας).
Λιβαδειά, 39,9 (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας).
Φαλάσαρνα Χανίων, 39,8 (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας).
Αρφαρά Μεσσηνίας, 39,6 (ρεκόρ εννέα ετών λειτουργίας)
Μεγαλόπολη, 37,8 (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας).
Ψυχικό Αθηνών, 37,6 (ρεκόρ 13 ετών λειτουργίας).
Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, 37,2 (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας).
Ηγουμενίτσα, 35,8 (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας).
Ζαχάρω Ηλείας, 35,3 (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας).
Ζαγορά Πηλίου, 35,3 (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας).

Η μέγιστη θερμοκρασία της σημερινής μέρας καταγράφηκε στη Σπάρτη στις 15:45 και ήταν ίση με 40,7 βαθμούς και ακολούθησε η Κωπαΐδα με 40,6 βαθμούς, ενώ πολύ κοντά στους 40 βαθμούς έφτασαν και η Λειβαδιά και τα Φαλάσαρνα Χανίων με 39,9 και 39,8 αντίστοιχα.

Η Αττική σε... καλύτερη μοίρα λόγω θάλασσας

Στην Αττική οι θαλάσσιες αύρες που επικράτησαν τις θερμές ώρες της ημέρας, κράτησαν σε χαμηλότερα επίπεδα τη θερμοκρασία στις παράκτιες περιοχές, καθώς μετέφεραν προς αυτές ψυχρότερες αέριες μάζες από τη θάλασσα. Αντίθετα στο εσωτερικό του νομού οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν, ήσαν έως 10-12 βαθμούς υψηλότερες, με την μέγιστη να σημειώνεται στο σταθμό Παπάγου (38,1).

Τα προηγούμενα ρεκόρ
Όπως δείχνουν τα ιστορικά στοιχεία του Αστεροσκοπείου, η υψηλότερη θερμοκρασία τον Μάιο είχε σημειωθεί στο Άργος στις 13/5/2017 και ήταν 40,2 βαθμοί, ενώ ακολουθούν η Λάρισα με 40 βαθμούς (στις 30/5/1969) και η Λαμία με 39,6 βαθμούς (στις 23/5/1973).

3 σχόλια:

  1. Καταλαβαίνετε τι θα πάθουμε οταν το ορυχειο γεμισει φωτοβολταικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το ορυχείο γεμίσει φωτοβολταϊκά τότε θα γίνουν υποβρύχια καθώς το πεδίο εκσκαφής είναι μερικές εκατοντάδες μέτρα κάτω από την φυσική επιφάνεια της περιοχής και το μόνο που το εμποδίζει να γίνει λίμνη είναι τα αντλιοστάσια του ορυχείου που συλλέγουν και απορρίπτουν με τις αντλίες το νερό στον ποταμό Αλφειό. Στα Κυπαρίσσια που η ΔΕΗ απέσυρε τις αντλίες είδαμε τι έγινε. Γι αυτό και τα περί απέραντων φωτοβολαταϊκών στα ορυχεία είναι αρλούμπες για χαχόλους.
      Και τί είναι ρε μεγάλε τα φωτοβολταϊκά που θα αυξήσουν την θερμοκρασία του περιβάλλοντος; Φιλμ θερμοκηπίου που θα μπουν πάνω από τα κεφάλια μας για να εγκλωβίζουν την ακτινοβολία εντός; Δηλαδή ο ηλιακός θερμοσίφωνας αυξάνει την θερμοκρασία στις γειτονιές; Ό,τι να ΄ναι, στο μάθημα της φυσικής στο σχολείο κάποιοι είχαν μονίμως κλειστά τα βιβλία κι έκαναν αποχή.

      Διαγραφή
  2. ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΎΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ .ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή