Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΩΤΑ- Μάρτιος 2016

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλλωτών «Η Πρόοδος»


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ 212 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΣΤΙΣ «ΒΙΓΛΕΣ»
Την Κυριακή 28-2-2016 πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Μνημόσυνο και η εκδήλωση στον τόπο της θυσίας των 212 Ελλήνων πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στις 24-2-1944 και τάφηκαν από τους προγόνους μας στα χώματα των Μαλλωτών, στην τοποθεσία «Βίγλες».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλλωτών συμμετείχε στο Μνημόσυνο και την εκδήλωση με κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των νεκρών από το Γεν. Γραμματέα Βασίλειο Μπάζιο. Στεφάνι κατέθεσε και η Εκπρόσωπος της Τ.Κ. Μαλλωτών Δήμητρα Βελισσάρη.

Το Μνημόσυνο τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Μεγαλόπολης και ακολούθησε μετάβαση στο Μνημείο όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιμ. π. Ιάκωβο Κανάκη και τον Ιερέα π. Βασίλειο Γκογκίδη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν: ο Αναπλ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ευάγ. Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διον. Παπαδόπουλος, ο Εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ο Βουλευτής Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού και ο τελευταίος αντάρτης του ΕΛΑΣ Γ. Κάβουρας από το Ραψομμάτη.

Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τα Σώματα Ασφαλείας, Συλλόγους και αντιστασιακές οργανώσεις. Η τελετή έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Τιμές αποδίδονταν από τη Φιλαρμονική και άγημα του Στρατού.


ΕΟΡΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ
Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας Μαλλωτών και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
- Απεβίωσε στις 14-2-2016 και κηδεύτηκε την επομένη στη Μεγαλόπολη η Γεωργία Τριάντου, σύζυγος του συμπατριώτη μας Θεόδωρου Τριάντου, σε ηλικία 77 ετών. Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στο σύζυγό της Θεόδωρο, τα παιδιά και τα εγγόνια της. Ο Θεός να την αναπαύσει, ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκέπασε και η μνήμη της αιώνια.

- Τελέστηκε την Κυριακή 7-2-2016 στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Μεγαλόπολης το Ετήσιο Μνημόσυνο του Αθανασίου Κων. Μπάζιου, πατέρα του Γραμματέα του Συλλόγου μας. Πλήθος συγγενών, συγχωριανών και φίλων παρευρέθηκαν και προσευχήθηκαν προς τον Ύψιστο για την ανάπαυση της ψυχής του. Ο Θεός να τον αναπαύσει και ας είναι η μνήμη του αιώνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου