Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ηλεία: Ζωοκλέφτες είχαν κλέψει τουλάχιστον 180 πρόβατα


Περισσότερα από 180 πρόβατα από πέντε στάβλους συνολικής αξίας άνω των 24.000 ευρώ, αλλά και φορτηγά οχήματα για την μεταφορά τους φέρονται να έκλεψαν δύο αδέρφια από τα Σαβάλια. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται ένας βοσκός από την Αχαΐα και ένα ή δύο άτομα αγνώστων λοιπών στοιχείων που μεταπουλούσαν τα ζώα. Οι δράστες έκλεβαν πρώτα φορτηγά οχήματα που θα εξασφάλιζαν τη μεταφορά των ζώων και έπειτα τα κοπάδια.

Από την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε η συμμετοχή των δραστών αλλά και ο κλεπταποδόχος βοσκός από τις Βελιτσές Αχαΐας. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία των αστυνομικών αρχών στην Ηλεία και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Οι κτηνοτρόφοι θύματα της ομάδας αυτής είχαν τρομοκρατηθεί όταν τους είχαν κλέψει τα κοπάδια τους και φοβόντουσαν για νέα «χτυπήματα», νοιώθοντας απροστάτευτοι μπροστά στην λαίλαπα των ζωοκλεφτών.

Το χρονικό της δράσης των ζωοκλεφτών

Στις 25 Ιουνίου 2015 το βράδυ, οι δράστες φέρονται να έκλεψαν ένα ΙΧ φορτηγό από εταιρία στην περιοχή των Λεχαινών. Το ίδιο βράδυ οι δράστες πήραν στην θέση «Μπαλιόμυλος» στην Αγ. Μαύρα και μέσα από περιφραγμένο αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του Βασίλη Γεωργούλια, αφαίρεσαν 58 πρόβατα συνολικής αξίας 6.000 ευρώ. Το πρωί της επόμενης ημέρας οι δράστες, επέστρεψαν το φορτηγό στο σημείο από όπου το πήραν γεμάτο όμως με κοπριές που μαρτυρούσαν την μεταφορά ζώων. Στις 24 Αυγούστου λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι φερόμενοι ως δράστες έκλεψαν από βιοτεχνία στην περιοχή της Γαστούνης ένα άλλο ΙΧ φορτηγό, το οποίο βρέθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Παλαιοχωρίου. Στις 13 προς 14 Σεπτεμβρίου φέρονται να έκλεψαν το ίδιο ΙΧ φορτηγό που όπως διαπιστώθηκε χρησιμοποιήθηκε σε μεταφορά ζώων. 

Συγκεκριμένα το ίδιο βράδυ από τα Σαβάλια και τη θέση «Γαλήνη» οι φερόμενοι δράστες αφαίρεσαν από περιφραγμένο αγρόκτημα του Νίκου Γκατζούνα 40 πρόβατα συνολικής αξίας 6000 ευρώ. Τη νύχτα της 22ης προς 23η Σεπτεμβρίου από περιφραγμένο αγρόκτημα ιδιοκτησίας του Παναγιώτη Σπηλιόπουλου στη Μυρτιά, αφαίρεσαν 33 πρόβατα συνολικής αξίας 5000 ευρώ. Τη νύχτα της 7ης προς 8η Οκτωβρίου, «ξαναχτύπησαν» αυτή τη φορά στο Νιοχώρι Κυλλήνης. Από το περιφραγμένο αγρόκτημα του Θανάση Ψυχογιού στη θέση «Ξέχειλη» οι δράστες πήραν 25 πρόβατα αξίας 4000 ευρώ. Τη νύχτα της 18ης προς 19η Οκτωβρίου στο στόχαστρο βρέθηκε ο στάβλος ιδιοκτησίας του Ηλία Αθανασόπουλου στη περιοχή Κώμη της Βάρδας. Από εκεί πήραν πρόβατα αξίας 3500 ευρώ.
Το φορτηγό που είχαν κλέψει οι δράστες από τη Γαστούνη βρέθηκε στις 19 Οκτωβρίου το πρωί στον Ασπρόπυργο Αττικής στην περιοχή Νέα Ζωή από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

Για την εξιχνίαση των παραπάνω υποθέσεων οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν κάθε διαθέσιμο μέσο της τεχνολογίας και οδηγήθηκαν στους δράστες. Πρώτα στα δύο αδέρφια από τα Σαβάλια ηλικίας 37 και 47 ετών και έπειτα στον βοσκό από τις Βελιτσές Αχαΐας ηλικίας 42 ετών. Μάλιστα όπως αποδείχθηκε ο βοσκός είχε πουλήσει μέρος από τα κλεμμένα ζώα έναντι οικονομικού αντιτίμου σε δύο άτομα από το Μιχόι και την Κάτω Αχαγιά.

Από τους αστυνομικούς κλήθηκαν οι παθόντες κτηνοτρόφοι για να αναγνωρίσουν τα ζώα τους στους στάβλους των παραπάνω και τελικά εντοπίστηκαν 66 από τα κλεμμένα πρόβατα. Ο βοσκός από τις Βελιτσές αποδέχθηκε πως τα πρόβατά ήταν προϊόν παράνομής δραστηριότητας, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα δύο αδέρφια, μαζί με τον βοσκό και τουλάχιστον με μια άγνωστη γυναίκα, συνεργάζονταν για να κλέβουν ζώα σε διάφορες περιοχές της Ηλείας και την πώλησή τους στη συνέχεια. Πλέον η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου