Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Εργα 65,8 εκατ. ευρώ παραδόθηκαν στους πολίτες

Το 2015 φεύγει για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αφήνει πίσω 63 έργα που υλοποιήθηκαν και παραδόθηκαν στους πολίτες και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία) προϋπολογισμού 65,8 εκατ. ευρώ. 

Τα έργα αφορούν τους τομείς: 
Παιδεία, Υγεία, Αστικές Αναπλάσεις, Συντηρήσεις Οδικού Δικτύου, Αποχετευτικά Δίκτυα, Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων, Συντηρήσεις, Αποκαταστάσεις Ηλεκτροφωτισμού, Φωτεινούς Σηματοδότες, Αποκατάστασης κατολισθήσεων κ.ά.

Από αυτά τα έργα, 23 ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας προϋπολογισμού 32.749.012 ευρώ. Μεταξύ αυτών είναι η Παντάνασσα, ένα έργο σημαντικό για την Πάτρα που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ.

Στην Αιτωλοακαρνανία, ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν ήδη 14 έργα προϋπολογισμού 8,8 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τη Ηλεία, ολοκληρώθηκαν 12 έργα προϋπολογισμού 15, 7 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ αυτών είναι οι συμπληρωματικές εργασίες για τηβελτίωση οδού Κυλλήνης - Εθνικής οδού Πύργου - Πατρών, η Βελτίωση Οδού Κυλλήνης - Εθνικής Οδού - Πύργου - Πατρών και η Συντήρηση - Οδική Ασφάλεια επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Ηλείας στα όρια των Δήμων Πύργου, Ηλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

«Παραδίδουμε έργα χρήσιμα και λειτουργικά για τους πολίτες και την κοινωνία που συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας, που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Με συνέπεια, ευθύνη και, μεθοδικότητα προσπαθούμε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Να δώσουμε νέα προοπτική στην Περιφέρεια» δήλωσε χθες ο κ. Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου