Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Πιο κοντά η ιδιωτικοποίηση της Cyta


Η Κυπριακή κυβέρνηση ενέκρινε το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Cyta. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η Cyprus Mail, έχει διασφαλίσει στο νομοσχέδιο τα δικαιώματα των υπαλλήλων της Cyta, και καθόρισε τις δυνατότητες παρέμβασης που θα έχει το κράτος...

Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η Κυπριακή κυβέρνηση ενέκρινε το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Cyta. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η Cyprus Mail, έχει διασφαλίσει στο νομοσχέδιο τα δικαιώματα των υπαλλήλων της Cyta, και καθόρισε τις δυνατότητες παρέμβασης που θα έχει το κράτος στην εταιρεία, για λόγους εθνικής ασφαλείας, ακόμα και μετά την ιδιωτικοποίηση της.

Υπάρχει πάντως ισχυρή αντίθεση στην οποιαδήποτε πιθανή πώληση της Cyta, από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα και από τους υπαλλήλους της εταιρείας, ενώ το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει και από το κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει αρχικά την δημιουργία μίας ιδιωτικής εταιρείας που θα ανήκει στο κράτος, με σκοπό την προσέλκυση ενός στρατηγικού επενδυτή σε επόμενο στάδιο.

Η Cablenet, η μοναδική καλωδιακή πάροχος στην Κύπρο, ανακοίνωσε νωρίτερα το 2015 ότι δεν σκοπεύει να καταθέσει προσφορά για την Cyta, αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου