Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Απάτες με «μαϊμού» τροχαία και στην Αρκαδία


Σε όλη την Ελλάδα έχουν απλώσει τα δίχτυα τους οι συμμορίες των Βουλγάρων που εξαπατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν τροχαίο δυστύχημα


Σε όλη την Ελλάδα έχουν απλώσει τα δίχτυα τους οι συμμορίες των Βουλγάρων που εξαπατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν τροχαίο δυστύχημα. Μετά τη σύλληψη ενός «εισπράκτορα» στα Ιωάννινα, έπεσε και στην Τρίπολη στα χέρια αστυνομικών ένα μέλος σπείρας που είχε διαπράξει δύο απάτες και 23 απόπειρες.

Μέσα σε μόλις δυο 24ωρα, την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι αδίστακτοι απατεώνες είχαν καταφέρει να βάλουν στην τσέπη 10.500 ευρώ από δυο γυναίκες που πίστεψαν το παραμύθι που τους σέρβιραν, ενώ προσπάθησαν να εξαπατήσουν άλλα 22 άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης ζητώντας τους συνολικά 275.000 ευρώ. Το ένα, μάλιστα, προσπάθησαν να το ξεγελάσουν… δύο φορές.

Ο 29χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας, είχε πάνω του τα ποσά που του έδωσαν οι δυο ηλικιωμένες, τάχα για την παροχή νομικής βοήθειας στο παιδί τους. Τα χρήματα επιστράφηκαν στα θύματα και ο νεαρός αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, που του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και άγνωστος αριθμός συνεργών του, για την ταυτοποίηση των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη η έρευνα και η προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου