Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Πανελλαδική Απεργία στις 3 Δεκεμβρίου - Δείτε ποιοι στηρίζουν (Ανανεώνεται συνεχώς)


ΟΛΟΙ στην 24ώρη Πανεργατική Απεργία στις 3 Δεκεμβρίου

ΟΧΙ στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης
ΟΧΙ στη νέα φοροεπιδρομή

Απεργούμε, Διαδηλώνουμε και Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στην ίδια, αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική που συνεχίζεται με την ψήφιση του προϋπολογισμού, που φέρνει νέα φοροεπιδρομή, δραματικές περικοπές, ισοπέδωση του Ασφαλιστικού και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η  συμμετοχή μας στην απεργία είναι επιβεβλημένη για να αποτρέψουμε την συρρίκνωση, τη διάλυση της ΔΕΗ, τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

Με το 3ο μνημόνιο (Ν. 4336/2015) που υπογράφτηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. (και από Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) θα οδηγήσει στην παραχώρηση του ΑΔΜΗΕ εκτός της ΔΕΗ ή ακόμη και σε ιδιώτες.
Το ποσοστό συμμετοχής της ΔΕΗ στην χονδρική αγορά - καθώς και στην λιανική - θα μειωθεί άμεσα στο 25% της παραγωγής της από λιγνίτες και νερά και μέχρι το 2020 να μην παράγει και να μην εισάγει πάνω από το 50% της καταναλισκόμενης ενέργειας καθώς επίσης την παραχώρηση και του 17% του μετοχικού κεφαλαίου της Επιχείρησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Με τις πολιτικές αυτές θα ευνοηθούν οι ιδιώτες στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, θα οδηγηθεί σε συρρίκνωση και διάλυση η ΔΕΗ και θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος με αρνητικές επιπτώσεις στους καταναλωτές και την προοπτική ανάπτυξη της χώρας μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
· Να αποτρέψουμε τα νέα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα
· Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό, πλατύ μέτωπο αντίστασης και αγώνα ενάντια στη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ
Καλούμε τους εργαζόμενους στο Ενεργειακό Κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης να πάρουν μέρος στην Απεργία, στη Συγκέντρωση & το Συλλαλητήριο.

ΟΛΟΙ  στην  Συγκέντρωση  Εργατικού  Κέντρου  -  ΑΔΕΔΥ
την  Πέμπτη  3  Δεκεμβρίου 2015,  στις  10:30  το πρωί
 Τρίπολη - Πλατεία Αγ. Βασιλείου



Το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  Δ.Ε.Η  ΜΕΓ/ΛΗΣ

----------------------

ΜΕΤΩΠΟ ενάντια σε μνημόνια
λιτότητα - κυβέρνηση - δανειστές

Όλοι & όλες στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 Δεκέμβρη 2015

Συγκέντρωση Εργατικού  Κέντρου ΑΔΕΔΥ στις  10:30  το πρωί στην Τρίπολη - Πλατεία Αγ. Βασιλείου


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συνδρομή όλων των μνημονιακών δυνάμεων που ψήφισαν στη βουλή το 3ο μνημόνιο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) προχωράει σε καταιγισμό νέων μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Η επίθεση αυτή αφήνει κυριολεκτικά καμένη γη καθώς οι συνέπειες των μέτρων του 3ου μνημονίου θα προστίθενται σε αυτές των προηγούμενων 2 μνημονίων. Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα σε αγρότες και επαγγελματίες πλάι στο νέο ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας ακόμα προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης, καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα, και τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, υγεία, πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση.

Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα δημιουργήσουν πρωτοφανή αδιέξοδα σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά. Με το νέο νόμο, εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, που αδυνατούσαν να καταβάλουν τις δόσεις τους (λόγω της χειροτέρευσης της οικονομικής τους κατάστασης), υποχρεώνονται να πληρώσουν, χωρίς να έχουν αρθεί οι λόγοι, για τους οποίους έπαψαν να το κάνουν.

Οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό επιχειρούν μάταια και ψευδεπίγραφα, κάτω από το προκάλυμμα μιας παρωδίας διαλόγου και θεσμικών αλλαγών, να μειώσουν δραματικά τις συντάξεις, να καταργήσουν το ΕΚΑΣ, να χειροτερεύσουν τους όρους ασφάλισης, να συρρικνώσουν την κρατική χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης και, κυρίως, να μετατρέψουν το χαρακτήρα της από δημόσιο, κοινωνικό, αναδιανεμητικό και καθολικό, σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα ατομικών κουμπαράδων εξαθλίωσης και αποκλεισμού.

Την ίδια ώρα, που δίνουν άφεση αμαρτιών σε αυτούς καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, προωθούν μέτρα για το μοίρασμα της φτώχειας μεταξύ των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Το μαρτύριο της σταγόνας δε θα σταματήσει εδώ. Έρχονται τα προαπαιτούμενα μέτρα, που οδηγούν σε εξανδραποδισμό τους αγρότες, η συγκρότηση του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων-ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Σε συνέχεια της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και του ξεπουλήματός τους έναντι πινακίου φακής σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια για την εκχώρηση σε αυτά ελληνικών επιχειρήσεων και γης μέσω των κόκκινων δανείων.

Ακολουθούν το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Γίνεται πλέον σαφές ότι το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης ήταν μια κοροϊδία.

Η μνημονιακή πολιτική είναι μια ταξική πολιτική, για να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι. Όμως δεν είναι μόνο αυτό.


Η χώρα μας αλλάζει μέσα από το μνημονιακό σοκ. Όχι σε μια σύγχρονη χώρα, όπως διατείνονται παλιοί και νέοι υπερασπιστές των μνημονίων, αλλά σε προτεκτοράτο και αποικία των δανειστών και της Ευρωζώνης.

Να ξεσηκωθούμε πριν να είναι αργά!                                                                
Η Γενική Απεργία στις 12 Νοεμβρίου ήταν η λήξη της «περιόδου χάριτος», που είχε δώσει ο λαός στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η επιτυχία της συνέβαλε στην όξυνση της πίεσης και της κρίσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με την αποχώρηση - διαγραφή τριών βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Οι αγώνες μας μπορούν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερα ρήγματα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Προετοιμάζονται για κυβερνήσεις συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο μνημονιακό απομεινάρι, γεγονός που δείχνει την αδυναμία τους και όχι τη δύναμή τους. Δεν είναι ανίκητοι, οι αγώνες μας μπορούν να ρίξουν και αυτούς και τα μνημόνια.

Καλούμαστε, με την προσπάθειά μας από τα κάτω, να καλύψουμε τα κενά της οργάνωσης της απεργίας από γραφειοκρατικές ηγεσίες, που απλά εξαγγέλλουν απεργίες χωρίς να τις πιστεύουν και χωρίς να τις οργανώνουν. Παλεύουμε για τον συντονισμό και την κλιμάκωση των αγώνων, για επιτροπές αγώνα για τη μεγαλύτερη ενεργοποίηση και συμμετοχή των εργαζομένων.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Περιλαμβάνει την ακύρωση των μνημονίων, τη φορολόγηση του πλούτου, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την επανακρατικοποίηση και ανασυγκρότηση των δημόσιων οργανισμών που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, την παύση πληρωμών στους δανειστές, τη διαγραφή του χρέους, την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την προετοιμασία για την έξοδο από την ευρωζώνη.

Μόνο έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε τη θηλιά των δόσεων από το λαιμό μας και τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πολιτική από το νεοφιλελεύθερο δόγμα του ευρω-συστήματος, για να σώσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία, να μειώσουμε την ανεργία, να χρηματοδοτήσουμε τη δημόσια παιδεία και υγεία.

Μας ανησυχούν οι εξελίξεις στην περιοχή και τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν!
Η απεργία μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα στην συγκρότηση ενός δυναμικού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, ενάντια στον πόλεμο και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η αντιπολεμική πάλη των λαών είναι ο μόνος δρόμος για να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τον σκοταδισμό πάσης φύσεως.

Το εργατικό κίνημα στέκεται στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών. Μαζί τους δίνουμε κοινούς αγώνες, ενάντια σε εκείνους που αιματοκυλούν τους λαούς της Μέσης Ανατολής, στήνουν φράκτες και κλειστά σύνορα στην Ευρώπη και οδηγούν τους λαούς σε φτώχεια και εξαθλίωση.

Όχι στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφά­λισης για όλους.
Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων και κοινωνικών αγαθών.
Όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000.
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Σεισάχθεια - Διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών.
Καμία ελληνική συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή.
                 
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες και κάθε πολίτη της Αρκαδίας να συμμετέχουν στην Συγκέντρωση του  Εργατικού  Κέντρου και της  ΑΔΕΔΥ την  Πέμπτη  3 Δεκεμβρίου 2015,  στις  10:30  το πρωί στην Τρίπολη - Πλατεία Αγ. Βασιλείου.
ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Συντονιστική Επιτροπή

--------------------


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 και μετά το θετικό απολογισμό της προηγούμενης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας στις 12 Νοεμβρίου 2015 και της συμμετοχής των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, νέων και ηλικιωμένων στα Απεργιακά Συλλαλητήρια, αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα κόντρα στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εξακολουθούν με ιδιαίτερη σκληρότητα να εφαρμόζονται σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην 24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση που προκήρυξαν η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. για την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015.
Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού νέων μέτρων ενάντια στα εργατικά, αγροτικά και  μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα.

Συνεχίζει την εφαρμογή των ακραίων πολιτικών λιτότητας, της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων, της δημοκρατικής υστέρησης που προκαλείται από την κατάλυση κάθε έννοιας εγχώριας κυριαρχίας και την συνεχή επιτροπεία της χώρας από τους δανειστές.

Επιχειρείται έτσι η διαιώνιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς για την χώρα απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, προκειμένου να σαρωθεί ότι απόμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το Δημόσιο πλούτο.

Με το νέο νομοσχέδιο που σχεδιάζει να φέρει για ψήφιση η συγκυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από Δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των Επικουρικών Συντάξεων.

Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται θα είναι η χορήγηση ουσιαστικά προνοιακών επιδομάτων αντί συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και η κάλυψη των αναγκών από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, για όσους μπορούν να καταφύγουν σ΄ αυτές, διευρύνοντας έτσι τις ανισότητες και τις κοινωνικές αντιθέσεις. Αποτελεί, την «ταφόπλακα» της Κοινωνικής Ασφάλισης, την κατάργηση της Επικουρικής Σύνταξης, στο βωμό μιας αδιαπραγμάτευτης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθεί και η νέα συγκυβέρνηση.

Το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από τις αρχές του νέου έτους προβλέπει νέες μειώσεις μισθών σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης, ενώ θα συνδυαστεί με ένα νέο σύστημα… αξιολόγησης αλλά και νέα μείωση των συντάξεων.

Ταυτόχρονα, η πλήρης απαγόρευση προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. και ειδικά στις Κοινωνικές, Προνοιακές και Ανταποδοτικές Υπηρεσίες έχει οδηγήσει σε ένα «τσουνάμι» ιδιωτικοποιήσεων σε όλη τη χώρα, κάτι που μόνο τυχαίο δεν είναι!!! Με το άρθρο 13 του Ν.4336/2015 η συγκυβέρνηση «έκλεισε το μάτι» στους ενδιαφερόμενους, στα μεγάλα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα για εκχώρηση υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μπόνους την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, δείχνοντας έτσι τις πραγματικές της προθέσεις.

Η διανομή της «πίτας» είναι το ζητούμενο για τους ιδιώτες-μεγαλοεργολάβους που παραμονεύουν προκειμένου με ευνοϊκούς όρους να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο «κέρδος» που θα κληθεί να πληρώσει για μια ακόμη φορά ο πολίτης.

Την ίδια στιγμή κανείς δεν ξεφεύγει από την ανελέητη φοροκαταιγίδα με αύξηση της έμμεσης φορολογίας που επιβαρύνει άδικα τα φτωχά κοινωνικά στρώματα και την ουσιαστική κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους πρόνοιας!!!

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχουμε μαζικά στην νέα 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία, την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και διεκδικούμε:

·         Κατοχύρωση και διεύρυνση του Δημόσιου-Κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
·         Άρση της πλήρης απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στις Ανταποδοτικές και Κοινωνικοπρονοιακές Υπηρεσίες που αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού.
·         Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας. Κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποτροπή του κύματος των ιδιωτικοποιήσεων σε βασικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.
·         Νέο μισθολόγιο που θα προβλέπει ακώλυτη μισθολογική-βαθμολογική εξέλιξη με αποκατάσταση των απωλειών λόγω του παγώματος των μισθών από το 2011.
·         Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α., τη μείωση των αυξημένων συντελεστών Φ.Π.Α. και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
·         Διατήρηση υπό Δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της Ελληνικής οικονομίας, αποτροπή της εκποίησης του Δημόσιου πλούτου.
·         Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη.
·         Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων.
·         Άμεση διαγραφή του χρέους.
·         Υπογραφή Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας που θα κατοχυρώνει αλλά και θα διευρύνει τα δικαιώματα των εργαζομένων.
·         Κατάργηση κάθε ελαστικής-δουλεμπορικής σχέσης εργασίας και κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμο προσωπικό!!!

Μόνο η ΚΟΙΝΗ-ΕΝΩΤΙΚΗ μας ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΔΡΑΣΗ σε κάθε αγωνιστική παρέμβαση από εδώ και πέρα, μπορεί για μια ακόμη φορά να ανακόψει την λαίλαπα των νέων μέτρων που έρχονται να σαρώσουν ότι απόμεινε όρθιο τα προηγούμενα χρόνια.

ΟΧΙ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΟΧΙ στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΧΙ στις ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ των ΜΙΣΘΩΝ μας
ΟΧΙ στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ο.Τ.Α.
ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
στις 11.00 το ΠΡΩΙ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ-ΑΘΗΝΑ
(Προσυγκέντρωση των Ο.Τ.Α. στις 10.30 π.μ. Σταδίου και Πεσματζόγλου)

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας


Νίκος Τράκας                                                                            Γιάννης Τσούνης

--------------------------
ΠΑΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  


Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούµενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών

Βρισκόμαστε σε µια κρίσιμη καμπή µε κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης µε νέα μέτρα, όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα και ισχυρά καπιταλιστικά κράτη που μεγαλώνουν τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου και εμπλοκής της χώρας µας, ενώ το κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης και δήθεν εθνικής ομοψυχίας που καλλιεργείται στόχο έχει να δώσει στήριξη ο λαός στη δική του σφαγή για να ξεπεράσει το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, τα προβλήματά τους.

Τώρα είναι η ώρα ο καθένας και η καθεμιά να µην επιτρέψει τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, να εμποδίσει την παραπέρα ισοπέδωση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων που ολοκληρώνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ µε το μνημόνιο. Τώρα µε τη συμμετοχή και τη δράση στο σωματείο, την Επιτροπή Αγώνα, το σύλλογο, παντού στο τόπο δουλειάς, στη γειτονιά, στο σχολείο και τη σχολή παίρνουμε µμαζικά μέρος στη μάχη για να δοθεί άμεση, δυναμική, απάντηση µε την πανεργατική απεργία, στις 3 του Δεκέμβρη.

Ø Δηλώνουμε οργανωμένα, ταξικά και συλλογικά την ανυπακοή μας!Ø Να σπάσουμε το κλίμα ανοχής που ισχυρίζεται πως έχει η κυβέρνηση!Ø Να σπάσουμε το κλίμα της «κοινωνικής συνοχής» και του «εθνικού διαλόγου» που προβάλει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να υπονομεύσει και να καταργήσει ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα μας!

Για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα η εφαρμογή όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και η υλοποίηση των δεσμεύσεων των μνημονίων για το Ασφαλιστικό, δεν μπορεί παρά να είναι αιτία πολέμου.

Ο κρατικός προϋπολογισμός είναι γεμάτος μέτρα για το Ασφαλιστικό, νέα χαράτσια και περικοπές στην Παιδεία, στην Υγεία, στο ΕΚΑΣ που θα πλήξει άμεσα χιλιάδες συνταξιούχους. Την ίδια ώρα σχεδιάζονται οι νέες δυσβάσταχτες αλλαγές στη φορολογία των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, ενώ διατηρούνται και ενισχύονται οι προκλητικές φοροαπαλλαγές, οι διευκολύνσεις μαζί µε τα χρηματοδοτικά πακέτα στο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση προκλητικά βαφτίζει «επιτυχία» τα σκληρά μέτρα του πρώτου γύρου της διαπραγμάτευσης. Θεωρεί δηλαδή, «επιτυχία»:

·                    Τη διατήρηση όλων των μνηµονιακών μέτρων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
·                    Την κλιμάκωση της φοροεπιδρομής στο λαό, τη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
·                    Τις μειώσεις στις συντάξεις µέσω της αύξησης της εισφοράς για την υγεία.

Πανηγυρίζει γιατί πέτυχε τους στόχους που υπαγόρευσαν οι ανάγκες του κεφαλαίου, η στρατηγική της ΕΕ. Αυτούς τους στόχους υπηρετεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που φορτώνει τα βάρη στο λαό και η άρση της όποιας προστασίας της πρώτης κατοικίας ανοίγει το δρόμο στους πλειστηριασμούς που χιλιάδες λαϊκές οικογένειες θα χάσουν τα σπίτια τους.
Η αντιλαϊκή επίθεση συμπίπτει µε τις επικίνδυνες εξελίξεις μετά τις πολύνεκρες εγκληματικές επιθέσεις στο Παρίσι, που καταδικάζουμε σαν εργατικό λαϊκό κίνημα αλλά και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών µε την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκία.

Τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία επιδιώκεται στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας να γίνουν το άλλοθι για την ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και γενικότερα στη Μέση Ανατολή – Βόρεια Αφρική, για την ένταση της αστυνομοκρατίας, της καταστολής, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Δεν πρέπει να περάσει το κλίμα φόβου, ανοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα μέτρα καταστολής κατά των λαών, στο νέο κύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που αναπτύσσεται και καλλιεργούν τα διάφορα αστικά επιτελεία.
Ο λαός να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, που στηρίζει στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σπέρνει το µίσος ενάντια στους λαούς.

Να γίνει πράξη το λαϊκό σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας µας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και πόλεμο μαζί µε την πάλη για τα επείγοντα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, για να µην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως κανένας δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμιά ατομική στάση δε μπορεί να δώσει διέξοδο. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωμένη, συλλογική αγωνιστική απάντηση. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς παντού. Να δυναμώσει η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, να συσπειρωθούμε περισσότερα σωματεία, συνδικαλιστές με το ΠΑΜΕ!

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα! Να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής που ακολουθούν, αποθαρρύνει την οργάνωση των εργαζόμενων, οδηγεί στις μειωμένες απαιτήσεις. Οδηγεί στην υλοποίηση των σχεδιασμών του κεφαλαίου χωρίς εμπόδια, υψώνει τείχη στην ανάπτυξη αναγκαίων αγώνων της εργατικής τάξης, δυσκολεύει την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Δυνάμωσε τη γραμμή του ΠΑΜΕ, την κοινωνική συμμαχία!

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10.30 π.μ. στην ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ!


-----------------------

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE–WIND–VICTUS

Αρ. Απόφασης Ειρηνοδικείου: 541/2014 - Αρ. Πρωτοκόλλου: 63/2015

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – Γενική Απεργία (11 πμ, Μουσείο Πατησίων)

Συνάδελφοι,

την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου έχει κηρυχτεί νέα Γενική Απεργία. Η συμμετοχή όλων μας είναι πολύ σημαντική. Στην προηγούμενη γενική απεργία (12 Νοέμβρη), η συμμετοχή έστειλε μήνυμα ότι βήμα το βήμα οι εργαζόμενοι πιάνουν ξανά το νήμα των αγώνων. Αυτό είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Γιατί πρέπει να σταματήσουμε το «βομβαρδισμό» μας από το 3ο Μνημόνιο, με αντεργατικά, αντιλαϊκά, βάρβαρα μέτρα, που φέρνουν μόνο ύφεση, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση:

Γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (αεροδρόμια, λιμάνια, ενέργεια, ύδρευση κ.λπ.). Με το υπερ – Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, όλα δίνονται ενέχυρο –και μάλιστα εσαεί– στους δανειστές.

  • Τεράστια υπερφορολόγηση των εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Εκτός από τις μέχρι τώρα επιβαρύνσεις, έρχεται νέο φορολογικό, που χτυπάει ιδιαίτερα όσους ακόμα εργάζονται (νέες κλίμακες με ενσωμάτωση της «εισφοράς αλληλεγγύης», κατάργηση φοροαπαλλαγών για ιατρικά έξοδα κ.ά.). Την ίδια στιγμή, δίνονται προκλητικές απαλλαγές στο κεφάλαιο από πρόστιμα φοροδιαφυγής!
  • Τσεκούρωμα στις κοινωνικές δαπάνες. Υγεία και παιδεία οδηγούνται στην οριστική διάλυση. Κι όμως, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χαρίστηκαν, για ακόμα μια φορά, πάνω από 50 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες!
  • Με την πώληση των «κόκκινων» δανείων σε κερδοσκοπικά κεφάλαια, έρχεται κύμα κατασχέσεων (μισθών, συντάξεων, περιουσιών, εισοδημάτων). Εκατοντάδες χιλιάδες απειλούνται να χάσουν το σπίτι τους.
  • Η επερχόμενη αντι–ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» θα είναι ταφόπλακα της κοινωνικής ασφάλισης: τεράστια μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας, κατάργηση χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος, μετατροπή του σε «κεφαλαιοποιητικό». Σύνταξη, ασφάλιση, περίθαλψη θα γίνουν ένα πανάκριβο εμπόρευμα, για τους πολύ λίγους που θα έχουν να πληρώσουν. Πρόκειται για τεράστιο θέμα, που μας αφορά όλους. Γιατί η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο αριθμητική ορίων ηλικίας και εισφορών, αλλά κάτι πολύ πιο ουσιαστικό: ένα δίχτυ αλληλεγγύης και προστασίας, για την εργατική τάξη, για τα πιο αδύναμα κομμάτια της κοινωνίας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί σε χρυσοφόρα «μπίζνα» ιδιωτών, όπως θέλουν οι μνημονιακοί, η ΕΕ, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ και οι επιχειρηματίες.
  • Στο τραπέζι μπαίνει η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Αυτό όταν πάνω από 1 εκ. εργαζόμενοι εργάζονται απλήρωτοι για μήνες! Ενώ πολύ περισσότεροι «αμείβονται» σε είδος, κουπόνια κ.λπ., όταν και όπως θέλουν οι «επιχειρηματίες». που κερδοσκοπούν ως μαυραγορίτες πάνω στον εκβιασμό της ανεργίας!

Παράλληλα, ένας τρομακτικός κίνδυνος απλώνεται: οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή μας. Το μόνο αποτέλεσμα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο χάος και δεινά για τους λαούς, νέα κύματα προσφυγιάς. Κι όμως, η «πολιτισμένη» ΕΕ όχι μόνο δεν στεναχωριέται, αλλά συνεχίζει αυτή τη φιλοπόλεμη πολιτική. 

Ταυτόχρονα, υπάρχει έντονοςπεριορισμός των δημοκρατικών ελευθεριών (όπως π.χ. η απαγόρευση διαδηλώσεων στη Γαλλία), ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, με ξεκάθαρο πρόσχημα την «τρομοκρατία».

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κηρύσσουν και αυτή την απεργία χωρίς καμία προετοιμασία και σχέδιο, για τον συντονισμό, την κλιμάκωση, την αντεπίθεση των αγώνων μας, ώστε ν’ ανατρέψουμε αυτή την άθλια κατάσταση. Ειδικά η ΓΣΕΕ έχει μια θρασεία στάση, αφού είχε συνταχθεί με τις αντιδραστικές δυνάμεις που εκβίαζαν και απειλούσαν για να βγει «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα. Δεν συμμετέχουμε στην απεργία για χατίρι αυτών των ηγεσιών – αλλά για να κάνουμε ένα βήμα οργάνωσης της αντίστασής μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια
Για τη σωτηρία των μισθών και συλλογικών συμβάσεων
Ενάντια στις επιθέσεις των διοικήσεων, στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας
Ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό - Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών

Το Διοικητικό Συμβούλιο

site www.eniaioswmateio.gr - info@eniaioswmateio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου