Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης: κ. Δήμαρχε απαντήστε, αλλιώς θα αποταθώ σε κάθε θεσμική αρχή

Προς
Τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
Υπ' όψιν: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεγαλόπολης

ΑΙΤΗΜΑ

Κωστόπουλου Δημήτριου του Ιωάννου
Κατοίκου Καρίταινας
ΚΑΡΙΤΑΙΝΑ

Κύριε Δήμαρχε,

Με θλίψη ψυχής, αναγκάζομαι να επιστρέψω ως απαράδεκτη την από 08-09-2015 με αρ. πρωτ. 15601 επιστολή σας, ως παρελκυστική και υποτιμητική για την "κοινή" λογική. Εάν δεν γνωρίζεται (και είναι αρκετά πιθανόν) το ανώτατο όργανο μιας Ανωνύμου Εταιρείας είναι η Γενική Συνέλευση των μετόχων. Στην ΤΗ.ΜΕ.Α.Ε., ποιοι είναι οι μέτοχοι; 

Επομένως η ΤΗ.ΜΕ.Α.Ε είναι εξαρτώμενη από το Δήμο. Εξάλλου ο Δήμος την χρηματοδοτεί αφού πληρώνει τα δάνεια και τα τοκοχρεολύσια. (Μήπως η χρηματοδότηση απαγορεύεται;) Επίσης σας υπενθυμίζω ότι ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης, στο παρελθόν, σε δειγματοληπτικό έλεγχο δέκα πέντε (15) έργων της Τηλεθέρμανσης, τα χαρακτήρισε και τα ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΗ ΣΥΝΟΜΑ, και ζητεί πειθαρχικές κυρώσεις και ποινικές ευθύνες, αν υπάρχουν, από τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών. 

Τελεσιδίκησε αυτή η υπόθεση; 
Εάν όχι, πως πρόσωπα που είναι υπό (πιθανή ;) κατηγορία, επανήλθαν στο Δ.Σ. της εταιρίας. Μήπως τα ίδια πρόσωπα είναι υπό κατηγορία και για άλλες αξιόποινες πράξεις εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου; (Εντάλματα πληρωμών για μη εκτελεσθέντα έργα). 

Εγώ αναλαμβάνω την οποιαδήποτε ευθύνη των επιστολών μου. Ο Δήμαρχος αναλαμβάνει έστω την ηθική ευθύνη, για την μη ενημέρωση των πολιτών. Εξ' άλλου τα δάνεια του Δήμου για την Τηλεθέρμανση Μεγ/λης τα πληρώνουν όλοι οι Δημότες και όχι μόνο οι χρήστες της Τηλεθέρμανσης. 

Υπάρχει επομένως έννομο συμφέρον στην απαίτηση κάθε πολίτη προς ενημέρωση. Επιπρόσθετα υπάρχει μείζον ηθικό θέμα με αυτούς τους διορισμούς και δεν αποσιωπάτε, ούτε με τη δική σας τακτική, ούτε με λιβελογραφήματα εκ μέρους του συμβούλου σας. Οι τοποθετήσεις συνταξιούχων, ανθρώπων του συνδυασμού σας, σε έμμισθες θέσεις, στερούνται της κοινωνικής συνείδησης της αλληλεγγύης και υποσκάπτει τα θεμέλια της ανθρώπινης δικαιοσύνης. Η όποια προσωπική συμβολή σας ακόμη και η απλή ανοχή θίγει την αξιοπρέπεια των Δημοτών.

Απευθύνομαι εκ νέου στον αυτόφωτο Δήμαρχο, που δεν είναι χειραγωγούμενος: στον υπερασπιστή των ηθικών αξιών, οικογενειακών και κοινωνικών και τον καλώ, ως Δημότης και ως ψηφοφόρος του, να υλοποιήσει το προεκλογικό σλόγκαν του: Γεννηθήτω φως στα σκοτάδια του παλαιοκομματισμού, της συναλλαγής και στην (νοσηρή) ιδεοληψία των λιβελογραφημάτων, που στοχεύουν στον Νανοϊσμό της Ελεύθερης Βούλησης  και κριτικής. 

Απευθύνομαι στον Δήμαρχο και τον καλώ να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία. Σ' αντίθετη περίπτωση θα γνωστοποιηθούν οι επιστολές σε κάθε θεσμική αρχή. 

Με σεβασμό στον θεσμό του Δημάρχου

Κιν. 6945966705
3-11-2015

-----
Δείτε το ιστορικό δημοσιεύσεων εδώ:


Απάντηση Σ. Τσιριγώτη στην 1η επιστολή Κωστόπουλου:
Με προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη απαντά ο κ. Τσιριγώτης για το θέμα των αμοιβών Τηλεθέρμανσης που έχει εγερθεί από επιστολή Δημότη

1η επιστολή Κωστόπουλου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου