Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Αστυνομικό Δελτίο: Συλλήψεις για ναρκωτικά ανά την Πελοπόννησο

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά 
στη Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, χρήματα κ.α. 

Συνελήφθη, χθες (11.11.2015) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 33χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.


Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 33χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:
  • Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -120,7- γραμμαρίων. 
  • Σπόρους κάνναβης. 
  • Ζυγαριά ακριβείας. 
  • Κινητό τηλέφωνο. 
  • Το χρηματικό ποσό των -1060- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 
  • Αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία και τη διακίνηση των ναρκωτικών. 
Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

----------

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
από 09.00 ώρα της 11.11.2015 έως 17.00 ώρα της 11.11.2015


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, χθες (10.11.2015) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, μία (1) 48χρονη ημεδαπή, γιατί κατείχε δεκατρία (13) δισκία που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά και τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, χθες (10.11.2015) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αρκαδίας, ένας (1) 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σουδάν και ένας (1) 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σομαλίας, γιατί κατείχαν ποσότητα κάνναβης, βάρους έξι (6) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.
----------

Επίσκεψη στελεχών του Βασικού Σχολείου Αναγνώρισης Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Διεύθυνσης Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα (11/11/2015) το πρωί στην έδρα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, είκοσι (20) στελέχη του Βασικού Σχολείου Αναγνώρισης Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών/ Μηχανημάτων-Εξουδετέρωση/ Αντιμετώπισης Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΑΝΕΕΜ/Μ-ΑΑΕΜ), της Διεύθυνσης Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Τα στελέχη ενημερώθηκαν από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για θέματα αρμοδιότητος τους.

Ειδικότερα, Αξιωματικοί του Τμήματος Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων τους ενημέρωσαν για την εξέταση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και την ανάλυση θεμάτων, που σχετίζονται με το Εργαστήριου ανάλυσης εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, ενώ αρμόδια στελέχη του Τμήματος Εξερευνήσεων τους ενημέρωσαν για την περισυλλογή και μεταφορά υπολειμμάτων εκρηκτικών μηχανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου