Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης: Απεντάχτηκε το έργο από το ΕΑΠ - Θα μπει στο ΕΣΠΑ 2014-2020;

Περί της ένταξης του έργου της Τηλεθέρμανσης στο ΕΣΠΑ 2014-2020

Κυρία Δημητρακοπούλου,

Όπως είδαμε, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είχε καταθέσει ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σχετικά με την τύχη του έργου της ολοκλήρωσης της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης.

Στις 17 Νοεμβρίου δόθηκε η σχετική απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, την οποία σας αποστέλλω, και είναι, κατά τη γνώμη μου, άκρως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική.

Αναφέρεται λοιπόν, επί λέξη, στη σχετική απάντηση: 
"Το έργο της επέκτασης της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης εντάχθηκε στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ (ΣΑΕ075) ως ΠΡΑΞΗ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ σε ΕΠ του ΕΣΠΑ 2014-2020, με στόχο την ωρίμανση του έργου, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ του σε ΕΠ του ΕΣΠΑ 2014-2020. Σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Δημοσίων Έπενδύσεων, το έργο δεν προτάθηκε για ένταξη στο ΠΔΕ το 2015 από τον αρμόδιο φορέα χρηματοδότησης (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), οπότε απεντάχθηκε από το ΠΔΕ".
Σε επόμενη παράγραφο βέβαια αναφέρεται ότι υπάρχει η δυνατότητα ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, σε επενδυτική προτεραιότητα του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 10, με τίτλο "Προώθηση της χρήσης της συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού με υψηλή απόδοση βάσει της ζήτησης για χρήσιμη θερμότητα".

Κατά συνέπεια, η Απόφαση που είχε λάβει ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν ενέτασσε το έργο οριστικά στο ΕΣΠΑ 2014-2020... Βεβαίως, άλλα έλεγε πέρσι το Δεκέμβριο, ενώπιον του κ. Περιφερειάρχη, του κ. Δημάρχου και των λοιπών παρευρισκομένων, καθώς μιλούσε για οριστική ένταξη του έργου...

Και τώρα, επαναλαμβάνω το ερώτημα: 
Εφόσον ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη πρόσκληση, θα χρειασθεί η ιδιωτική δαπάνη, δηλαδή, θα χρειασθεί να καλυφθεί μέρος του έργου από ίδιους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης; Γιατί τα χρήματα από το ΕΑΠ, που προορίζονταν για αυτό το σκοπό έχουν απενταχθεί πλέον...

1 σχόλιο:

  1. Τι θα γίνει με την τηλεθέρμανση;;;; την "ξεσκίσανε' οι προκάτοχοί σου κ. Παπαδόπουλε
    Εσύ τι κάνεις; ακολουθείς την ίδια συνταγή;
    κρυφά και μουλωχτά;
    Οφείλεις έστω την ύστατη στιγμή της να πεις στον μεγαλοπολίτικο κόσμο τι συμβαίνει
    με ΟΛΑΑΑΑΑΑ και σε όσα δημοσιεύει ο Σκόμπυ
    και τα καταπίνετε αμάσητα σαν να μην τρέχει τίποτα...
    Ντροπή δεν έχω τίποτα άλλο να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή