Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Επιτέλους!! Προκηρύχθηκε η εκπόνηση Πολεοδομικού Σχεδίου για τον Δήμο Μεγαλόπολης

Έρχεται μια καλή είδηση που αφορά την Μεγαλόπολη
Η θετική της αξία σαφώς  θα εκτιμηθεί στα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται για τη δημοσίευση της προκήρυξης
για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου
Δήμου Μεγαλόπολης
,
Αφορά και την Φαλαισία και Γόρτυνα πλην του κομματιού της Ζώνης Απολιγνιτοποίησης (Ζ.ΑΠ.) Μεγαλόπολης,
Για αυτήν θα εκπονηθεί Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, με μέριμνα της ΔΕΗ και την επίβλεψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Τη διαγωνιστική διαδικασία για την εκπόνηση του Τ.Π.Σ. Δήμου Μεγαλόπολης εκκινεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ως φορέας που έχει ορισθεί υπεύθυνος για την εκκίνηση αντίστοιχων διαδικασιών για την εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων σε όλη τη χώρα.
Το κόστος εκπόνησης του έργου εκτιμάται στο 1.255.669,221€ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Περιλαμβάνει πλειάδα μελετών και εκτιμάται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί σε 36 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο. (δεν πρόκειται για μελέτες που γίνονται στο πόδι και, ως εκ τούτου, απαιτούν εύλογο χρόνο).

Μαζί με την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα αποτελέσουν τα βασικά εργαλεία και τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση οποιασδήποτε αναπτυξιακής πολιτικής (και) στην περιοχή μας.
Εάν δεν υπάρξουν αυτά τα 2 εργαλεία , οτιδήποτε κι αν επιχειρηθεί να γίνει στο πλαίσιο του Σχεδίου (?) Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης δε θα έχει τύχη...

Ευχής έργον να ολοκληρωθούν και τα δύο έργα, που ουσιαστικά θα ορίζουν "ΠΟΥ" μπορεί να γίνει το "ΤΙ"...

2 σχόλια:

  1. Πριν αρχίσουμε τους χορούς και τα πανηγύρια , μήπως πρέπει να δούμε τα πραγματικά στοιχεία και όχι τις θριαμβολογίες του άρθρου;
    36 μήνες για να παραδοθούν τα πολεοδομικά σχέδια , αν υπολογίσουμε τις παρατάσεις και τις διορθώσεις βάλε σε 5 χρονάκια θα είναι έτοιμο.
    Σε 36 μήνες και σε 5 χρόνια όμως οι επενδυτές θα έχουν κάνει ήδη αιτήσεις και θα στήνουν τις δουλειές τους στους όμορους δήμους!
    Ναι είναι χρήσιμο και σημαντικό να γίνουν πολεοδομικά σχέδια, όμως ο κ. Ντέμος προχωράει τις δικές του επενδύσεις στην ΒΙΠΕ Τρίπολης και χωρίς να υπάρχουν εκεί ειδικά πολεοδομικά σχέδια, αφού υπάρχει ΒΙΠΕ!!
    Εμείς στην Μεγαλόπολη πόσα χρόνια θα κάνουμε να δούμε ΒΙΠΕ; Αν είχαμε δεν θα ξεκίναγαν έργα; Θα έπρεπε να περιμένουμε τα πολεοδομικά σχέδια; Επίσης μια σημαντική ερώτηση, η νέα θέση για το πάρκο που είναι δάσος, πως θα αποτυπωθεί άραγε στα σχέδια; Προφανώς όπως είναι σαν ΔΑΣΟΣ!! Οπότε θα έχουμε σχέδια αλλά όχι χώρο να γίνουν επενδύσεις. Πείτε λοιπόν αλήθειες και μην εμφανίζεται την εικόνα ότι κάτι γίνεται και κάτι προχωράει.
    Ας κρατήσουμε λοιπόν τον ενθουσιασμό μας και ας χαμηλώσουμε το κεφάλι, έχουμε χάσει σε όλα τα επίπεδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες ανεμίζουν» είναι η συγκεκριμένη ανάρτηση.
    Στην Μεγαλόπολη ανέκαθεν ήταν γνωστό το τι ήταν τι. Δεν ήταν κάποια αυθαίρετη συνοικία της Αττικής που ξεφύτρωσε σαν μανιτάρι από την μια στιγμή στην άλλη για να περιμένει το έτος 2022 εκπόνηση πολεοδομικών σχεδίων. Από την δεκαετία του 60 (και πιο πριν ακόμη) είναι γνωστά, έτσι ξεκίνησαν άλλωστε να στήνονται οι μονάδες της ΔΕΗ και τα ορυχεία. Να γίνονται απαλλοτριώσεις, να δίνονται οι ανάλογες αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Πως γίνονταν όλα αυτά τόσες δεκαετίες; Η Αγροφυλακή τι ρόλο έπαιζε τα παλιά χρόνια στην περιοχή και τι επόπτευε; Το δασαρχείο επίσης.
    Θα κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα; Η Μεγαλόπολη δεν έχει πολεοδομικά σχέδια και σχέδιο πόλης και όλα;
    Η μόνη είδηση λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι κάποιοι κολλητοί θα τσεπώσουν πάλι 1,3 εκατομμύρια για να μας παρουσιάσουν μετά από 36 μήνες (κι αν) από όταν αναλάβουν το "έργο" αυτά που ήδη ξέρουμε. Όπως έγινε και με το περίφημο κτηματολόγιο. Τσέπωσαν οι κολλητοί το παραδάκι για να πληρώσει ο κοσμάκης εκ νέου μηχανικούς, τοπογραφικά κτλ. και να τους προσκομίσει έτοιμο στο πιάτο αυτό που έτσι κι αλλιώς δήλωνε (και πλήρωνε) μια ζωή στο Ε9. Και κάθονταν τα λαμόγια αραχτά από τα γραφεία χωρίς να κάνουν ούτε μια επιτόπια καταγραφή κι έκριναν τι ήταν δασικό με βάση δορυφορικές φωτογραφίες της google και κάτι στραβοχυμένες ασπρόμαυρες αεροφωτογραφίες της δεκαετίας του 40.
    Τα αποτελέσματα φυσικά γνωστά αφού οι ΗΛΙΘΙΟΙ έπαιζαν λοταρία κι έβγαζαν ό,τι να 'ναι συμπεράσματα.
    ΤΙΠΟΤΑ απολύτως δεν αποκομίζουν η Μεγαλόπολη και οι Μεγαλοπολίτες από την συγκεκριμένη "είδηση". Κοινώς, η άχρηστη πληροφορία της ημέρας. Για ένα μάτσο Δήμους έχουν εγκριθεί τα ίδια. Καλό 2030, τότε θα σας καλωσορίζουμε πλέον στην κοινότητα Μεγαλοχωρίου (πρώην Δήμος Μεγαλόπολης) του Δήμου Τρίπολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή