ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
“Οι ειδικοί αποφάσισαν ποιο νοσοκομείο θα είναι νοσοκομείο αναφοράς….”
Απαντώντας σε όσους εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την απόφαση να γίνει νοσοκομείο COVID το νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς θεωρούσαν καταλληλότερο το Παναρκαδικό νοσοκομείο στην Τρίπολη, δήλωσε πως η κυβέρνηση ακολουθεί αυτά που λένε οι επιστήμονες. “Ο επιστημονικός κόσμος αποφάσισε πως χρειάζεται δεύτερο σημείο αναφοράς στην Πελοπόννησο. Γεωγραφικά ήθελαν ένα που να είναι στην νότια Πελοπόννησο. Αυτή η απόφαση δεν είναι δουλειά ούτε του βουλευτή, ούτε του Περιφερειάρχη ούτε του δημάρχου. Αποφασίζουν οι επιστήμονες. Σαν γιατρός θα σας πω, πως το Παναρκαδικό, δεν μπορούσε να γίνει σημείο αναφοράς, γιατί έχει κάποιες ειδικότητες μοναδικές σε όλη την Πελοπόννησο και έτσι δέχεται περιστατικά από παντού. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να χάσει από την δυναμικότητα του”.
“Περιφέρεια και κυβέρνηση είναι δίπλα στην μεγάλη επένδυση του κ.Δέμου – Θα φτιαχτούν συνολικά τέσσερα εργοστάσια στην ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης”
Για την αχτίδα αισιοδοξίας που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή μετά την απόφαση του κ.Δέμου να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση στην ΒΙ.ΠΕ (εργοστάσιο φαρμακοβιομηχανίας) ο κ.Βλάσης αποκάλυψε, πως λόγω της στενής οικογενειακής φιλίας που τον συνδέει με την οικογένεια, ήταν εκείνος που για πάνω από δυο χρόνια προσπαθούσε, να στρέψει το ενδιαφέρον τους στην Αρκαδία. “Αυτή την στιγμή έχει αγοραστεί η αποθήκη και έρχονται συνέχεια και αποθηκεύονται μηχανήματα. Θα ξεκινήσει η δημιουργία του πρώτου εργοστασίου και συνολικά θα κατασκευαστούν τέσσερα. Είναι η πρώτη – μετά τον Αστέρα – μεγάλη επένδυση στην Αρκαδία”, δήλωσε ο κ.Βλάσης, ενώ συμπλήρωσε, πως αυτή η επένδυση θα μπορέσει, να απορροφήσει και ένα μεγάλο τμήμα των κατοίκων της Τρίπολης, που εργάζονται στην Μεγαλόπολη, μιας που θα ανοίξουν 500 νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα όπως γνωστοποίησε στον αέρα της εκπομπής έγινε και συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με στόχο να συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να στηριχτούν τέτοιες μεγάλες επενδύσεις.
“Και η Περιφέρεια και η κεντρική κυβέρνηση είναι δίπλα σε αυτή την επένδυση. Ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος και θα δοθούν και κίνητρα και σε όποιον άλλο επιχειρηματία θέλει να επενδύσει και να ρίξει χρήματα στην αγορά”, υπογράμμισε.
“Τρίπολη, Κόρινθος και Μεγαλόπολη θα είναι από τις πρώτες πόλεις που θα έχουν φυσικό αέριο…”
Αναφερόμενος στα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα γύρω από το δίκτυο φυσικού αερίου, δήλωσε: “Η Τρίπολη το είχα πει και το πιστεύω, πως θα είναι από τις πρώτες πόλεις όπου θα έρθει το φυσικό αέριο. Έχουν γίνει νομίζω οι αδειοδοτήσεις για Κόρινθο, Τρίπολη και Μεγαλόπολη. Υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα, αλλά θα είναι από τις πρώτες πόλεις που θα έχουν φυσικό αέριο”, ενώ πρόσθεσε: “Θα βοηθήσουμε να πάει σε όλους τους νομούς το αέριο γρήγορα”. Στις φωνές που αντιδρούν στο γεγονός της ύπαρξης ιδιωτικής εταιρείας, τόνισε: “Το ποιος θα πάρει μια άδεια φυσικού αερίου είναι θέμα της ΡΑΕ η οποία τηρεί το νόμο και δεν παρεμβαίνει κανείς. Εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει δημόσιο. Ηδη η ΔΕΠΑ είναι σε φάση ιδιωτικοποίησης, άρα ότι και να γίνει σίγουρα μιλάμε για ιδιωτικό χαρακτήρα. Για να είναι ήσυχος και ο κόσμος η τιμή καθορίζεται από την ανεξάρτητη αρχή ενέργειας και όχι από τους ιδιώτες. Θεωρώ ότι η Τρίπολη – αν προχωρήσουν γρήγορα τα γραφειοκρατικά θέματα – θα έχει πολύ πιο γρήγορα φυσικό αέριο από άλλες πόλεις”
“Υπάρχει πραγματικό πάθος και διάθεση προσφοράς…”
Στην συνέχεια ζητήθηκε από τον κ.Βλάση η εκτίμηση του αναφορικά με τον πρώτο χρόνο θητείας τόσο του νέου Περιφερειάρχη όσο και των Δημάρχων της Αρκαδίας (4 στους 5 είναι καινούργια πρόσωπα), τόνισε: “Έχουν την ατυχία να λειτουργούν μέσα σε μια περίοδο πανδημίας που πολλά δεν μπορούσαν, να τρέξουν. Υπάρχει πραγματικό πάθος και διάθεση προσφοράς”, ενώ μίλησε εκτενώς και για δυο έργα που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Το ένα αφορά στην παράκαμψη των Λαγκαδίων – που αποτελεί και προσωπικό του στοίχημα όπως είπε- και το άλλο στον περιφερειακό δρόμο της Τρίπολης. Τέλος για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δούμε και πάλι εικόνες του παρελθόντος με τα σκουπίδια να είναι βουνά έξω από τα σπίτια. “Πιστεύω, πως η Περιφέρεια θα βρει λύση και εμείς είμαστε αρωγοί για να γίνει το καλύτερο για τον τόπο. Υπάρχει μια κυβέρνηση και μια Περιφέρεια που μπορούν να συνεννοηθούν – υπάρχει δηλαδή επικοινωνία – για να βρεθεί λύση”
Πηγή: http://www.drt915.gr
Το ξέρετε κε Βουλευτή οτι ολα τα χρόνια η Τρίπολη και η Καλαμάτα απομυζούν το ανθρώπινο και οικονομικό δυναμικό της πόλης μας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μας κατηγορούν και απο πάνω.. Τι θα κάνετε γι'αυτό?
Θα στηρίξετε τη πόλη μας ?
Ίδωμεν.. και μετα θα.έρθουν οι εκλογές!
Πατριώτη, το ξέρει ο κ. Βλάσης, όπως το ξέρει και ο κ. Παπαηλιού και ο κ. Κωνσταντινόπουλος! Τι κοινό έχουν και οι τρείς εθνοπατέρες της Αρκαδίας, όπως και οι προκάτοχοί τους; Δεν είναι και δεν ήταν κανείς του από το Μεγαλόπολη...Συνεπώς, ουδέποτε ίδρωσε το αυτάκι τους για το λεκανοπέδιο! Το θέμα είναι ότι εμείς, ανέκαθεν, τους γλείφουμε, κουνάμε την ουρά μας όταν μας πιάνουν το μαγουλάκι ή το σβέρκο κάθε προεκλογική περίοδο, πιστεύοντας ότι θα πάρει ο καθείς καμιά θεσούλα...
ΔιαγραφήΕάν δεν πάρουμε χαμπάρι ότι δεν πρόκειται να δούμε καλό από τους ΜΗ μεγαλοπολίτες Αρκάδες Βουλευτές μας και εάν δεν σαλαγίξουμε κάθε μεγαλοπολίτη που λειτουργεί ως ντίλερ τους (με το αζημίωτο), μαζεύοντας για πάρτι τους ψηφαλάκια τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
Φίλε σου διαφεύγει ότι η Μεγαλόπολη τα τελευταία χρόνια δεν είναι ικανή να βγάλει ούτε έναν Περιφερειακό σύμβουλο με το διχασμό που έχουν δημιουργήσει στην τοπική Κοινωνία οι μόνιμοι πρωταγωνιστές και οι ακόλουθοι παρακεντέδες τους, περιμένεις να βγάλει και βουλευτή??
ΔιαγραφήΚάποιοι τα ειπαν... κάποιοι δεν άκουσαν.. Κάποιοι τα έκαναν... Δυστυχως κύριοι
ΑπάντησηΔιαγραφή"Για φανταστείτε να είναι η Μεγαλόπολη η πρώτη πόλη της Πελοποννήσου που θα έχει φυσικό αέριο"
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλεγε ο Δήμαρχος κατά τις σχετικές ενημερώσεις τον Μάιο. Επειδή λοιπόν δεν μπορούσαμε να φανταστούμε κάτι τέτοιο με τους διαχρονικούς απατεώνες που κυβερνούν, κάποιοι εκφράζαμε τις αμφιβολίες μας και εφιστούσαμε την προσοχή. Και τι δεν ακούσαμε όμως από τα τυφλωμένα πρόβατα της Μεγαλόπολης.
Από τις αιτήσεις που κατέθεσε η εταιρία στην ΡΑΕ, χρονικά, αυτή για την Μεγαλόπολη κατατέθηκε τελευταία. Αυτό και μόνο δείχνει κατά πόσο είναι προτεραιότητά τους η Μεγαλόπολη.
Ας επαναλάβω λοιπόν αυτά που είχα γράψει και παλαιότερα δεχόμενος μπόλικα πυρά.
Στην Τρίπολη υπάρχει έτοιμη τεράστια ΒΙΠΕ που συνδέεται άμεσα με την νέα Εθνική οδό. Η Κόρινθος είναι μια ανάσα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας κι έχει επιπροσθέτως και σιδηροδρομική σύνδεση (σύγχρονη κι όχι αρχαία κι εγκαταλελειμμένη). Στον Μελιγαλά υπάρχει επίσης έτοιμη ΒΙΠΕ που και αυτή συνδέεται άμεσα με την νέα εθνική. Τα ψηφαλάκια Τρίπολης, Κορίνθου και Μεσσηνίας είναι από δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες στην κάθε μία.
Η Μεγαλόπολη δεν έχει ΒΙΠΕ ενώ αυτό που προορίζουν να της φτιάξουν είναι ένα βιοτεχνικό πάρκο 400 στρεμμάτων, το μισό σε έκταση από την ΒΙΠΕ Μελιγαλά και το 1/4 της ΒΙΠΕ Τρίπολης. Την ίδια ώρα οι τοπικοί μας άρχοντες για την προοπτική της φαντασίας τους για κατασκευή φυλακών (και λέω προοπτική φαντασίας γιατί κανένα από τα αρμόδια υπουργεία δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για κατασκευή νέων φυλακών στην Πελοπόννησο) ψάχνουν έκταση 1300 στρεμμάτων! Στην θέση για το Βιοτεχνικό πάρκο δεν υφίσταται η παραμικρή οδική αρτηρία σύνδεσης με την εθνική οδό. Τα ψηφαλάκια της Μεγαλόπολης είναι μόλις 6.000.
Ωστόσο ακόμη και τώρα που ο Βλάσης μας είπε κατάμουτρα ότι φροντίζει για τους Τριπολιτσίωτες που απασχολούνται στην Μεγαλόπολη για όταν μπει λουκέτο σε αυτή, τα πρόβατα της Μεγαλόπολης θα εξακολουθήσουν να μασάνε σανό και να θεωρούν ότι η Μεγαλόπολη είναι το επίκεντρο και ότι θέλουν οι απατεώνες των κεντρικών διοικήσεων να την κάνουν Μονακό! Μπεεεε!!!
Υ.Γ. Μέχρι τις εκλογές η Μεγαλόπολη θα έχει μείνει χωρίς λιγνιτική δραστηριότητα, χωρίς την παραμικρή αποκατάσταση και χωρίς ούτε ένα νέο έργο ολοκληρωμένο (άντε να έχει μπει κανένα φωτοβολταϊκό πάνελ από την ΔΕΗ κι αν). Όλα καλά. Διανύουμε τον Σεπτέμβριο, τέλη Οκτώβρη ξεκινά η χειμερινή περίοδος για την τηλεθέρμανση. Εκείνες οι μετασκευές που θα έκανε άμεσα η ΔΕΗ στο λεβητοστάσιο για να λειτουργήσει από την φετινή σεζόν με υγραέριο, ξεκίνησαν; Ούτε καν ε; Όλα καλά έρχεται η ανάπτυξη. Μπεεεε