Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΗ : + 5000 ευρώ στην εθελουσία αποχώρηση των εργαζομένων

Την αύξηση του ποσού που θα εισπράττει 
όποιος εργαζόμενος θελήσει να φύγει 
από τις λιγνιτικές μονάδες 
της Μεγαλόπολης και της Μελίτης 
αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, 
η διοίκηση της ΔΕΗ, 
σε μία απόπειρα να ικανοποιήσει τα αιτήματα 
των επενδυτών της για δραστική μείωση 
του προσωπικού.

Όπως αναφέρουν πηγές στο ποσό
  της αποζημίωσης των 15.000 ευρώ για απόλυση, πέραν της έξτρα παροχής των 5.000 ευρώ προστέθηκαν κι άλλα 5.000 ευρώ
Ωστόσο αυτή η επιπλέον επιχορήγηση προκάλεσε γκρίνια στους κόλπους του ομίλου της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας. Κι αυτό καθώς είναι ήδη σε εξέλιξη και η εθελουσία έξοδος στις υπόλοιπες θυγατρικές μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, όπου εκεί το συνολικό ποσό που θα εισπράξουν όσοι οικειοθελώς αποχωρούν σταματά στα 20.000 ευρώ.

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ με ανακοίνωσή της αφήνει αιχμές για το γεγονός πως σε πρώην εταιρεία του ομίλου της ΔEΗ, (εννοεί τον ΑΔΜΗΕ), το ποσό ήταν υψηλότερο (σ.σ. 35.000 ευρώ): «Και στο «κάτω – κάτω της γραφής» γιατί πρέπει να θεωρηθεί καλή μια πρόταση που είναι μικρότερη από τα όσα ισχύουν (αντίστοιχα) σε πρώην θυγατρική της ΔΕH ΑΕ !», αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για το πακέτο της εθελουσίας στη Μεγαλόπολη και τη Μελίτη τρέχει μέχρι ΣΉΜΕΡΑ 10 Ιανουαρίου, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και η παράταση της. 
Η εταιρεία αποφάσισε την αύξηση του ποσού, καθώς διαπιστώνει μικρή συμμετοχή.

Πηγές αναφέρουν πως προτεραιότητα για την αποχώρηση έχουν όσοι θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και είναι στις ηλικίες άνω των 60 ετών. Επίσης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και όσοι έχουν κλείσει 15ετία στη δημόσια επιχείρηση.

Η απόφαση για την αύξηση κατά 5.000 ευρώ της παροχής έχει να κάνει και με την επιδίωξη της ΔΕΗ να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τις πωλούμενες μονάδες προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και να προσέλθουν οι υποψήφιοι επενδυτές με ικανοποιητικές δεσμευτικές προσφορές στον διαγωνισμό της 23ης Ιανουαρίου.

Πάντως, η ΓΕΝΟΠ έχει ξεκινήσει κινητοποιήσεις στην προσπάθεια της να αποτρέψει την επιτυχή έκβαση των προγραμμάτων εθελουσίας. Στην ανακοίνωσή της καυτηριάζει: «Μετά την κατάργηση του τέλους Λιγνίτη και τα ΑΔΙ για τις λιγνιτικές μονάδες, οι ενδιαφερόμενοι ζητούν «κίνητρα» προκειμένου να αγοράσουν τις μονάδες Μελίτης και Μεγαλόπολης με το ελάχιστο εργατικό δυναμικό. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανέναν λόγο να υποκύψουν σε «δώρα» και «υποσχέσεις». Οι υποσχέσεις για «ακόμη ένα πεντοχίλιαρο» δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια παγίδα, που κάθε συνάδελφος στις «Λιγνιτική Μεγαλόπολης» και «Λιγνιτική Μελίτης», πρέπει να αποφύγει», καταλήγει η Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου