Ο Ανδρέας Μαρτίνης υπήρξε πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
για περισσότερα από 20 χρόνια και επικεφαλής του Ερρίκος Ντυνάν,
μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε εμπλεκόμενος - και προφυλακίστηκε -
σε υπόθεση μίζας ύψους 3,2 εκατ. μάρκων που αφορά
προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου,
αλλά και για «φέσια» που προκάλεσαν νοσήλια «ευγενούς χορηγίας».
«Ο Αβραμόπουλος έσκαψε τον λάκκο, ο Γεωργιάδης μας έριξε
και ο Βορίδης έβαλε την πλάκα»
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Γεωργιάδης σε συνεννόηση με την Τράπεζα Πειραιώς έστειλε επιστολή στον Ερυθρό Σταυρό και στο Ερρίκος Ντυνάν λέγοντας ότι πρέπει να αποχωρήσουμε διότι το δάνειο το ανέλαβε η Πειραιώς. Τι δουλειά έχει ποιος έχει το δάνειο; Στην αρχή πίστεψα στην καλή διάθεση του κ. Γεωργιάδη, μέχρι που είδα ότι το πρώτο διορισμένο συμβούλιο από τον κ. Γεωργιάδη προχώρησε, ενώ δεν επιτρεπόταν, σε τριμερές μνημόνιο με το Υπουργείο Υγείας, την Τράπεζα Πειραιώς και το Ερρίκος Ντυνάν. Αποχωρήσαμε για να σωθεί το Ντυνάν και η πραγματικότητα έδειξε ότι τελικά φύγαμε για να το πάρει η Πειραιώς».
«Όταν έγινε ο πλειστηριασμός πρόεδρος ήταν ο διαπρεπής καρδιοχειρουργός κ. Νίκας. Κατά σύμπτωση είναι από τη Μεσσηνία, συγγενής του δημάρχου της Καλαμάτας και γνωστός του κ. Σαμαρά. Αντιπρόεδρος ήταν ο κ. Πανευθυμιτάκης. Αυτοί παραδόξως πήραν την απόφαση να μην κάνουν τίποτα στον πλειστηριασμό. Επίσης τίθεται το ερώτημα πώς γίνεται η θυγατρική της Πειραιώς ΗΜΙΘΕΑ, ενώ ήταν ανενεργή με μετοχικό κεφάλαιο 6.000 ευρώ, να πήρε από την τράπεζα 115 εκατ.;» πρόσθεσε.
«Υπήρξε κρυφή συνωμοσία με το σύστημα Λυκουρέντζου»
Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο.
«Υπήρχε μία κρυφή συνωμοσία του τότε manager του νοσοκομείου με το σύστημα Λυκουρέντζου. Όταν έγινε υπουργός ο κ. Λυκουρέντζος και με κάλεσε, έστειλα τον manager».
»Από τότε ουδέποτε με εδέχθη, αντ' αυτού ο κ. Μηταράκης που δεν ξέρω τι σχέση είχε με την Υγεία, ήταν συχνά στο νοσοκομείο, εξάπτοντας τους εργαζομένους κατά της τότε διοίκησης, μέχρι τη στιγμή που ο κ. Γεωργιάδης έφτασε στο σημείο να ζητήσει τις παραιτήσεις μας».
«Τον κ. Γεωργιάδη τον ξέρω από 18 ετών -
Έγινε γραμματοκομιστής ενός τραπεζίτη»
Στη συνέχεια ο κ. Μαρτίνης αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη αποκαλύπτοντας πως τον γνωρίζει από τότε που ο κ. Γεωργιάδης ήταν 18 ετών.
«Πρέπει να πω ένα παράδοξο. Τον κ. Γεωργιάδη τον ξέρω από 18 ετών. Ήταν συμφοιτητής των παιδιών μου. Όταν ανέλαβε ήταν ''μέλι-γάλα'' και πράγματι ήθελε να με βοηθήσει και στα νομικά με τον Αθανάσιο Πλεύρη. Κάποτε με φώναξε και μου είπε ''δεν σε θέλουν οι ξένοι''. Μετά από λίγο βρεθήκανε στο γραφείο του κ. Σάλλα οι εργαζόμενοι και ο κ. Μπούρας διευθυντής του κ. Σαμαρά. Εκεί πήρε τηλέφωνο ο κ. Σάλλας τον Άδωνι Γεωργιάδη και του είπε ''εντάξει να φύγει ο Μαρτίνης και οι σύντροφοί του''. Αυτό δεν το πίστεψα και εξεπλάγην όταν ήρθε η επιστολή. Αυτό δεν είναι προδοσία, είναι πολύ περίεργη κίνηση ένας υπουργός να είναι γραμματοκομιστής ενός τραπεζίτη. Όχι απλώς ξεπουλήθηκε το Ντυνάν, αλλά τώρα καταλαβαίνουν όλοι τι συνέβη. Εγώ αμφισβητώ και τη διαδικασία πώλησης» σημείωσε.
Στη συνέχεια τόνισε ότι πιστεύει πως «ο κ. Αβραμόπουλος έσκαψε τον λάκκο, ο κ. Γεωργιάδης μας έριξε στον λάκκο και περιέργως ο κ. Βορίδης έβαλε και την πλάκα περνώντας τέσσερις ημέρες πριν τον πλειστηριασμό ειδική διάταξη που τους απαλλάσσει πάσης ευθύνης επί των ημερών τους για την κάθε παράλειψη».
Αναφορικά με τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Μαρτίνης ανέφερε πως ο πρώην υπουργός τον εξανάγκασε να αποσύρει τη μήνυση κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου για εκβίαση. «Με έλεγε δικομανή και πραξικοπηματικά με ανάγκασε να υποχωρήσω και να αισθανθώ ευνούχος αποσύροντας τη μήνυση. Αυτή ήταν η καταστροφή» περιέγραψε.
Για τα νοσήλια-δώρα για τα οποία κατηγορείται -και προφυλακίστηκε- ο κ. Μαρτίνης εξέφρασε την άποψη πως η κατηγορία είναι κατασκευασμένη. «Τα νοσήλια είναι χιλιάδες όχι 50, και στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ανθρώπους χαμηλού εισοδήματος οι οποίοι για ειδικούς λόγους έκαναν αναβάθμιση. Πράγματι, κάποιοι πολιτικοί το θεωρούσαν τιμάριό τους και έμπαιναν μέσα και μετά το μάθαινα εγώ. Οι μόνοι που δεν με ενόχλησαν ήταν ο Καραμανλής και ο Τσίπρας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, όσον αφορά στις εργασίες που θα γίνουν τον ερχόμενο Ιούνιο για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Ερυθρό Σταυρό, ο Ανδρέας Μαρτίνης δηλώνει έτοιμος να κατέβει στην εκλογική κονίστρα καθώς θέλει, όπως λέει, να ενώσει τις φατρίες που έχουν δημιουργηθεί μετά την αποχώρησή του.
«Ο Ερυθρός Σταυρός έχει διασπαστεί σε φατρίες Μαρτινικών και άλλων. Πώς μπορεί ένας διορισμένος που δεν είναι καν μέλος του Ερυθρού Σταυρού, επειδή το θέλει ο κ. Γεωργιάδης, να δημιουργεί φατρίες; Θα θέσω υποψηφιότητα για να ενώσω τις ομάδες αυτές και να κυλήσουν τα πράγματα ομαλά. Διορισμένος πρώην πρόεδρος Εφετών, νυν μέλος του Δ.Σ. λέει ότι δεν με θέλει η κυβέρνηση. Οι κύριοι Γεωργιάδης, Λοβέρδος, Βορίδης συνεχώς με βρίζουν αρά να εικάσω ότι δεν με θέλει ούτε η Νέα Δημοκρατία, αν και δεν το πιστεύω για τον κ. Μητσοτάκη. Το δε ΠΑΣΟΚ μένει σιωπηλό. Αυτό συνιστά την επιτομή του ιδανικού διοικητικού. Αν δεν σε θέλουν όλα τα κόμματα τότε είσαι υπερκομματικός όπως πρέπει να είναι ο Ερυθρός Σταυρός. Γι΄αυτό και κατεβαίνω» τόνισε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου