Η Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης στηρίζει με κάθε μέσο, ακόμη και με φασίζουσες πρακτικές, τις καταστροφικές αποφάσεις που πάρθηκαν σε άλλα κέντρα για το ξεπούλημα του ενεργειακού κέντρου, την αρπαγή της γης των ορυχείων, των νερών του υδροφόρου ορίζοντα και τη μετατροπή της περιοχής σε χώρο υποδοχής κάθε είδους αποβλήτων ακόμη και επικίνδυνων.
Ενώ στα λόγια, αλλά και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρίστανε ότι ήταν αντίθετη με τη ΣΔΙΤ και τις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ στην Παλαιόχουνη, όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας στο ΦοΔΣΑ ψήφισε ΥΠΕΡ.
Στα λόγια λέει ότι είναι υπέρ της επιστροφής της γης των εξαντλημένων ορυχείων στην τοπική κοινωνία και στην πράξη ανοίγει πρώτη το δρόμο στο ξεπούλημα ενοικιάζοντας ένα μικρό κομμάτι.
Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αδυνατώντας να απαντήσουν με επιχειρήματα στις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παναγιώτη Λαμπρόπουλου, προβαίνουν σε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και αντικομουνισμό για να στηρίξουν τις εγκληματικές τους επιλογές.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 02 – 10 – 2017 διέλυσαν το συμβούλιο για να μην γίνει η ψηφοφορία για την πρότασή μας που αφορούσε στα σκουπίδια.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 09 – 10 – 2017 έφτασαν ακόμη και στο σημείο να απαγορεύσουν (!!!) να μπει σε ψηφοφορία η πρότασή μας για την επιστροφή της γης των ορυχείων.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Παραθέτουμε την τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαμπρόπουλου και την πρόταση που απαγόρευσαν να μπει σε ψηφοφορία.
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολόγων συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ξεπουλάει το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης (μονάδες και ορυχεία) και μετατρέπει την περιοχή σε χώρο υποδοχής κάθε είδους αποβλήτων ακόμα κι επικίνδυνων, έχει ορίσει τη Μεγαλόπολη σε χώρο κατασκευής ΧΥΤΕΑ.
Η Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης βάζει γερά πλάτη για την υλοποίηση αυτής της καταστροφικής πολιτικής. Στις 12-9-2017 στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, ψήφισε υπέρ της Προγραμματικής Σύμβασης ΦΟΔΣΑ-Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.
Παρά τη καθολική απαίτηση των κατοίκων και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της ΣΔΙΤ, η Δημοτική Αρχή ψήφισε για να έρθουν τα σκουπίδια όλης της Πελοποννήσου στη Μεγαλόπολη (Παλαιόχουνη), να ανοίξει ο δρόμος για την καρκινογόνο καύση και οι Δημότες να πληρώνουν πολλαπλάσια τέλη.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 2-10-2017 το έβαλαν στα πόδια και διέλυσαν το Συμβούλιο για να αποφύγουν την ψηφοφορία.
Αν νομίζουν ότι έτσι κρύβουν τις εγκληματικές τους ευθύνες είναι γελασμένοι, το έγκλημα της Παλαιόχουνης θα τους κυνηγάει για δεκαετίες.
Τώρα υπονομεύουν το ομόφωνο αίτημα των κατοίκων να επιστραφεί η γη των ορυχείων στη κοινωνία της Μεγαλόπολης.
Αν νοικιάσει ο Δήμος Μεγαλόπολης ένα κομμάτι ορυχείων, αυτόματα αναγνωρίζει το δικαίωμα στη ΔΕΗ και στη κυβέρνηση να ενοικιάσουν (πχ για 100 χρόνια) ή να πουλήσουν ένα άλλο κομμάτι ή το σύνολο των εκτάσεων.
Μια τέτοια εξέλιξη δε θα φέρει μόνο πιο κοντά τους σχεδιασμούς να γίνει η Μεγαλόπολη χώρος υποδοχής κάθε είδους αποβλήτων, θ’ ανοίξει και το δρόμο για την αρπαγή των νερών του τεράστιου υδροφόρου ορίζοντα.
Κυρίες και κύριοι. Δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε άλλο. Δε γίνεται να λέτε ότι διαφωνείτε με την πώληση των ορυχείων στους ιδιώτες και να νοικιάζετε εσείς ένα μικρό κομμάτι των ορυχείων, που όπως συνήθως γίνεται θα καταλήξει στα χέρια Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) η σε κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ).
Δε μπορούν να κρυφτούν και όσοι συμφωνούν με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και παριστάνουν ότι είναι τάχατες ενάντια στην πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων. Η γη των ορυχείων ανήκει στο λαό της Μεγαλόπολης και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την υπονομεύσει.
Έχουμε χρέος σαν δημοτικό Συμβούλιο να πάρουμε καθαρή θέση, γι’ αυτό καταθέτω την εξής πρόταση για απόφαση:
· Το δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στη πώληση του ενεργειακού κέντρου (μονάδες κι ορυχεία) και σε οποιαδήποτε μορφή εγκατάστασης για τη διαχείριση απορριμμάτων (ΧΥΤΕΑ-ΧΔΒΑ-ΧΥΤΥ κλπ).
· Απαιτεί να αποδοθεί στη τοπική κοινωνία το σύνολο των εκτάσεων από τα εξαντλημένα ορυχεία.
· Να αποκατασταθούν από τη ΔΕΗ τα εξαντλημένα ορυχεία, που είναι και υποχρέωση της που απορρέει από την παραχώρηση των εδαφών και τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).
· Με ευθύνη του κράτους να γίνουν οι μελέτες και τα έργα υποδομής (δρόμοι, αρδευτικά έργα, δίκτυα κ.λπ.) ώστε να αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων (αγροτών – κτηνοτρόφων – αυτοαπασχολούμενων κ.λπ.) τα εδάφη των ορυχείων που θα περάσουν και θα γίνουν κρατική ιδιοκτησία.
Την πρότασή μου αυτή την βάζω σε αντιπαράθεση με την πρόταση της εισήγησης και τυχόν άλλες που μπορεί να προταθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου