Ως «μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές» χαρακτήρισε όσα βιώνει η χώρα μας και έκανε ξεκάθαρο πως το πολιτικό διακύβευμα είναι η παραμονή της χώρας «αυστηρά στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Για το δημοψήφισμα, το χαρακτήρισε «σημαντικό πολιτικό δεδομένο», τονίζοντας όμως πως «οι όροι του δεν είναι καθαροί κάτι το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στους πολίτες».
«Ασφαλώς “ναι” πρέπει να είναι η απάντηση για τους πολίτες της Πελοποννήσου» δήλωσε κατηγορηματικά.
«Ό,τι και να γίνει η Πελοπόννησος θα μείνει μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια», πρόσθεσε.
Δεν άφησε ασχολίαστη την παρέμβαση του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λαό, σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
«Κανένα υψηλόβαθμο στέλεχος από την Ευρώπη να μην επεμβαίνει, επηρεάζοντας την απόφαση του Ελληνικού λαού» είπε.
Κλείνοντας, ανέφερε πως «αυτός ο τόπος δεν θα αφήσει να πάνε χαμένοι όλοι οι αγώνες που έγιναν και όλα όσα πέτυχε μέχρι σήμερα».
«Η μόνη αποδεκτή εθνικά κόκκινη γραμμή είναι η αυστηρή παραμονή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, και συμπλήρωσε ότι «στην ευρύτερη πολιτική απήχηση του δημοψηφίσματος δεν υπάρχει άλλη απάντηση από το «ναι».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ακόμη ότι το πολιτικό διακύβευμα πλέον δεν είναι η αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα, αλλά να παραμείνει στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης και σημείωσε την υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα να σεβαστούν και να διαφυλάξουν αυτό τον προσανατολισμό.
«Η Κυβέρνηση ανέλαβε την πολιτική πρωτοβουλία για αυτό το δημοψήφισμα, οι όροι του ωστόσο δεν είναι καθαροί και δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες» τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι μετά την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα «οι πολιτικοί δε λαμβάνουν αποφάσεις ως όφειλαν και στην αδυναμία τους αυτή μεταθέτουν την ευθύνη στους πολίτες».
Ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης ότι σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική της θέση δεν ισχύει, τόνισε επίσης ο κ. Τατούλης, αφού η εντολή που έχει λάβει από τους πολίτες είναι νωπή, και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν υπάρχουν «κρυφές ατζέντες ούτε από τη μεριά της Κυβέρνησης, ούτε από τη μεριά των Ευρωπαίων εταίρων».
Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παραμείνει σταθερή στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της, δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης , ώστε να συνεχίσει να αποτελεί μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, και σημείωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Πελοπόννησο θα δείξει ότι «εδώ δεν αστειευόμαστε με το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι να αποφασίσουν».
Για ταύτιση με τους πλέον συντηρητικούς πολιτικούς στην Ευρώπη επέκρινε την Κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «οι οποίοι θέλουν να δημιουργούν οιονεί προβλήματα στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης» και ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή λείπει το όραμα και η πρωτοβουλία στην Ευρώπη ενάντια στην υπερσυντήρηση και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων».
«Θεωρώ εντελώς απαράδεκτη την επίσκεψη Ευρωπαίων προσωπικοτήτων ή αξιωματούχων στην Ελλάδα, ώστε να κατευθύνουν την ψήφο των Ελλήνων προς τη μία ή την άλλη άποψη» τόνισε εμφατικά ο κ. Τατούλης «γιατί η ενέργεια αυτή συνιστά ευθεία παρέμβαση και εμπλοκή στα εσωτερικά θέματα της χώρας μας».
Ως το μεγαλύτερο πολιτικό επίτευγμα των τελευταίων 40 χρόνων χαρακτήρισε τέλος την Ευρωπαϊκή παρουσία της Ελλάδας ο κ. Τατούλης και, αφού επέκρινε προηγούμενες κυβερνήσεις για λάθος διαχείριση στα μείζονα αυτά ζητήματα, τόνισε ότι οι πολίτες δεν θα αφήσουν να χαθεί ότι πέτυχαν με θυσίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου