Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης: Ολοκληρώνεται ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!

Τα καλά νέα για την Μεγαλόπολη το 2020, 
καλά κρατούν!
Διαβάσαμε 2 φορές το Δελτίο Τύπου για να σιγουρευτούμε...
Και πράγματι είναι γεγονός.

Η τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης ολοκληρώνεται!!
Μετά από 2 σχεδόν 10ετίες, φτάνει σε όλα τα σπίτια της πόλης της Μεγαλόπολης
Αυτό που οι αντίστοιχες πόλεις έκαναν πράξη μέσα σε ελάχιστο χρόνο, 
στη Μεγαλόπολη πραγματικά έμοιαζε με ατελείωτη ανηφόρα.

Και επειδή εμείς και μνήμη και άρθρα διαθέτουμε ...
ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας (7/1/2017)
2017 ήρθε ....Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης "συνεχίζεται...
και θα επανέλθουμε σύντομα, με νεώτερο άρθρο

Τώρα προς το παρόν ας μείνουμε στα ΚΑΛΑ  ΝΕΑ 
Δείτε τις λεπτομέρειες στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:
-------------------------------------------------------------------------

Δελτίο Τύπου
Η Διοίκηση της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Α.Ε. είναι στην ευχάριστη θέση, να ανακοινώσει ότι, η προσπάθεια για την ολοκλήρωση του δικτύου Τηλεθέρμανσης και της εγκατάστασης θερμικών σταθμών στο σύνολο των κατοικιών της πόλης μας, γίνεται πράξη, με την ένταξη του Έργου «Επέκταση Δικτύου Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης – Β΄ Φάση» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. του ΕΣΠΑ 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 10.267.872,00 €.

Στο Πρόγραμμα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, να κατασκευασθεί δίκτυο διανομής μήκους 17,3 km και να εγκατασταθούν 500 θερμικοί σταθμοί, ολοκληρώνοντας την επέκταση της Τηλεθέρμανσης.
Αυτή η σημαντική εξέλιξη, είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών του Δήμου και της Επιχείρησης, ώστε να εξασφαλισθεί θερμική ενέργεια, για όλους τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της πόλης μας.

Παράλληλα, σας πληροφορούμε ότι ήδη ο Δήμος Μεγαλόπολης και η Διοίκηση της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Α.Ε., είναι σε επαφή με τις Διοικήσεις της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε., προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη εναλλακτική λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης, μετά την οριστική παύση λειτουργίας της Μονάδας ΙΙΙ.



ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλό νέο και χαιρόμαστε.Το θέμα είναι να βρεθεί λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας της μετα το τέλος της 3 μονάδος .
    Αυτο είναι το βασικό διότι αλλιώς δεν έχει νόημα η επέκταση και είναι χαμένα λεφτά .
    Ευχόμαστε το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι και το 2014 είχαν πάει στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης ο τότε Περιφερειάρχης Τατούλης κι ο τότε υφυπουργός ανάπτυξης Κωνσταντινόπουλος να παρουσιάσουν την ένταξη του έργου το οποίο όμως δεν ξεκίνησε ποτέ.
    Σήμερα 6 χρόνια μετά (πέρασαν 6 ολόκληρα χρόνια, το τονίζω) είμαστε ακόμη στο ίδιο σημείο και ανακοινώνουμε εκ νέου την ένταξη του ίδιου πράγματος. Κατά τα άλλα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η κατάσταση όχι μόνο είναι αναστρέψιμη αλλά θα επιτευχθεί και η ομαλή ένταξη της Μεγαλόπολης (κι όχι μόνο) στην μεταλιγνιτική εποχή μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια. Την ίδια ώρα που στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης αντίστοιχες κινήσεις έγιναν με καλά οργανωμένο πλάνο δεκαετίας και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση δις ευρώ.
    Για την ώρα η Μεγαλόπολη έχει αποκτήσει τον τρίτο κατά σειρά νέο Δήμαρχο της κι ακόμη δεν λειτουργεί το νέο δίκτυο ύδρευσης στο σύνολό του, έργο το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται το 2014 επί των ημερών Μπούρα. Η μισή πόλη εξακολουθεί να τροφοδοτείται από το αρχαίο δίκτυο αμιαντοσωλήνων που κάθε τόσο σπάει. Ούτε τα βασικά δεν γίνονται σε αυτή την χώρα την ώρα που πρέπει, θα γίνουν και θαύματα από πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή