Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

2017 ήρθε ....Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης "συνεχίζεται..."


Κυρία Δημητρακοπούλου,
Κατ' αρχήν, καλή χρονιά, με υγεία και ό,τι καλύτερο.


Ξεκινώ με μια μικρή εισαγωγή:
Το σύνθημα "Η δική σας φωνή" ήταν το έναυσμα που με ώθησε να έχουμε αυτή την, ιδιότυπη κατά τα άλλα, επικοινωνία. Πράγματι, μπορώ να αναγνωρίσω ότι δεν αποκρύψατε ΤΙΠΟΤΑ από όσα σας απέστειλα, και αυτό σας τιμά και, επί της ουσίας, δίνει πραγματικό νόημα στο στο σύνθημά σας!

Ωστόσο, η φωνή του καθενός μας έχει νόημα όταν υπάρχουν αυτιά που μπορούν να ακούν και μυαλά που μπορούν και καταλαβαίνουν... Σε κάθε άλλη περίπτωση, στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.


Επειδή λοιπόν, διαπίστωσα ότι και σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν πολλά αυτιά που ακούν, αλλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, κάνω μια τελευταία προσπάθεια, ή αν θέλετε, ένα πείραμα, που ανάλογα με τα αποτελέσματά του, θα κριθεί εάν θα έχω τη διάθεση να ξανασχοληθώ...


To πείραμα έχει ως εξής: για άλλη μια φορά αναφέρομαι στο θέμα της Τηλεθέρμανσης. Εάν όσα ακολουθήσουν δεν "αγγίξουν" κανένα, σταματώ εδώ και σας ευχαριστώ για την αμέριστη διάθεσή σας...

Έχουμε και λέμε λοιπόν:


Στις 29 Νοεμβρίου 2016 το Δ.Σ. της Τηλεθέρμανσης Α.Ε. Ο.Τ.Α. συνεδριάζει και λαμβάνει την 17/2016 Απόφασή του, με την οποία ενέκρινε τη μελέτη και τους όρους διακήρυξης του έργου με τίτλο "Προμήθεια θερμικών υποσταθμών και εγκατάστασης θερμικών υποσταθμών Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης", προϋπολογισμού 3.000.000€, με χρηματοδότηση από το 4ο Ε.Α.Π., το γνωστό λιγνιτόσημο, με προθεσμία υποβολής προσφορών έως τις 17 Ιανουαρίου 2017.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2016 το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, λαμβάνει την 495/2016 Απόφασή του, με την οποία εγκρίνει Απόσπασμα Πρακτικού της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Α.Π.
Μεταξύ άλλων, στο περιεχόμενο αυτού του αποσπάσματος, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ευ. Γιαννακούρας, ενημερώνει ότι τα μέλη της Επιτροπής ότι για την επιστολή που εστάλη στον ∆ιευθύνοντα Σύµβουλο της ∆ΕΗ στην οποία ζητείτο η καταβολή των χρηµάτων της παραγωγής του 2013...δεν πήρε καµία απάντηση!!!.


Δηλαδή, η επιστολή με την οποία είχε στείλει στη ΔΕΗ και ζητούσε να λάβει τις πιστώσεις του έτους 2013, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε. έκανε το παγώνι...

Θυμίζω ότι είμαστε (πλέον) στο 2017 και το 4ο ΕΑΠ είναι της πενταετίας 2012-2016, που σημαίνει ότι έως σήμερα η ΔΕΗ Α.Ε. έπρεπε να έχει δώσει τις πιστώσεις για τα έτη 2012 έως και 2015, και μέσα στο 2017 πρέπει να δώσει πιστώσεις για το έτος 2016. Έως σήμερα όμως, η ΔΕΗ έχει δώσει ΜΟΝΟ για το έτος 2012, το ύψος του οποίου δεν ξεπερνά τα 3.000.000€, δηλαδή για το Δήμο Μεγαλόπολης δεν ξεπερνά το 1.500.000€.


Η Επιτροπή Παρακολούθησης, μετά την κρυάδα που έφαγε (δηλαδή ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κυρίως) αποφάσισε να συνάντηθεί ο Προέδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης µε τον πρόεδρο της ∆ΕΗ Α.Ε. στην οποία θα ζητηθεί η κατάρτιση ενός χρονοδιαγράµµατος καταβολής χρηµάτων των παραγωγών 2013- 2015. (Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι...)

Κοντολογίς, αρχές του 2017 δεν υπάρχει φράγκο από το 4ο Ε.Α.Π., πέρα από το 2012, το οποίο βεβαίως έχει ήδη δεσμευθεί, αν δεν έχει εξαντληθεί, σε έργα που έχουν γίνει από Δήμο και Περιφέρεια...Υποτίθεται ότι το 2017 ανήκει στο 5ο ΕΑΠ, το οποίο μάλλον δε θα υπάρξει...Από το συνδυασμό αυτών των γεγονότων, εύλογα τίθεται το ερώτημα: 
ΠΩΣ η Τηλεθέρμανση ΑΕ ΟΤΑ προκηρύσσει έναν διεθνή διαγωνισμό, ισχυριζόμενη ότι διαθέτει 3.000.000€ από το Ε.Α.Π, όταν αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν;

ΜΕ ΑΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ; ΔΗΛΑΔΉ, ΚΆΝΕΙ Ό,ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ(δάνεια MEGA-ΔΟΛ),  ΠΑΊΡΝΟΝΤΑΣ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΊΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ;


Και ένα άλλο ερώτημα προκύπτει; Γιατί βιάζονται εκεί στην Τηλεθέρμανση να κάνουν αυτό το έργο, όταν απάντησε ο Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης στις 19 Δεκεμβρίου 2016, σε ερώτηση του κ. Κωνσταντινόπουλου, για το έργο "Β΄Φάση Επέκτασης Δικτύου Διανομής Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Αρκαδίας" ως εξής:

"...Eπειδή το έργο αυτό είναι πραγματικά πολύ σημαντικό και είναι ένα έργο το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί από το συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, έχει αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα από τις υπηρεσίες μας, σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή, μια προσπάθεια ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την ωρίμανση του έργου. Το έργο πλέον βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο ωρίμανσης. Στην επόμενη εξειδίκευση, η οποία θα γίνει μέσα στις αρχές του 2017, θα υπάρξει -βάσει και της ιεράρχησης πλέον των αναγκών με έναν σοβαρό σχεδιασμό- ανακατανομή και των διαθέσιμων πόρων του προγράμματος ανά επενδυτική προτεραιότητα.

Η απάντηση, λοιπόν, είναι καταφατική, ότι ναι, θα μπορέσουμε να εξειδικεύσουμε και να εντάξουμε το έργο στο συγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα, με πιστώσεις όμως, ώστε το έργο πραγματικά να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να υλοποιηθεί";

O κ. Υπουργός λέει ότι έχει καλή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, που οδηγεί σε καλό δρόμο για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο περιλαμβάνει και το υποέργο της προμήθειας εναλλακτών"..

Εφόσον ο κ. Παπαδόπουλος συνεργάζεται αποτελεσματικά με το Υπουργείο, γιατί η Τηλεθέρμανση ΑΕ ΟΤΑ κάνει ό,τι γουστάρει, με λεφτά του ΕΑΠ, που αν πράγματι υπήρχαν θα έπρεπε να πάνε αλλού, αφού η Τηλεθέρμανση έχει φάει ήδη το 1ο και σχεδόν 2ο ΕΑΠ του καποδιστριακού Δήμου Μεγαλόπολης;

Σας αποστέλλω τα στοιχεία, γιατί μόνο με αυτά μπορούμε να μιλάμε...

3 συνημμένα

Απόφαση ΔΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ Μεγαλόπολης

Απόφαση ΠΣ Πελοποννήσου (8-12-2016) 

Απάντηση Υπουργού σε ερώτηση Κωνσταντινόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου