Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΝΕΑ ΑΡΧΗ (Κ. Μιχόπουλος): Το λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης βρίσκεται στο σημείο μηδέν .


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο, σε ότι αφορά τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για το μέλλον της περιοχής μας και ειδικότερα το κλείσιμο των Λιγνιτικών Μονάδων της Μεγαλόπολης.

Μετά τις ανακοινώσεις του αρμόδιου Υπουργού Ενέργειας κ. Χατζηδάκη αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ότι οδηγούμαστε στην απολιγνιτοποίηση και ότι ο χρόνος ζωής των Μονάδων είναι μέχρι το 2025, έπρεπε να έχουμε ανοίξει διάλογο με φορείς και κοινωνία, για να σχεδιάσουμε την ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Έχουμε ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο, έπρεπε να έχουμε πραγματοποιήσει αρκετά Δημοτικά Συμβούλια με μοναδικό θέμα τι πρέπει να διεκδικήσουμε για την περιοχή μας και τι μπορούμε να πετύχουμε.

Η παράταξή μας ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ήταν αυτή που επέμενε να μην γίνει διάλογος με την Κυβέρνηση στην Αθήνα και στο Υπουργείο Ενέργειας, πίσω από κλειστές πόρτες ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, παρουσία όλων των φορέων και των κατοίκων σε ανοικτό και δημοκρατικό διάλογο.

Η πρότασή μας έγινε δεκτή στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια από τους κυβερνητικούς παράγοντες, όπου μας υποσχέθηκαν ότι σε μία εβδομάδα θα ήταν στη Μεγαλόπολη, με ολοκληρωμένο σχέδιο για την περιοχή μας.

Πέρασε ένας μήνας περίπου και δεν έχουμε καμία ενημέρωση, εκτός εάν κάποιοι στο Δήμο μας συνομιλούν και γνωρίζουν διαφορετικά πράγματα που εμείς δεν γνωρίζουμε!!!

Ενώ την ίδια στιγμή οι εξελίξεις τρέχουν, οι διεργασίες που αφορούν τον σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο των μονάδων προχωρούν κανονικά, ήδη έχει αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, όπου μεταξύ των άλλων προβλέπει το κλείσιμο όλων των Λιγνιτικών Μονάδων το αργότερο μέχρι το 2025, έτσι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΔΕΗ και θα παρουσιάσει το Επιχειρησιακό σχέδιο δράσης της Επιχείρησης,

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Σήμερα η παράταξή μας ΝΕΑ ΑΡΧΗ, στέλνει μήνυμα προς όλους τους αρμόδιους Κυβερνητικούς Παράγοντες, να έρθουν το συντομότερο στην πόλη μας, να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος, για να σχεδιάσουμε από κοινού το μέλλον για την περιοχή μας.

ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.

18 σχόλια:

  1. Βασίλης Πετρόπουλος12 Δεκεμβρίου 2019 στις 7:52 π.μ.

    Έκθεση ιδεών Γ' Γυμνασίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κύριος Μιχόπουλος εμφανίστηκε εχθές στο δημοτικό συμβούλιο και είπε πως δεν
    ειναι κατεστραμένες οι σκουπιδιάρες.Τις σκουπιδιάρες που βλέπουμε όλοι κάθε μέρα και ξέρουμε πως ειναι. Με τόση άγνοια που τον διακρίνει ας αφήσει τις φανφάρες και τις αποχωρίσεις απο το δ.σ. κι ας βάλει κάτω τον εγωισμό του να βοηθήσει την πόλη με πράξεις όχι κούφια λόγια στα σάιτ.
    Και γιατί αποχώρησε απο το δ.σ?Για το αν θα πάρει καρέκλα στο ΕΑΠ. Λες και τόσα χρόνια που κατείχε τις καρέκλες αυτός και η παρεούλα του που αποχώρησαν σύσσωμοι εχθές έκαναν κάτι για την πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως δεν έκαναν. Μάντρες ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ στο κατσίμπαλι στα κυπαρίσια στα μαυριά κλπ.

      Διαγραφή
    2. Ο Μιχόπουλος 'εκανε έργα στα χωριά του τέως Δήμου Γόρτυνος! ναι, μάντρες και τα ομόρφυνε! Και φωτιστικά, πλατείες, δρόμους έφτιαξε, έκανε πράγματα! Οι επόμενοι, δυστυχώς αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων! Τραγικοί, ανίκανοι και ανάξιοι!

      Διαγραφή
    3. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΙ ΕΔΩ ΜΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΤΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΝΤΡΕΣ.ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ?

      Διαγραφή
    4. Αχ, ρε πατριώτη...Τόσο μυαλό έχεις, τόσα λες! Τι να τις κάνουν τις μάντρες τα χωριά, όταν δε θα έχουν κανέναν κάτοικο σε λίγα χρόνια; Σε τι ωφέλησαν, εν τέλει, τόσα χιλιόμετρα μάντρας, σε χωριά χωρίς καμία προοπτική; Ναι, θα συμφωνούσα ότι ΚΑΛΩΣ έπεσε μάντρα στην Καρύταινα, αλλά στο Κατσίμπαλη και τα Μαυριά π.χ. ποιά χρεία είχαν;
      Και οι ώριμες ως πολύ ώριμες κυρίες (ενίοτε, και κύριοι) μπορεί να πασχίζουν να φτιασιδώνονται, αλλά είναι μάταιος κόπος, που δεν οδηγεί πουθενά...
      Έτσι χάθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια κι εδώ και παντού στην Ελλάδα, γιατί επικράτησαν νοοτροπίες Μιχόπουλου! Είναι το λιγότερο άστοχο, λοιπόν, να ...εκθειάζονται τέτοιες πρακτικές.
      Και τέλος πάντων, εάν πράγματι ήταν καλός δήμαρχος ο κυρ Κώστας, γιατί δεν κατάφερε να πείσει τόσα χρόνια το Λαό και να γίνει Δήμαρχος Μεγαλόπολης; Τι φταίει κάθε φορά και δεν το πετυχαίνει; Μήπως ήρθε ο καιρός να πάει σπίτι του, όπως και κάποιοι άλλοι; Αρκετά! Εάν θες συνέχεια βέβαια, μπορούμε να το "ανοίξουμε" το παιχνίδι...


      Διαγραφή
  3. Για βγάλτε και μια ανακοίνωση τώρα κ. Μιχόπουλε γιατί αποχωρίσατε από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μαζί με τον φίλο σας τον Τσιριγώτη.Γιατί δεν σας έδωσαν καρέκλα στο εαπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν πατριώτη ο Τσιριγώτης σε αυτή τη συνεδρίαση! Για ηρέμησε!

      Διαγραφή
    2. εφυγε για κατι που δε καταλαβες εσυ και η γεωργια που σου ανεβαζει το σχολιο,αντι να ψαχνεις πως θα γινει καλυτερη η μεγαλοπολη ψαχνεις τη ειπε ο καθενας πριν 5 χρονια, και αν δεν καταλαβες ο παπαδοπουλος ηταν δημαρχος με 3 η 13 ψηφους αλλα ειχε 14 μεσα,το καταλαβες τωρα;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε μπατριώτη των 13 Δεκεμβρίου 2019 - 4:03
      Η παράταξη του Τσιριγώτη αποχώρησε μαζί με την παράταξη του Μιχόπουλου που τα προηγούμενα χρόνια ήταν μια παράταξη που μας κατέστρεψε.Ήρεμος είμαι αλλά ξύπνιος εν αντιθέσει με κάποιους που τρώνε σανό κι έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

      Διαγραφή

    4. Βρε πανέξυπνε των 4:51 μ.μ.τα έχεις κάνει πλακάκια με την Γεωργία δηλαδή και σου ανεβάζει τα σχόλια ε?Χα χα χα το επίπεδό της ευφυΐας σου ειναι πολύ υψηλό.Αν θέλαμε τον Τσιριγώτη και τον Μιχόπουλο και την υπόλοιπη ΣΙΑ ΕΠΕ να συνεχίσουν την καταστροφή του τόπου όπως κάναν τα τελευταία χρόνια δεν θα ψηφίζαμε τον Χριστογιανόπουλο για δήμαρχο.Αυτός ειναι ο δήμαρχος τώρα,γιατί δεν θέλουμε τους άλλους που ήταν πρώτα, το κατάλαβες?Είτε σας αρέσει είτε όχι γιατί χάσατε τις καρέκλες και τις πίτες αυτός ειναι δήμαρχος και τον ψηφίσαμε για να κάνει κουμάντο μόνον αυτός κι όχι αυτοί που έκαναν πριν.Έτσι λοιπόν αυτός έχει επιλεγεί από τον κόσμο να διαλέξει ποιοι θα κάνουν κουμάντο στην τηλεθέρμανση στην επιτροπή του ΕΑΠ και όπου αλλού ήταν πρώτα οι σάπιοι φίλοι σου. Και αυτός θα κάνει κουμάντο όχι αυτοί.Αν τολμήσει και αφήσει έστω ένα από αυτά τα κακώς κείμενα σε καρέκλα, αυτομάτως θα έχει προδώσει την ψήφο μας. Αυτοί δεν θα έπρεπε να επιτρέπετε να κυκλοφορούν καν σαν πολίτες σε αυτήν την πόλη κι όχι να πηγαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο και να το κάνουν μπάχαλο όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια. Αντί να βοηθήσουν με πράξεις από την θέση που έχουν την πόλη, πάνε και τα κάνουν ολα μπάχαλο και δημιουργούν προβλήματα στον δήμο.Γιατί θέλουν μόνο καρέκλα.Αν θελαν να βοηθήσουν θα το έκαναν όταν είχαν την καρέκλα και θα το έκαναν και τώρα χωρίς καρέκλα.Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Έχουμε μνήμη όμως και δεν είμαστε σχολιαστές εργολάβοι όλοι.Και ναι,ότι είχε πει ο κάθε ένας από αυτούς και ότι είχε κάνει για τον τόπο πριν πέντε χρόνια φυσικά και πρέπει να το θυμόμαστε και να το μνημονεύουμε γιατί κάποιοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου.Καλή χώνεψη,οι πίτες και οι καρέκλες τελειώσανε για εσάς.

      Διαγραφή
    5. Φίλε σχολιαστή 12:21, επειδή ανήκω στους λίγους νέους και παραγωγικούς ανθρώπους αυτού του τόπου που μετά τις σπουδές γύρισαν και δραστηριοποιούνται εκτός ΔΕΗ, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην μας κάνεις διάλεξη για καρέκλες και πίτες. Ποτέ κανένας άνθρωπος που ασχολήθηκε με τα κοινά αυτού του δήμου δεν το έκανε από ανιδιοτέλεια και ανάγκη να προσφέρει στον συνάνθρωπο και στον τόπο. Ακόμα και να συνέβαινε αυτό, πολύ απλά κανένας δεν θα τον έπαιρνα στα σοβαρά. Το κίνητρο της εκλογής είναι άλλες φορές η πίτα, όπως το λες ή η καρέκλα, το ψώνιο, το γόητρο του κάποιος είμαι… δυστυχώς, ποιος σοβαρός και ισορροπημένος άνθρωπος θα ασχολιόταν με την τοπική αυτοδιοίκηση; Με ψυχοφάρμακα θα κατέληγε! Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις και αυτές όχι στην πόλη μας. Ο πραγματικός δήμαρχος, αντιδήμαρχος και τα λοιπά είναι υπηρέτης του λαού και όχι άρχοντας… σε εμάς ισχύει το αντίθετο. Και οι παλιοί και οι νέοι και οι επόμενοι ίδιοι θα είναι γιατί το σύστημα και οι νοοτροπία δεν αλλάζει. Γιατί αυτοί που αξίζουν να εκλεγούν δεν θα ασχοληθούν γιατί ξέρουν τι θα πάθουν ή γιατί πρέπει να τρέξουν για το μεροκάματο. Νυν, πρώην, μελλοντικοί όλοι καρεκλάτοι θα καταντήσουν γιατί η θέση των πραγματικών δημάρχων δεν είναι στα γραφεία αλλά στις αποχετεύσεις, στις χωματερές, στα πεζοδρόμια. Αν είχες ζήσεις έστω και λίγο σε πολιτισμένες χώρες του εξωτερικού, θα καταλάβαινες τι εννοώ.

      Διαγραφή
    6. 11.45 δωσε σωστα το βιογραφικο σου πρωτα,για τα αλλα μεχρι εκει φτανει το μυαλο σου

      Διαγραφή
  4. Κώστας Βασιλόπουλος13 Δεκεμβρίου 2019 στις 1:39 μ.μ.

    Είναι πολύ λυπητερό να κατηγορούν τον νυν δήμαρχο για παραλείψεις αυτοί που σενέβαλαν στην σημερινή κατάσταση της πόλης. Και ακόμα πιο λυπητερό κάποιοι από αυτούς να ψάχνουν τρόπους να αναλάβουν άμεσα την εξουσία αναζητώντας τρόπους απαλλαγής του δημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πόλη βουλιάζει και κάποιοι ετοιμάζουν "πραξικόπημα"

      Διαγραφή
  5. Μπράβο μιχοπουλε καλά έκανες.. Ας σταματήσει αυτός ο δήμαρχος να μιλάει με τόσο υφακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικά σαν πολίτης αυτής της πόλης απαιτώ (όπως διάβασα και από κάποιον άλλο συμπολίτη εδώ μέσα) από τον κύριο Μιχόπουλο να δώσει στην δημοσιότητα μια εξήγηση γιατί διέλυσε το δημοτικό συμβούλιο και ποιοι είναι οι λόγοι που τον οδήγησαν να το κάνει .Δεν σας έχουμε βάλει εκεί μέσα για να κάνετε ότι θέλετε.Αρκετά έως τώρα.Είστε υποχρεωμένος να μας ενημερώσετε επίσημα κι όχι οι διάφοροι άσχετοι ανώνυμοι σχολιαστές δικηγόροι. Αλλιώς αν δεν μπορείτε,παραιτηθείτε να τελειώνουμε με αυτό τα παραμύθι που σε κάθε δημοτικό συμβούλιο αποχωρείτε και εχετε φέρει την Μεγαλούπολη στο τέλμα.Η ενημερώστε μας ή παραιτηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με εξοργίζει το γεγονός πως η ΝΕΑ ΑΡΧΗ και οι ηθικότατοι αυτόκλητοι υπερασπιστές της εδώ μέσα όπως δυστυχώς και τα τοπικά ΜΜΕ δεν βγάζουν άχνα για το μέγα οικονομικό σκάνδαλο που έφερε στην επιφάνεια ο δήμαρχος με τα ακίνητα του δήμου. Πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο όπου κι ο ίδιος ο δήμαρχος πρέπει και οφείλει να μας ενημερώσει άμεσα και να πάει στον εισαγγελέα να καταθέσει τα στοιχεία. Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ και οι σχολιαστές εδώ μέσα μούγκα για αυτό. Θέλετε να σας υπενθυμίσω πως η ΝΕΑ ΑΡΧΗ αποτελεί το μισό δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης δημοτικής αρχής που είναι υπευθυνη για αυτό το οικονομικό σκάνδαλο?Για να δω τώρα πόσο λαλίστατοι ειστε και πόσο ήθος έχετε.Η μήπως σας τελείωσε τώρα το ήθος ξαφνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή