Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Ο Δήμος Μεγαλόπολης στην 3η Γ.Σ. του Δικτύου Πόλεων – ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ

Η 3η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων – ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και συνέδριο, έλαβε χώρα την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 σε ξενοδοχείο στην Γλυφάδα (Αθήνα) από τις 18.00 έως 22.00


Στο Συνέδριο συμμετείχε και ο Δήμος Μεγαλόπολης. 
Πρόντες ο Δήμαρχος Αθ. Χριστογιαννόπουλος και ο Πρόεδρος του ΔΣ Μεγαλόπολης Θεμ. Σακελλαριάδης

Μεταξύ των ομιλητών και των παριστάμενων ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο πρόεδρος της Βιώσιμης πόλης και γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Καφαντάρης,  ο σύμβουλος παρά τω Πρωθυπουργώ για θέματα Ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας κ. Γεώργιος Κρεμλής, ο πρόεδρος του πράσινου ταμείου κ. Ευστάθιος Σταθόπουλος, ο καθηγητής εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Χάρης Δούκας και ο project manager της Τέρνα Ενεργειακή κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης.

Η «Βιώσιμη Πόλη» (sustainable city) αποτελεί ένα δίκτυο πόλεων που συμμετέχουν δεκάδες δήμοι από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου, το οποίο παρέχει ουσιαστική τεχνική στήριξη στη δικτύωση και οργάνωση των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, να έχουν πρόσβαση σε Χρηματοδοτικά Εργαλεία και να εκμεταλλεύονται τις παρεχόμενες χρηματοδοτήσεις.

7 σχόλια:

  1. Καλές γιορτές σε όλους σας! Τι βιώσιμη πόλη η Μεγαλόπολη; Ποιον κοροϊδεύουν να ξέρουμε! Τους εαυτούς τους μάλλον όσοι τα λένε αυτά! Η πόλη μας δεν έχει μέλλον, έχει τελειώσει! Από τους ανίκανους που έγιναν Δήμαρχοι και Σύμβουλοι εδώ και χρόνια, έβλεπαν τι ερχόταν και δεν έκαναν τίποτα! Έχουν εγκαταλείψει και οι τωρινοί τη Μεγαλόπολη καθώς και τα χωριά του Δήμου! ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΥΘΙΣΤΕΙ! Κύριε Δήμαρχε, ξύπνα και βάλε μπροστά τις μηχανές να δουλέψουν! Κάνε έργα, πόσο πιο απλά να στου γράψουμε! Ξεκουνήσου από την καρέκλα σου και άρχισε να μεταμορφώνεις την Μεγαλόπολη αλλά και τα χωριά της. ΚΑΝΕ ΕΡΓΑ, δεν σε παίρνει για άλλη αδράνεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις συνειδητοποιήσεις ΠΟΤΕ ανέλαβε ο νέος δήμαρχος;

      Διαγραφή
    2. Μήνες τρεις μετράει το κοντέρ του νέου δημάρχου, πατριώτη, και το θέμα είναι πως στην τεχνική υπηρεσία του δήμου λειτουργούν με τον αυτόματο πιλότο. Δεν τρέχει κάτι νέο, δεν υπάρχει κάποια κίνηση για έργο που να την έτρεξε η νέα δημοτική αρχή. Συμφωνώ πως το χρονικό διάστημα είναι μικρό αλλά όλοι οι πολίτες έχουμε μεγάλες προσδοκίες για το νέο έτος. Περιμένουμε από τον δήμαρχο να ανακοινώσει τεχνικό πρόγραμμα για το ΄20 με έργα και προτάσεις για πράγματα που θα φέρουν προκοπή και πρόοδο. Προσέλαβε νέους και άξιους συνεργάτες που πρέπει να του προτείνουν καινοτομίες, όχι να χαθούν και αυτοί μέσα στο τέλμα και στους αργούς ρυθμούς της γραφειοκρατίας. Δεν μας παίρνει πια!

      Διαγραφή
    3. Βρες πρώτα εσύ τα χρήματα πανέξυπνε και μετά ζητάς και τα ρέστα για έργα που δεν γίνονται. Ο άφθονος παράς που έπεφτε κάποτε για έργα (γενικότερα στην Ελλάδα), έγινε χαρτοπόλεμος. Το έτος 2019 παρακαλάς να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ κανένα έργο βασικών υποδομών το οποίο κανονικά έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Οι κουτόφραγκοι ξύπνησαν και το ημερολόγιο έχει πάψει προ πολλού να γράφει 1980 & 1990.
      Η τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης έμεινε στην πρώτη φάση και πρωτοξεκίνησε την λειτουργίας της όντας ήδη βουτηγμένη στα χρέη (αυτό τα λέει όλα για το τι διαχείριση έγινε τα χρόνια των παχιών αγελάδων). Κι έρχεσαι εσύ σήμερα να μας πεις ότι δεν γίνονται έργα λόγο αδράνειας την ώρα που ήδη επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής ψάχνανε να βρουν χρήματα για να βάλουν καύσιμα στα οχήματα του Δήμου.
      Τα ταμεία του Δήμου είναι τίγκα στο χρήμα δηλαδή και δεν κάνουν έργα οι αρμόδιοι γιατί πετάνε αετό. Ωρες ώρες πραγματικά ζηλεύω την αφασία στην οποία έχετε περιέλθει ορισμένοι.

      Διαγραφή
    4. Λυπάμαι πολύ για το σχόλιό σου αλλά φυσικά είναι δικαίωμά σου να γράφεις ο,τι θες! Φυσικά και λέμε ότι ο νέος Δήμαρχος, 4 μήνες τώρα δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ! Είναι ψέμα αυτό; Το γράφω εγώ που τον ψήφισα και πίστεψα ότι θα κάνει πραγματικά ένα ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ για τη Μεγαλόπολη και τα χωριά της! Βλέπεις να έχει γίνει κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο; Ακόμη και ο στολισμός της πόλης είναι χάλια φέτος! Απόψε θα ανάψουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία. αύριο στην Καρίταινα και μεθαύριο στο Λεοντάρι! Τα χωριά; Στα σκοτάδια! Δεν ζουν άνθρωποι εκεί; Α, μπα! Κάτι λίγα γεεοντάκια, πώς τολμά η μούρη τους να θέλει δυο στολίδια φωτεινά στις κολώνες της ΔΕΗ και στην πλατεία του χωριού τους. Να πάνε να ανάψουν τα καντήλια στο Κοιμητήριο! Δεν ανακοινώνουν κάθε μήνα πόσα χρήματα έχει το ταμείο του Δήμου; Μιλάνε για εκατομμύρια ευρώ! Αυτά τα χρήματα τι είναι; Αέρας κοπανιστός; Αν είναι έτσι τι μας τα λένε κάθε μήνα;Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι, που έχουν φλομώσει τον κόσμο στο ψέμα; ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ! Αρκετά πια! Καμία ανοχή σε κανέναν τους από τον Φεβρουάριο και μετά! Θα τους βγάζουμε στη φόρα τα πάντα όσα δεν κάνουν! Για να μην μας λένε ψέματα ότι κάνανε αυτό και κείνο! Δεν έχουν καύσιμα τα αυτοκίνητα του Δήμου; Σοβαρά μιλάτε; Γιατί βλέπω συνέχεια να γυρνάνε άσκοπα από δω και από κει! Ε, ας κάνουν καλύτερο οργανόγραμμα. Ο κόσμος τους ψήφισε για να δει καλύτερες μέρες και μέχρι στιγμής βλέπει χάλια. Ο Δήμαρχος δεν είναι επίσης κοντά στους Δημότες του! Κόλλησε στο θέμα της ΔΕΗ και δεν βλέπει παραπέρα! Όταν ανοίξει τα μάτια του θα είναι πολύ αργά για την πόλη μας. Ξυπνάτε όλοι σας εκεί στο Δημαρχείο! Και η αντιπολίτευση να κουνηθεί, να αφήσει τις "Κατινιές" και τους ψευτοκαβγάδες, να συνεισφέρει με θετικές προτάσεις και πρωτοβουλίες.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14 Δεκεμβρίου 2019 - 11:11 π.μ.
    Εσυ που κραζεις δημοσιος τον δημαρχο πριν τις εκλογες και εκανες χιλιαδες σχολια υπερ αλλου τον ψηφισες?Δεν πας καλα βρε ανθρωπε και ειναι γνωστο.Οσο για τον φωτισμο της πολης φετος πρωτη φορα εβαλαν τοσα πολλα στην πλατεια δεν εχει ξαναγινει αυτοποτε και λες για χαλια φωτισμο?Που ζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο στολισμός του δήμου φέτος έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, όντως, «Το Τσίρκο φέτος τις γιορτές ήρθε και θα μείνει στο χωριό σας! Τρέξτε να προλάβετε!» Τι να λέμε τώρα; Αυτοί που αποφάσισαν για τον Χριστουγεννιάτικο καλλωπισμό της πλατείας ήθελαν να κάνουν την διαφορά, αλλά το γούστο και αισθητική δεν τους έκαναν την χάρη.

      Πάντως, για να λέμε και τα θετικά, η επιλογή των εκδηλώσεων που απευθύνονται στα παιδιά έγινε από την Δημοτική Επιχείρηση και είναι πολύ καλή. Η μικροί φίλοι θα το εκτιμήσουν.

      Διαγραφή