Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Επιτροπή Διαβούλευσης Μεγαλόπολης: Μεταλιγνιτική εποχή πολλά και σοβαρά συζητήθηκαν σε 5ωρη συνεδρίαση (7 βίντεο)

Τετάρτη 29/1/2020
Η Επιτροπή Διαβούλευσης Πολιτών συνεδρίασε σε μια 5ωρη συζήτηση
Αντικείμενο οι προτάσεις και οι σκέψεις για την μεταλιγνιτική εποχή της Μεγαλόπολης
(Σε άρθρα μας τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε ξεχωριστά και αναλυτικά
θέματα που αποτέλεσαν σημεία κουβέντας στην χθεσινή διαβούλευση)

Βασικά σημεία - παρατηρήσεις
1) Είναι θετικό ότι επιτέλους η Επιτροπή Διαβούλευσης Πολιτών
     συνεδριάζει επί της ουσίας , δικαιώνοντας το όνομα και την υποχρέωσή της
2) Είναι επίσης θετικότατη  η παρουσία και η συμμετοχή στην κουβέντα και από
    πολίτες και φορείς που παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση.
3) Το ύφος και η ποιότητα των τοποθετήσεων χαρακτηρίστηκε από ειλικρίνεια,
    πραγματικό ενδιαφέρον και παραγωγική και πλουραλιστική προσέγγιση.
4) Οι προτάσεις που τέθηκαν δεκάδες!
    ΟΛΕΣ εξαιρετικές και που αν μπορούσαν να εφαρμοστούν θα οδηγούσαν
    την Μεγαλόπολη σε μια αξιοζήλευτη περιοχή
5) Το θέμα είναι πως, πότε και με ποια οικονομική υποστήριξη μπορούν
    να πραγματωθούν
6) Μείζον σημείο της συζήτησης το ενδεχόμενο παραγωγής ενέργειας από
     σκουπίδια, στις μονάδες που κλείνει η ΔΕΗ
 7) Οι απόψεις πολλές και διαφορετικές επ'αυτού
8) Ζητούμενο να υπάρξει άμεση αποσαφήνιση από ΔΕΗ και Κυβέρνηση
    αν και ποιες βλέψεις έχουν προς ενεργειακή εκμετάλλευση 
    απορριμμάτων  στην Μεγαλόπολη και 
    αν υπάρχει συσχετισμός  με την οικονομική ενίσχυση για την 
    μεταλιγνιτική  εποχή της Μεγαλόπολης     

Σημαντικές ενημερώσεις από τον Δήμαρχο
9) Για την τηλεθέρμανση:
    ΔΕΝ μπορεί να "κουμπώσει" στην 5η μονάδα, εξέλιξη που δυσκολεύει
     πολύ την λειτουργία της μετά την παύση της 3 Μονάδας.
10) Για το φυσικό αέριο:
     Υπάρχει πρόταση για χρησιμοποίηση των 10 εκ ευρώ, αντί της επέκτασης
     της τηλεθέρμανσης, να δοθούν για κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου
      σε ολόκληρο τον ιστό της πόλης.
11) Φωτοβολταϊκό πάρκο και φυλακές μπορούν να αποτελέσουν τα πρώτα
       δυναμικά στοιχεία της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου
11) Δημοψήφισμα:
      Για τα μεγάλα θέματα του τόπου, θα προβούμε σε δημοψήφισμα
      Ο κόσμος θα αποφασίσει και εμείς θα εφαρμόσουμε τις αποφάσεις του
 
     ---------------------------------------------------------------------------------------
Το ΙΟΝΙΑΝ TV μετέδιδε ζωντανά όλη την 5ωρη συνεδρίαση
Η Μαρία Χριστοδημητροπούλου μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης
μίλησε σε απευθείας σύνδεση στο Κεντρικό Δελτίο του σταθμού 
( στο 39.20 του βίντεο)
-----------------------------------------------------------------------------------------

Δείτε βίντεο της 5ωρης συζήτησης της Επιτροπής στο Καφενείο Μεγαλόπολης

Τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Χριστογιαννόπουλου

Τοποθέτηση Στ.Τσίχλη, Ρ.Ζώταλη, Δημ.Λυκογιάννη

Τοποθετήσεις Ιωαν. Παπακυριαζή, Γεωργ.Δημητρακοπούλου, Αρχιμ. Ιάκωβου Κανάκη, Αθ. Τσίρη, Ιωαν.Στεργιόπουλου, Αθ.Μάντη, Δημ.Ήντουνα

Τοποθετήσεις Δημ.Μαρινόπουλου, Θεόδ.Ψυχογυιού, Σαρ.Μαρτίκα, Μαρ.Χριστοδημητροπούλου, Κώστ. Καψομενάκη

Τοποθετήσεις Μπ.Γκαβά, Σωτ.Γρηγορόπουλου, Γεωργ.Δημητρακοπούλου

Τοποθετήσεις Παν.Αλεβίζου, Γεωργ.Κόσσυβα, Θεόδ.Αγγελόπουλου, Δημ.Λυκόγιαννη, Ευάγγ.Τσουμπλέκα

19 σχόλια:

  1. Πατριώτες! Πριν προχωρήσουμε σε ο,τιδήποτε σε αυτόν τον τόπο, πριν καν ανοίξουμε το στόμα μας, πριν κάνουμε προτάσεις είτε είναι ευχολόγια είτε σοβαρές, θα πρότεινα, κυριολεκτικά, να πάρουμε για λίγο τα βουνά...
    Να ανέβουμε π.χ. στον Αη-Λιά το σαλεσέικο, να δούμε "πιάτο" τη Μεγαλόπολη...Σιωπώντας, να απλώσουμε το βλέμμα μας δεξιά κι αριστερά στο λεκανοπέδιο, να αναρωτηθούμε ΠΟΥ βρισκόμαστε!
    Μετά από λίγα λεπτά, φρονώ ότι θα είμαστε σοφότεροι, για να ξαναβρεθούμε να πούμε τι, πώς, ποιοί, πότε και γιατί, θα αλλάξουμε το μέλλον μας!
    Μέσα από την οθόνη ενός smart phone, μιας τηλεόρασης, ποτέ δε θα συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητά (μας)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καθένας με τον πόνο του και ο Μυλωνάς τη δέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. Δεν ξέρω αν καταλάβατε ότι εκεί μέσα υπήρξε σύλλογος της Μεγαλόπολης και συγκεκριμένα η ΑΛΜΑ που ζητάει ως έργο στην πόλη μας να γίνουν σκουπίδοεργοστάσια με καύση σκουπιδιών.Να γίνει χαβούζα η πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνει το μυαλό τους ΑΛΜΑτα φαίνεται! Τι να πούμε! Οι τύχες μιας ολόκληρης περιοχής να επαφίενται σε κάτι τέτοια μυαλά, μην πως πώς θα τα ονόμαζαν οι παλιοί Μεγαλοπολίτες! Η πόλη μας και τα χωριά μας είναι καταδικασμένα! Τα σκουπίδια για τα σκουπίδια θα μιλάνε και θα ζητάνε και εργοστάσια! Ωραία ανάπτυξη! Από τη μια οι φυλακές - όλος ο καλός ο κόσμος θα έρχεται επίσκεψη - από την άλλη εργοστάσια σκουπιδιών φτιαγμένα στο πόδι και όχι με τις σωστές προδιαγραφές, θα χορτάσουμε ανάπτυξη, πρόοδο, δουλειές! Και τους παίρνουμε μετά στα σοβαρά όλους αυτούς, παιδιά, αντί να τους πάρουμε με τις πέτρες!

      Διαγραφή
    2. Πού τους βρήκαμε όλους αυτούς; Εκπροσωπούν φυσικά τον εαυτό τους και την ΑΛΜΑ, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους κατοίκους της πόλης και της περιοχής! Λυπηρό να ακούμε τέτοιες προτάσεις από νέους σχετικά ανθρώπους! Τι έχουν μέσα στο κεφάλι τους; Άχυρα;

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς το καταλάβαμε πατριώτη.Δεν βρέθηκε όμως έστω ένας από τους παρευρισκόμενους να τους στολίσει και να τους κυνηγήσει?Ας αφήσουν τα παιχνίδια με τα σκουπίδια και τα απόβλητα ο κύριος και η κυρία που είναι άσχετοι με το θέμα σκουπιδιών.Το αν θα πρέπει να έρθουν σκουπίδια θα το αποφασίσει ο λαός της Μεγαλόπολης αφού ενημερωθεί πρώτα από ειδικούς και γνώστες.Ας κοιτάξουν να ασχοληθούν καλύτερα με το αντικείμενο τους.Δεν έχουν καμιά δουλειά με αυτό.Μαζευτείτε.

      Διαγραφή
    4. Ρε πατριώτη, θα έχουμε δουλειές από τα σκουπίδια! Χίλιες πεντακόσιες θέσεις εργασίας τουλάχιστον λένε! Με μισθούς βαρβάτους! Ναι, σου λέω...Μπορεί να είσαι δύσπιστος τώρα, αλλά θα δείς ότι έτσι έχουν τα πράγματα.
      Κι επειδή είναι χαζοί οι υπόλοιποι στη χώρα, και δεν το ξέρουν το μυστικό, πρέπει να κρατήσουμε το στόμα μας κλειστό, για να μη το μάθουν, και θέλουν κι αυτοί τα σκουπίδια!
      Και μην ακούς κάποιους, π.χ εκεί στο Βόλο που λένε ότι είναι επικίνδυνη η καύση των σκουπιδιών! Δεν είναι...Επικίνδυνο είναι το τσιγάρο!

      Διαγραφή
  4. Είναι δυνατόν να αποτελούν αναπτυξιακή προοπτική για την Μεγαλόπολη οι φυλακές; Πάτε καλά ή τα ε΄χετε χάσει τελείως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τα σκουπίδια που ζητάει η ΑΛΜΑ είναι ανάπτυξη?Οι φυλακές θα μοιάζουν παράδεισος μπροστά στην κόλαση των αποβλήτων.Και να σταματήσουν κάποιοι να παραπλανούν προκλητικά τον κόσμο μιλώντας για 1500 θέσεις εργασίας.Τα είπε και ο δήμαρχος στο βίντεο πως τα ανάλογα εργοστάσια που υπάρχουν στην Ελλάδα έχουν το πολύ 90 θέσεις εργασίας.Τόσο αφελείς παραπληροφορημένοι ειστε ή μπας και σας έχουν τάξει κάνα διορισμό στον μπούμπη σας και στην μπουμπού σας?

      Διαγραφή
  5. Τι ειναι αυτα ρε ξεφτιλισμενοι που ορεγεστε τα σκουπιδια στην Μεγαλοπολη?Πατε καλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, τα "σκουπίδια" θέλουν να έρθουν και τα άλλα σκουπίδια εδώ για να έχουν παρεϊτσα στη μπόχα! Τραγικά πρόσωπα, που πρέπει να τα σταματήσουμε από το να μας απασχολούν με τις ανοησίες τους! Ξυπνάει όμως ο κόσμος και θα τους βάλει όλους αυτούς τους "φελλούς" στη θέση τους! Που μας το παίζουν και σπουδαίοι!

      Διαγραφή
  6. Συμπέρασμα. Μπορώ κι εγώ αύριο να πάω στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, να προτείνω την κατασκευή διαστημικού κέντρου στην Μεγαλόπολη ισχυριζόμενος ότι θα δώσει εγγυημένα 1,5 εκατομμύριο θέσεις εργασίας και να έχω την απαίτηση η πρότασή μου να γίνει αποδεκτή από όλους γιατί το λέω εγώ. Όλα αυτά φυσικά άνευ τεκμηρίωσης κι αντί αυτής το πολύ πολύ να περιοριστώ σε αναφορές του τύπου «έχουν οι Αμερικανοί με την NASA και οι Ρώσοι με την Roscosmos γιατί όχι κι εμείς» ή «μου είπε ο μπατζανάκης της κουμπάρας, του κουνιάδου της πεθεράς της ξαδέλφης μου, που είναι παγωτατζής (με πυραύλους ασχολείται κι αυτός) που είχε πάει στην Αμερική και είδε, ότι μπορεί να γίνει και στην Μεγαλόπολη». Λέω λοιπόν να πάω κι εγώ με το ρεύμα της πόλης και να μην τεκμηριώσω τίποτε από όσα γράψω (είναι και πολλαπλό το όφελος για εμένα από άποψη χρόνου).
    Α) ΔΕΝ πρόκειται ποτέ και με τίποτα να γίνει μετασκευή λιγνιτικής μονάδας της περιοχής (κι όχι μόνο της περιοχής μας) ώστε να λειτουργεί καίγοντας απορρίμματα. Ποτέ .
    Β) Κατά 98% δεν πρόκειται ποτέ να κατασκευαστεί στην Μεγαλόπολη μονάδα καύσης απορριμμάτων σε επίπεδο διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας. Αφήνω ένα 2% μόνο και μόνο γιατί το ελληνικό δημόσιο & η δημόσια διοίκηση έχει βεβαρημένο παρελθόν ανορθολογικών αποφάσεων.
    Κατά 95% δεν πρόκειται ποτέ να κατασκευαστεί στην Μεγαλόπολη μονάδα καύσης απορριμμάτων σε επίπεδο διαχείρισης απορριμμάτων και πέρα από τα όρια της Περιφέρειας.
    Γ) Το 2% και το 5% εάν θα γινόταν πράξη στην Μεγαλόπολη, αυτό θα ήταν σε χρόνο μεταγενέστερο του 2023. Τότε στην Μεγαλόπολη θα έχει πάψει ήδη να υφίσταται λιγνιτική δραστηριότητα. Οι θέσεις εργασίας σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στα νούμερα που ακούστηκαν. Με την καμία όμως.
    Δ) Ορθώς ειπώθηκε ότι εάν πάει η Μεγαλόπολη στην ανάπτυξη αστικού δικτύου φυσικού αερίου, τότε θα πρέπει να ξεχάσει για πάντα την τηλεθέρμανση και τα ποσά που δαπανήθηκαν σε αυτή (όχι όμως και τα χρέη της, φαντάζομαι). Ένα δίκτυο τηλεθέρμανσης δεν χρησιμεύει στην βιομηχανία πέραν της θέρμανσης χώρων εργασίας (γραφείων). Ορθώς ειπώθηκε ότι η Μεγαλόπολη (και κάθε άλλη περιοχή με δίκτυο τηλεθέρμανσης) μόνο ένα από τα δύο μπορεί να έχει και τα δύο με τίποτα.

    «Το 70% του τζίρου (προφανώς όχι της ΔΕΗ) τον κάνει η 3, είναι πιο παλιά μονάδα, χρειάζεται περισσότερη συντήρηση, πέφτουν περισσότερα χρήματα επάνω της γιατί έχει την τηλεθέρμανση ώστε να είναι σε λειτουργική κατάσταση κατά την χειμερινή περίοδο και καταναλώνει και περισσότερο λιγνίτη.»
    Βρείτε γιατί η παραπάνω αναφορά ενισχύει τους ισχυρισμούς του υπουργείου κι αποδυναμώνει την επιχειρηματολογία του Δήμου για την διεκδίκηση παρατάσεων και κερδίστε.


    «Οι χώρες κατασκευής αυτοκινήτων δεν μπορούν να πιστοποιήσουν πλέον τα μοντέλα τους»
    Παύση... Α ναι πού είχαμε μείνει;

    Ας μας ενημερώσει κάποιος που ξέρει καλύτερα, οι διαδικασίες π.χ για την τροφοδοσία (προμήθειες υλικών, τροφίμων κτλ.) σωφρονιστικών ιδρυμάτων έχει αλλάξει και δεν υπάγονται πλέον στα ίδια πλαίσια που ισχύουν για όλο το υπόλοιπο δημόσιο; Εάν δεν έχουν αλλάξει αυτό σημαίνει πως ακολουθούνται οι γνωστές διαγωνιστικές διαδικασίες. Έχει την ικανότητα κάποιο κατάστημα της Μεγαλόπολης να ανταγωνιστεί τις γνωστές αλυσίδες τροφοδοσίας που συνήθως μειοδοτούν σε αυτούς τους διαγωνισμούς; Επίσης εάν μπορεί κάποιος του τομέα των χρηματοοικονομικών, μιας και μελετά καθημερινά πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων του κλάδου κτλ. να μας ενημερώσει εάν οι φυλακές εντάσσονται σε αυτό που συνηθίζεται να ονομάζεται ως αναπτυξιακές δράσεις. Ρωτώ γιατί δεν καταλαβαίνω πως ένα σωφρονιστικό ίδρυμα θα μπορούσε να βοηθήσει αναπτυξιακά την περιοχή.
    Επίσης μιας και το ζήτημα τέθηκε κι επισήμως από την Δημοτική Αρχή, θα ήταν εύκολο να μας ενημερώσουν εάν έχουν έρθει σε επαφή με φορείς Δήμων κι εάν έχουν επισκεφθεί περιοχές που φιλοξενούν φυλακές και τι εντυπώσεις τους έχουν μεταφέρει από εκεί; Εγώ πάντως το Μαλανδρίνο πριν χρόνια χωριό το είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό μήνα σε όλους.Μια ερώτηση - απορία.
    Στις εκλογές οι τρεις στους τέσσερις Μεγαλοπολίτες ήταν υποψήφιοι.Σε αυτήν την σημαντική για τον τόπο συνεδρίαση που ήταν όλοι αυτοί οι υποψήφιοι γαμπροί και υποψήφιες νύφες των εκλογών?Που ήταν όλοι αυτοί που μας είχαν πρήξει με το δήθεν ξαφνικό ενδιαφέρον τους για την Μεγαλόπολη και μας είχαν ζαλίσει με τα φυλλάδια τις χαιρετούρες τους τα φαρδιά τους χαμόγελα και τα ποστ στα μίντια για την ανιδιοτελή αγάπη τους για την πόλη?
    Που ήταν να ακούσουν αλλά και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις?Η μισή πόλη ήταν υποψήφιοι στις εκλογές και παραβρέθηκαν μόνο καμιά δεκαριά με το ζόρι.Προφανώς δεν σας είχαν τάξει διορισμούς και άλλα ρουσφέτια για να έχετε λόγο να πατέ.Αυτή είναι η νοοτροπία και η κατάντια αυτής της πόλης.Γιαυτό όσα χρήματα και να πέσουν πάλι τα μαύρα μας τα χάλια θα έχουμε,αφού η θλιβερότερη διαπίστωση είναι ότι όλοι αυτοί που ήταν νεότερα άτομα ηλικιακά από τις παλιές φουρνιές,από ότι φαίνεται δεν είναι τίποτε άλλο από τους κλώνους τους και μάλιστα σε πολύ χειρότερη έκδοση.
    Καληνύχτα Μεγαλόπολη.Ζήτω η αγάπη μας για τα ρουσφέτια και τα προσωπικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΑΣΧΗΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. ΔΕΝ ΣΥΓΓΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΔΟΙΗΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΗ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑΝ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΑΝΕΠΑΝΩΡΘΟΤΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα πιο σημαντικά και αληθινά σχόλια. Προκαλώ όλους τους φορείς να μας δείξουν τις αποφάσεις των συμβουλίων τους, που πήγαν και είπαν όσα είπαν. Ουδείς το έκανε! Και εσείς κ. Δημητρακοπούλου είστε εκπρόσωπος της μαθητικής κοινότητας, όλα όσα είπατε εκφράζουν την κοινότητα; Σας είπαν να τα πείτε αυτά για τα σκουπίδια; Ή συμμετέχετε στην επιτροπή και λέτε την προσωπική άποψη κάθε φορά;

      Διαγραφή
    2. Τι έγινε κύριοι? Τώρα που είδατε αντιδράσεις από τον κόσμο ξαφνικά την ευθύνη την έχει μόνο αυτός που διάβασε τις θέσεις της λέσχης σας? Αυτός που τις παρουσίασε είναι ένας αξιολογότατος γιατρός που δεν θα έκανε του κεφαλιού του. Για αυτό και τον παρακαλώ να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης που αποφασίστηκαν αυτές οι προτάσεις, όπως και τα πρακτικά της συνεδρίασης σύμφωνα με τα οποία πρότειναν το καλοκαίρι στην κυβέρνηση της πρότασής σας σχετικά με τα σκουπίδια ώστε να μην αφήνονται υπονοούμενα εις βάρος του.

      Διαγραφή
  9. Γιαννης Γιαννακοπουλος2 Φεβρουαρίου 2020 στις 1:09 μ.μ.

    Δεν έχω καταλάβει τι θέλουμε να αντικαταστήσουμε την ενέργεια που παράγεται από τη ΔΕΗ με κάτι άλλο ή να έχουμε θέσεις εργασίας για την βιωσιμότητα της πόλης ?τα σκουπίδια είναι σε φάση υλοποίησης από την ΤΕΡΝΑ , πρέπει να δούμε το μοντέλο παραγωγής που καλύπτει θέσεις εργασίας.θα δοθούν ακούω 700 εκατομμύρια ευρώ θα γίνουν τι?θα φτιάξουμε υποδομές Όπως ΒΙΠΕ χωρίς επενδυτές πια τα κίνητρα? Ο Ρόκαςέκλεισε στην Τρίπολη.κατα την άποψη μου πρέπει η ίδιοι οι επιχειρηματίες της πόλης να ρωτήσουν αν ήμουν να επενδύσουν εδώ .Στις προτάσεις μου είναι να ανοίξουν συνετερισμοι ενώσεων να παράγουν και να τυποποιουν μόνοι τους τα προϊόντα π.χ μέλι,καλαμπόκι, κρέατα η κτηνοτρόφοι.εχουμε φυσικό αέριο αποκατάσταση εδαφών με θερμοκήπια μανιταριων, ντομάτας,λουλουδιών,σαλιγκαριων κ.α.Να ανοίξουν τα σφαγεία έχουμε κτηνοτροφία και κυνήγι αγριογούρουνου στην περιοχή.φυλακες ναι αν και δύσκολο παράλληλα με σχολή αστυνομίας ή πυροσβεστικής.φραγμα κομπονας χρήση νερού για καλλιέργεια πέστροφας όπως Αγ.φλωρο.Δρομος Μεγαλόπολη -Επικουριος Απόλλων Αρχαία Ολυμπία.Δημιουργεια ορφανοτροφείου- Γηροκομείου.Πολλα μπουρουν να γίνουν έχουμε νερό και Γη κίνητρα θέλει ο Νέος πολίτης και Μέλλον. Υ.Σ Δημοκρατία έχουμε όλες οι απόψεις σεβαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια στην ΑΛΜΑ που απαρτίζετε από άτομα που όπως αποδεικνύετε εμπράκτως,παίζουν οργανωμένα το παιχνίδι της κεντρικής εξουσίας αφού είχαν το ύπουλο θράσος να ζητήσουν τα σκουπίδια να έρθουν στην Μεγαλόπολη για καύση, πετώντας μας συνάμα και καμιά εικοσαριά προτάσεις για έργα ως το τυράκι,ώστε όλοι να τσιμπήσουμε.Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι ομολόγησαν πως το έχουν προτείνει ξανά τα προηγούμενα χρόνια.Το παλεύουν καιρό πίσω από την πλάτη μας δηλαδή.Συγχαρητήρια που ένας αθλητικός σύλλογος έχει αυτές τις βλέψεις και εκτελεί υπογείως τις εντολές της κεντρικής εξουσίας και τον μεγάλοεργολάβικων εταιρειών,λύνοντάς τους τα χέρια στα σχεδία που κάνουν και θέλουν την Μεγαλόπολη την χαβούζα της Ελλάδος.Δεν χρειάζεται η κυβέρνηση κι ο Νίκας ούτε οι εργολάβοι κάτι άλλο για να φέρουν τα απόβλητα στην πόλη μας.Θα έχουν στα χέρια τους τα χαρτιά με προτάσεις από συλλόγους της πόλης όπως της ΑΛΜΑ και θα διαλαλούν ότι η τοπική κοινωνία ζητάει τα σκουπίδια στην Μεγαλόπολη. Ότι τους παρακαλάμε να μας τα φέρουν.Θα μας τα τρίβουν στην μούρη και θα μας λένε εσείς τα ζητήσατε μην μιλάτε τώρα.Αυτά τα παιχνίδια παίζουν κάποιοι συμπολίτες και αιρετοί στην πόλη μας πολλά χρόνια.Θυμάστε το περίφημο έγγραφο του Τσιριγώτη που υποστήριζε ότι η τοπική κοινωνία ζητάει τα σκουπίδια στην Μεγαλόπολη?Αξίζει συνάμα να αναλογιστεί κάνεις το τυχαίο(?) γεγονός που ζήσαμε ως μάρτυρες προεκλογικά όπου η ΑΛΜΑ εκδηλώθηκε φανερά ότι ήταν άλλο ένα προεκλογικό εφαλτήριο του Τσιριγώτη και μάλιστα συμμετείχαν στον συνδυασμό του.Μπορεί στις εκλογές να τους έστειλε ο κόσμος στα τάρταρα αλλά μάλλον δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα μαζί τους.Ποιος ξέρει άραγε ποιος άλλος σύλλογος από τα δεκανίκια της εξουσίας έχει καταθέσει τέτοιες υπόγειες προτάσεις και δεν το έχουμε πάρει καν μυρωδιά.Πιθανόν θα βρεθούμε προ εκπλήξεως αλλά θα είναι πάρα πολύ αργά.Ωραία παιχνιδάκια στις πλάτες μας.Άραγε ενημερώθηκαν ποτέ όλα τα μέλη της ΑΛΜΑ για αυτές τις υπόγειες κινήσεις των προηγούμενων χρόνων και είναι σύμφωνα με αυτές τις προτάσεις περί σκουπιδιών ή κάποιοι με βάση τις προσωπικές τους απόψεις και συμφέροντα εκμεταλλεύονται έναν αθλητικό σύλλογο όπως η ΑΛΜΑ?Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως μιλάμε για έναν αθλητικό σύλλογο που είναι υπό διάλυση και βρίσκετε σε τέλμα όπως οι ίδιοι εξάλλου διαδίδουν δεξιά κι αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συντριπτική πλειοψηφία των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων που δραστηριοποιούνται (?) στην περιοχή μας, συμπεριλαμβανομένων και των εξ Αθηνών κοκ, στερούνται νομιμότητας, καθ' όσον σχεδόν ποτέ δεν αναδεικνύονται νομίμως, όπως ορίζουν τα καταστατικά τους.
      Αυτό συμβαίνει είτε γιατί δε δίνουν σημασία και λόγο στα υπόλοιπα μέλη τους είτε απλά δεν υπάρχουν υπόλοιπα μέλη.
      Ως εκ τούτου, ουσιαστικά μιλούν και δρούν μόνον εξ ονόματος της αφεντιάς τους...Πέραν τούτων, συνήθως υπεισέρχονται και σε "πεδία" εκτός των καταστατικών σκοπών τους!
      Αυτό το φαινόμενο δεν είναι βεβαίως τοπικό, αλλά γενικότερο. Υπό το μανδύα της "πολυφωνίας" και της "δημοκρατίας", άπαντες χωρίς καμία νομιμοποίηση εκφράζουν άποψη επί παντός επιστητού...
      Και ως συνήθως, όπου λαλούν πολλά κοκκόρια, τα περισσότερα δε ΚΑΠΌΝΙΑ, τότε αργεί να ξημερώσει...


      Διαγραφή