Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Ο Υφ. Εξωτερικών Κ. Βλάσης : "εξαιρετική η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ" (βίντεο)

Κώστας Βλάσης:
 "
Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, έχει βγει από τ
ον φαύλο κύκλο της κρίσης".

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ και στον Νίκο Γιαπρακά ανέλυσε τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
Ο κ.Βλάσης μίλησε για μια εξαιρετική συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τραμπ όπου αναλύθηκε το σύνολο του πλέγματος των σχέσεων των δύο χωρών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υφυπουργός μέσα από αυτή τη συνάντηση βγήκε πως η Ελλάδα αποτελεί έναν σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο των ΗΠΑ και ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε μία από τις καλύτερες φάσεις. Βέβαια στο πλαίσιο της παραπέρα βελτίωσης των σχέσεων αυτών ο κ. Βλάσης επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός άνοιξε την ατζέντα που ήθελε, για τη δυνατότητα επενδύσεων αμερικανών επιχειρηματιών στην Ελλάδα, τα θέματα του αμυντικού τομέα και τις προκλητικές ενέργειες της γείτονος χώρας αλλά και για τη θετική κατεύθυνση της συμφωνίας east med που επεσήμανε και ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ.

Όλα αυτά είναι στο πλαίσιο της καλής συμμαχίας, είπε ο κ. Βλάσης, αλλά και στο πλαίσιο ότι η Ελλάδα έχει βγει από το φαύλο κύκλο της κρίσης και μόνο θετικές προοπτικές υπάρχουν για το μέλλον όπως το κλείσιμο του γραφείου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Κλείνοντας ο κ. Βλάσης δήλωσε ότι είναι πάντα προτεραιότητά του η Αρκαδία, αλλά και το χαρτοφυλάκιο που του εμπιστεύτηκε ο Πρωθυπουργός για την ομογένεια που αποτελεί όπως είπε χαρακτηριστικά μια δεύτερη Ελλάδα στέλνοντας το μήνυμα ότι οι απανταχού Έλληνες ενωμένοι βάζοντας στην άκρη τις διχόνοιες του παρελθόντος μπορούμε να πετύχουμε πολλά.


Πηγή βίντεο: IONIAN TV

1 σχόλιο:

  1. Τώρα έγινε και ...μετρ της υψηλής διπλωματίας ο κυρ- Κώστας! ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή