Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Αστυνομικό Δελτίο: Συλλήψεις για κλοπές και καταδικαστικά έγγραφα σε Κορινθία και Λακωνία - Η ΔΗΕ στον Αγ. Δημήτριο

Η εικόνα δεν αποτελεί τμήμα του Αστ. Δελτίου
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
από 09.00 ώρα της 19.10.2015 έως 17.00 ώρα της 19.10.2015



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος
Συνελήφθη, σήμερα (19.10.2015) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου – Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας (1) 43χρονος ημεδαπός, γιατί λειτουργούσε επιχείρηση  συλλογής παλαιών μετάλλων (scrap), στερούμενος αδείας λειτουργίας από την αρμόδια αρχή.
Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, σήμερα (19.10.2015) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 48χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, για ναρκωτικά.

------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
από 17.00 ώρα της 19.10.2015 έως 11.00 ώρα της 20.10.2015


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, χθες (19.10.2015) το πρωί, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, μία (1) 18χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα Βιαίας Προσαγωγής του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για ληστεία και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, χθες (19.10.2015) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, μία (1) 45χρονη ημεδαπή,  η οποία κατηγορείται ότι αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο ημεδαπής, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του.


--------------------------

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εισήγηση με θέμα «Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου», στο πλαίσιο των «Δημητρίων 2015», στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αττικής

Στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη απονεμήθηκε το βραβείο «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2015» 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμμετείχε με εισήγηση του Υποστράτηγου Εμμανουήλ Σφακιανάκη, με θέμα «Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου», στα «Δημήτρια 2015», που διοργανώθηκαν χθες (19-10-2015) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. 

Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης, απονεμήθηκε το βραβείο «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2015» στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη. 

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα. 

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν: 
Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.  
Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.  
Αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.  
Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. 
Στόχος επίσης, ήταν η προβολή όλων των καινοτόμων δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες σκοπεύουν στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου