Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Δήμος Μεγαλόπολης: "ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ"

Μεγαλόπολη, 02.09.2020

Χθες είχε προγραμματισθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το κυριότερο από τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν ήταν η παραχώρηση του οικοπέδου του παλαιού γηροκομείου στον οικισμό της ΔΕΗ στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, για τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγαλόπολης.
Πρόκειται για ένα έργο που παρέμενε στην αναμονή, για γραφειοκρατικούς λόγους, επί πολλά χρόνια. Αφού φροντίσαμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπήρχαν, ήρθαμε σε επαφή με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του με πιστώσεις ύψους 6.000.000€ περίπου.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγαλόπολης θα αποτελέσει μια σημαντική υποδομή για την υποστήριξη της περιοχής στη μεταλιγνιτική εποχή.

Στη χθεσινή συνεδρίαση όμως απουσίασαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αδικαιολόγητα, και έτσι, το δημοτικό συμβούλιο δε μπόρεσε να πάρει αποφάσεις, μεταξύ άλλων και για αυτό το έργο.
Διαπιστώνεται ότι η απουσία της αντιπολίτευσης ήταν μεθοδευμένη και πλήρως συντεταγμένη, στο πλαίσιο μιας διαπαραταξιακής συνεργασίας με στόχο τη στείρα αντίδραση.
Μια συνεργασίας που έχει φανεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις, από την αρχή της παρούσας δημοτικής περιόδου.

Πρόκειται για μια άτυπη σύμπραξη που συνίσταται στην από κοινού καταψήφιση καίριων θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο και την υποβολή προσφυγών κατά συγκεκριμένων αποφάσεων, όπως συνέβη στο θέμα της Τηλεθέρμανσης, του λιγνιτόσημου και τελευταία στο θέμα του φυσικού αερίου.
Επειδή ουδέποτε πέτυχαν το στόχο τους, όσο κι αν προσπάθησαν, βρήκαν πλέον ως προσφορότερο τρόπο υπονόμευσης των συμφερόντων του τόπου, την αποχή από τις συνεδριάσεις, τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ήδη, εφάρμοσαν αυτή τη μέθοδο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Ιουλίου. Στις τελευταίες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, επίσης απείχαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
Χθες λοιπόν, απουσίαζαν σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτή η τακτική είναι πρωτόγνωρη, ανώριμη και ανεύθυνη!
Εάν εκτιμούν ότι τέτοιες μέθοδοι υπονομεύουν τη Δημοτική Αρχή κάνουν μεγάλο λάθος.
Ουσιαστικά, κάνουν κακό στο Δήμο μας, στην κοινωνία μας.

Το προκλητικό της χθεσινής περίπτωσης ήταν η άρνηση ορισμένων εκ των απόντων δημοτικών συμβούλων να κρατήσουν τα προσχήματα, καθώς την ίδια ώρα που απείχαν από το δημοτικό συμβούλιο βρίσκονταν σε καταστήματα της πλατείας, λίγα μόλις μέτρα από το Δημαρχείο.

Θέλουμε να τους κάνουμε γνωστό ότι η περίοδος της απραξίας τελείωσε. Τα χρόνια που έχουν χαθεί δεν πρόκειται να έχουν συνέχεια.
Γι’ αυτό δρομολογούμε σειρά ενεργειών για να αλλάξει η πορεία του Δήμου μας.
Ας φροντίσουν λοιπόν να δείξουν τη σοβαρότητα και την ωριμότητα που οι περιστάσεις απαιτούν.
Η Δημοτική Αρχή έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί τη συνεργασία που θα βασίζεται στο σεβασμό των απόψεων όλων και την τήρηση του θεσμικού ρόλου του καθενός.
Μια συνεργασία απαλλαγμένη από τρικλοποδιές και αρνήσεις.
Μια συνεργασία έντιμη και όχι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


9 σχόλια:

  1. Καλάαα.... φταίει ο γιαλός που είναι στραβός και όχι ο καπετάνιος που το κυβερνάει. Αφού κάποιοι και τις συμπολίτευσης δεν πατάνε στο Συμβούλιο και δεν ασχολούνται με τα του Δήμου τι περιμένεις ?
    Το κλίμα συνεργασίας και σεβασμού το επιτυγχάνεις στην πράξη με την συμπεριφορά και τις ενέργειές σου και όχι με κούφια λόγια.
    Ο ένας ασχολείται με την καριέρα του, ο άλλος με τις επιχειρήσεις του, ο άλλος περπατάει και κοιτάει ψηλά, ο άλλος χαμηλά κοκ.
    Οι αντιπολιτεύσεις χαμογελάνε , σφυρίζουν κλέφτικα , σαμποτάρουν , μέχρι να πάρουμε εμείς την καρέκλα και μετά πέρα βρέχει... .
    Αυτοί καλά κάνουν , εμείς που επενδύσαμε εδώ και πάμε την κατηφόρα
    τι κάνουμε ? Από το κακό στο χειρότερο.
    Ποιός φταίει λοιπόν ? όσοι τους ήξεραν και τους ψήφισαν αφήνοντας έξω από το ΔΣ πολλά άλλα αξιόλογα πρόσωπα με διάθεση προσφοράς.
    Συνέλθετε ή παραιτηθείτε όσο είναι καιρός γιατί θα πάρουμε τα σκουπόξυλα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ωριμότητα του Δημάρχου και τις παράταξης του δεν έχει προηγούμενο στο Δήμο.... Με 7 δημοτικούς συμβούλους θέλει να έχει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αν είναι δυνατόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχνάς φενεται κάτι πολύ βασικό ότι τό δημοτικό συμβούλιο είναι προϊόν νομοσχεδίου και ο εκλεγμένος Δήμαρχος αποτέλεσμα της ψήφου των πολιτών του Δήμου Μεγαλόπολης μια μικρή αναδρομή θα βοηθούσε

      Διαγραφή
    2. Κύριοι, αφήστε τις θεωρίες περί νομιμότητας και ηθικής. Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η ανηθικότητα , τα μικροπολιτικά συμφέροντα τα πείσματα και τα καπρίτσια κυριαρχούν στο Δήμο μας.
      Το δικαίωμα γιαυτό το μπάχαλο το έδωσε ο κατάπτυστος, ο ελεεινός εκλογικός νόμος, ο νόμος < Φρανκενστάϊν > που καθιστά Αδύνατη τη Διοίκηση του Δήμου και επιτρέπει στους ανεύθυνους αιρετούς να ικανοποιούν το βίτσιο τους και τον ανόητο εγωϊσμό τους αδιαφορώντας για το κακό που κάνουν στον τόπο τους.Τώρα σχετικά με το παραμύθι της συναίνεσης που αναμασάνε μερικοί -εκ του πονηρού- είναι βέβαιο ότι τη συναίνεση ΌΛΟΙ την επικαλούνται, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν την πιστεύει και δεν τη θέλει αν δεν τον συμφέρει προσωπικά. Συνεπώς βαφτίζουμε τη συναλλαγή συναίνεση για να ακούγεται ωραία. Άπειρα τα παραδείγματα και στην Αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Άς σταματήσουν επιτέλους τα παιχνίδια σε βάρος αυτού του δίσμοιρου τόπου και των αγανακτισμένων δημοτών του.

      Διαγραφή
  3. Στο ΔΣ της γείτονος Σπάρτης υπάρχουν 8 παρατάξεις και όμως οι περισσότερες αποφάσεις λαμβάνονται ομοφωνα. Γιατι εκεί ?
    Διοτι ο Δούκας είναι έμπειρος πολιτικός ,διπλωμάτης ,ευγενικός και οι αντιπολιτευσεις έχουν επίπεδο . Εδώ ξεφτίλα και θα πρέπει να ντρεπόμαστε που δεν αγαπάμε τη πολη μας και δεν φροντίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας.
    Πρεπει άμεσα ο λαός της πόλης να παρέμβει δυναμικά μήπως και διορθωθεί η κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αδικαιολόγητη η απουσία Δημοτικών Συμβούλων από τις συνεδριάσεις του Δήμου.
    Το έργο για το οποίο εκλέχθηκαν είναι να κρίνουν και να επικρίνουν τις,Κατά την άποψή τους, λανθασμένες ενέργειες,Όχι όμως να απέχουν!
    Η τεκμηριωμένη συμμετοχή τους στις αποφάσεις που,με Δημοκρατικό τρόπο παίρνονται, είναι πρωτίστως καθήκον τους,αλλά και θετική συμβολή στην ενημέρωση συνολικά της κοινότητας των πολιτών.
    Ολα τα άλλα είναι παραμύθια και δόλος απέναντι στο κοινό καλό της πόλης για το προσωπικό συμφέρων των τεράτων που κατασπαράξαν την Μεγαλόπολη τόσα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτείνω να γίνει μια επιτροπή αξιόλογων ενεργών πολιτών για να βοηθήσει με προτάσεις και παρεμβάσεις μήπως και βελτιωθεί η σημερινή χαώδης κατάσταση.
    Ας κάνουν κάποιοι την αρχή που ξέρουν και μπορούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τουλάχιστον είναι και αυτοί πού κάνουν καριέρα οι άλλοι τι κάνουν πού κάνουν βόλτες πάνω κάτω στην πλατεία νοσταλγούν τα χανενα μεγαλεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή