Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Η "ώρα των δικαστών " έφτασε για την Μεγαλόπολη

της Γεωργίας  Δημητρακοπούλου

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016
Έφτασε η στιγμή που τα θέματα που ταλαιπώρησαν επί μια 10ετία και πλέον την τοπική κοινωνίας της Μεγαλόπολης και όχι μόνο,
οδηγούνται στην αίθουσα του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου
Δείτε το σχετικό πινάκιο με τα στοιχεία της δίκης  ΕΔΩ

Δικάζονται 4 άνθρωποι (2 πρώην Δήμαρχοι , 1 νυν δημοτικός σύμβουλος και
1 πρώην δημοτικός σύμβουλος)  για έργα και πληρωμές του
Δήμου Μεγαλόπολης, όπου θήτευσαν για πολλά  χρόνια

-- Το ενδιαφέρον για όλους και η αγωνία για κάποιους είναι αυτονόητα
-- Το αποτέλεσμα της δίκης;  άγνωστο...
-- Οι τυχόν συνέπειες για τα 3 πρόσωπα που σε ταυτόσημο χρόνο
   με την εκδίκαση, διατηρούν και  αυτοδιοικητικό ρόλο;
    άγνωστες σε εμάς τουλάχιστον....
-- Το μόνο σίγουρο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ είναι ότι αυτή η ιστορία
   (άσχετα αν το δικαστήριο τους κρίνει αθώους ή ενόχους)
    έχει αφήσει βαθιές πληγές και σημάδια τόσο
   σε προσωπικό, ανθρώπινο επίπεδο για τους κατηγορούμενους
   όσο και σε συνολικό, κοινωνικό επίπεδο για τους πολίτες - ψηφοφόρους
   του Δήμου Μεγαλόπολης




8 σχόλια:

  1. ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως να έκανε κάποιος στον δικαστή πριν την δίκη και μια ενημέρωση για τα 50 εκατομμυριάκια ευρώ που εχει δώσει η ΔΕΗ για το λιγνητοσημο και σε τι κατάσταση είναι η Μεγαλόπολη για να ειναι ποιο δίκαιος στην δίκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλη η χαρά σου γεωργία , εσένα και των νέων φίλων σου. Τι πιο καλό από το να βλέπεις αυτούς που ήταν κολλητοί σου να δικάζονται, αυτούς που ΕΣΥ στήριζες για πολλά χρόνια. Αυτούς που αλληλοστηριζόσαστε.
    Μεγάλη ταυτόχρονα η λύπη για τους πολίτες που σε ακούν και σε διαβάζουν. Και που νομίζουν ότι ασκείς το λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τι θες να μας πεις ρε όρνιο οτι επειδή η γεωργια ειναι αυτη που λες πρεπει να αθωωθούν οι κατηγορουμενοι? Αι στ...... βραδιάτικα λαμογια που φάγατε τον αγλέορα.

      Διαγραφή
  4. Ποινή κάθειρξης επτά ετών για απιστία σε βάρος του Δήμου, επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας στον πρώην Δήμαρχο Αισωνίας, Δ----------. Ο κ. -------------- άσκησε έφεση κ.λ.π.
    Εξάλλου, ποινή κάθειρξης έξι ετών και οκτώ μηνών επέβαλλε το δικαστήριο και στους συγκατηγορούμενους του πρώην δημάρχου και συγκεκριμένα σε δύο πρώην δημοτικούς συμβούλους και τον ταμία του πρώην δήμου Αισωνίας.
    Οπως είναι γνωστό, ο τέως δήμαρχος --------- και πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας, κατηγορείται ότι τέλεσε αδικοπραξία από δόλο ή βαριά αμέλεια σε βάρος του δήμου.---------------------------------------
    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πληρώθηκαν 13 πλαστά και εικονικά τιμολόγια.
    Για την υπόθεση, μετά τον Καλλικράτη, ο δήμος Βόλου, κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμα και συγκεκριμένα το ποσό των 5.088,81 ευρώ στη ΔΟΥ, το ποσό των 16.919,77 ευρώ στο ΙΚΑ και ποσό 30.000 ευρώ περιουσιακή ζημιά. Συνολικά ο δήμος Βόλου, ζημιώθηκε από τη συγκεκριμένη υπόθεση με το ποσό των 55.118,28 ευρώ.
    Στο εδώλιο μαζί με τον κ. ---------- κάθισε ο ίδιος ο εργολάβος. Επίσης δύο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Αισωνίας που ως μέλη της επιτροπής παραλαβής έργων συνέταξαν βεβαιώσεις περί δήθεν καλής εκτέλεσης των επίδικων έργων, αλλά και δύο δημοτικοί υπάλληλοι με την ιδιότητα του πρώην ταμία και της πρώην υπαλλήλου λογιστηρίου, διότι εξόφλησαν εν γνώσει τους παράνομα με μετρητά 13 πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσφαλμένη κρίση στο δικαστήριο, καταλογίζει με δήλωση του ο δήμαρχος Τοπείρου Ξάνθης -------υ, αναφορικά καταδίκη του σε 15 μήνες φυλάκιση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
    Όπως υποστήριξε, ο κ. ---------------, που κατηγορήθηκε ότι δεν έθεσε σε αργία υπάλληλο παρότι είχε καταδικαστεί για πειθαρχικό παράπτωμα, «κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι μου είχε ποτέ γνωστοποιηθεί η αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του εργαζόμενου αυτού, ώστε να προβώ στις απαραίτητες ενέργειες».
    Επισημαίνει δε, ότι ήταν ο ίδιος που παρέπεμψε τον εργαζόμενο σε Πειθαρχικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα να τεθεί σε αργία. Παράλληλα, ο δήμαρχος Τοπείρου επαφίεται στη δίκη του εφετείου για διόρθωση του δικαστικού σφάλματος- όπως χαρακτηρίζει την καταδίκη του.
    Τέλος απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς αντιπάλους του υπογραμμίζει: «νομίζουν ότι με την απόφαση αυτή θα με θέσουν στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής στο Δήμο Τοπείρου. Ο εχθρός που συκοφαντούν συνεχώς, και σύντομα θα λογοδοτήσουν γι’αυτό, δεν είναι ο Δήμαρχος Τοπείρου, που δεν τους αφήνει να κερδίσουν τις εκλογές κάθε φορά. Είναι ο κακός τους εαυτός που εμποδίζει τους δημότες μας να τους εμπιστευτούν έστω και λίγο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με την καταδίκη και των δύο κατηγορουμένων, ---------------- και -----------------, ολοκληρώθηκε μία ακόμα δίκη, που αφορούσε στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κομοτηνής. Η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ξεκίνησε την Τετάρτη 18 Μαρτίου στο δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής, αλλά διεκόπη, συνεχίστηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου και τελεσφόρησε με την έκδοση της απόφασης ενοχής αργά χθες το απόγευμα. Πρόκειται για τη δίκη με δύο κατηγορούμενους, τους ------------------- και -------------ζη για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, της οποίας το αντικείμενο είναι μεγαλύτερο των 73.000 ευρώ και των 120.000 ευρώ, της πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση σκοπούμενου οφέλους άνω των 73.000 ευρώ και της ηθικής αυτουργίας στην πρώτη πράξη.

    Για τα αδικήματα της απιστίας, της ηθικής αυτουργίας και πλαστογραφίας, κατά περίπτωση, καταδικάστηκαν ο --------υ και ο ---------------ς, ο μεν πρώτος με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης, ο δε δεύτερος με την ιδιότητα του εργολάβου.-----------------------------.

    Στη δίκη ήδη είχαν καταθέσει μάρτυρες μεταξύ των οποίων----------------ρωτήθηκαν για την έκπτωση που είχε δοθεί στο συγκεκριμένο έργο από την ανάδοχο εταιρείας της τάξης του 4%, και επισήμαναν ότι σε διαγωνισμούς έργων δίνονταν εκπτώσεις που έφταναν το 20% και πολλές φορές περισσότερο. Πολλές ερωτήσεις είχε δεχθεί προσωπικά από την πρόεδρο του δικαστηρίου η -----------------------------------------


    ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ
    Ο μεν πρώτος κατηγορούμενος -----------ε ένοχος, όπως κατηγορούνταν και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, της οποίας το αντικείμενο είναι μεγαλύτερο των 73.000 ευρώ και των 120.000 ευρώ και άλλα 6 χρόνια για το αδίκημα της πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση σκοπούμενου οφέλους άνω των 73.000 ευρώ, κατά συγχώνευση 8 χρόνια συνολική ποινή. Στην έφεση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για τρία χρόνια και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κάθε μήνα.

    Ο δεύτερος κατηγορούμενος -----------ηκε ένοχος, όπως κατηγορούνταν και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας ---------

    Η απόφαση ταυτίστηκε με το κατηγορητήριο, αφού διαπιστώθηκε ότι ποτέ δε διενεργήθηκε συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου, αλλά ακόμα κι αν γινόταν διοικητικό συμβούλιο η ανάθεση του έργου θα ήταν παράνομη. Ως προς τα πραγματικά περιστατικά η απόφαση του δικαστηρίου ταυτίστηκε απόλυτα με το κατηγορητήριο, ότι η ανάθεση του έργου έγινε σε συνεννόηση και σύμπραξη μεταξύ του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΚ και του εργολάβου.

    ---------------------------------η υπόθεση θα εκδικαστεί ξανά σε επίπεδο Πενταμελούς Εφετείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απιστια σε βαρος του δημοσιου, στην περιπτωση αυτη, κατα του Δημου Μεγαλοπολης, δε σημαινει οτι οι κατηγορουμενοι εχουν ζημιωσει το Δημο και εχουν ωφεληθει οι ιδιοι, αλλα οτι, με πραξεις τους, εχουν ζημιωσει το Δημο και εχουν ωφεληθει "τριτοι". Αυτοι οι "τριτοι" ΔΕΝ ειναι αγνωστοι. Προκειται για εργοληπτες δημοσιων εργων, οι περισσοτεροι ντοπιοι, οι οποιοι βεβαιως, κατα το σκεπτικο των δικαστων, δε υπηρχε λογος να περασουν τη βασανο της Δικαιοσυνης.
    Οπως κι αν εχει, οι κατηγορουμενοι ειναι κατηγορουμενοι, κι εως οτου δικαστουν, δεν ειναι ουτε ενοχοι ουτε αθωοι. Το θεμα ειναι σοβαρο, και ως τετοιο, καλως εχει τη δημοσιοτητα που του αρμοζει. Ολοι οι κατηγορουμενοι ειναι γνωστοι στην κοινωνια μας, τουλαχιστον με τους τρεις εχει συναναστραφει η πλειοψηφια των πολιτων της Μεγαλοπολης. Ο καθε πολιτης εχει διαμορφωσει εικονα για το προσωπο τους, την οποια κρατα μεσα του... Σε καθε περιπτωση ομως, δεν ειναι οι πολιτες δικαστες. Αλιμονο αν ισχυε κατι τετοιο. Μακρυα λοιπον απο λαϊκα δικαστηρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή