Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστολή πολίτη: Για πόσο "στόκους" μπορούν να μας περνούν στο Δήμο Μεγαλόπολης;

Κυρία Δημητρακοπούλου,

Για ένα πράγμα που αναμφισβήτητα οι πολίτες μπορούν να αναγνωρίζουν στο Γιώργο Παπανδρέου είναι ότι εισήγαγε το θεσμό της Διαύγειας!
Είναι γεγονός ότι με αυτό το σύστημα κάθε πολίτης μπορεί να γνωρίζει πώς και πού πάει το δημόσιο χρήμα.

Το θέμα είναι όμως ότι οι διαχειριστές του δημόσιου χρήματος, "ποντάροντας" στην πληθώρα των πράξεων που δημοσιεύονται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ευελπιστούν ότι πολλές από αυτές απλώς περνούν απαρατήρητες από τους πολίτες.

Τι συμβαίνει όμως όταν μερικές φορές "σπάει το ποδάρι του ο διάβολος";

Συμβαίνει ό,τι και στην παρακάτω περίπτωση που σας παραθέτω, η οποία αφορά στο Δήμο μας:
Πρόκειται για μια διαδικασία που ακολούθησε ο Δήμος, προκειμένου να προμηθευτεί υλικά για τη συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, με την αριθ. 386/2015 Απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, αποφάσισε να προμηθευτεί από επιχειρηματία της περιοχής υλικά τα οποία προορίζονται για τη συντήρηση και επισκευή κτιρίων...
Λεπτομέρεια α) η απόφαση λήφθηκε ερήμην των δημοτικών συμβούλων των αντιπολιτεύσεων, γιατί απλά έλειπαν...
Λεπτομέρεια β) Δε γίνεται αναφορά σε ποιά κτίρια θα γίνονταν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής των κτιρίων.
Λεπτομέρεια γ) και πιό σημαντική!!!
Το κόστος της προμήθειας ήταν της τάξης των 10.000€ με ΦΠΑ. Μέσα στην απόφαση περιγράφονταν και τα υλικά που θα προμηθευόταν ο Δήμος. Μεταξύ άλλων ΕΥΤΡΆΠΕΛΩΝ αναφέρεται ότι θα προμηθευόταν ΤΡΙΑΝΤΑ (30) τεμάχια (προφανώς δοχεία) ΣΤΟΚΟ των 20 κιλών έκαστο!!! Δηλαδή θα αγόραζε ο Δήμος ΕΞΑΚΟΣΙΑ κιλά ΣΤΟΚΟ!

Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ στις ποσότητες των υπόλοιπων υλικών, θα τις δείτε και θα κρίνετε..
Με το χέρι στην καρδιά, αν έχουν το Θεό τους, μπορούν να εξηγήσουν ΠΟΥ θα χρησιμοποιούσαν αυτές τις ποσότητες;

Το λυπηρό είναι ότι το δημόσιο χρήμα κατασπαταλάται (για να μην πώ κάτι άλλο) και ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρεται: Δημοτική Αρχή, Αντιπολιτεύσεις, Πολίτες...

Σας αποστέλλω τη σχετική σύμβαση, που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ευτυχώς)!


18 σχόλια:

  1. Τι θα κάνουν με τόσο στόκο αναρωτιέται ο φίλος μας. Μα θα στοκάρουν τα μυαλά τους όλοι εκεί στο Δήμο οι ανίκανοι"αρμόδιοι" - αναρμόδιοι, γιατί έχουν πολλές τρύπες και μπάζουν από παντού. Κανένα έργο ουσίας δεν έχει γίνει στην περιοχή μας, μόνο φιέστες βιτρίνας για κοροϊδία του κοσμάκη. Και ντροπή δεν έχουν γιατί που να την βρουν. Οι αγροτικοί δρόμοι στα χωριά έχεουν κλείσει από τα χορτάρια και τα κλαδιά αλλά στο Δήμο γιατί να νοιαστούν; Κάθονται βολικά στα καλά κλιματιζόμενα γραφεία τους και... ξύνονται. Έργα υποδομής δεν γίνονται, τα σκουπίδια έχουν γεμίσει την πόλη μας, τα χωριά έχουν απερίγραπτα χάλια από την εγκατάλειψη κι αυτοί στο Δήμο την έχουν αράξει και κάνουν εκδηλώσεις στο αρχαιο Θέατρο - την βρωμιά απέξω στα παγκάκια - την έχει δει ο κ. Δήμαρχος; - και κάτι πολιτιστικές εκδηλώσεις χαμηλού επιπέδου... Ας μην πούμε άλλα γιατί ούτως ή άλλως δεν τα διαβάζουν. Να εκλεγούν ήταν το θέμα κι αφού εκλέχτηκαν για 5 χρόνια θα εισπράττουν μισθούς και καλά την βολέψανε. εις υγεία των κορόιδων που τους ψήφιαν. Καλά να πάθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ .......ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τόσα μέτρα γυαλόχαρτο, τι θα τρίψετε ρεεεεεε; Ξεφτίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το νόμιμο είναι και ηθικό;
    Βρε τους ¨στόκους¨ άρχισαν πάλι το φαγοπότι όπως παλιά;
    Ο λύκος κι αν εγέρασε……..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. K. Δημητρακοπούλου με λύπη μου βλέπω ακόμα μια φορά ότι έχετε υποπέσει σε σοβαρά λάθη και μέσα από το ιστολόγιο σας αλλά και την ραδιοφωνική συχνότητα , χρησιμοποιώντας λάθος στοιχεία κάνετε λάθος πληροφόρηση.
    Και για να γίνω πιο αναλυτικός.
    Όταν κάποιος σας στέλνει μια επιστολή , πριν την βγάλετε στον αέρα καλό είναι να κάνετε ένα έλεγχο. Αν τον είχατε κάνει θα βλέπατε ότι οι ποσότητες του στόκου είναι γραμμένες λάθος, δεν μπορεί 600 κιλά στόκος να κοστίζει μόνο 195 ευρώ.
    Επίσης αν κάνατε ένα έλεγχο θα διαπιστώνατε ότι όλα αυτά που αναφέρονται στην επιστολή ίσως να είναι κακόβουλα. Αναρωτήθηκε κανείς άραγε που πήγαν όλα αυτά τα υλικά;Ο συντάκτης της επιστολής μήπως έκανε τον κόπο να μάθει πριν εμφανιστεί ως διαμαρτυρόμενος πολίτης; Εσείς ωε μέσο μαζικής ενημέρωσης μήπως κοιτάξατε να ρωτήσετε που πήγαν; Από ότι καταλαβαίνω δεν το κάνατε.

    Απλά δημοσιεύσατε την επιστολή γιατί θα μου πείτε οτι είχατε χρέος να το κάνετε . Και έχετε δίκιο αλλά εσείς από ότι βλέπω έχετε μάθει να εφαρμόζετε μόνο μερικούς κανόνες δεοντολογίας, όποιους σας συμφέρουν.
    Είτε σας αρέσει , είτε όχι είστε ένα ΜΜΕ , ραδιόφωνο και ιστολόγιο και έχετε νομική και ηθική υποχρέωση να ακολουθείτε τους κανόνες. Εσείς απλά τους κάνετε ένα κουρέλι και τους καταπατάτε.
    Μήπως μπήκε κανείς σας στον κόπο να δει στο έγγραφο ότι η προμήθεια έχει γίνει μετά από κατάθεση προσφορών; ότι υπήρχε επιτροπή που τις αξιολόγησε;
    Μα τι ρωτάω τώρα αυτά για εσάς είναι άχρηστος κόπος, εσείς ο μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να βγεί το κε΄μενο για να χτυπήσετε την δημοτική αρχή και να δώσετε μετά το βήμα στους φίλους σας τους ανώνυμους να μπουν και να λοιδωρούν πρόσωπα και θεσμούς.
    Αυτό δυστυχώς είναι το επίπεδο σας αλλά δεν είναι τυχαίο ότι το κάνετε.
    Ακολουθείτε τα πιστεύω σας και τις πρακτικές όσων υποστηρίζετε. Και αναφέρομαι βεβαίως στο απόκομμα της Χρυσής Αυγής που ο ιδιοκτήτης του Μεγαλόπολη ΦΜ είναι ο αρχηγός στην Μεγαλόπολη και που εσείς του έχετε αναγάγει στους καλύτερους συνομιλητές σας. Αυτούς που με θράσος δηλώσουν ότι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για μια δολοφονία και που είναι όλοι υπόδικοι για σοβαρά εγκλήματα.
    Ειλικρινά λυπάμαι για το που φτάσατε τον Μεγαλόπολη ΦΜ και για το γεγονός ότι χρησιμοποιέιται αυτό το μέσο για να τους δικούς σας σκοπούς και όχι για την σωστή ενημέρωση των πολιτών.

    Σε ένα πράγμα μόνο σας βγάζω το καπέλο. όταν σας κατηγορεί κάποιος για κάτι πάντα έχετε μια έτοιμη απάντηση και πάντα έχετε δίκιο. Και μονίμως εμφανίζεστε ριγμένοι. Σε αυτό έχετε πάρει μάστερ ετοιμολογίας.
    Όμως ότι και αν κάνετε να ξέρετε ότι οι πολίτες σας έχουν γυρίσει την πλάτη γιατί σαν έχουν πάρει χαμπάρι.

    Καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο της παραπληροφόρησης και της υποστήριξης της Χρυσής Αυγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε.

      1) Το ραδιόφωνο δεν είναι δικαστήριο για να κυνηγάει κάθε φορά το "δράκουλα".
      Επίσης, τυχαίνει να μη διαθέτει στο πλήρωμά του, ιδιωτικό ντετέκτιβ.
      2) Το ραδιόφωνο είναι ΜΜΕ, που σημαίνει ότι οφείλει να μεταφέρει τα γεγονότα αλλά και τις απόψεις πολιτών, ακριβώς όπως αυτοί τις διατυπώνουν.
      3) Ο Μεγαλόπολη FM δεν υπακούει σε προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις. Δημοσιεύει τις πολιτικές απόψεις ανεξαρτήτως κόμματος. Και το ξέρω πολύ καλά αυτό διότι εγώ ενημερώνω το blog καθημερινά.
      4) Ο κάθε παραγωγός, έχει όλο το δικαίωμα να δομήσει την εκπομπή του κατά όπως του αρέσει ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.

      Για την ουσιαστική πληροφόρησή σας, μπορείτε να ανατρέξετε τόσο στο blog του σταθμού, όπου θα βρείτε ειδήσεις από όλα τα κόμματα, όσο και στο youtube όπου θα βρείτε συνεντεύξεις από όλα τα κόμματα.

      Ο λόγος που σας απαντώ είναι διότι αγαπώ τη δημιουργική κριτική, που με βοηθά να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου και να διορθώνω τα λάθη μου, αλλά σιχαίνομαι τα κακεντρεχή ξεκατινιάσματα.

      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. Ότι έχει πάρει απευθείας αναθέσεις αξίας 49.525 ευρώ ανάδοχος που ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παπαδόπουλου είναι ψέμα ή λάθος;;;
      ‘Ότι έχει πάρει απευθείας αναθέσεις αξίας 45.000 ευρώ ανάδοχος που ήταν υποψήφιος πάρεδρος με τον συνδυασμό του κύριου Παπαδόπουλου είναι ψέμα ή λάθος;;; Ας μου απαντήσει κάποιος γιατί όλοι όταν είναι εκτός καρέκλας ξέρουν να κρίνουν και να μιλούν για ηθική αλλά τώρα που είναι στα πράγματα ξεχνάνε αυτά που έλεγαν και το χειρότερο είναι ότι τα πιστέψαμε και τους στηρίξαμε.

      Διαγραφή
    3. Σε τι αναφέρεστε ακριβώς κύριε?

      Δε βλέπω κάπου στο κείμενο ή στην απόφαση με ΑΔΑ να αναφέρει το ποσό ή το γεγονός για το οποίο μιλάτε.

      Υπάρχει σε κείμενο ή το ακούσατε σε εκπομπή?
      Είναι θέση του σταθμού ή θέση αρθρογράφου?

      Παρακαλώ κάνετε ένα σύνδεσμο με το κείμενο ή ακουστικό στο οποίο αναφέρεστε για να μπορέσουμε να αποσαφηνίσουμε το τι έχει συμβεί.

      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  7. τελικά ο στόκος έχει πιάσει τόπο
    ρε μεγάλε δεν λες να κάνει καμιά εκπομπή όπως το παλεύει να μαθαίνουμε τίποτα;
    να βγάζουν και τίποτα στο μπλοκ να βλέπυμε τι γίνεται;
    σε μάρανε που δίνει λόγο στην χρυσή αυγή; γιατί; να φωνάζαμε αν ακούγαμε μόνο χα όμς εγώ άκουσα τα πάντα μέχρι και εκείνους τους οκμε πως τους λένε στο ραδιόφωνο
    α ρε γιωργία το έχω ξαναγράψει ρίξε μια μούτζα και παράτα τα όλα και όλους δεν αξίζε ο κόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά εκπλήσσομαι αρνητικά για μια ακόμα φορά
    Ζητάτε ευθύνες από την κ. Δημητρακοπούλου γιατί δεν διασταύρωσε ποσότητες και τιμές προμήθειας στόκου, στην απόφαση του Δήμου πριν αναρτηθεί η επιστολή του συμπολίτη μας;
    Μα είμαστε σοβαροί;
    Η ευθύνη καθ'ολοκληρίαν είναι αυτών που διαχειρίστηκαν την συγκεκριμένη ανάθεση ή αυτών που δημοσίευσαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ αυτά τα τραγελαφικά
    Θα συμφωνήσω με τον ανωτέρω, κ. Δημητρακοπούλου δεν αξίζει πλέον να αγωνίζεσθε για το καλό αυτού του τόπου, όπου οι ίδιοι οι πολίτες του αδιαφορούν για το καλό των ιδίων και των παιδιών τους.
    και πραγματικά θλίβομαι όταν βλέπω ανοίκειες επιθέσεις στο πρόσωπό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η πατσιαβουρα της" δημοσιογραφιας"μιλαει για δημοσιογραφικη κριτικη και ξεκατινιασμα !!!!βαστατε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "...αλλά σιχαίνομαι τα κακεντρεχή ξεκατινιάσματα", γράφετε πιο πάνω. Γιατί, κάνετε και τίποτ' άλλο εδώ μέσα? Το παλεύετε όσο μπορείτε, αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει. Η αναξιοπιστία σας έχει φτάσει στα ύψη και πλέον μόνο χρυσάβγουλα και οι γνωστοί αναλφάβητοι γραφικοί ενδέχεται να σας παίρνουν στα σοβαρά. Για τους υπόλοιπους, γνωστό το παιχνίδι που παίζετε και τα συμφέροντα που εξυπηρετείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμα και χωρίς να έχω δώσω σημεία αναφοράς,
      μπορώ και εγώ να προσβάλλω τον καθένα!
      Τους πάντες!

      Παρ' όλα αυτά αυτή είναι η δική σας άποψη και έχετε κάθε δικαίωμα να την έχετε,
      αλλά και να τη διατυπώνετε όπου θέλετε, με μένος ή χωρίς!

      Απλά έχω και εγώ τη δική μου!

      Καλή σας μέρα!

      Διαγραφή
  11. ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΝ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΙ ΨΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ.
    ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΞΟΦΛΗΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΣ 9:14 ΤΟ ΠΡΩΙ.
    https://diavgeia.gov.gr/decision/view/7%CE%92%CE%A11%CE%A9%CE%9B8-%CE%9D%CE%997
    ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΣ 10:16 ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ.
    https://diavgeia.gov.gr/decision/view/72%CE%A1%CE%99%CE%A9%CE%9B8-9%CE%932
    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ξέρεις να διαβάζεις 3 γραμμές κείμενο , μην έχεις την απαίτηση να κάνεις ερωτήσεις.
      Αν προσέξεις λοιπόν τον τίτλο μόνο, λέει:
      ΕΞΟΦΛΗΣΗ 1ου ΛΟΓ/ΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: "ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΤΣΙΟΥΓΚΑΝΗ ΜΕΧΡΙ ΟΙΚΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Τ.Κ. ΚΩΤΥΛΙΟΥ Δ.Ε.ΓΟΡΤΥΝΟΣ"

      Εξόφληση 1ου λογαριασμού του έργου, όχι πλήρης εξόφληση. Δεν είναι κακό να μην ξέρεις κάτι, κακό είναι να μην το ξέρεις και να το παίζεις έξυπνος.

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΕΝΩ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΦΙΛΕ Ε;;;;;;;;ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ?ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΟΥΡΑΖΩ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ 11.990,59 ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 12.000. ΑΡΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΕΙΡΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΑ 10 ΕΥΡΩ Ε;;;;;;;;ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

      Διαγραφή
    3. ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ, Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ.
      ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ. Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ 26 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ.
      ΑΡΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 2 ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΣΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΑ

      Διαγραφή