Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Στην Φλώρινα εγκαταλείπουν τηλεθέρμανση 76.000.000 ευρώ και καλοδέχονται το φυσικό αέριο!!! / Στην Μεγαλόπολη κοιτάμε ευθεία..πίσω!!!!

Οι αποφάσεις της Μεγαλόπολης σχετικά με το μέλλον της τηλεθέρμανσης είναι στο προσκήνιο
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης προτάσσει το δίκτυο φυσικού αερίου σε ολόκληρη την πόλη, ως την πλέον ενδεδειγμένη  λύση 

Σήμερα θα δούμε, τι γίνεται και εκτός Μεγαλόπολης...

Τι κάνει ο Δήμος Φλώρινας με την τηλεθέρμανση- το φυσικό άεριο;
Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου Φλώρινας ΕΔΩ
-----------------------------------------------------------

Τα κύρια σημεία:
---Στον Δήμο  Φλώρινας σχεδιάστηκε τηλεθέρμανση το 2006,με παροχή θερμικής
    ενέργειας από τον ΑΗΣ Μελίτης
    Σκοπός του έργου η θέρμανση των κατοίκων της πόλης της Φλώρινας
    Το 2014 υπεγράφη σύμβαση με τον εργολάβο κατασκευής της τηλεθέρμανσης
    Το 2017 εντάχθηκε σε επιχειρησιακό πρόγραμμα
    Προϋπολογισμός του έργου 76.000.000 ευρώ
    Έχει ήδη συμβασιοποιηθεί το πρώτο μέρος ύψος 33.433.000 ευρώ
    Έχει ήδη κατασκευαστεί το 90% του κεντρικού αγωγού και βασικές κτιριακές
    εγκαταστάσεις  καθώς και το εφεδρικό λεβητοστάσιο.

  --- Με δεδομένο πλέον την παύση λειτουργίας το 2023 του ΑΗΣ Μελίτης,
      και 
 το έγγραφο της ΔΕΗ (28/2/2020) για αδυναμία παροχής
      θερμικής ενέργειας
       ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ πλέον στην πράξη η ολοκλήρωση του έργου της
       Τηλεθέρμανσης Φλώρινας.

---Έτσι προβήκαμε σε σειρά συναντήσεων με υπουργεία και φορείς και
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ανακοίνωσης της έλευσης
    του φυσικού αερίου για θέρμανση και οικιακή χρήση,
σε πρώτη φάση
    στον αστικό ιστό της πόλης και την ΒΙ.ΠΕ Φλώρινας και
    σε δεύτερη φάση στις κοινότητες του Δήμου Φλώρινας.

--- Αναλύονται λεπτομέρειες  για την σημαντικότητα του φυσικού αερίου στις
    επόμενες παραγράφους του Δελτίου Τύπου
--- Λόγω της επιλεξιμότητας του έργου από το τρέχον, ζωντανό ΕΣΠΑ καθίσταται
    υποχρεωτική η συμβασιοποίηση του μέχρι 31-12-2020
    Ο προϋπολογισμός 17.000.000 ευρώ

---Σύμφωνα με την ΔΕΔΔΑ, οι ενδεικτικές τιμές για τον καταναλωτή είναι:
   Τηλεθέρμανση με θερμική ενέργεια από λιγνίτη (μόνο θέρμανση)
   45 – 55 ευρώ MWh
   Τηλεθέρμανση με θερμική ενέργεια από φυσικό αέριο (μόνο θέρμανση)
   75 -85 ευρώ MWh
   Οικιακή χρήση και θέρμανση με φυσικό αέριο 50-55 ευρώ MWh
   με καθοδική τάση τιμής.
   ------------------------------------------------------------------------------------
    Αυτά συμβαίνουν στην Φλώρινα το 2020 ...
και οφείλουμε να τα συγκρίνουμε με 
όσα συμβαίνουν στην Μεγαλόπολη το 2020

Το Δελτίο τους ολοκληρώνεται με τος εξής τρόπο:
   Καθημερινά κάνουμε πράξη το προεκλογικό μας σύνθημα:
  • Δήμος ανθρώπινος και λειτουργικός για τους δημότες του,
  • Δήμος φιλόξενος για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες,
  • Δήμος ελκυστικός στους επενδυτές και την επιχειρηματικότητα.    
    

21 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ Ο Κ,ΧΡΙ ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΠΕ ΝΑ,ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά φίλε μου. Μάλλον εδώ επικρατεί το συμφέρον τα έχουν βρεί και ρίχνουν στάχτη!! Αρκετά συμφέροντα κρύβονται από πίσω ακούνε τον κάθε άσχετο!! Τώρα που έπρεπε να είχαμε όλοι τηλεθέρμανση ξαφνικά να βάλουμε φυσικό αέριο σε 15 χρόνια και βλέπουμε χαχα!!

      Διαγραφή
  2. Είτε δεν καταλαβαίνετε τι διαβάζετε είτε (ακόμη χειρότερα) απλά προπαγανδίζετε αλλοιώνοντας συνειδητά την πραγματικότητα.
    Όπως το ίδιο δελτίο τύπου του Δήμου Φλώρινας αναφέρει.
    Πρώτον η τηλεθέρμανση Φλώρινας δεν υφίσταται. Είναι ένα έργο υπό κατασκευή.
    Δεύτερον από τα 11 συνολικά υποέργα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση και λειτουργία της τηλεθέρμανσης Φλώρινας συμβασιοποιημένο και σε στάδιο κατασκευής είναι μόλις το ένα από αυτά (το 1/11).
    Από αυτό μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί το 90% των κτηριακών εγκαταστάσεων (αντλιοστάσιο- λεβητοστάσιο εφεδρείας) και το 90% του αγωγού μεταφοράς. Ποιού αγωγού μεταφοράς; Μα φυσικά του αγωγού μεταφοράς από τον ΑΗΣ Μελίτης μέχρι το αντλιοστάσιο της τηλεθέρνμασνης.
    Τρίτον, από τα 33.433.000 € του πρώτου αυτού υποέργου έχουν δαπανηθεί έως τώρα (για το 90% κτηριακών εγκαταστάσεων & το 90% του αγωγού μεταφοράς) 8.358.250 €.

    Συνοψίζοντας λοιπόν, δεδομένων των κυβερνητικών αποφάσεων για οριστική παύση λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης το έτος 2023, στην Φλώρινα λαμβάνουν την απόφαση να εγκαταλείψουν το έργο της τηλεθέρμανσης που βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο κατασκευής (δεν έχει σκαφτεί ούτε μισό μέτρο δημοτικού δρόμου) και για την οποία έχουν δαπανηθεί 8,5 εκατομμύρια από τον συνολικό προϋπολογισμό των 54 εκατομμυρίων.

    Και μας λέτε ότι οφείλουμε να συγκρίνουμε τα της Φλώρινας με την Μεγαλόπολη. Με τα σημερινά δεδομένα Φλώρινας, είναι σαν να λέμε ότι για την τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης έχει κατασκευαστεί το 90% του αγωγού μεταφοράς από την 3η μονάδα μέχρι το αντλιοστάσιο - λεβητοστάσιο της τηλεθέρμανσης και το 90% του κτηρίου του αντλιοστασίου - λεβητοστασίου. Μηδέν εξοπλισμός στο αντλιοστάσιο - λεβητοστάσιο (εναλλάκτες, ηλεκτροκινητήρες, σωληνώσεις, εφεδρικοί λέβητες καυστήρες κτλ. κτλ) και δεν έχει ξεκινήσει καν η ανάπτυξη των κεντρικών αγωγών διανομής προς τον αστικό ιστό της Μεγαλόπολης. Δηλαδή δεν έχει καν ξεκινήσει να σκάβεται η Αγίου Γεωργίου. Στο στάδιο που βρισκόταν η τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης την περίοδο 1998-1999 βρίσκεται η τηλεθέρμανση Φλώρινας το έτος 2020 και μας λέτε ότι οφείλουμε να κάνουμε τις συγκρίσεις!
    Ποιές συγκρίσεις, μήλων με πορτοκάλια; Σοβαρά τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν ξέρω από αυτά ούτε και μπορώ να πάρω ακόμα θέση γιατί δεν έχω πειστεί πιο είναι το καλύτερό και το φυσικό αέριο το φοβαμαι αλλά βλέπω πως ξαφνικά η Μεγαλόπολη γέμισε πυρηνικούς επιστήμονες δηλαδή εντελώς άσχετους που έχουν άποψη για ολα αλλά δεν προτείνουν ΚΑΜΙΑ ΕΦΙΚΤΗ ΛΥΣΗ.
      Καλό είναι οι άσχετοι τα κομματόσκυλα και κυρίως όσοι βούλιαξαν την πόλη τα προηγούμενα χρόνια να βγάλουν τον σκασμό και να κάτσουν στην άκρη αρκετά σας ανεχτήκαμε.
      Εκτός αν εχετε μια εφικτή λύση για το πρόβλημα αλλά μόνο μπουρδολογίες βλέπω κι ο χρόνος τελειωνει.
      Αφήστε τα παιχνιδάκια και καταθέστε ΕΦΙΚΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ αλλιώς εξαφανιστείτε.

      Διαγραφή
    2. Υποδείξεις κι εντολές να δίνεις εντός του σπιτιού σου.
      Ενώ δηλώνεις άσχετος έχεις το θράσος να κάνεις και υποδείξεις και μάλιστα σε εμένα που είμαι μηχανικός.
      Κομματόσκυλο είσαι και φαίνεσαι και κάνεις μπαμ από χιλιόμετρα μακριά βάση του τρόπου με τον οποίο εκφράζεσαι. Δεν είχες να αντιπαραθέσεις το παραμικρό πάνω σε όσα αναφέρω παραπάνω παρά μόνο να επιτεθείς γιατί τα λεγόμενά μου δεν συνάδουν με τα παραμύθια τα οποία αραδιάζουν σωρηδόν οι εκλεκτοί σου (μη μηχανικοί) και τα οποία έχεις κατεβάσει αμάσητα.
      Δεδομένου ότι και οι τρεις (αλφαβητικά Μιχόπουλος, Τσιριγώτης, Χριστογιαννόπουλος) αποτελούσαν κοινό πολιτικό παρεάκι στην τοπική αυτοδιοίκηση, προερχόμενοι μάλιστα από το ίδιο "σχολείο" (την μεγάλη της ΠΑΣΟΚαρας σχολή), σε ποιους ακριβώς αναφέρεσαι όταν λες ότι βούλιαξαν την πόλη τα προηγούμενα χρόνια;
      Μόνο οι αφελής σανοφάγοι (που δυστυχώς αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία γι' αυτό και η Μεγαλόπολη έχει αυτά τα χάλια) έχουν την ψευδαίσθηση ότι κάποιοι προωθούν στην Μεγαλόπολη εφικτές και συμφέρουσες λύσεις.
      Εφόσον προωθούνται εφικτές και συμφέρουσες λύσεις τότε γιατί κανείς εκ των εμπνευστών τους δεν αναλαμβάνει ευθέως την ευθύνη της παντελούς εγκατάλειψης της τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης; Το μεν υπουργείο πετάει την μπάλα στην εξέδρα δηλώνοντας ότι αποτελεί απόφαση της τοπικής κοινωνίας (πότε κλήθηκε να αποφασίσει σχετικώς η τοπική κοινωνία και δεν το θυμόμαστε εμείς;) και η δε δημοτική αρχή έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας προσπαθώντας να μας πείσει ότι η τηλεθέρμανση είναι για τα μπάζα ενώ ταυτόχρονα αποποιείται των ευθυνών της επιχειρώντας να παρουσιάσει το κλείσιμό της ως απόφαση των "πίσω". Όπως και στο παραπάνω άρθρο, η δημοτική αρχή επιχείρησε να παρουσιάσει την περίπτωση της Φλώρινας και την περίπτωση της Μεγαλόπολης ως ταυτόσημες. Η πραγματικότητα όπως αποτυπώνεται κι από το ίδιο το δελτίο τύπου του Δήμου Φλώρινας είναι εντελώς διαφορετική καθώς στην Φλώρινα δεν υφίσταται τηλεθέρμανση (ούτε έχουν δαπανηθεί εκεί τα ποσά που ανέφερε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης στο δημοτικό συμβούλιο) ενώ στην Μεγαλόπολη ναι. Επιπλέον ειπώθηκαν από την πλευρά του Δημάρχου τεράστιες ανακρίβειες σχετικά με την τηλεθέρμανση Σερρών. Υποστήριξε ο Δήμαρχος ότι επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Σερρών ο οποίος υποτίθεται ότι του είπε ότι ΣΗΘΥΑ δεν θα συμφέρει την Μεγαλόπολη κι ότι όταν πάει το φυσικό αέριο στις Σέρρες θα εγκαταλείψουν την τηλεθέρμανση! Πρώτον το φυσικό αέριο έχει ήδη πάει στις Σέρρες κι έχει αναπτυχθεί δίκτυο φυσικού αερίου στον αστικό ιστό της πόλης. Δεύτερον τόσο ο Δήμαρχος Σερρών όσο και ο Δήμος γενικότερα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ΘΕΡΜΗ Σερρών Α.Ε. που είναι ιδιωτική επιχείρηση κι ανήκει 100% στον όμιλο ITA Group Α.Ε. Ναι η τηλεθέρμανση Σερρών ΔΕΝ είναι δημοτική επιχείρηση αλλά ιδιωτική. Ο πρόεδρος του ομίλου ΙΤΑ Αντώνιος Γερασίμου, σε ανοικτή εκδήλωση στις Σέρρες στα τέλη του 2019 όχι μόνο δεν ανέφερε την παραμικρή σκέψη για εγκατάλειψη της τηλεθέρμανσης αλλά αντιθέτως αναφέρθηκε σε επιπλέον επενδύσεις μεταξύ αυτών και η κατασκευή μονάδας παραγωγής βιομεθανίου ως υποκατάστατο του 100% εισαγόμενου και περιβαλλοντολογικά επιβαρυντικού φυσικού αερίου.
      Ποίος ο λόγος λοιπόν να καταφεύγει κάποιος σε προπαγάνδα εφόσον υποτίθεται ότι προκρίνει τις εφικτές και συμφέρουσες λύσεις;
      Κι επειδή εγώ δεν είμαι αφελής σανοφάγος για να με κατευθύνουν Μιχόπουλοι, Τσιριγώτηδες και Χριστογιαννόπουλοι. Προκαλώ σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο να προκρίνει και την επιλογή (που κάθε άλλος στον ιδιωτικό τομέα θα έβαζε στο τραπέζι) της ιδιωτικοποίησης - πώλησης της τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να το συζητήσουν καν γιατί τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχει περίπτωση να αποδειχθεί το πόσο ανίκανοι κι άσχετοι είναι. Προτιμούν να αφήσουν εγκαταστάσεις, υποδομή κι εξοπλισμούς να σαπίσουν ή να γίνουν βορρά για τους πλιατσικολόγους κι αυτοί να παίζουν μεταξύ τους εις στο διηνεκές με το μπαλάκι των ευθυνών και τα πρόβατα από κάτω να βελάζουν!

      Διαγραφή
    3. ΕΊΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ? ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ...ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ !!

      Διαγραφή
    4. Ήταν λαϊκή απαίτηση από την εποχή Σορολή. Και το έργο της τηλεθέρμανσης συμπεριλαμβανόταν στους προεκλογικούς προγραμματισμούς όλων των υποψήφιων παρατάξεων από τότε. Κάτι άλλο πέραν της τηλεθέρμανσης που ήταν μονίμως στην μόδα για όλους τους υποψήφιους από τότε ήταν οι περίφημοι αγώνες που ΘΑ έδιναν όλοι για τα ηλεκτροστατικά φίλτρα και τις αποθειώσεις για την καταπολέμηση της ρύπανσης του λεκανοπεδίου. Μετά τις εκλογές βέβαια το έβαζαν στην άκρη γιατί προτεραιότητα είχε να τα έχουν καλά με τις διοικήσεις της ΔΕΗ για να εξαργυρώνονται τα ρουσφέτια τους. Αργότερα για όλους τους υποψήφιους προστέθηκαν στην λίστα η περαιτέρω ανάδειξη της πίστας στην Πλάκα, η επιπλέον ανάπτυξη του μηχανοκίνητου στην περιοχή, η αναστήλωση κι ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου και φυσικά το νέο αρχαιολογικό μουσείο. Τα αποτελέσματα τα είδαμε από όλους αλλά θα τα κάνουν τώρα χαχαχα.
      Φαίνεται όμως πως εκτός από έλλειψη γνώσεων κάποιοι στην Μεγαλόπολη ξαφνικά αποκτήσατε κι ένα τεράστιο κενό μνήμης.
      Από εκεί και πέρα ποιο έργο τέθηκε ποτέ σε δημοψήφισμα στον Δήμο Μεγαλόπολης αλλά και γενικότερα σε οποιονδήποτε Δήμο της χώρας; Κλασσικότατοι ημιμαθείς κουτοπόνηροι Μεγαλοπολίτες, ελλείψει επιχειρηματολογίας το μόνο που έχετε να επιστρατεύσετε είναι εξυπνακίστικες ανοησίες.

      ΥΓ Υπάρχει ένα πλήκτρο στο πληκτρολόγιο που αναγράφει Caps Lock, το πατάς και είσαι σε θέση να γράφεις πλέον με πεζά, μας έχεις βγάλει τα μάτια με τα κεφαλαία. Βέβαια μετά θα πρέπει να μάθεις να βάζεις και τόνους.

      Διαγραφή
  3. Πότε ξανά τόση αγωνία στην πόλη μας τελικα η πολίτες αυτής της πόλης τάραξαν τα νερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλασικοι ελληνες οι κοζανιτες. Αυτα μας κατεστρεψαν. Κλεινοντας την τηλεθερμανση ειναι σαν να πετας στην αμμο τα εκκατομυρια που κόστισε. Και να ξαναπληρωνεις εκατομμύρια για να κανεις την ιδια δουλεια δλδ να θερμανεις μια πολη. Σας φαινεται λογικο αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ίδια δουλειά πως; πέταξε η 3 μονάδα όπου να΄ναι πετάει και η 4 και η 5 μας λέει γεια χαρά και μακριά
      πως θα την θερμάνεις την τηλεθέρμανση ρε φίλε με τι θα καίει
      με σανό σαν αυτό πουμας ταίζουν
      και αν είναι να καίει φυσικό αέριο γιατί να μην το βάλουμε απευθείας και να έχουμε όλοι στην πόλη και ζέστα το χειμώνα και φτηνό ρεύμα
      και όχι οι μισοί που έχουν τηλεθέρμανση που κι αυτοί άμα αρχίσουν να πληρώνουν για να καίει φυσικό αέριο τώρα που τέλος η 3 να δω πόσοι θα την κρατήσουν όλοι πετρέλαιο θα βάλουν φέτος και άντε γεια τηλεθέρμανση
      ρε τι λέτε ρε φοστήρες

      Διαγραφή
    2. Τηλεθέρμανση και ξερό ψωμί μάγκες! Μπορεί να μη μείνει τίποτα όρθιο σε αυτόν τον τόπο, μπορεί να μην υπάρχει μεροκάματο, αλλά, πρέπει να διατηρηθεί η Τηλεθέρμανση πάση θυσία! Τώρα, πόσοι θα μείνουν να ζεσταίνονται, είναι ένα άλλο θέμα! Γι' αυτό λοιπόν, κομμάτια να γίνει, αν χρειαστεί ακόμα και πυρηνική ενέργεια να φέρουμε για λειτουργεί η αγαπημένη όλων μας, η Τηλεθέρμανσή μας!
      Εμπρός, μπαρμπα-Σπύρο προχώρα και εμείς ακολουθάμε!

      Διαγραφή
    3. @ Ανώνυμος24 Μαΐου 2020 - 11:56 μ.μ.

      Μάσα σανούλη εσύ. Καθώς φαίνεται μισός αιώνας+ σανού δεν ήταν ποτέ αρκετός για την συντριπτική πλειοψηφία των Μεγαλοπολιτών. Είναι πλέον εθισμένοι στα παραμύθια.
      Η τηλεθέρμανση δεν είναι του εκάστοτε Σπύρου κι αυτό είναι το θέμα. Εάν ήταν του κάθε Σπύρου και την είχε πληρώσει κι από την τσέπη του δεν θα μας απασχολούσε καθόλου το θέμα.
      Δηλαδή αυτοί που επί σειρά ετών οδήγησαν την Μεγαλόπολη στον μαρασμό α) με την "μονοκαλλιέργεια της ΔΕΗ" και την καλλιέργεια της ρουσφετολογικής νοοτροπίας στην τοπική κοινωνία ώστε να την κρατούν διαρκώς σε ομηρία. β) Με την στελέχωση της ΔΕΗ Μεγαλόπολης κυρίως με ρουσφετοδιορισμένους Τριπολιτσιότες & Μεσσήνιους στους οποίους εξασφάλισαν και τσάμπα μεταφορά. Αυτοί που όταν κατασκευαζόταν η 5η μονάδα κουβάλησαν προσωπικό από το υπερπέραν και τους ελάχιστους Μεγαλοπολίτες που απασχολήθηκαν στο κατασκευαστικό σκέλος τους σούταραν ακόμη και πριν την ολοκλήρωση του έργου. Αυτοί που είχαν διακαή πόθο διαχρονικά να μετατρέψουν την Μεγαλόπολη σε χαβούζα, που έστελναν νύκτα τα απορριμματοφόρα των Δήμων τους να αδειάζουν παράνομα σε περιοχές της Μεγαλόπολης. Αυτοί που όταν θεσπιζόταν (με καθυστέρηση δεκαετιών) το μειωμένο ρεύμα υπέβαλαν σωρεία ερωτήσεων γιατί δεν επεκτείνεται το μέτρο και στις δικές τους εκλογικές περιφέρειες που ξαφνικά πλήττονταν από τους ρύπους των ΑΗΣ Μεγαλόπολης! Αυτοί που μοίραζαν όπως γούσταραν τους πόρους του λιγνιτόσημου για έργα εκτός Μεγαλοπόλεως. Αυτοί που σαμποτάριζαν διαρκώς το έργο της τηλεθέρμανσης πιστοί στο ερώτημα "γιατί να έχει τηλεθέρμανση η Μεγαλόπολη κι εμείς όχι" με αποκορύφωμα την απίστευτη καθυστέρηση για την έγκριση χρηματοδότησης για την επέκταση του δικτύου. Αυτοί που αποφάσισαν να βάλουν άρον άρον λουκέτο στην λιγνιτική δραστηριότητα της περιοχής αφού πρώτα βολέψουν τα εκτός Μεγαλοπόλεως ρουσφέτια τους με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις & μπόνους εθελουσίας. Αυτοί θα πασχίσουν τώρα για να κάνουν την Μεγαλόπολη, την νούμερο ένα σε ανάπτυξη, περιοχή της Πελοποννήσου! Θα αναπτύξουν ολοκληρωμένο δίκτυο φυσικού αερίου σε κάθε γωνιά της Μεγαλόπολης με την μία, σε μία φάση, σε χρόνο ρεκόρ, θα μας κάνουν δώρο συνδέσεις, εξοπλισμούς κι εργασίες χιλιάδων ευρώ. Θα κάνουν την Μεγαλόπολη την πρώτη περιοχή της Πελοποννήσου με ολοκληρωμένο δίκτυο φυσικού αερίου! Χαχαχαχα το καλύτερο ανέκδοτο όλων!
      Ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν αυτά αλλά τα κατέβασε αμάσητα μεγάλη μερίδα των Μεγαλοπολιτών (όπως πάντα άλλωστε) χωρίς να έχει λάβει την παραμικρή εγγύηση.
      Ο ίδιος ο Νίκας ζητάει πλέον (δείτε διπλανό άρθρο) εμμέσως πλην σαφώς έγγραφες εγγυήσεις για όσα τάζονται (στα λόγια) για την Μεγαλόπολη. Ποιός; Ο Νίκας. Ενώ κι ο Δήμαρχος στο Δ.Σ δεν έπαψε να τονίζει και να επαναλαμβάνει την φράση "ΑΝ έρθει το φυσικό αέριο".
      Εγώ είμαι αισιόδοξος, είναι απολύτως λογικό να βάλουν ως πρώτη τους προτεραιότητα τις 15.000 ψήφους της Μεγαλόπολης έναντι των 59.000 της Τρίπολης και των 100.000 Μεσσήνης & Καλαμάτας. Τί μπορεί να πάει στραβά, άλλωστε δεν μας έχουν δώσει κανένα κακό δείγμα γραφής ως τώρα, όσα αναφέρονται παραπάνω είναι φανταστικά γεγονότα δεν συνέβησαν ποτέ. Μπεεεε!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος 6:35 τα μισά λες φίλε μου η Θερμή Σερρών είναι μονάδα παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο και γίνεται συμπαραγωγη εκμεταλλευετε το ζεστό νερό και ίδρυσε την τηλεθερμανση, θα πωληθεί η τηλεθερμανση να παράγει ζεστό νερό από τι? Με σανο? Για επένδυση όπως εκεί θέλει ο ιδιώτης 65εκ ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παίζει και μηχανικός αλλά δεν παρουσιάζει καμιά λύση.Τις ευθύνες του κόβει να τις δει όλους αλλά από εφικτές λύσεις μούγκα.
      Μηχανικάρα μου εσύ.

      Διαγραφή
    2. Δεν είπα τίποτε μισό. Γι' αυτό κι ανέφερα τόσο την ΘΕΡΜΗ Σερρών Α.Ε όσο και τον μητρικό όμιλο στον οποίο αυτή ανήκει, μέχρι και τον Πρόεδρο του ομίλου ανέφερα. Δεν κατάλαβα για τί ακριβώς με κατηγορείς, που δεν έκατσα να κάνω λεπτομερή τεχνική ανάλυση για την μονάδα της ΘΕΡΜΗ Σερρών; Οποιοσδήποτε με μια απλή αναζήτηση θα βρει αμέσως τουλάχιστον τις βασικές πληροφορίες. Εγώ έδωσα το "λήμμα" της αναζήτησης (κάποιοι άλλοι ενώ όφειλαν δεν έκαναν ούτε αυτό) αλλά αυτό δεν σου ήταν αρκετό ή απλά έψαχνες πάτημα να αραδιάσεις εξυπνάδες. Μακάρι να ήσασταν το ίδιο απαιτητικοί ορισμένοι και με αυτούς που ψηφίζετε (για άλλη Μεγαλόπολη θα μιλούσαμε τώρα) αλλά εκεί καταπίνετε την γλώσσα σας ακόμη κι αν σας αραδιάζουν τερατώδεις ανακρίβειες.
      Όλες οι τηλεθερμάνσεις παγκοσμίως ως κομμάτι ενός γενικότερου συστήματος συμπαραγωγής λειτουργούν ως η βέλτιστη επιλογή κι από άποψη περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος κι από άποψη κόστους. Ποία ακριβώς είναι η μεγάλη αλήθεια που μας αποκάλυψες εσύ και την οποία υποτίθεται ότι απέκρυψα εγώ;
      Το κοστολόγιο το έβγαλες με τις μεθόδους ανωτάτης μπακαλικής που έχουν επιστρατεύσει τελευταία οι φορείς της Μεγαλόπολης; Ασχοληθείτε με πράγματα και τομείς τους οποίους πραγματικά γνωρίζετε, έλεος. Στην Μεγαλόπολη δεν θα κληθεί ο ιδιώτης να στήσει μια άλλη ΘΕΡΜΗ Σερρών από το μηδέν. Υπάρχει ήδη έτοιμο το μεγαλύτερο σκέλος της υποδομής (infrastructure) συν έτοιμο πελατολόγιο (κάτι που δεν υπήρχε στις Σέρρες. Άλλο να ρίξεις λεφτά ευελπιστόντας να αποκτήσεις πελάτες κι άλλο να έχεις ήδη πελάτες με το καλημέρα). Επιπλέον με τόση απαξίωση που έχει φάει η τηλεθέρμανση τελευταία από τους ίδιους τους φορείς της Μεγαλόπολης, ο Χ ιδιώτης θα την αποκτήσει και σε δελεαστικότατη τιμή καταβάλλοντας απλά ένα συμβολικό τίμημα. Αφού πρόθεση του Δήμου και του κράτους γενικότερα, είναι να την αφήσουν να σαπίσει ή να γίνει φίλο και φτερό από τους "συλλέκτες" μετάλλου κι ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Επίσης οι τηλεθερμάνσεις εξακολουθούν και θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν επενδυτικές ενισχύσεις από κοινοτικό παραδάκι, πόσο μάλλον εάν συνδυαστούν και με ΑΠΕ (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται βιοαέρια και βιοκαύσιμα γενικότερα)
      Η πρόκλησή μου παραμένει. Ιδού η Ρόδος! Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μάθουμε πόσο για τα μπάζα και τελειωμένη υπόθεση είναι τελικά η τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης.
      Το αστείο της υπόθεσης είναι πως θεωρείτε δεδομένο ότι ο Χ ιδιώτης έχει οικονομικό συμφέρον κι όφελος να ρίξει χρήμα στην Μεγαλόπολη (με μηδέν βιοτεχνίες και λοιπούς τομείς έναντι διπλανών περιοχών) για ανάπτυξη υποδομών κι αγοράς φυσικού αερίου από το μηδέν (την τελευταία θα την πριμοδοτήσει κιόλας κάνοντας δώρο τέλη σύνδεσης κι εξοπλισμούς) αλλά σας ξενίζει μια πρόταση ιδιωτικοποίησης της τηλεθέρμανσης!

      Ανώνυμος 25 Μαΐου 2020 - 8:07 μ.μ. Ευχαριστώ για τις φιλοφρονήσεις μπαστουνόβλαχε. Το γεγονός ότι δεν τόλμησες να απευθυνθείς σε εμένα απευθείας (τί να πεις άλλωστε όταν στερείσαι στοιχειώδους γνώσης, πώς θα επιχειρηματολογήσεις;) αλλά να πανηγυρίσεις με το σχόλιο κάποιου επίσης ημιμαθούς γιατί νόμιζες ότι με "ξεμπρόστιασε" , λέει πολλά. Έχω ρίξει ήδη στο τραπέζι προτασάρα αλλά κάνεις πως δεν την βλέπεις όπως κι όλα όσα αναφέρω για την τερατώδη προπαγάνδα με την οποία σας τροφοδοτούν και δεν κάνετε κιχ. Ε ρε τι κάνουν τα ρουσφετάκια.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος 11:54 ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΑΡΑ ΚΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΠΗΣΤΗΜΟΝΑΡΑ ΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΑΡΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑΡΑ.ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ.
      ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.
      ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ.ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΣΩΝΕΤΕ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ .
      ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 25 Μαΐου 2020 - 11:54 μ.μ.

      Ο μεγαλύτερος μπαστουνόβλαχος είναι αυτός που θεωρεί όλους τους άλλους μπαστουνόβλαχος εκτός από τον εαυτό του.Αυτός που θεωρεί ότι φταίνε μόνο άλλοι εκτός από αυτόν (αυτό υπαινίσσεσαι σε όλα σου τα σχόλια).Όπως νομίζουν όλα τα λαμόγια που κατέστρεψαν την Μεγαλόπολη και αυτήν την χώρα.Τι να κάτσω να σου απαντήσω βρε καραμπαστουνόβλαχε αφού αν είσαι και μηχανικός τρομάρα σου από τις πέντε σειρές ελληνικά που έγραψα δεν κατάλαβες τίποτα.Σιγά μην πέσω εκεί κάτω που είσαι να λερωθώ.Τι να σου απαντήσω ρε καραμπαστουνόβλαχε που λέμε να προτείνεις ΜΙΑ ΕΦΙΚΤΗ ΛΥΣΗ και εσύ προτείνεις να τεθεί η τηλεθέρμανση για ιδιωτικοποίηση χα χα χα χα.
      Είμαι απόφοιτος δημοτικού δεν είχαν οι δικοί μου να με στείλουν να σπουδασω.Εσύ αν έχεις πτυχίο μηχανικού πήγαινε ζήτα συγνώμη από αυτούς που πλήρωσαν για σπούδασουν ένα ντουβάρι.Κάτι τέτοιοι γραβατομένοι μηχανικοί σαν του λόγου σου μας έβαλαν στα μνημόνια.Αλλού η υπόγεια προπαγάνδα σου.

      Διαγραφή
    5. Δεν δήλωσα ποτέ επιστήμονας. Άλλη μια στρεβλή αντίληψη (πτυχιούχος = επιστήμονας)την οποία έχουν τα άτομα της γενιάς σου. Ανέφερα την ιδιότητά μου ως μηχανικός. Ως μηχανικός σίγουρα είμαι σε θέση να γνωρίζω περισσότερα (για τον συγκεκριμένο τομέα) από όσα γνωρίζει κάποιος μη μηχανικός όπως ένας γιατρός γνωρίζει πολύ περισσότερα από εμένα στο πεδίο της ιατρικής κ.ο.κ.
      Όπως και να έχει σίγουρα είμαι σε θέση να γνωρίζω και να αντιλαμβάνομαι καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με έναν κομματικό κλακαδόρο σαν εσένα που έχει φάει την ζωή του σε πολιτικές συγκεντρώσεις θεωρώντας ότι οι άνθρωποι τους οποίους εκλέγει πρέπει οπωσδήποτε να τελούν υπό καθεστώς απόλυτης ασυλίας, στο απυρόβλητο, μην και αμφισβητηθεί η εξουσία τους και χάσεις την πρόσβαση στο ρουσφέτι.
      Τα λόγια και οι κατηγορίες στις οποίες έχουν επιδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες οι θεσμικοί παράγοντες της Μεγαλόπολης αντί για πράξεις, αποφάσεις και λύσεις όπως οφείλουν, προφανώς σου είναι αρεστά κι ωραία έτσι; Αυτό που σε πονάει αγαπητέ κομματικέ κλακαδόρε είναι η αλήθεια η οποία δυστυχώς δεν συνάδει με το ψέμα που έχεις κατεβάσει αμάσητο.
      Κάπου εδώ να σου υπενθυμίσω ότι δεν είμαι εγώ ο εκλεγμένος και κατά συνέπεια δεν είμαι εγώ αυτός που φέρει την υποχρέωση να δώσει τις λύσεις στα προβλήματα. Άλλοι κατέχουν αυτή την ιδιότητα και είναι άλλωστε κι αυτοί που προεκλογικά σας έταζαν λαγούς με πετραχήλια, εγώ δεν έταξα τίποτε σε κανέναν. Επίσης στην χώρα που κατοικείς υπάρχει ένα δημοκρατικό σύστημα και συγκεκριμένες θεσμικές διαδικασίες. Δεν θυμάμαι να απηύθυνε ο Δήμος Μεγαλόπολης κάποιο κάλεσμα προς τους πολίτες και λοιπούς φορείς της περιοχής για συνδρομή προς εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την τηλεθέρμανση (κι όχι μόνο). Δύο συνεδριάσεις έκανε προ μηνών για συζήτηση και κατάθεση γενικών προτάσεων στα πλαίσια της "δίκαιης μετάβασης" κτλ. Έκτοτε, κι εκ των αποτελεσμάτων, αποδεικνύεται ότι η δημοτική αρχή αποφάσισε να πορευθεί μόνη της, να δώσει λευκή επιταγή στην Περιφέρεια και το Υπουργείο, κι απλά να παίξει τον ρόλο του πλασιέ για τις αποφάσεις τους προς την τοπική κοινωνία.
      Είναι αναφέρετο δικαίωμά μου (από το Σύνταγμα και τους νόμους) να ασκώ κριτική και να καταθέτω ελεύθερα τις εμπεριστατωμένες με επιχειρήματα απόψεις μου. Εάν αυτές σε πονάνε, ξυδάκι.
      Ένας ανώνυμος δεν είναι ποτέ σε θέση να προκαλέσει τον οποιονδήποτε σε αποκάλυψη ταυτότητας. Ούτε τα βασικά δεν έχεις μάθει ακόμη κι ας έφτασες σε αυτή την ηλικία.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος27 Μαΐου 2020 - 8:59 μ.μ.

      Χαίρομαι που με επιβεβαιώνεις. Οι υποθέσεις μου λοιπόν, πως είχα να κάνω με 100% ανίδεους, ήταν απολύτως ακριβείς.
      Για ένα τεχνοοικονομικό ζήτημα εννοείται πως το αναγνωστικό κοινό ανάμεσα στην επιχειρηματολογία ενός μηχανικού και τις επιθετικές, ειρωνικές, συνωμοσιολογικού περιεχομένου τοποθετήσεις ενός αποφοίτου Δημοτικού, θα επιλέξει το δεύτερο. Η ηλιθιότητα είναι ανίκητη κι ως γνωστόν ο ηλίθιος στην συνείδησή του είναι πάντοτε ο θριαμβευτής! Και για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα φυσικά και δεν έχει να κάνει με το μορφωτικό επίπεδο του καθενός αλλά με την ηλιθιότητα και μόνο. Δεν είναι πρόβλημα το εάν κάποιος είναι απόφοιτος Δημοτικού αλλά το εάν είναι τόσο ηλίθιος ώστε να επιτεθεί σε κάποιον για πράγματα που ο ίδιος έχει πλήρη άγνοια.
      Για την εικόνα που παρουσιάζει μια περιοχή η ευθύνη βαραίνει όσους άσκησαν κι ασκούν διοίκηση στον ΟΤΑ. Από την στιγμή που αναφερόμαστε σε χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα αναπόφευκτα αυτή η ευθύνη κατανέμεται ισομερώς και στην μερίδα του εκλογικού σώματος που εκλέγει τα συγκεκριμένα άτομα. Συνεπώς δεν έριξα την ευθύνη σε όλους τους άλλους αλλά όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. Η αλήθεια πονάει τι να κάνουμε.
      Τουλάχιστον κωμικό να με κατηγορείς για κάτι που ο ίδιος κάνεις σε υπερθετικό βαθμό! Έφτασες στο σημείο να επικαλεστείς την οικονομική κατάσταση των γονιών σου για να δικαιολογήσεις την δική σου στασιμότητα που είναι αποτέλεσμα 100% των προσωπικών σου επιλογών. Ακόμη κι αν σε εμπόδισαν πρόσωπα και καταστάσεις στα 10 να συνεχίσεις την μόρφωσή σου κανείς πέρα από τον ίδιο σου τον εαυτό δεν σε εμποδίζει να το πράξεις στα 20, στα 30, στα 40, στα 50... που είσαι κύριος τους εαυτού σου. Κι εμένα δεν είχαν οι γονείς μου γι' αυτό και ξεσκίστηκα να λάβω υποτροφία. Και το πρόγραμμά μου κατά την διάρκεια των σπουδών ήταν 7 το πρωί με 12, 1, 2 τα ξημερώματα συνδυάζοντας σπουδές, μελέτη, δουλειά και αθλητισμό. Είχα συμφοιτήτρια 40χρονη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας με τρία παιδιά, συμφοιτητή 45χρονο οικογενειάρχη τραυματιοφορέα σε νοσοκομείο άλλης πόλης που έκανε κάθε φορά 2ωρο ταξίδι για να έρθει στην σχολή. Αφήστε το αφήγημα του Βασιλάκη Καϊλα και του Νίκου Ξανθόπουλου ορισμένοι για να δικαιολογήσετε την ανεπάρκειά σας.
      Τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τις σπουδές μου έχουν επιστραφεί στο ακέραιο μέσω των εισφορών και των φόρων που έχω καταβάλει κι εξακολουθώ να καταβάλω. Δεν είναι οι μηχανικοί και δη του ιδιωτικού τομέα στον οποίο ανήκω, γραβατωμένοι κι ατσαλάκωτοι. Αλλά φαίνεται πως μόνο τέτοιες παραστάσεις έχεις από τα κωλοχανεία του ελληνικού δημοσίου και τα σαπιοκόμματα με τα οποία συναναστρέφεσαι. Τους γραβατωμένους κι ατσαλάκωτους με τις βαθιές τσέπες ψήφιζες και ψηφίζεις και απορείς γιατί μόνο μνημόνια τρως στο κεφάλι.
      Δεν είσαι σε θέση να ξεχωρίσεις τον ενεργό μηχανικό από τον πολιτικάντη δημοσιοσχετίστα "μηχανικό", θα ήσουν ποτέ σε θέση να κρίνεις ποια πρόταση είναι εφικτή και ποια όχι;
      Άνοιξε κανένα βιβλίο της προκοπής να διευρύνεις το πνεύμα σου και να αποκτήσεις κριτική σκέψη γιατί μια ζωή υποχείριο των απανταχού πολιτικάντηδων κι ευθυνόφοβων μετρίων θα είσαι, ποτέ δεν είναι αργά.

      Διαγραφή
  6. Εγώ σου ανέφερα ότι η μονάδα Θερμή Σερρών είναι μονάδα ηλεκτροπαραγωγης και εκμεταλλευετε το ζεστό νερό, εδώ χωρίς μονάδα ζεστό νερό που θα βρεις? Πάνε πακέτο αυτά, ξεκαθάρισε ότι θα δουλεύει η υφιστάμενη τηλεθερμανση με άλλο καύσιμο μόνη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΘΕΡΜΗ (ο τόνος στο έψιλον) Σερρών δεν είναι μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην οποία ένα πρωί είπαν να κουμπώσουν και μια τηλεθέρμανση. Είναι μονάδα που από την αρχή σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ως μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε κυρίως με γνώμονα τις δυνατότητες και τα οφέλη που παρέχει ένα σύστημα τηλεθέρμανσης. 16 MW ηλεκτρική ισχύς και 96 MW θερμική υποδηλώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η βιωσιμότητα της ΘΕΡΜΗ Σερρών βασίζεται κυρίως στην παροχή θερμικής ενέργειας προς τους καταναλωτές. Δεν είναι κάποια σοκαριστική διαπίστωση καθώς το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις μονάδες καύσης απορριμάτων σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους τους προέρχεται από την θερμική ενέργεια που παρέχουν στις παρακείμενες πόλεις μέσω των τηλεθερμάνσεων κι όχι από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που διοχετεύουν στο σύστημα. Εγώ σας είπα να ασχοληθείτε με πράγματα που κατέχετε αλλά εσείς το βιολί σας.
      Ήμουν απολύτως ξεκάθαρος, εάν εσύ δεν κατάλαβες κάποια πράγματα δεν είναι δικό μου θέμα. Στην Μεγαλόπολη διαθέτεις ήδη έτοιμο όλο το σκέλος της τηλεθέρμανσης (παροχής και διανομής θερμικής ενέργειας), δηλαδή τα 2/3 μιας ΣΗΘ στα πλαίσια της ΘΕΡΜΗ Σερρών. Είπα ότι εάν αδυνατούν οι φορείς της Μεγαλόπολης να φροντίσουν για το υπόλοιπο 1/3 που απαιτείται, ας παραχωρήσουν τα 2/3 της υφιστάμενης υποδομής προς ιδιωτικοποίηση (έτσι κι αλλιώς γι' αυτή την υποδομή θα πρέπει να βγει και μία απόφαση για το τι θα απογίνει τελικά, το "πάμε σε φυσικό αέριο για οικιακή χρήση" δεν λύνει όλα τα ζητήματα της υπόθεσης), κι ας αφήσουν την φθηνή προπαγάνδα και τον λαϊκισμό (σε αυτά συγκαταλέγονται και τα περί σύνδεσης με την 4η μονάδα που δήθεν θα λειτουργήσεις κι ως μοχλός πίεσης για να παραταθεί ο χρόνος λειτουργίας της) που έχει απήχηση μόνο σε παντελώς ανίδεους και αφελής.

      Διαγραφή