Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Τάσος Κάβουρας: "Πέραν του εκλέγειν υπάρχει και το εκλέγεσθαι.."

του Τάσου Γ. Κάβουρα 
τέως προέδρου δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης.

Το τελευταίο διάστημα όλο και συχνότερα γίνομαι αποδέκτης τοποθετήσεων ή σχολιασμών συμπολιτών μου (πολλά τέτοια διαβάζουμε και σε σχόλια σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο) που αντιλαμβάνονται ότι για όλα φταίνε οι ψηφοφόροι που κάνουν λάθος επιλογές και την πληρώνουμε τελικά όλοι.. 
Το απλό ερώτημα που εγώ θέτω είναι, γιατί μόνον υπάρχει το εκλέγειν και όχι και το εκλέγεσθαι. 
Γιατί αυτή η αποστροφή...

Αγαπητοί φίλοι θα πρέπει όλοι μας να σταθούμε με σοβαρότητα απέναντι όχι στα δικαιώματα που έχουμε ως πολίτες αλλά και στις υποχρεώσεις μας. Και πολίτης σημαίνει ότι σε κάποια στιγμή της ζωής σου πρέπει και εσύ να εκπροσωπήσεις συμπολίτες σου και σαν εκλεγμένος να τους υπηρετήσεις. Μην το ρίχνουμε ότι όσοι εκλέγονται είναι τα λεγόμενα λαμόγια (όχι ότι δεν υπάρχουν και λαμόγια..!) που εκμεταλλεύονται τις θέσεις τους και απολαμβάνουν. Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές. Θέλουμε τόσο πολύ να αλλάξει κάτι..; Και να γίνει τι..; Βλέπετε γύρω σας κάποιο κίνημα ανατροπής ή έστω σαν πρόθεση να μορφοποιείται..; Εγώ όχι..

Μόνο σιωπηλοί άνθρωποι που μπροστά στη πρόκληση δείχνουν ακόμη πιο αδύναμοι.

Η χρονιά που άρχισε είναι η πλέον καθοριστική για τη πορεία της πόλης μας. Είναι χρονιά εκλογών τοπικών αυτοδιοικήσεων. Κάποιοι πιστεύουν ότι μόνο η θέση των πρώτων είναι σημαντική. Λάθος, σημαντική είναι η όποια θέση προσφοράς. Δεν αρκεί να έχεις κοφτερό μυαλό και να αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα χρειάζεται να το λέει η ψυχή σου και να αγωνίζεσαι για την επίλυσή του. Μην παραγνωρίζεις ότι όπως εσύ έχεις μια συγκεκριμένη άποψη την ίδια ακριβώς δική τους αντίληψη έχουν δεκάδες συμπολίτες σου. Και πως θα συγκεραστεί αυτό..; Ο «Κλεισθένης» με την απλή αναλογική θέτει ως βάση τις ευρείες συνεργασίες...

Η Μεγαλόπολη πρέπει να βρει τον βηματισμό της σε μια εποχή που αλλάζει ραγδαία και έχει ανάγκη το καινούργιο και ριζοσπαστικό. Το παλιό και οι κλώνοι του έχουν αποδομηθεί. Δεν μπορεί να στηρίζεται εργασιακά στην μονοκαλλιέργεια της ΔΕΗ. Ας αλλάξουμε κοσμοθεωρία. Γύρω μας όλα έχουν αλλάξει. Ο αγροτικός πληθυσμός τείνει να εξαφανισθεί. Οι εκτάσεις γης έχουν δασώσει και έχουν περιέλθει πλέον στο κράτος. Τουρισμός , που και γιατί... Όλα εγκαταλελειμμένα.. Έμεινα μόνος όταν πρότεινα να προβούμε στην κατασκευή πάρκου Μουσείων στο Γηροκομείο του Παλαιοντολογικού και του Αρχαιολογικού. Σε αδιάβατο τοπίο στο Ίσιωμα κατασκευάζεται το Παλαιοντολογικό (θεματικό) με τυμπανοκρουσίες για να στεγάσει τα όνειρα του (άριστου κατά τα άλλα) επιστήμονα κ. Θεοδώρου. Να βγω ψεύτης αλλά βλέπω και την Αρχαιολογική συλλογή να μεταφέρεται εκεί.. Παράγοντες βλέπουν ως τουριστική οδό το Καρίταινα – Ίσιωμα γιατί δεν μπορούν να οραματιστούν την οδό Σπάρτη – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία... Το λιγνιτόσημο κατασπαταλείται σε μαντρούλες και δρομάκια (μαρασμός και υποανάπτυξη).. Τόσα εκατομμύρια και ούτε μια θέση δουλειάς... Οι ευθύνες τεράστιες όλων των μεγαλόστομων σε πανηγύρια διαχειριστών.

Και μην βιαστείτε να σκεφτείτε ότι τα γράφω αυτά για τον εαυτό μου. Όχι. Νιώθω ότι έχω υπεραρκετή παρουσία ξεκινώντας από τα 28 μου χρόνια ως Νομαρχιακός σύμβουλος. Κρατώ μόνο μια επιφύλαξη εάν και εφόσον υπάρχει ώριμο το έδαφος να συνυπηρετήσω σε μεγάλη συμπαράταξη δυνάμεων που θα έχει με μένα τον ίδιο προβληματισμό για διάσωση και επανεκκίνηση του τόπου μας. Και δυστυχώς και σε αυτό δεν βλέπω πολλούς πρόθυμους γύρω μου. Είμαι ρεαλιστής, αλλά ταυτόχρονα θέλω να παραμένω αδιόρθωτα ρομαντικός...

Για τελευταίο θα καταθέσω και εγώ τη δική μου «άποψη» σε μία όντως σημαντική επιτυχία για τη πόλη μας. Την οριστική αποτροπή της κατασκευής του ΧΔΒΑ στα ορυχεία της ΔΕΗ με την ακύρωση από το Συμβούλιο Επικρατείας και την οποία χαιρετίζω. Και δεν χρεώνεται η επιτυχία ούτε στη μία παράταξη ούτε στην άλλη. Γιατί απλά και συλλογική δουλειά έγινε, και συνεννόηση παρατάξεων είχαμε, και συνέχεια υπήρξε σε επίπεδο δημοτικής αρχής. Θα σταθώ λίγο παραπάνω στη σύσκεψη που είχαμε τον Αύγουστο του 2011 στο υπουργείο ΠΕΚΑ με ήδη υπογεγραμμένη την ΚΥΑ και τους μηχανικούς του Υπουργείου και τους Περιβαλλοντολόγους της ΔΕΗ να προτρέπουν τον υπουργό να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Χρειάστηκε ένα – ένα τα επιχειρήματα τους να τα ανατρέψουμε. Στο τέλος μετά από τρίωρο, φανερά εκνευρισμένος ο υπουργός Παπακωνσταντίνου μας είπε ότι δεν θα προχωρήσει καμία διαδικασία υλοποίησης προς το παρόν και μας κατευόδωσε με αγενή και αλητήρια συμπεριφορά : «..αν βγείτε έξω στις κάμερες και πείτε ότι κερδίσατε και τα τοιαύτα να ξέρετε ότι την επομένη το πάω στη Βουλή και σε μια βδομάδα ξεκινά η κατασκευή του..».

Για να έχει νόημα για το τι συζητάμε απλά να σκεφτούμε ότι κανέναν δεν απασχολεί το μετά 50 χρόνια όταν το σήμερα είναι αμείλικτο. Επιτρέπεται και μόνο η σκέψη να αναφέρεται στο παρόν σύστημα και την παρούσα φάση. Τίποτα δεν θα ανατραπεί μόνο του ή από σωτήρες. Θα πάμε μπροστά μόνο αν μέσα από τη μικρή μας Κοινωνία ξεπηδήσουν νέες δυνάμεις, υγιείς, ώριμες στη σκέψη και το κυριότερο με όρεξη για δουλειά. Και θέλω να πιστεύω ότι το κείμενο μου δεν διαβάζεται και μόνο για τόνωση της αυτοπεποίθησης κάποιων. Ας προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι και αν είναι αυτό που μας αξίζει.. Ας βάλλει ο καθένας μας στο τραπέζι αυτά που μπορεί να δώσει. Οι πολιτικές του παρελθόντος δεν μας εκφράζουν. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε για την καθαίρεση τους.. Σημείο εκκίνησης το 2019 , γιατί όχι..? Η δική μας συλλογική προσπάθεια θα δείξει τι καλύτερο θα κερδίσουμε , τι θα μείνει ίδιο και απαράλλαχτο..

Καταθέτω έγκαιρα πιστεύω τον προβληματισμό μου και ας αποτελέσει ένα κάλεσμα ευθύνης και αφύπνισης για αποφασιστική ενίσχυση και ενδυνάμωση του θεσμού της αυτοδιοίκησης που λέμε ότι πιστεύουμε.

Δεν αποτελεί εκλογική διακήρυξη...

Καλή και δημιουργική χρονιά εύχομαι , και στις οικογένειες σας...

51 σχόλια:

  1. Σωστή τοποθέτηση και επίκαιρες και πραγματικές οι παρατηρήσεις του κ. Κάβουρα.
    Όμως ερωτώ, ποιός σοβαρός και αξιόλογος πολίτης θα επιχειρήσει να δηλώσει υποψηφιότητα, όταν τα θηρία της παλαιοκομματικής πολιτικής θα πέσουν επάνω να τον κατασπαράξουν ? Ακόμη και κάποιοι συμπολίτες μας που σκέφτονται να ασχοληθούν με τα κοινά, δεν βλέπουν κάτι το καινούργιο ελπιδοφόρο στον ορίζοντα , παρά μόνο τα φαντάσματα με νέο προσωπείο ,τους ημέτερους νέους και παλιούς που ανακυκλώνονται και οι υπαίτιοι της παρακμής, επανεμφανίζονται στο τέλος ως σωτήρες . Οπότε, οι χρηστοί και σοβαροί πολίτες κάθονται μακριά και αδιαφορούν.
    Επίσης, ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο πολύς κόσμος δεν παρακολουθεί τα δρώμενα στον Δήμο , δεν έχει κριτική σκέψη ,ξεχνάει πολύ εύκολα και ψηφίζει περιστασιακά ανάλογα με τα συμφέροντά του, παρασυρόμενος από τους μηχανισμούς και τους λαϊκιστές , που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια το γνωστό κατεστημένο στις δημοτικές καρέκλες. Εξάλλου, οι περισσότεροι Μεγαλοπολίτες έχουν διχαστεί τα τελευταία 20 χρόνια , δεν αγαπούν και δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον της πόλης μας, επενδύουν αλλού , δεν αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει και ότι χρειάζονται στο Δ.Σ. άτομα με ήθος , κύρος ,μόρφωση, επιτυχημένα στην κοινωνία, που έχουν όραμα και διάθεση για προσφορά . Υπάρχουν τέτοιοι πολίτες.. ? σίγουρα ναι! αλλά η ζήλεια ,η εμπάθεια, η συκοφαντία και η κακία των πολλών τα υποτιμά. Οπότε, αφού η κατάσταση είναι έτσι και δεν ξυπνάμε και δεν μετέχουμε , θα πάρουμε στις επόμενες εκλογές μία από τα ίδια και μετά θα κατηγορούμε αυτά... για τα οποία εμείς είμαστε υπεύθυνοι με τις επιλογές μας .
    Τέλος, επειδή δεν πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι , νομίζω ότι υπάρχει καιρός μέχρι τις εκλογές για κάτι καλύτερο . Αρκεί να συμβάλλουμε όλοι..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Τάσο αρκετά προσφέρατε καιρός να ασχοληθούν και οι νέοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι φίλε Τάσο όλοι γνωρίζουν ποιος ειναι υπεύθυνος,ελα όμως που έχουν αναπτύξει το διαπελατιακο κράτος μετά από 25 χρόνια και δεν μπορείς να ξεφύγεις.
    Έχουν απαξίωση τα πάντα και συνεχίζουν για να μην ασχολείται κανένας και να ριμαζουν αυτοί τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρότι ο Κάβουρας έχει καλές θέσεις , είναι επικοινωνιακός και πράγματι ήταν ένας καλός πρόεδρος του Δ.Σ., κάτι δεν τον βοηθά να παίξει σημαντικό ρόλο στα Δημοτικά. Ίσως οι μέχρι τώρα πολιτικές επιλογές του και ο τρόπος που διαχειρίζεται τα πράγματα . Ας το ψάξει λοιπόν, γιατί σίγουρα ως σύμβουλος κάτι καλό θα μπορεί να δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήταν ο καλύτερος ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απ όσους έχουν περάσει από αυτό το πόστο τα τελευταία τριάντα χρόνια. Σεμνός ευγενικός δημοκρατικός, τηρούσε ίσες αποστάσεις σε μια εποχή που τα πολιτικά παθη στο δημο Μεγαλοπολης ήταν σε μεγάλη ένταση. Όμως δεν εκτιμήθηκε ούτε από την ίδια την παράταξη του και πολλες φορες τον εξέθετε με πολυ ασχημο τρόπο. Θα μπορούσε πραγματικά να προσφέρει πολλά στα δημοτικά πράγματα είτε από τη θέση του προέδρου του ΔΣ είτε σαν υπεύθυνος αντιδήμαρχος έργων αφού είναι το αντικείμενο του και το κυριότερο είναι έντιμος με υψηλές αξίες και ιδανικά. Βέβαια το ζητούμενο είναι με ποια δημοτική παράταξη θα συνεργαστεί. Αυτό το αφήνουμε στην ευθυκρισία του και στην εμπειρία του μέχρι τώρα στα κοινά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας έρθουν νέοι άνθρωποι, αρκετά πια με τους παλιούς, τους βαρέθηκε ο κόσμος και τους έχει αηδιάσει. Νέα πρόσωπα να μπουν στα Δημοτικά πράγματα, φρέσκος αέρας! Να προσέξει πολύ ο Μιχόπουλος ποιους θα επιλέξει, γιατί ακούγεται ότι θα μαζέψει από τις άλλες παρατάξεις κάτι αποτυχημένους, αλεύρια και πούπουλα. Αν γίνει αυτό, ο κόσμος θα του γυρίσει την πλάτη.

      Διαγραφή
  6. Δηλαδη ο καβουρας που οταν ηταν στα πραγματα έκαναν το λυγνιτοσυμο κι αυτοι μαντρες και κουρουμπελα και τωρα μιλαει απο πανω???Τα ιδια σκατα τασο μου κανατε κι εσεις εξ αποτελεσματος.Χεστηκα κι αν ειχατε καλες προθέσεις.Το αποτελεσμα μετραει.ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΛΥΓΝΙΤΟΣΙΜΟ ΜΕΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΟΛΑΒΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
    Μας δουλευεις κανονικα τωρα.
    Οσο για αυτους που το ξεχάσαν εύχομαι να μην ξαναψηφίσουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγήκε και ο Κάβουρας να μιλήσει τώρα! Είναι όλοι τους αμαρτωλοί και δεν θα έπρεπε να μιλάνε. και τούτος έχει πολύ λερωμένη την φωλιά του. Ο κόσμος θα τον μαυρίσει έτσι και βάλει στις εκλογές γιατί νομίζω ότι έχει καταλάβει το ποιον και του εν λόγω Κυρίου! Αϊ σιχτίρ όλοι σας, που κάνατε τη Μεγαλόπολη σαν τα μούτρα σας: κάρβουνο και εγκατάλειψη.

      Διαγραφή
  7. Μήπως ζω αλλού;
    Μήπως τα έχω χαμένα;
    Μήπως ο κύριος Τάσος πολιτευόταν σε άλλη περιοχή;
    Μήπως τα σχόλια τα γράφει μόνος του; Δεν εξηγείται διαφορετικά!
    Άντε να δούμε τι άλλο θα μας βρει μέχρι τις εκλογές!
    Κουράγιο συμπολίτες, ρίξτε τω στην πλάκα να το περάσουμε ανώδυνα!
    Άντε και καλά κρασιά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Τάσο από 28 ετών προσφέρεις τα πλείστα στην περιοχή . Όλα τα θετικά έχουν τη σφραγίδα σου
    Η πατρίς σε ευγνωμονεί . Κλίνει το γόνυ και φωνάζει ωσαννά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Τάσο, άντε πήγαινε στο σπίτι σου! Η Μεγαλόπολη δεν σε χρειάζεται. Ανίκανος και συ μαζί με τους άλλους. Τι θα πει ότι ήσουν πετυχημένος Πρόεδρος του Δ.Σ.; Θα κλάψουμε από χαρά; Πληρωνόσουν γι' αυτό ή μήπως προσέφερες τις υπηρεσίες σου αμισθί να σε τιμήσουμε; Τώρα έγινες τιμητής του Ήθους και κάνεις κριτική; Αφού ήσουν κομμάτι αυτού του σάπιου συστήματος που διέλυσε τα πάντα τόσο στη Μεγαλόπολη όσο και στα άμοιρα χωριουδάκια της. Η πατρίδα δεν σε ευγνωμονεί. Άφησέ την στην ησυχία της, θα προσφέρεις μεγάλη υπηρεσία.

      Διαγραφή
  9. Ευχαριστούμε Τάσο για όλα.Ενας μεγάλος πολιτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλεια , τώρα το κάναμε γιαπί και πάμε από την αρχή.. Θερμά συγχαρητήρια σε όλη τη παρέα.. Παίδες και κόρες δεν νομίζω να δουλευόμαστε γιατί τα πράγματα είναι όντως σοβαρά... Χαίρομαι που συμφωνούμε ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν.. Ακόμα και να βρεθεί κάποιος επί κεφαλής νέος και να φέρει τα πάνω κάτω..? Ουτοπικό αλλά και γουστόζικο ακούγεται.. Για να το προσπαθήσουμε λίγο..
    Δήλωσα πλήρης και το εννοώ..! Παρότι το έντεχνο μου αρέσει δεν έχω σε ακούσματα το «ωσαννά» προτιμώ το «τι τραγούδι να σου πω αντίο..». Άλλωστε φίλε με το δεικτικό χιούμορ είμαι νοήμων και ποτέ δεν θα διάλεγα το πιο παρανοϊκό φινάλε...
    Το δικό μου σχόλιο στα σχόλια : εύλογα διερωτώμαι αυτά τα θαυμαστά και ωραία που ακούγονται από τους σχολιαστές αναγνώστες γιατί δεν πασπαλίζονται και λίγο από δικές τους (ανώνυμες) τοποθετήσεις επί του πρακτέου..? Όταν το παλιό πρέπει να φύγει αντιλαμβάνομαι ότι το νέο είναι έτοιμο να αναλάβει , υπάρχουν ονόματα..; Βλέπω όμως όλοι οι πρωταγωνιστές σήμερα επί σκηνής είναι παλιοί , (και μην τους αποδοκιμάζετε γιατί θα μείνουμε δίχως διοίκηση..!) Πρέπει να μάθουμε να συνεννοούμαστε , ακόμα και στη καθημερινή μας γλώσσα όπως εκφραζόμαστε... Να επισημάνω μόνο στους φίλους που απολαμβάνουν της ανωνυμίας του διαδικτύου ότι έχω υπόψη από την αρένα απαξίωσης και αποδόμησης των πάντων , θεσμών και προσώπων...
    Η πρόταση μου παραμένει για ευρεία συναίνεση.. Δεν υπάρχουν σωτήρες ούτε μαγικές λύσεις... Υπάρχει κάποια αντιπρόταση ; Είμαι έτοιμος να την ακούσω...!
    Όσο για την επιρροή , ο δήμαρχος είναι το 51% και οι υπόλοιποι όλοι μαζί το 49%. Η δε διαχείριση του λιγνιτόσημου είναι προίκα της Περιφέρειας...
    Καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (((Ο Τάσος Κάβουρας δειλώνει στο μπλογκ σας γραπτός στις 8 Ιανουαρίου 2019 ότι η διαχείριση του λιγνιτόσημου είναι προίκα της Περιφέρειας)))

      Πως να χαρακτηρίσει κανείς αυτό το μεγαλειώδες ψέμα?
      Πως ειναι δυνατόν ένας άνθρωπος που διετέλεσε πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου να ψεύδεται δημοσίως και να μην γνωρίζει ότι το λιγνιτόσημο το διαχειρίζεται μισό μισό η περειφέρεια με τον δήμο Μεγαλόπολης?
      Δηλαδή ότι τα μισά χρήματα τα διαχειρίζεται ο δήμος Μεγαλόπολης και τα άλλα μισά η περιφέρεια.
      Λέει επίτηδες ψέματα?
      Είναι εντελώς άσχετος?
      Είναι πλανεμένος?
      Ζητώ από εσάς κυρία Δημητρακοπούλου να του υποδείξετε ένα από τα τόσα άρθρα που εχετε γράψει και έχετε κάνει τόσες ραδιοφωνικές εκπομπές για το λιγνιτόσημο καθώς και τα επίσημα link με τους πινάκες του ΕΑΠ με τις άθλιες αποφάσεις όπως το διαχειρίστηκε ο δήμος Μεγαλόπολης και η περιφέρεια σε ανούσια έργα.
      Μιας κι εσείς θα το κάνετε επώνυμα,διότι τον ενοχλούν τον κύριο τα ανώνυμα σχόλια.
      Απορώ πως γίνεται ένας μορφωμένος κατά τα άλλα άνθρωπος,να μην έχει δει τα πρακτικά του ΕΑΠ τα οποία δείχνουν ποιοι το διαχειρίζονται τόσα χρόνια.
      Και να δούμε θα σας απαντήσει?

      Διαγραφή
    2. Ε, όχι να ειρωνεύεται ο κ Κάβουρας τον κόσμο που γράφει εδώ! Τον έχουμε φάει αρκετά στη μάπα και γνωρίζουμε ποιος είναι! Έρχεται να το παίξει τώρα σωτήρας της Μεγαλόπολης; Τι να πούμε! Λίγη ντροπή, καλέ! Για την υστεροφημία σας!

      Διαγραφή
    3. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΤΑΣΟΥΛΗ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΗΦΕΡΕΙΑ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΤΟ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΑΤΕ ΤΟ ΕΑΠ.Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΚΙ ΕΣΥ ΕΚΑΝΕ ΜΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΡΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΠ.

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΕ ΤΑΣΟ ΑΛΛΟΣ ΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΤΥΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ !!!!!

      Διαγραφή
  11. ΤΑΣΟ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΔΥΣΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΑ - ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΥΤΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΦΑΡΤΗ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΤΑΣΟ ΤΑΡΑΞΕΣ ΤΑ ΛΙΜΝΟΖΟΝΤΑ ΥΔΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ, ΕΣΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΑΓΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Τάσο μας συγκίνησες . Δεν αντέχουμε άλλο , σε παρακαλούμε πολύ. Αν είναι να ηγηθείς πάρε θέση . Ολοι θα σε ακολουθήσουμε. Αμφιβάλλεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΑΣΟ ΚΑΒΟΥΡΑ, ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΕΝΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ- ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΦΠΟΝΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΠΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΗΔΙΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ [ΛΑΜΟΓΙΑ] ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ. ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ <> ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Χ Ο Ρ Τ Α Σ Α Μ Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητοί blogers καλημέρα και καλή χρονιά και εκλογικά...
    Πολλά και ποικίλα τα σχόλια στην τοποθέτηση του Τάσου Κάβουρα, θετικό τούτο
    Η συντριπτική πλειοψηφία τους ανώνυμα, αρνητικό τούτο
    Στην ουσία τώρα...
    Το να έχει ένας πολίτης την ειλικρινή διάθεση να υπηρετήσει τον τόπο του είναι ευλογία και δυστυχώς στη Μεγαλόπολη έχει εξελιχθεί από δύσκολο έως επικίνδυνο
    Η πόλωση που συντηρείται τεχνιέντως επί σειρά δεκαετιών από πεπαλαιωμένης κοπής "πολιτικούς" έχει οδηγήσει την τοπική κοινωνία στο να απαξιεί την εκλογική διαδικασία ειδικά στο εκλέγεσθαι
    Ταυτόχρονα έχει οδηγήσει το εκλέγειν σε επιλογές που συχνά μετεκλογικά μας κάνουν να αισθανόμαστε αδικημένοι και λαθεμένοι στην κρίση μας
    Γιαυτό οφείλουμε όλοι στις επερχόμενες εκλογές να γιατρέψουμε τις πληγές τούτες
    Αυτό μπορεί να συντελεστεί με νέο σχεδιασμό και προσέγγιση στα τεκταινόμενα
    Η πολιτική τσίπα είναι δυσεύρετη αρετή το γνωρίζω και επίσης συνιστά και υποκειμενικής αξιολόγησης
    Οφείλουμε πλέον να κρίνουμε ανθρώπους και προτάσεις όσο ανθρωπίνως ο καθείς μας αντέχει, με δικαιοσύνη, αντικειμενικότητα και ανιδιοτελή κριτήρια
    Αν καταφέρουμε να λειτουργήσουμε έτσι, ίσως οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές μας οδηγήσουν σε αυτό που χρόνια η Μεγαλόπολη με αγωνία αναζητά
    Σε μια τοπική κοινωνία μονιασμένη, χωρίς χαρακώματα
    Σε μια ανάπτυξη με σχεδιασμό και στόχευση το κοινό και όχι το ιδιοτελές όφελος
    Σε μια Μεγαλόπολη που θα πάψει να είναι μικρόπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς αστειεύεστε, κ. Κάβουρα! Και είστε εσείς αυτός που θα κάνει την διαφορά; Τόσα χρόνια που ασχολείστε με τα κοινά τι διαφορετικό κάνατε; ΤΙΠΟΤΑ! Ήσασταν μέρος του σάπιου συστήματος, που τώρα για προφανείς λόγους, έρχεστε να καταδικάσετε και να μας μιλήσετε για το μέλλον της Μεγαλόπολης. Γελάνε και τα πλακάκια! Ποια μονιασμένη κοινωνία; Ο καθένας για την πάρτη του είναι και μην κοροϊδεύετε άλλο τον κοσμάκη, αρκετά έχει υποφέρει και τραβάει. Για ποια ανάπτυξη μιλάτε εσείς; Μην ξεφτιλίζεστε τόσο εύκολα! Και η Μεγαλόπολη, μόνο κατ' όνομα είναι μεγάλη. Πάντα μία μικρή επαρχιακή πόλη θα είναι. Όχι ότι δεν της αξίζει κάτι καλύτερο, αλλά με πολιτικάντηδες σαν και σας, πάντα μικρούλα και αδικημένη θα είναι. Πάρτε δρόμο, νέα πρόσωπα θέλουμε, καθαρό αέρα, νέους σε ηλικία ανθρώπους. Θα είναι άπειροι ίσως, αλλά έντιμοι!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ,ή εάν η ανωτέρω απάντηση απευθύνεται στον Τάσο κάβουρα νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα
      Διότι το σχόλιο που απαντήσατε είναι δικό μου και όχι του Τάσου Κάβουρα
      Γεωργία Δημητρακοπούλου

      Διαγραφή
    3. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά κατ' αρχήν! Απ' ο,τι κατάλαβα κ. Γεωργία, στον κ. Κάβουρα αναφερόταν το σχόλιο, μην δίνετε συνέχεια! Τι πρόβλημα υπάρχει; Το διάβασα προσεχτικά και δεν νομίζω ότι θίγει εσάς στο ελάχιστο! Να είστε καλά!

      Διαγραφή
    4. Χρόνια πολλά αγαπητέ,ή και σε εσάς
      Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά εμένα
      Να πω ότι εγώ δεν αναφερόμουν στον Τάσο Κάβουρα στα όσα πιο πάνω έγραψα
      Απλώς πήρα ως αφορμή το κείμενο του κ. Κάβουρα και τοποθετήθηκα

      Γεωργία Δημητρακοπούλου

      Διαγραφή
  15. Αγαπητέ Τάσο,ο <> τής Απλής καί <>Αναλογικής το μόνο πού θα πετύχει, καί θα φέρει, είναι η Συναλλαγή η Ακυβερνησία ο Εκβιασμός καί τελικά η διάλυση του θεσμικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης. Είναι πού είναι στραβό το κλήμα θα το αποτελειώσει ο Γάιδαρος.
    ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι γεγονός ότι έχουν απαξιώση με προσπάθεια όλους τους ρόλους της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς κανείς να σηκώσει κεφάλι.
      Μερικά πράγματα εαν δεν αντιδράσεις τα θεωρούν αυτονόητα και ειναι δύσκολο να τα επαναφέρεις.
      Για να τα επαναφέρεις δεν θα πρέπει να χρωστάς σε κανέναν χάρες άρα λοιπόν μονο καινούργιοι θα βγάλουν τα καστανα απο την φωτιά.
      Σε αυτές τις εκλογές δίνουμε μονο θετικές ψήφους δεν υπάρχει λόγος να τιμωρήσουμε κανένα το κάναμε τόσα χρόνια και τα είδαμε τα αποτελέσματα .
      Δεν χρειάζεται να μαλώσουμε κανέναν ότι μπορούσε ο καθένας έδωσε,τέσσερα χρόνια ειναι αρκετά για να αφήσει κάποιος το στίγμα του, τα επομενα τέσσερα δεν ασχολείσαι με το λαό γιατί χαλάς την " πιάτσα".

      Διαγραφή
    2. Γι' αυτό φίλε μου, να πάρουν πόδι όλοι οι παλιοί! Απλά να τους μαυρίσουμε! Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο!

      Διαγραφή
  16. Κύριε Τάσο συνεχίστε το έργο σας , ο δήμος σας έχει μεγάλη ανάγκη , στηρίξτε το διονύση πάλι θα μάθει και θα κάνει θαύματα την δεύτερη θιτεία του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε μου των 2:47, πολύ εύκολα τελικά απαξιώνουμε και ρίχνουμε λάσπη σε αυτούς που λένε δημόσια την γνώμη τους και εσύ τώρα με ελαφρά τη καρδία στον Κάβουρα. Επειδή το θεωρώ άδικο, σου θυμίζω τα εξής : Νέος ακόμη, ήταν για χρόνια Νομαρχιακός Σύμβουλος και πάλεψε ανιδιοτελώς για το καλύτερο της πόλης , για χρόνια πρόεδρος στα Λύκαια τα ανέβασε ψηλά , πρόεδρος του Συλλόγου γονέων συνέβαλε να επισκευαστεί το Γυμνάσιο αντισεισμικά , ως συνεργαζόμενος με την παράταξη Μπούρα και ως Πρόεδρος του ΔΣ έφερε νέο ήθος και πολεμήθηκε γιαυτό, όπως στην περίπτωση του κανονισμού του ΔΣ, δεν ήταν πάλι υποψήφιος το 14 και του το χρεώνουν για τους 7 ψήφους που έχασαν, ως υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ ήρθε 3ος , διεφώνησε στην πολιτική γραμμή του ,έκανε στην άκρη και δεν πήρε όπως θα μπορούσε κάποια βολική θέση . Συνεπώς το ΄ ΤΙΠΟΤΑ ΄ που γράφεις αντιστοιχεί στο ότι δεν ωφελήθηκε προσωπικά , μάλλον έχασε επαγγελματικά και οικονομικά.
    Εξέφρασε λοιπόν κάποιες προτάσεις και απόψεις και τον έβαλες, όπως και κάποιοι άλλοι παραπάνω, στον ίδιο παρονομαστή. Αν είναι έτσι τα πράγματα , ας βγούν οι νέοι και έντιμοι που λες, να αναλάβουν δράση και να ασχοληθούν με τα κοινά... Φοβάμαι όμως ότι η καφετέρια , το κινητό και η αδιαφορία τους, θα ξαναβγάλουν το παλιό που όλοι καταδικάζουμε. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάσο αυτοδιοικητικά είσαστε πράγματι μια μορφή , κάνατε θαύματα πολιτικά όμως με την πασοκική σας θητεία τα έχετε κάνει θάλασσα.

      Διαγραφή
  18. Όλοι, μα όλοι, δουλεύουν στη Μεγαλόπολη για να παραμείνουν στην εξουσία τα συνεταιράκια "Πασπάτης-Καλαφάτης"...Και θα παραμείνουν!
    Όπως, όλοι στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, ακόμα και η Νέα Δημοκρατία, δουλεύουν για να παραμείνει στην εξουσία ο Μέγας-Πέτρος...
    Όπως, τέλος, όλοι δουλεύουν σε αυτή τη χώρα, αλλά και έξω από αυτήν (ΗΠΑ, Ε.Ε.), για να παραμείνει ο Τσίπρας στην καρέκλα του...
    Γιατί, πατριώτες, αυτοί κάνουν τη "δουλειά" καλά!!! Καλημέρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά ρε πατριώτες, στό σημερινό Δημ. Συμβούλιο δε συμμετέχουν 'ενα σωρό νέοι καί άφθαρτοι όπως μας λέτε,καί καμαρώνουν στά Δημοτικά έδρανα άλαλοι καί άφωνοι. Τί προσέφεραν στό Δήμο καί στούς Δημότες τους? Φτηνά ρουσφετάκια καί κόρδωμα? Αυτή είναι η αποστολή τους?
    Πού είναι οι νέες ιδέες τους πού θα άλλαζαν τοφθαρμένο καί σάπιο παληό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνη λύση, όλοι αυτοί να πάνε στα σπίτια τους! Τους σιχαθήκαμε! Είναι ανίκανοι και αδιάφοροι!

      Διαγραφή
  20. Κύριε Τάσο και κύριε Τάσο και κύριε Τάσο...
    Μας ζάλισες κύριε Κάβουρα με τόσα σχόλιά σου να επαινείς τον κύριο Κάβουρα.
    Ζαλίστηκα δεν ήξερα από πού να φυλαχτώ.
    Ένα σχόλιο για ξεκάρφωμα και τουλάχιστον 10 σχόλια να λες μπράβο στον εαυτό σου.
    Δεν μπορείς να γράψεις και διαφορετικά να μην καρφώνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ .. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΑΒΟΥΡΑΣ.. ΔΥΟ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΕΠΑΙΝΟ ? ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ?

      Διαγραφή
  21. κ. Κάβουρα,
    Πραγματικά το κείμενό σας θα μπορούσε να είναι άξιο επαίνου, αν προερχόταν από άτομο που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά ή αν έστω παραδεχόσασταν πως τόσα χρόνια και εσείς ως εκλεγμένος/ υποψήφιος φταίτε που η Μεγαλόπολη έφτασε σήμερα να είναι στο πιο κρίσιμο σημείο της.
    Και πριν σταθώ στο κείμενό σας θα ήθελα να σας ρωτήσω, γιατί υπογράφετε ως τέως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και όχι ως τέως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ; Πολύ θα ήθελα να μάθω το κριτήριο επιλογής σας; Στις βουλευτικές εκλογές ήμουν ένας από αυτούς που σας ψήφισε. Πίστεψα στον τότε προεκλογικό σας λόγο…Και επειδή ίσως κάποιοι να μην τον ενθυμούνται, τον παραθέτω παρακάτω:
    Λέγατε τότε - Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές , θεωρώ υψίστη τιμή και με μεγάλη χαρά , συμμετέχω στη τεράστια προσπάθεια να αλλάξουμε σελίδα στη πολιτική σκηνή. Ο τόπος δεν αντέχει άλλο τις φιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που έχουν γονατίσει την Κοινωνία. Αυτοί που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια αποδείχτηκαν ανεπαρκείς και χρεώνονται τη διάλυση της οικονομίας. Η μικρομεσαία τάξη καθώς και οι πιο αδύναμοι πολίτες, συνθλίβονται. Ο κοινωνικός ιστός διαλύεται. Ακόμα και οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν κλονιστεί ανεπανόρθωτα. Η ανεργία καλπάζει. Ο αυταρχισμός και τα σκάνδαλα οργιάζουν. Ο ανθός της κοινωνίας μας, οι νέοι, ξενιτεύονται. Φτάσαμε στο σημείο να ζούμε σε συνθήκες κατοχής με άστεγους, συσσίτια, αυτοκτονίες, συνανθρώπους που νοσούν και δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα. Λιποθυμίες μαθητών από ελλιπή σίτιση. Κατασχέσεις σπιτιών, θάνατοι από μαγκάλια και άγριοι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών που διεκδικούν το αυτονόητο δηλαδή το δικαίωμα στην εργασία, στην ασφάλιση, μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Στις 25 Γενάρη, θα κριθεί αν θα τολμήσουμε επιτέλους να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και σε όλους όσους ζουν στο σκοτάδι, στο κρύο, και στην πείνα. Γι αυτό η λαϊκή εντολή χρειάζεται να είναι ισχυρή, για να αποτελέσει την απαρχή της εφαρμογής του προγράμματος μας.-
    Αλήθεια τι έχετε να πείτε γι αυτά σήμερα?? Θα ήθελα πολύ να με ενημερώσετε ποιες παρεμβάσεις κάνατε ως υποψήφιος με το κυβερνών κόμμα για τη Μεγαλόπολη. Πολύ φοβούμαι καμία. Στα λόγια κ. Κάβουρα όπως έχει αποδειχτεί καλώς είστε, μα από πράξεις?

    "Δον Κιχώτης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  22. Και τώρα μερικά σχόλια για το εν λόγω δημοσίευμα (γιατί πραγματικά είναι τόσα αυτά που χρήζουν σχολιασμό, που θα γινόμουν κουραστικός)
    Μάλλον μας περνάτε για αφελείς.
    Από τη μία λέτε ότι η Μεγαλόπολη πρέπει να βρει το βηματισμό της και έχει ανάγκη το καινούργιο και ριζοσπαστικό. Από την άλλη ότι δεν αποτελεί εκλογική διακήρυξη, μα νωρίτερα αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να είστε υποψήφιος και μάλιστα το γράφεται συγκαλυμμένα για να μην είναι ορατό με την πρώτη ματιά –να συνυπηρετήσω σε μεγάλη συμπαράταξη δυνάμεων- Ω τι αντίφαση! Αποφασίστε τελικά τι από τα δύο πρέπει να γίνει, εκτός βέβαια αν θεωρείται ότι δεν πρεσβεύεται το παλιό με τα 28 χρόνια στα κοινά.
    Λέτε ότι μείνατε μόνος σας όταν προτείνατε την κατασκευή πάρκου μουσείων στο Γηροκομείο. Πόσο ρεαλιστής ήσασταν με αυτήν σας την πρόταση? Ξεχάσατε ότι για να φτιαχτεί το γηροκομείο ήθελε πάνω από 1εκ ευρώ?
    Όταν ξεκίνησε η κατασκευή του παλαιοντολογικού μουσείου, και εσείς δεν ήσασταν δημοτικός σύμβουλος? Ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και ως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου δεν φέρεται καμιά ευθύνη για τα όσα έκανε η παράταξη σας? Όταν σχεδίαζε η παράταξη σας τα έργα από το λιγνιτόσημο εσείς που ήσασταν, λείπατε? Ή μήπως τα καταψηφίσατε και δεν ενθυμούμαι? Αν δεν συμφωνούσατε γιατί δεν ανεξαρτητοποιούσασταν?
    Θα συμφωνήσω ότι οι ευθύνες είναι τεράστιες, αλλά ξέρετε γιατί? Γιατί πολύ απλά εσείς αλλά και όσοι έχουν ή διεκδικούν μια θέση στο Δήμο, νομίζετε ότι κανέναν δεν απασχολεί το μετά από 50 χρόνια και νοιάζεστε μόνο για το τώρα. Κάνετε λοιπόν το μεγαλύτερο λάθος!
    Αυτό που εσάς είναι μέλλον μακρινό για τα παιδιά μας είναι το παρών τους.
    - Το μέλλον αγοράζεται από το παρόν. Σάμουελ Τζόνσον, 1709-1784, Άγγλος συγγραφέας-

    Το σημείο εκκίνησης της Μεγαλόπολης είναι το 370 π.Χ. όχι το 2019, όπως όλοι οι σωτήρες θέλετε να μας πείσετε. Φροντίστε μη και το 2019 γίνει το σημείο λήξης της.

    "Δον Κιχώτης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Δον Κιχώτη ευχαριστώ για την τοποθέτηση σου... Θα σου απαντήσω στα θέματα που θίγεις όχι για να δικαιολογηθώ ούτε να ωραιοποιήσω κάτι... Άλλωστε το αλάθητο δεν ανήκει σε κανέναν. Τα ερωτήματα σου είναι σημαντικά και αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που παρακολουθούν με ενδιαφέρον αυτά που συμβαίνουν και έχουν προβληματισμούς. Στην αναφορά σου για το πρώην Γηροκομείο η θέση μου ήταν ρεαλιστική να γίνει Πάρκο Μουσείων. Σήμερα ανεγείρεται το Παλαιοντολογικό Μουσείο στον Αη Γιάννη στο Ίσιωμα σε χώρο ακατάλληλο και φοβάμαι ότι δεν θα προσφέρει τίποτα και εκ των πραγμάτων θα καταδικασθεί στην αφάνεια. Ενώ θα μπορούσε αυτό να κτίζεται στο πρώην Γηροκομείο με την ίδια πίστωση και να αποτελεί στολίδι για τη πόλη μας, εύκολα προσβάσιμο και λειτουργικό. Αυτή είναι η άποψη μου.
    Νομίζω ότι σωστά σε αυτό το άρθρο δέθηκε το όνομα μου με την αυτοδιοίκηση και όχι με τη πρώην Νομαρχία, τα ΛΥΚΑΙΑ ή την υποψηφιότητα μου στο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015. Σωστά επισημαίνεις ότι θα μπορούσα να συμμετέχω στο σχεδιασμό για τον τόπο μου σε παραπάνω κομματικό ή Κυβερνητικό επίπεδο. Όμως ο χρόνος που ήμουν εν δυνάμει αναπληρωματικός βουλευτής ήταν λίγος και η χρονική περίοδος ήταν ιδιαίτερα ανατρεπτική και πολυτάραχη. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 άλλος συμπατριώτης μας Μεγαλοπολίτης με διαδέχθηκε. Θεωρώ επιτυχία το μεγάλο ποσοστό 72% της Μεγαλόπολης στο δημοψήφισμα του ΟΧΙ καθώς και τις ενέργειες που έκανα για το ΙΚΑ πυροπλήκτων. Και φυσικά την μέχρι και σήμερα παρουσία μου ως άμισθος συνεργάτης μηχανικός στην επιτροπή για το σκουπιδοεργοστάσιο στη Παλιόχουνι..
    Όχι, δεν είναι στις προθέσεις μου να είμαι υποψήφιος και δεν πιστεύω ότι αφήνω κάποιο σημαντικό κενό. Όμως βρίσκω ότι η παρέμβαση μου έχει απήχηση και θα ήθελα να δρομολογηθούν εξελίξεις στις οποίες πλέον δεν θα μου επιτρέπεται να απέχω. Και πως το αντιλαμβάνομαι. Αν μου πεις κατεβαίνεις με την παράταξη του Χι υποψήφιου θα σου πω όχι. Η δική μου πρόταση είναι ξεκάθαρη : ευρεία σύσκεψη με συλλογικότητες, συζήτηση και σχεδίαση του προγράμματος δράσης και συναπόφαση για την υλοποίηση του. Εάν γίνουν αυτά που εγώ προτείνω, θα δεχόμουν να είμαι στο κοινό ψηφοδέλτιο με επί κεφαλής τον Χι υποψήφιο δήμαρχο ή οποιονδήποτε άλλον. Βλέπεις κρατώ τις αρχές μου και μάχομαι δημοκρατικά. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα με κατηγορούσε γι αυτά. Εν ενεργεία στο ΔΣ πάλεψα για κάποια πράγματα, διαφώνησα σε αρκετά, κατέθεσα διαφορετικές προτάσεις πάντα μέσα από διαδικασίες. Κατήγγειλα τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και αναζήτησα το νέο... Συνειδητοποιώ ακόμη και σήμερα ότι δεν θα έβγαινε τίποτα παραπάνω αν έκανα πράξη την απειλή μου για παραίτηση όταν η διεύθυνση της Αρχαιολογίας κωλυσιεργούσε (και συνεχίζει την ίδια πολιτική και σήμερα) στην αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου... Για το σήμερα και το μετά 50 χρόνια έχω να σημειώσω ότι βασικός βραχίονας είναι το παρόν, να κρατηθεί ότι μπορεί και να δομηθεί γύρω του οτιδήποτε προσδώσει νέα δυναμική και εξέλιξη για το μέλλον. Ναι, το «μακρινό» μέλλον είναι το παρόν των παιδιών μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κάβουρα πέστε μας κάτι χειροπιαστό που έχετε κάνει γι΄αυτήν την πόλη για να σας πιστεύψουμε!!!!και αφήστε την πολύ δημοκρατία και τα δημοκρατικά σας αισθήματα, μόνο ο Λαδάς και ο Παπαδόπουλος έκαναν έργα σε αυτήν την πόλη εσείς τι κάνατε???????? ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ Κ. ΚΑΒΟΥΡΑ

      Διαγραφή
    2. Ωπ! Δικαίωμα! Τι έργα έκανε ο Λαδάς και Παπαδόπουλος ρε πατριώτη; Εντάξει, καλές οι ερωτήσεις σου προς τον Κάβουρα, αλλά μην αναμασάς μύθους! Άκου, Λαδάς και Παπαδόπουλος...

      Διαγραφή
  24. Τελικά υπάρχουν και κάποιοι που έχουν πολιτικό λόγο , σοβαρότητα και εντιμότητα και απαντούν στα ερωτήματα και τα σχόλια των πολιτών . Κατά τα άλλα ακόμη περιμένουμε οικονομικά στοιχεία και απαντήσεις από το ΔΣ της Τηλεθέρμανσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το μέλλον είναι το παρόν των παιδιών μας λένε οι άνθρωποι και το κακό είναι ότι το πιστεύουν κιόλας κι ας ξέρουν ότι ουδεμία σχέση δεν έχει με την θλιβερή πραγματικότητα. Όταν λέτε των παιδιών μας, σε ποια παιδιά αναφέρεστε; Στα παιδιά σας, στα παιδιά των παιδιών σας (εγγόνια σας), σε ποια; Αλήθεια πού είναι τα παιδιά σας; Είναι στην Μεγαλόπολη πλέον; Κατά συνέπεια μήπως και τα παιδιά των παιδιών σας δεν πρόκειται να ζήσουν ποτέ στην Μεγαλόπολη; Μήπως λοιπόν το τρένο χάθηκε κι όλοι εσείς δεν καταλάβατε τίποτε ακόμη; Μήπως κομβικής σημασίας για την Μεγαλόπολη ήταν το έτος 1979, το έτος 1989 ή ακόμη και το έτος 1999 κι όχι το έτος 2019;
    Εγώ που είμαι ηλικιακά κοντά με την κόρη του κυρίου Κάβουρα έχω να πω τα εξής. Όταν πήγαινα στο δημοτικό η τάξη μου μόνο αποτελούνταν από δύο τμήματα με 31 παιδιά το καθένα. Στην πρώτη γυμνασίου είχαμε 5 τμήματα με 31 παιδιά το καθένα σύνολο 155. Αυτά τα 155 παιδιά ενηλικιώθηκαν ακούγοντας σε κάθε προεκλογική περίοδο περί ηλεκτροστατικών φίλτρων στις μονάδες της ΔΕΗ (πάλι καλά που υπάρχει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία γιατί ακόμη και σήμερα σκέτη τέφρα θα έβγαζαν τα φουγάρα), περί αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου, δημιουργίας νέου αρχαιολογικού μουσείου , τηλεθέρμανσης κτλ. Από όλα αυτά είδαν μόνο την έναρξη του έργου της τηλεθέρμανσης το οποίο ουδέποτε ολοκληρώθηκε. Από τα 155 αυτά παιδιά, στην Μεγαλόπολη βρίσκονται σήμερα 20 (συμπεριλαμβάνω κι αυτούς που πηγαινοέρχονται με εποχιακές εργασίες). Από τους 20 σταθερή εργασία έχουν 3 (με τα σημερινά δεδομένα γιατί με τα δεδομένα του χθες θα έπρεπε να πω ο κανένας) και παντρεμένοι με τουλάχιστον ένα παιδί είναι 5. Σήμερα το δημοτικό σχολείο στο οποίο φοίτησα αμφιβάλω εάν έχει συνολικά όσα παιδιά ήταν μόνο η τάξη μου τότε στα μέσα της δεκαετίας του '90 και στην επόμενη 5ετια θα γίνει σίγουρα λόγος για κλείσιμο σχολικών μονάδων στην Μεγαλόπολη.
    Ας εξετάσουμε τώρα το υπεραισιόδοξο σενάριο βάση του οποίου αμέσως μετά τις φετινές εκλογές αρχίζει να υλοποιείται στην Μεγαλόπολη ένας Χ αναπτυξιακός σχεδιασμός (προσοχή είπα υλοποιείται κι όχι αρχίζει να σχεδιάζεται). Η υλοποίηση του θα ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσει να αποδίδει σε δέκα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ο σημερινός 30άρης θα είναι τότε 40, ο 25άρης 35 κ.ο.κ. Έστω ότι ο σημερινός 25άρης είναι απόφοιτος Γενικού Λυκείου και απόφοιτος Πανεπιστημίου Χ ιδιότητας για την οποία στην Μεγαλόπολη δεν υπάρχει ίχνος ανάλογης θέσης εργασίας. Έχει το περιθώριο να μείνει στην Μεγαλόπολη μέχρι να αρχίσει να αποδίδει το μεγάλο θαύμα σε 10 χρόνια; Αναζητώντας την τύχη του αλλού αυτό το χρονικό διάστημα της δεκαετίας σημαίνει ταυτόχρονα ότι δεν θα στήσει οικογένεια στην Μεγαλόπολη, που με την σειρά του σημαίνει ότι ο νεανικός πληθυσμός μέσα σε αυτή την δεκαετία θα βαίνει διαρκώς μειούμενος. Όλα αυτά φυσικά ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας γιατί η πραγματικότητα μας έχει διδάξει ότι η υλοποίηση του οτιδήποτε στην Ελλάδα παίρνει αρκετές δεκαετίες (κι αν), συνεπώς η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη.
    Τα παιδιά στην Μεγαλόπολη μεγάλωναν καλλιεργώντας μία απέχθεια γι' αυτήν που στην ενηλικίωση κορυφωνόταν με τον διακαή πόθο της φυγής. Φανταστείτε τι αισθήματα θα τρέφουν τα σημερινά παιδιά τα οποία δεν έχουν καν λειτουργικές παιδικές χαρές. Για ποιο μέλλον μιλάτε, για το ανύπαρκτο;
    Σε μία εποχή όπου ο Δήμος είναι πνιγμένος στα χρέη και δεν μπορούν να δοθούν λύσεις ούτε στα βασικά (βιολογικός, δίκτυο ύδρευσης κ.α) και επικρατεί (ευτυχώς από την μία) αυστηρός δημοσιονομικός έλεγχος, όσες/όσοι οραματίζονται με καθυστέρηση δεκαετιών μεγαλεπήβολα σχέδια για την περιοχή, καλό θα ήταν να μας αναφέρουν ένα ενδεικτικό κοστολόγιο καθώς και τις πηγές χρηματοδότησης. Γιατί ουδείς δεν προτίθεται το έτος 2019 να διοχετεύσει σημαντικά κεφάλαια σε μία περιοχή που προχθές είχε 155 παιδιά, χθες 80, σήμερα 50, αύριο 20, μπας και αναστηθεί.
    Ωραίο στο άκουσμα π.χ το Ολυμπία - Μεγαλόπολη - Σπάρτη αλλά από πού θα χρηματοδοτηθεί όταν τα αρμόδια όργανα μετά από δύο χρόνια και με τα χίλια ζόρια ενέκριναν την ένταξη του Πάτρα - Πύργος στο ΕΣΠΑ 2014-2020;
    Το τρένο πέρασε και το χάσατε. Χαιρετίσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έθεσες τα πράγματα όπως έχουν, με τα ωραία σου ελληνικά! Μπράβο σου! Είναι πολύ δύσκολο να αντιπαρέλθει κανείς σε όσα λες.
    Όμως, σε παραπέμπω στους στίχους των Κατσιμιχαίων "...θα είμαι και θα υπάρχω όπως μπορώ και για το πείσμα σας, γουρούνια, θα αντέχω..."!
    Η πραγματικότητα είναι, όντως, αυτή που περιγράφεις. Αλλά, πιστεύω ότι μέσα και σε αυτή την πραγματικότητα μπορούμε να βρούμε λύσεις!
    Μπράβο σου και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έρχομαι να απαντήσω σε ένα τελευταίο σχόλιο γιατί το γράφει ένα νέο παιδί και μάλιστα είναι απόλυτα εύστοχο.. Βλέπω την αγωνία του και την συμμερίζομαι.. Είμαι και εγώ ευαίσθητος στις ανησυχίες όλων των παιδιών για το μέλλον τους και αυτών που έμειναν στο τόπο τους.. και αυτών που έφυγαν μακριά οικονομικοί μετανάστες και σήμερα σχεδιάζουν την επιστροφή τους.. Όμως πρέπει να δούμε και κάποια ιστορικά δεδομένα των παρελθόντων δεκαετιών.. Και εμείς φτωχοί ήμασταν όταν ξεκινούσαμε την παρουσία μας στο εργασιακό τοπίο. Και δύσκολα πορευτήκαμε όλα τα χρόνια. Δεν σου κρύβω ότι ένιωσα ασφάλεια όταν έκλεισα 25 χρόνια δουλειάς και ας είχα το καθημερινό μεροκάματο. Και η γενιά μου ταλαιπωρήθηκε, (και με έλλειμμα δημοκρατίας), και ήταν υποχρεωμένη να φτιάξει πολλά πράγματα. Σπίτια δεν είχαμε (σήμερα αναλογούν 1,8 σπίτια ανά οικογένεια), δρόμους (σε χαλικόδρομους περπατούσαμε), σχολεία, λιμάνια, αεροδρόμια, κέντρα υγείας, υποδομές, και τόσα άλλα.. Ε, και, θα μου πεις πτωχεύσαμε.. Δίκιο έχεις. Και μάλιστα κανένας δεν βρέθηκε ένοχος..! Τώρα τι γίνεται..; Τώρα είναι κατόπιν εορτής θα μου πεις.. Όχι , εδώ έχω μία ένσταση.. Πάντοτε οι μελέτες και οι σχεδιασμοί αποτελούσαν μία βάση στην εξέλιξη ενός τόπου.. Το 1995 περίπου άκουσα στη Σπάρτη να προγραμματίζουν το δρόμο Σπάρτη – Παραδείσια (έτσι ακριβώς!) , σήμερα είναι πραγματικότητα Λεύκτρο - Σπάρτη.. Γι αυτό επιμένω να υπάρξει νέα πρόταση με τη σφραγίδα των νέων.. Και το λέω εντελώς καλοπροαίρετα , και δεν κρίνω τα νέα παιδιά.. Ξέρω ότι έχουν ποιότητα, έχουν ευαισθησία, έχουν μόρφωση (εμείς τώρα προσπαθούμε να διαβάσουμε αυτά που έπρεπε στα 30 μας και δεν είχαμε χρόνο..). Φίλε μου, και επίτρεψε μου να σε αποκαλέσω έτσι, είσαι ο μόνος που θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη αν σου φάνηκε επιθετικός ή εκτός πραγματικότητας ο τίτλος του άρθρου μου. Η πρόθεσή μου είναι σαφής.. Τώρα αν αποτελεί ουτοπία ας αγκαλιάσουμε μια ουτοπία και ας το παλέψουμε.. Και αν δεν προκάνουμε ας έρθουν οι επόμενοι να διορθώσουν και να προχωρήσουν.. Η στασιμότητα μας βουλιάζει.. Ας σχεδιάσουμε και να διεκδικήσουμε επιτέλους κάτι μακρινό και μεγάλο για τον τόπο μας.. Ας δούμε προσεκτικά και τι συμβαίνει δίπλα μας... Το 2016 με τις καταστροφικές πλημμύρες του Ιουνίου ο δήμος μας πήρε κρατική επιχορήγηση για αντιπλημμυρικά έργα 840.000 ευρώ όταν στη Τρίπολη μελέτησαν και χρηματοδοτούνται με 50 εκατομμύρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν χρειάζεται να μου ζητάτε συγνώμη ή να απολογείστε για τίποτα. Ούτε επιθετικό βρήκα τον τίτλο του άρθρου, ούτε ενοχλήθηκα από αυτόν. Με την ένστασή μου ήθελα να αναδείξω το πόσο καθοριστικής σημασίας είναι ο παράγοντας χρόνος, το σωστό timing όπως συνηθίζεται να λέγεται στην καθομιλουμένη. Και είναι αυτός ο παράγοντας τον οποίο διαχρονικά, το ελληνικό δημόσιο και οι ασκούντες διοίκηση ειδικότερα, τείνουν να αγνοούν - υποτιμούν.
    Οι αναφορές σας για εκείνες τις εποχές είναι εκτός θέματος και ούτε μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με το σήμερα, γιατί μιλάμε για εντελώς ανόμοια πράγματα. Από την μία έχουμε εποχές σταδιακής και διαρκούς οικονομικής ανάπτυξης, με δημόσιες επενδύσεις, πλήθος κοινοτικών κονδυλίων και επιδοτήσεων και από την άλλη έχουμε μακροχρόνια ύφεση με σταδιακή οικονομική συρρίκνωση, αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες με πολιτικές αυστηρής λιτότητας και σχεδόν ανύπαρκτες δημόσιες επενδύσεις.
    Σε όλες τις σοβαρές χώρες οι μελέτες και οι σχεδιασμοί συνοδεύονται από κοστολόγηση, εξασφαλισμένους πόρους και χρονοδιαγράμματα τα οποία τηρούνται κατά γράμμα. Το ίδιο ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα παγκοσμίως και όλοι ξέρουν πως το να τηρηθούν τα όρια του χρονοδιαγράμματος είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ζωτικής σημασίας. Είναι π.χ δυνατόν στην Γερμανία ένας οδικός άξονας 46 χιλιομέτρων να έκανε να υλοποιηθεί 9 χρόνια; Στην Ελλάδα των Σουφλιάδων όμως τόσο έκανε να υλοποιηθεί το τμήμα Λεύκτρο Σπάρτη κατόπιν μάλιστα σημαντικών "εκπτώσεων" στις προδιαγραφές (αφαιρέθηκε η ΛΕΑ) γιατί οι Σουφλιάδες διαχρονικά συνήθιζαν να ανακοινώνουν και να προκυρήσουν διαγωνισμούς έργων άνευ εξασφαλισμένης χρηματοδότησης. Το σημερινό τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη δεν νομίζω ότι αποτελεί προϊόν του σχεδιαζόμενου τμήματος του 1995 καθώς μελετήθηκε το έτος 2007 ως μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού (αυτοκινητόδρομος ΜΟΡΕΑ και σύνδεσή του με την Ολυμπία οδό στην Τσακώνα)ο οποίος θα μείνει λειψός για πολλά χρόνια (χωρίς το τμήμα Τσακώνα - Καλό Νερό - Πύργος) ίσως και για πάντα.
    Για την Μεγαλόπολη ο χρόνος είναι μία πολυτέλεια την οποία, δυστυχώς, τώρα πια δεν διαθέτει. Εισήλθε στην μεταλιγνιτική περίοδο στα τέλη της περασμένης δεκαετίας όταν η ίδια η ΔΕΗ έδειξε ότι θεωρεί την υπόθεση λιγνίτης στην περιοχή τελειωμένη υπόθεση επενδύοντας στην μονάδα φυσικού αερίου, ο ρόλος της οποίας ήταν να υποκαταστήσει την χαμένη ισχύ από την σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων. Οι αιρετοί που όφειλαν να είναι ένα βήμα μπροστά όχι απλά δεν κατόρθωσαν να δουν τα σημάδια αλλά επιμένουν ακόμη και σήμερα (που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες)να στρουθοκαμηλίζουν. Στην Δυτική Μακεδονία από την άλλη όπου εξακολουθούν να υλοποιούνται επενδύσεις στον λιγνίτη, κάνουν εδώ και χρόνια λόγο για την μεταλιγνιτική εποχή κι έχουν δρομολογηθεί δράσεις και σχεδιασμοί.
    Οι πλημμύρες του 2015 ανέδειξαν το πρόβλημα και τις αδυναμίες του παντορροϊκού αποχετευτικού συστήματος της Μεγαλόπολης σε δύο σημεία (από τα οποία κάποτε διέρχονταν ρέματα) τα οποία οι δημοτικές αρχές διαχρονικά κάνουν πως δεν βλέπουν. Άρα τί μελέτες να παρουσιάσουν όταν έχουν επιλέξει να αγνοούν το πρόβλημα; Ακόμη και μελέτες τέτοιας έκτασης να παρουσίαζαν, ύψος χρηματοδότησης αντίστοιχο της Τρίπολης δεν πρόκειται να λάμβαναν καθώς τώρα πια για την διοχέτευση των χρηματοδοτήσεων τίθενται και άλλα κριτήρια (πληθυσμιακά κτλ.). Η Μεγαλόπολη σε λίγο θα εμπίπτει στην κατηγορία κοινότητας (η Δ.Ο.Υ δεν καταργήθηκε για πλάκα ούτε η ιδιωτική cosmote έλαβε την απόφαση να κλείσει το υποκατάστημά της έτσι στην τύχη). Η Τρίπολη διαθέτει 3 κόμβους σύνδεσης με τον αυτοκινητόδρομο (χωρίς να υπολογίσω και τον κόμβο Λεβιδίου που επίσης την εξυπηρετεί) η Μεγαλόπολη έναν. Τί δεν καταλαβαίνουμε; Όσο για το Μεγαλόπολη - Αρχαία Ολυμπία, μόνο ως ουτοπία τίθεται πια από την στιγμή που οι όποιες μελέτες έχουν εδώ και 4 χρόνια διαγραφεί και προωθείται πλέον η υλοποίηση του Αρχαία Ολυμπία - Τρίπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΗΜΙΤΕΛΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ. ΚΑΘΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΑΝ ΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η Μεγαλόπολη δεν έχει μέλλον γιατί κάποιοι εξακολουθούν να ψοφάνε για παραμύθια και γιατί γενικότερα είμαστε πολιτικά και κοινωνικά ανώριμοι. Δεν είναι οξύμωρο να στρέφει τα βέλη του κάποιος εναντίον των νέων και των παλιών (που αμφότεροι είπαν αλήθειες) κατηγορώντας τους για απροθυμία ανάληψης ευθυνών και την ίδια στιγμή να δηλώνει πως ο ίδιος θα περιοριστεί σε αυτό που κάνει πάντα; Να ρίξει δηλαδή απλά το χαρτάκι στην κάλπη επιλέγοντας τον λιγότερο κακό και κατά την διάρκεια της τετραετίας να αναθεματίζει και να ψάχνει για τον επόμενο λιγότερο κακό.
    Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της νεοελληνικής πραγματικότητας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Ο νεοέλληνας ρίχνει την ψήφο και μετά με ύφος Μαρίας Αντουανέτας περιμένει από τους πολιτικούς όλων των επιπέδων να του κάνουν τα πάντα ή συναλλάσσεται μαζί τους υπογείως για να βολέψει την πάρτη του, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη οι πολίτες είναι ενεργοί, μετέχουν σε συλλογικότητες και δράσεις και συνδιαμορφώνουν τις πολιτικές με γνώμονα το κοινό όφελος.
    Νέους έχει και η σημερινή δημοτική αρχή με πρώτο και καλύτερο τον Δήμαρχο, αλλά ακόμη να γίνει το θαύμα. Ως νέο, μορφωμένο, με πλήθος προτερημάτων, μας τον πλάσαραν. Αλήθεια τους νέους που παίζουν τον ρόλο της γλάστρας στο δημοτικό συμβούλιο και ζήτημα εάν έχουμε ακούσει την φωνή τους 4 χρόνια τώρα (όσες φορές πάτησαν το πόδι τους σε συνεδριάσεις) ή τους νέους που τους δίνουν έτοιμα τα χαρτιά να τα διαβάσουν και κάνουν λάθος και στην ανάγνωση, με ποια κριτήρια τους επέλεξαν οι ψηφοφόροι; Βάση της αξιολόγησης της προσωπικότητας και των ικανοτήτων τους ή βάση της γραμμής που έδωσαν οι παρεούλες των γονέων, των μπαρμπάδων και των κουμπάρων τους; Έγιναν ανεύθυνοι όσοι αποφεύγουν να λάβουν μέρος στην φαρσοκωμωδία και υπεύθυνοι οι παθητικοί θεατές και οι χειραγωγήσιμες μαριονέτες!
    Λες και δεν ξέρουμε τι γίνεται μια ζωή στις εκλογές στην Μεγαλόπολη και τι επιρροές ασκούν σε κάθε προεκλογική περίοδο οι γνωστοί ανακατωσούρες εντός κι εκτός αυτής. Ναι οι ικανοί σας λείπουν λες και θα τους ψηφίζατε. Εδώ όταν έσκασαν τα μνημόνια κι εμφανίστηκαν οι ανεξάρτητοι από τα κόμματα συνδυασμοί, τα πρόβατα της Μεγαλόπολης έκαναν αγώνα για να υπερισχύσει εντός της ίδιας παρατάξεως το κόμμα της αρεσκείας τους (πάλευαν για τις αναλογίες νεοδημοκρατών και πασοκών). Να κάνετε και τον σταυρό σας που δεν σας έχουν πάρει ακόμη στο κυνήγι οι σκεπτόμενοι νέοι, υποκριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συγχαρητήρια φίλε μου των 7:41. Μέσα σε λίγες σειρές είπες όλη την αλήθεια, έδειξες την πραγματικότητα, ανέφερες τους υπεύθυνους για τα χάλια μας και ελπίζω όσοι το διαβάσουν να προβληματιστούν, μήπως και δούμε κάτι καλύτερο . Σε ευχαριστούμε γιαυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή