Το ΘΕΜΑ της ΜΕΡΑΣ.....

Σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης/ η μισή Μεγαλόπολη χωρίς νερό

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 Από το πρωί η μισή πόλη της Μεγαλόπολης είναι χωρίς νερό Αιτία σοβαρότατη βλάβη στην οδό Λυκόρτα , σήμερα τα χαρ...

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Μαζί ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και SEVEN ENERGY για… Μεγαλόπολη και Μελίτη

Η INDOVERSE (CZECH) COAL 
INVESTMENTS LIMITED, 
εταιρεία-μέλος του Ομίλου SEVEN ENERGY, 
και ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 
κατέληξαν σε συμφωνία για την από κοινού υποβολή δεσμευτικής προσφοράς 
στη δεύτερη φάση του διεθνούς διαγωνισμού 
για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ 
σε Μεγαλόπολη και Μελίτη.


Η SEVEN ENERGY και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ανάμεσα στους έξι υποψηφίους που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση των δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση των δύο μονάδων.
«Η στρατηγική συνεργασία των δύο Ομίλων συνδυάζει την εμπειρία της SEVEN ENERGY σε επίπεδο τεχνικής και επιχειρησιακής εμπειρίας στη λιγνιτική αγορά (εξόρυξη και ηλεκτροπαραγωγή), τη στρατηγική της προσέγγιση και την οικονομική της ευρωστία, με την ηγετική θέση και τη βαθιά γνώση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον τομέα παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην ελληνική αγορά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
.
Σχολιάζοντας την κοινοπραξία, ο Alan Svoboda, Εκτελεστικός Διευθυντής 
του Ομίλου SEVEN ENERGY, σημείωσε: 
«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έναν από τους μεγαλύτερους και πιο επιφανείς επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα με δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας. Πρόκειται για μια συνεργασία με μακροπρόθεσμη προοπτική, με αφετηρία την από κοινού υποβολή προσφοράς για τις μονάδες της Μεγαλόπολης και της Μελίτης. Από την πλευρά της, η SEVEN ENERGY, εισφέρει μια μοναδική τεχνογνωσία στη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή. Διαθέτουμε σημαντική εμπειρία στη λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό λιγνιτικών μονάδων, ενώ παράλληλα έχουμε βιώσει την εμπειρία του μετασχηματισμού της ενεργειακής αγοράς. Καθώς η ελληνική αγορά ενέργειας βρίσκεται σε βαθύ μετασχηματισμό, είμαστε σίγουροι πως, από κοινού, μπορούμε να προσφέρουμε μια ισχυρή βάση για το μέλλον της ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης, δήλωσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία μας με τη Seven Energy, έναν εδραιωμένο διεθνή παίκτη με εμπειρία στον τομέα της ενέργειας. Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε μακροπρόθεσμες και παραγωγικές λύσεις για την ελληνική αγορά ενέργειας. Όντας ο πρώτος ιδιωτικός Όμιλος που επένδυσε στο άνοιγμα της ελληνικής αγοράς ενέργειας, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μαζί με τη Seven Energy, μπορούν να διασφαλίσουν ένα πολύ πιο αποδοτικό και βιώσιμο μέλλον για τις λιγνιτικές μονάδες στη Μεγαλόπολη και τη Μελίτη προς όφελος του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών».

4 σχόλια:

 1. Μήπως τελικα για τη τοπικη κοινωνια και το μέλλον της πόλης θσ είναι καλύτερα η ιδιωτικη πρωτοβουλια απο τους αριστεροψευτοσυνδικαλιστές?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το "αριστερό" μπροστά πού κολλάει ακριβώς; Οι "αριστερό" διαφέντευαν & διαφεντεύουν στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης; Οι κραταιές ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ είναι οι "αριστερό"; Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;
   Από εκεί και πέρα σιγά μην κάτσει η "ιδιωτική πρωτοβουλία" να βάλει σε δεύτερη μοίρα τα κέρδη της για να ταΐζει τα τοπικά λιγούρια. Αυτά γίνονταν μόνο στην δημόσια ΔΕΗ γιατί η τσέπη ήταν του φορολογούμενου. Η τσέπη του ιδιώτη δεν πρόκειται να ματώσει για κανέναν λόγο, μόνο να αυγατίσει.

   Διαγραφή
 2. Ο νεος ιδιοκτήτης της Λιγνιτικης Μεγαλοπολης ΑΕ θα βγαζει και δήμαρχο ... θα ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους. .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΗΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΓΑΖΕ Η ΔΕΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΑΛΑΖΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΛΟΥΦΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ΄

   Διαγραφή