Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΛΥΚΑΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ: "Λέει ψέμματα ο Δήμος" - Παραμένουν τα προβλήματα (photos)

ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ Τ.Κ. ΛΥΚΑΙΟΥ

1α) Μετά από το σάλο και το θόρυβο που δημιουργήθηκε όταν ήρθε στο Λύκαιο στις 24 Ιουλίου 2015 το κανάλι τηλεόρασης (ΑΡΚΑΔΙΚΗ) και προβλήθηκε το θέμα της υδροδότησης του χωριού και από το τοπικό ραδιόφωνο (ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ FM) και στο INTERNET, ο Δήμος Μεγαλόπολης αναγκάστηκε και έστειλε εργολάβο μετά από 10 ημέρες, την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 έσκαψε κανάλι για τον αγωγό και ήρθε και το συνεργείο ύδρευσης του Δήμου και μέχρι την Τετάρτη 5 Αυγούστου αποκατέστησαν τον λαστιχένιο πλέον αγωγό υδροδότησης υπόγεια, τον οποίο είχαν αφήσει 8 μήνες εξωτερικά στον ήλιο κλπ καιρικές συνθήκες.


1β) Παραμένει το πρόβλημα της άθλιας κατάστασης των πηγών - υδροσυλλογών στο βουνό και των φρεατίων υδροδότησης από το βουνό έως την κεντρική δεξαμενή του χωριού. (φωτογραφίες εδώ) Είπανε ότι θα βάλουνε εργολάβο.


Για τις πηγές στο βουνό και τα φρεάτια, είπανε ψέμματα από το Δήμο ότι τις καθάρισαν. Δεν τις έχουν καθαρίσει ποτέ. Μόνο για βλάβη είχαν πάει πριν 5 χρόνια. Ο δρόμος που περνάει το δίκτυο, από τις πηγές προς το χωριό, δεν περνάει ούτε το 4x4 αυτοκίνητο του Δήμου (πριν 3 μήνες, για αναζήτηση βλάβης, ο υδραυλικός του Δήμου πήγε με τα πόδια με κατοίκους), επειδή δεν τον έχουν συντηρήσει ποτέ. Δεν έχουν στείλει φορτωτή και γκρέιντερ που θέλει, ούτε μια φορά, στο δρόμο του δικτύου.


Το μόνο που έχουν κάνει από παλιά, όταν η Κοινότητα εντάχθηκε στο Δήμο Μεγαλόπολης με τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, είναι ότι ενώ παρέλαβαν κομπλέ το δίκτυο με τις δεξαμενές - υδροσυλλογές και τα φρεάτια από το βουνό έως το χωριό, όλα καθαρά και κλειδωμένα με ταμπελάκια, έχασαν τα κλειδιά στο Δήμο και έχουν κόψει από τότε τα λουκέτα και τους μεντεσέδες και οι πηγές και τα φρεάτια είναι ξεκλείδωτα, βρώμικα και έρμαια σε όλους τους κινδύνους.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΟΡΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΝΕΔΑ

2α) Παραμένει το πρόβλημα με όλους τους αγροτικούς δρόμους, οι οποίοι είναι απροσπέλαστοι. (Προς ΧΑΝΙ ΛΥΚΑΙΟΥ όπου μένουν μόνιμοι κάτοικοι, προς ΕΞΩΚΛΗΣΣΙΑ όπου τελούνται τοπικά πανηγύρια, προς ΠΗΓΕΣ υδροδότησης, προς ΚΤΗΜΑΤΑ συνολικού μήκους 20km. Δεν έχουν στείλει γκρέιντερ ούτε μια ημέρα. Έχει να έρθει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή από Απρίλιο - Μάιο 2014.

2β) Επίσης ο δρόμος στα όρια του οικισμού ΛΥΚΑΙΟΥ από ΆΓΙΟ ΤΑΞΙΑΡΧΗ έως ΔΕΞΑΜΕΝΗ μήκους περίπου 1km, έχει διανοιχτεί με δημοπρασία από την τότε κοινότητα το έτος 1996-1997 με χρηματοδότηση του ΥΠ.ΕΣ. για να περνάνε τα μεγάλα αυτοκίνητα και μηχανήματα απέξω από το χωριό ΛΥΚΑΙΟ, γιατί μέσα δε χωράνε. Είναι δρόμος του Δήμου (όχι της περιφέρειας όπως είπανε) και ενώνεται με της περιφέρειας προς ΝΕΔΑ μετά τη δεξαμενή. Ο δρόμος της Περιφέρειας έχει πρόβλημα μετά το 2ο km προς ΝΕΔΑ )θέση ‘Παλιομαντριά‘, όπου τμήμα μήκους 700m είναι χώμα. Εκεί είχαν στείλει γκρέιντερ παλιά (η προηγούμενη Δημοτική Αρχή), πριν 1 και 2 χρόνια.


Στον 1km που ζητάμε από Αγ. Ταξιάρχη έως Δεξαμενή, δεν έχουν στείλει ποτέ μηχάνημα. Ο δρόμος έχει γίνει ρέμα, δεν περνάει τίποτα. Έχει εγκαταλειφθεί από το Δήμο 15 χρόνια.
Η τότε Κοινότητα, με τη χρηματοδότηση του Κράτους διάνοιξε το δρόμο, με σκοπό να γίνει άσφαλτος για τα μεγάλα οχήματα προς ΝΕΔΑ και ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ και μετά ενώνεται με της Περιφέρειας.

3) Παραμένει το πρόβλημα με τα σπασμένα φωτιστικά στην Κεντρική Πλατεία ΛΥΚΑΙΟΥ, με τα καλώδια στο έδαφος τυλιγμένα με μονωτική ταινία και με το ετοιμόρροπο φωτιστικό που κινδυνεύει να πέσει. Η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους. 

Οι κάτοικοι περιμένουν...


Κάτοικοι Τ.Κ. Λυκαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου