Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Η απόφαση του Π. Τατούλη για τα νερά κολύμβησης στη Μεσσηνία

Την απόφαση για την καταλληλότητα των ακτών κολύμβησης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, για την κολυμβητική περίοδο 2015. Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων δειγμάτων θαλασσινού νερού, για τα οποία έγινε λήψη από τις ακτές της Μεσσηνίας τους μήνες Μάιο έως και Ιούλιο του 2015, πληρούν τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης.

Παράλληλα, έγιναν αυτοψίες των εποπτών ∆ημόσιας Υγείας του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της ∆ιεύθυνσης ∆ημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που εξετάζουν μακροσκοπικά την κατάσταση των ακτών και της επιφάνειας της θάλασσας κατά την ώρα της δειγματοληψίας.

Στην απόφαση του κ. Τατούλη αναφέρεται ότι επιτρέπεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση σε όλες τις ακτές κολύμβησης της Μεσσηνίας και συνιστάται:

-Η αποφυγή κολύμβησης στις εκβολές αγωγών ομβρίων υδάτων (50 μ. εκατέρωθεν) ιδίως έπειτα από βροχή. 
-Απαγορεύεται η κολύμβηση σε απόσταση μικρότερη των 200 μ. από τα στόμια εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και τις εκβολές ποταμών, χειμάρρων. 
-Απαγορεύεται η κολύμβηση εντός των λιμανιών, των μόνιμων αγκυροβολίων και των ναυπηγείων. 
-Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων στις περιοχές κολύμβησης. 
-Οι Δήμοι των περιοχών κολύμβησης υποχρεούνται να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την τήρηση της καθαριότητας στις ακτές κολύμβησης σε συνεχή βάση, όπως: Τακτική αποκομιδή απορριμμάτων και τοποθέτηση ικανού αριθμού δοχείων συλλογής αυτών. Ορισμός υπευθύνου για την τήρηση της καθαριότητας των ακτών και την επισήμανση/αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και αρχές. Δημιουργία εγκαταστάσεων υγιεινής όπως αποχωρητήρια, αποδυτήρια, ντους κ.ά.

moriasnews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου