Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Παράταξη Σ. Τσιριγώτη: "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ στο Λύκαιο όρος και στο Μαίναλο"


Στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 22-01-2021 συζητήθηκε Π.Η.Δ. το θέμα της αξιολόγησης για αδειοδότηση από την Ρ.Α.Ε. εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Λύκαιο όρος και το Μαίναλο αλλά και πολλών φωτοβολταϊκών συστημάτων στην περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης. 

Η Δημοτική Ενότητα είναι αντίθετη με τη σχεδιαζόμενη τοποθέτηση 72 ανεμογεννητριών στην ιερή κορυφή του Λύκαιου όρους, στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνος με το κάστρο της Καρύταινας, στην Ανδρίτσαινα με τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, όπως επίσης και των 54 ανεμογεννητριών στο Μαίναλο, που θα υποβαθμίσουν όχι μόνο τους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και τη χλωρίδα και τη πανίδα των περιοχών και προτείναμε συμπληρωματικά: 
1ον Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με απόφαση του να καταγγείλει τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. 
2ον Να μην γνωμοδότηση θετικά στους περιβαλλοντικούς όρους της εγκατάστασης. 
3ον Να παρέμβει το Υπουργείο Πολιτισμού και να σταματήσει κάθε ενέργεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών μη εγκρίνοντας τις σχετικές άδειες. 
4ον Να μην εγκριθούν οι τυχόν πολεοδομικές άδειες από τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων. 
5ον Οι Βουλευτές του Νομού, όλων των κομμάτων, να κινηθούν άμεσα για να σταματήσουν την εγκατάσταση όλων των ανεμογεννητριών.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου