Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Δήμος Μεγαλόπολης: "Μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα/ προχωράμε σε οριστική λύση του χρόνιου προβλήματος"


Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑ 
ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ 
Ένταξη στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ 
του έργου 
«Κατασκευή και εξοπλισμός 
εγκαταστάσεων καταφυγίου 
αδέσποτων ζώων συντροφιάς» 

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, το έργο με τίτλο «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς», συνολικού προϋπολογισμού 480.000,00€.

Με την ένταξη του έργου, δίνεται η δυνατότητα να κατασκευασθεί και να εξοπλισθεί πλήρως, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές που ορίζει η σχετική νομοθεσία, μια απολύτως αναγκαία υποδομή για την περιοχή μας, που αναμένεται δώσει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ στο χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τόσο την κοινωνία μας όσο και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Το καταφύγιο πρόκειται να υλοποιηθεί σε έκταση ιδιοκτησίας της ΔΕΗ Α.Ε., με ετήσιο συμβολικό μίσθωμα, σε ασφαλή απόσταση από οικισμούς. Θα είναι υψηλών προδιαγραφών που θα προβλέπει τη μέριμνα και τους κανόνες ευζωίας των ζώων που θα φιλοξενούνται σε αυτό.

Η Δημοτική Αρχή, χωρίς τυμπανοκρουσίες και κούφια λόγια, προχωρά βήμα-βήμα στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.

Εκ του Δήμου



7 σχόλια:

  1. Τα σκυλιά με 480.000 € θα περνούν ζωή και κότα, καλύτερα και απο τους ανθρώπους, θέλω να πιστεύω ότι θα θερμαίνονται με φυσικό αέριο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει να πέσει ΜΑΣΑ από τους πρώιμους ζωόφιλους.Θα γίνουν όλοι ζωόφιλοι με τις επιδοτήσεις που θα πέσουν.
      Οι πραγματικοί φιλόζωοι προσφέρουν χωρίς τυμπανοκρουσίες επάρσεις και ΔΕΝ διαφημίζουν το έργο τους. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και τις μασάς.
      Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

      Διαγραφή
    2. Καλά έχεις πολύ πλάκα
      Ακόμα και σε αυτό το νέο που λέει ότι βρέθηκε λύση μετά τόσα χρόνια και τόσα δαγκώμτα και επιθέσεις αδέσποτων σε κατοίκους και στα παιδιά μας
      εσύ πουλάς τρελίτσα
      Κάποιοι έχετε φτάσει στα πατώμτα
      το μόνο που βλέπετε είναι να κάνετε επιθέσεις στη δημοτική αρχή σαν τα αδέσποτα
      Μόνο που εσείς δεν μαζεύεστε με τίποτα!

      Διαγραφή
    3. Μιλώ για τις επιδοτήσεις που έχουν να πέσουν σε διάφορους επιτήδειους (πρώιμους φιλόζωους) μόνο για να αράξουν τα φράγκα.
      Μην φοβάσαι δεν θα χάσεις τον μισθό σου παραδέχομαι ότι από όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αυτή είναι η λιγότερο άχρηστη.

      Διαγραφή
    4. Εσύ ανώνυμε που έχεις ακούσει 480,000 € για τα αδέσποτα ??? Να μας πείς σε ποιό άλλο Δήμο της Ελλάδας έχει γίνει τόσο μεγάλος προϋπολογισμός για την φιλοξενία των αδέσποτων ??? Εδώ δεν έχουμε εντατικές για να καλύψουμε τις ανάγκες απο την πανδημία και ο δήμος Μεγαλόπολης σκορπάει απλόχερα τα χιλιάδες ευρώ. Κάποτε μας έλεγε ο Δήμαρχος για τα χιλιάδες ευρώ που έπαιρναν απο την προυγούμενη Δημοτική Αρχή τα Δικηγορικά Γραφεία της Αθήνας............

      Διαγραφή
    5. @ Ανώνυμος22 Ιανουαρίου 2021 - 5:50 μ.μ.

      Δηλαδή λύθηκε το θέμα και τώρα δεν κινδυνεύουν πια οι κάτοικοι και τα παιδιά μας από επιθέσεις αδέσποτων;
      Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Εσύ διέκρινες μόνο την μία όψη του νομίσματος με αυτούς που πουλάνε τρέλα όντας πολέμιοι της δημοτικής αρχής. Την άλλη όψη του νομίσματος, με αυτούς που πουλάνε τρέλα όντας φανατικά λιβανιστήρια της δημοτικής αρχής, δεν την είδες. Πού να την διακρίνεις όταν την αντιπροσωπεύεις.
      Εγώ διάβασα ένα δελτίο τύπου του Δήμου που αποτελεί αυτό ακριβώς το οποίο στην τελευταία πρόταση ισχυρίζεται ότι δεν κάνει. Κοινώς, τυμπανοκρουσίες.
      Να ισχυριστεί η εκάστοτε δημοτική αρχή ότι έλυσε το πρόβλημα όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του καταφυγίου και αυτό αρχίσει να λειτουργεί κανονικά κι όπως πρέπει. Εδώ βγήκαν να μας πουν ότι λύθηκε το θέμα απλά και μόνο με μία απόφαση ένταξης του έργου στο πρόγραμμα Φιλόδημος 2.
      Στο Φιλόδημο είχε εντάξει και η προηγούμενη δημοτική αρχή μια σειρά έργων (οι σχετικές αποφάσεις είναι δημοσιευμένες), μεταξύ άλλων και το μέγα ζήτημα του βιολογικού και το αποτέλεσμα είναι ότι μετά από τόσα χρόνια όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα αλλά δεν έχει ξεκινήσει καν να υλοποιείται.
      Οι αποφάσεις εντάξεων έργων στα χ,ψ προγράμματα δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Τα προβλήματα τα λύνουν τα υλοποιημένα έργα που λειτουργούν.
      Στην προκειμένη, τα αδέσποτα της Μεγαλόπολης παραμένουν αδέσποτα. Και θα παραμένουν αδέσποτα έως ότου, κι ΑΝ υλοποιηθεί ποτέ και λειτουργήσει, το καταφύγιο.

      Διαγραφή
  2. Αφού είναι σαν τα αδέσποτα... Εγω φταίω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή