Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλόπολης: Επιστολή διαμαρτυρίας στην Υπ. Παιδείας (χωρίς εκπαιδευτικό η πρώτη τάξη) !!!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

25 Ιανουαρίου 2021
Μεγαλόπολη

Αξιότιμη κα. Υπουργέ,

ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή με αφορμή το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες στο σχολείο μας.
Γονείς και μαθητές δηλώνουν «πλέον» αγανακτισμένοι με τη λήξη και μη ανανέωση της τρίμηνης σύμβασης της δασκάλας της Α΄ Δημοτικού μεσούσης αυτής της περίεργης, διαφορετικής και γεμάτης δυσκολίες σχολικής χρονιάς.

Είναι αδιανόητο παιδιά της τρυφερής ηλικίας των 6 ετών να «στερούνται» το αναφαίρετο δικαίωμα και το ύψιστο αγαθό της μόρφωσης εξαιτίας της προχειρότητας και της έλλειψης οργάνωσης των αντίστοιχων κοινωνικών φορέων που επωμίζονται την αντίστοιχη ευθύνη. 
Παιδιά- πρότυπο, παιδιά – υπόδειγμα που τηρούν με ευλάβεια και προσοχή όλα τα απαιτούμενα μέτρα ( χρήση μάσκας και αντισηπτικών και διατήρηση αποστάσεων ) φοβούμαστε πως είναι καταδικασμένα στην «ημιμάθεια» εξαιτίας των συχνών αλλαγών των δασκάλων και του τρόπου διεξαγωγής των μαθημάτων.

Τα προβλήματα φάνηκαν από την έναρξη σχεδόν της σχολικής χρονιάς, η οποία ξεκίνησε στις 14/9 και μόλις δύο ημέρες αργότερα, στις 16/9, πληροφορηθήκαμε πως η δασκάλα που προοριζόταν να αναλάβει τα δικά μας παιδιά, τα «πρωτάκια» μας , θα έφευγε με άδεια κυήσεως – τοκετού. Ακολούθησε ένα διάστημα 10 ημερών γεμάτο κενά που καλυπτόταν ελλιπώς από άλλη δασκάλα του σχολείου. Για τον επόμενο μήνα διορίσθηκε μια δασκάλα , η οποία χωρίς προειδοποίηση αναγκάστηκε να αποχωρήσει και να δημιουργηθεί ξανά κενό. Έπειτα, τα πράγματα βελτιώθηκαν με την έλευση μίας νέας και δημιουργικής δασκάλας που ανέλαβε να θέσει τις βάσεις στην εκπαιδευτική πορεία των παιδιών μας και να τα μυήσει στον κόσμο των γραμμάτων, ακολουθώντας πιστά τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τα οφέλη της δια σώζης εκπαίδευσης.

Στις 11 / 1 σήμανε η ώρα της πολυπόθητης επιστροφής των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και θρανία που για ακόμη μια φορά σημαδεύτηκε από ένα δυσάρεστο γεγονός. Στις 22/1 ενημερωνόμαστε για τη λήξη της συμβάσεως της δασκάλας μας και τη μη ανανέωση της. Στο «κενό» τα όνειρα των παιδιών μας! Στα «αζήτητα» λοιπόν η μόρφωση τους! Στο βωμό της «προχειρότητας» και της «αποδιοργάνωσης» θυσιάζεται το μέλλον και η πρόοδος των παιδιών μας! Στην αρχή της μαθητικής τους διαδρομής οι μικροί αυτοί μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με ένα σωρό ελλείψεις, αλλαγές, κρατικές προχειρότητες και απουσίες που επηρεάζουν αρνητικά την εκπαιδευτική τους καθημερινότητα και καθιστούν αβέβαιο το μέλλον τους!

Αξιώνουμε , λοιπόν , την ανανέωση της σύμβασης της δασκάλας μας και την επιστροφή της για την ολοκλήρωση αυτής της δύσκολης σχολικής χρονιάς. 
Απαιτούμε τη διασφάλιση της εκπαιδευτικής πορείας των παιδιών μας με την ίδια δασκάλα που γνωρίζουν, κατανοούν και συνεργάζονται άρτια και τον τερματισμό των αλλαγών που θα τους φέρουν αντιμέτωπους με δυσκολίες προσαρμογής σε νέα δεδομένα και θα επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία και την επίδοση τους. 
Καταστούμε σαφές πως δεν επιθυμούμε να χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα από τον πολύτιμο μαθητικό χρόνο των παιδιών μας! 
Απαιτούμε για τα παιδιά μας την Παιδεία και την Μόρφωση που τους αξίζει! 
Κάθε θέση ευθύνης στην διακυβέρνηση της κοινωνίας μας οφείλει να αποτελεί και πραγματική ευθύνη για τις επιλογές και τις πράξεις που διαμορφώνουν το μέλλον μας! 

Με εκτίμηση, γονείς και μαθητές της Α΄ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου