Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Το Master Plan απολιγνιτοποίησης Μεγαλόπολης και Δ. Μακεδονίας δημοσιεύτηκε/ Πολλά τα αγκάθια!!!!



Ολόκληρο το σχέδιο του master plan για τη δίκαιη μετάβαση όπως αυτό συντάχθηκε από την αρμόδια επιτροπή και αναμένεται να εγκριθεί αύριο από την Κυβέρνηση, και ακολούθως να βγει σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες. 

Το site ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ έδωσε  σήμερα στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της συντονιστικής επιτροπής το οποίο χωρίζεται σε 2 τόμους.

Δείτε την παρουσίαση ΕΔΩ
ΤΟΜΟΣ 1
(Στοιχεία για Μεγαλόπολη από σελ 44 έως 64)
και από σελ 98 έως 112)

(Χάρτες- χρήσεις γης σελ 80, 86
Φ/Β σελ 110,111)


Το τελικό κείμενο, θα οδηγηθεί προς ψήφιση στην αυριανή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, από την οποία αναμένεται να εγκριθεί, χωρίς βέβαια να αναμένονται εκπλήξεις. 
Η Διυπουργική Επιτροπή, εφόσον εγκρίνει τυπικά το κείμενο, θα ορίσει το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της Διαβούλευσης, η οποία και θα ακολουθήσει. 
Έτσι θα προκύψει και τυπικά το τελικό κείμενο του master plan για τη δίκαιη μετάβαση. 
Θα ακολουθήσει επίσης, παρουσίαση στους Βουλευτές των περιοχών που άφορά η μετάβαση, του επίσημου και ψηφισμένου κειμένου.

Αρκετά περισσότερα, θα ξέρουμε στην αυριανή συνέντευξη τύπου 
που θα δώσει ο κ. Μουσουρούλης στις 13.30.
----------------------------------------------------------------------------
Πολλά τα αγκάθια!!!

1. Το μερίδιο του λέοντος του Μaster Plan αφορά την Δ. Μακεδονία
2. Η Μεγαλόπολη αντιμετωπίζεται "ως φτωχός συγγενής"
3. Η Μεγαλόπολη μελετείται ως μέρος της Αρκαδίας και ακόμα 
    μικρότερο μέρος της Πελοποννήσου
4. Τα στοιχεία που ληφθεί υπ"όψη για την Μεγαλόπολη είναι ελλειπή
    ή και κατά περιπτώσεις ανακριβή!!!
    (βλ οικονομικά - πληθυσμιακά- εργασιακά νούμερα και ποσοστά)
5. Το 10ήμερο παραμονής Μουσουρούλη και επιτροπής στην Δ. Μακεδονία
     σε αντίθεση με την ΜΟΝΟήμερη επίσκεψη Μουσουρούλη στη Μεγαλόπολη
     έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στα αντίστοιχα περιεχόμενα του Master Plan
6.  Η βαρύτητα των προτάσεων της ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΕ όπου πρόεδρος είναι
     ο Π. Μπούρας, ομολογείται έντονα στις αναφορές του Master Plan
     Σαφώς οι αναγραφόμενες προτάσεις απαιτούν βελτίωση
7. Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου στη Δ. Μακεδονία είναι καταλυτική
    Δυστυχώς για την Μεγαλόπολη το Πανεπιστήμιο μένει ανεκμετάλλευτο
     Έλλειψη που πρέπει άμεσα να επουλωθεί
8. Τέλος και πιο σημαντικό!!!
    Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την καταγραφή και υλοποίηση
    έργων και επενδύσεων που θα σώσουν την Μεγαλόπολη 
    από την αφάνεια.
    Αν ο Δήμος (εννοούμε και τους 27), οι φορείς και οι πολίτες
    δεν συνεργαστούν έντιμα και παραγωγικά
    το πουλί της απολιγνιτοποίησης θα πετάξει μόνο  βόρεια....

    

4 σχόλια:

  1. Ήρθε λοιπόν και το περιβόητο master plan να επικυρώσει τα όσα έχουν βγει στην δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες.
    Το πρόβλημα της Μεγαλόπολης και η απολιγνιτοποίηση σκοπίμως παρουσιάζεται και διευρύνεται ως γενικότερο ζήτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Π.Ε Αρκαδίας, προκειμένου να διοχετευθούν οι όποιοι πόροι της μετάβασης σε περιοχές εκτός Μεγαλοπόλεως και να επωφεληθούν φίλοι και ψηφοφόροι σε αυτές. Και ξαφνικά ολόκληρη η ΠΕ Αρκαδίας & η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθίστανται πληττόμενες από την απολιγνιτοποίηση στην Μεγαλόπολη!
    Δεύτερον επιστράτευσαν την δημιουργική λογιστική προκειμένου να ψαλιδιστούν οι πόροι και οι δράσεις προς τον νότο. Έτσι η Μεγαλόπολη έγινε γενικά Αρκαδία με δείκτη ανεργίας 12% από τα χαμηλότερα ποσοστά στην χώρα και με το υψηλότερο ΑΕΠ στην Πελοπόννησο! Κοινώς εμείς και δουλειές έχουμε και λεφτά! Οι έκτακτοι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης (8μηνα, 2μηνα) αναφέρονται ως 12! Δηλαδή βάσει του master plan το λουκέτο στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης θα επηρεάσει μόλις 12 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.
    Προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διανομή σανού προς τους Μεγαλοπολίτες χωρίς παρατράγουδα αντιδράσεων, στις σελίδες 18,19.20,21 του δεύτερου τόμου όλες οι αναπτυξιακές δράσεις (σε αντίθεση με όσα αναφέρονται σε όλες τις υπόλοιπες σελίδες και των δύο τόμων) παρουσιάζονται να λαμβάνουν χώρα στην Μεγαλόπολη (ενώ στην άλλη στήλη αναφέρεται συνολικά η Δ.Μακεδονία). Ακόμη και τα εργοστάσιο της DEMO που με κάθε επισημότητα πλέον ξέρουμε ότι θα γίνουν αποκλειστικά στην ΒΙΠΕ Τρίπολης. Οι φυλακές πού θα γίνουν (εάν θα γίνουν ποτέ) οέο δεδομένου ότι στο ΔΣ Τρίπολης έχουν λάβει απόφαση για κατασκευή νέων φυλακών προς αντικατάσταση της υπάρχουσας υποδομής και με δεδομένο ότι αποκλείεται στην ίδια περιφερειακή ενότητα και σε απόσταση 35 χιλιομέτρων να κατασκευαστούν 2 αγροτικές φυλακές;
    Ολοκληρωμένο κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού (αυτό θα αναλάβει να το κατασκευάσει και να το διαχειριστεί το ελληνικό δημόσιο; χαχα καλά) λέει από την μία κι από την άλλη στους χάρτες με την χρήση γης ολόκληρη την διαθέσιμη έκταση την δεσμεύει για μελλοντικές (κι αόριστες) εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών! Σανό με το τσουβάλι.
    Αποκαταστάσεις εδαφών και χρήσεις γης για άλλες δραστηριότητες μηδέν. Προκειμένου να μην δαπανηθεί από την ΔΕΗ ούτε ευρώ όλες οι κρίσιμες εκτάσεις δεσμεύονται ως υποψήφιες για μελλοντικές εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών. Μεταξύ των οποίων και οι εξωτερικές αποθέσεις στις οποίες έχουν γίνει δενδροφυτεύσεις, οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που νοικιάζει η ΔΕΗ στην εξωτερική απόθεση Χωρεμίου και η έκταση που ζητούν από τον Τριπόταμο ώστε να γίνει η μετεγκατάσταση του χωριού τους.
    Τέλος αναμένω από τους φωστήρες της Μεγαλόπολης που έβλεπαν κατασκευή αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο - Πύργος να έρθουν τώρα να μας πουν τις εντυπώσεις τους. Όταν πριν κάτι μήνες τους έλεγα ότι δεν πρόκειται να κατασκευαστεί ένα τέτοιο τμήμα αυτοκινητόδρομου εισέπραξα μόνο χλεύη και χαζοεξυπνάδες. Τί έχουν να μας πουν τώρα που ξεκάθαρα αναφέρονται και πάλι τα γνωστά εδώ και 15ετία Πύργος - Καλό Νερό -Τσακώνα;
    Επίσης μιας και αναφέρθηκε ο κύριος Μπούρας. Αλήθεια αυτός τί έχει να μας πει σήμερα όταν προεκλογικά δήλωνε στο ραδιόφωνο ότι κατέβαινε υποψήφιος με τους συνδυασμούς της ΝΔ γιατί μεταξύ άλλων είχε δεσμευτεί προσωπικά ο Κούλης ότι εάν γινόταν κυβέρνηση το κόμμα του θα κατασκευαζόταν ο δρόμος Μεγαλόπολη Αρχαία Ολυμπία; Και κυβέρνηση έγιναν και την Περιφέρεια πήραν, πού πήγαν οι δεσμεύεις για τον δρόμο; Για όσους ξεχνούν http://megalopolifm.blogspot.com/2019/04/blog-post_92.html

    Το πουλάκι, γενικότερα κι όχι μόνο της απολιγνιτοποίησης, για την Μεγαλόπολη φαίνεται πλέον παραπάνω από ξεκάθαρα ότι έχει πετάξει οριστικά. Μένουν μόνο οι σανοφάγοι (τυπικότατοι Μεγαλοπολίτες) που ακόμη πιστεύουν ότι προωθείται υλοποίηση θαυμάτων για την Μεγαλόπολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. του δημαρχου τα ειπες γεωργια; τι τα γραφεις ανωνυμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του δημάρχου τα λέω και τα γράφω επώνυμα κάθε μέρα, κ. ανώνυμε...
      Αν αναφέρεσαι στο άνωθεν σχόλιο, (πλήρως εμπεριστατομένο )
      δεν έχω καμία σχέση
      Την όποια κριτική σου λοιπόν χρέωσέ την στον γράφοντα...
      Θα ξαναπώ: ο πόλεμος για την επιβίωση του τόπου μας, μας ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ!!!
      Το να στρέφεται ο ένας ενάντια στον άλλον είναι ηλιθιότητα πόσω μάλλον εάν αυτό εκπορεύεται από τον ποιόν ψηφίσαμε ο καθένας από εμάς στις δημοτικές εκλογές!!
      Αυτή η αυτοκαταστροφική τακτική θα μας οδηγήσει σε καταστροφή
      Ο αντίπαλος είναι άλλος: οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης
      και εκεί πρέπει να ασκήσουμε κριτική και πίεση
      Να δουλέψουν με πρωταγωνιστή ΜΟΝΟ την ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
      γρήγορα, αποτελεσματικά, δίκαια!!!
      και όσο συνεχίζουμε τις κοκορομαχίες και καταγράφονται τέτοιου είδους συμπεριφορές, τους δίνουμε την δυνατότητα "να μας γράφουν" οι άνωθεν κανονικότατα!!!
      Γ. Δημητρακοπούλου

      Διαγραφή
    2. Βρε καλως τα παιδια, καλημέρα , καλως σας βρηκαμε
      Μετα από τοσους μηνες που καποιοι χαζοι φωναζουν και διαμαρτύρονται , ανακαλύψαμε ξαφνικα ότι όλα αυτα τα μεγαλα σχεδια που περιμεναμε , ειναι ΑΓΚΑΘΙΑ και επικινδυνα.
      Εσεις κα διαχειριστρια τοσο καιρο δεν ειπατε λεξη, δεν κεφρασατε καμια αγωνια παραμονο την πληρη υποστηριξη σας στις μυστικες κινησεις του δημαρχου.
      Εσεις κα διαχειριστρια συνομιλούσατε με τον κον Μουσουρουλη , η δημοτικη αρχη τον εκανε βολτες, τωρα ανακαλυπτουμε ότι η Κυβερνηση μας αδειαζει.
      Τωρα ειναι όμως αργα, την πατησαμε σαν πολη , τωρα θα φταινε παλι για όλα οι αλλοι , όχι εμεις.
      Ο εγωισμος και η επαρση του δημαρχου τον οδηγησαν να πορευει μονος του, αν ειχε ενεργοποιησει την διαπαραταξιακη επιτροπή δεν είχαμε φτασει σημερα σε αυτα τα αρνητικα αποτελέσματα.
      Αν λοιπον πραγματι ξερουμε τι μας γινεται ας βρουμε το θαρρος τουλάχιστον να πουμε καμια αληθεια, μεχρι σημερα λεγαμε την μιση αληθεια και ειδαμε τι εγινε.

      Διαγραφή